Şimdi Ara

sanal makinede yetersiz alan uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • win 8 ile yan yana kuramayınca virtual box ile ubuntu kurdum ama hafıza az uyarısı alıyoeum nasıl düzeltirim bunu. gerekirse ubuntuyu yenidende kurarım sıkıntı değil ama nerde hata yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an virtualbox kullanmıyorum. Net bir cevap veremeyeceğim ama vmware'de ayarlar kısmında disk ayarları var bu bölümden disk büyütülebiliyor ama geri küçültmek mümkün değil. Bilgine..
  • VBoxManage.exe Uç birim üzerinden bunu çalıştırarak hedef .vdi kalıbının boyutunu yeniden düzenleyebilirsin. Biraz araştırırsan kullanımını bulabilirsin, ingilizcen varsa daha kolay tabii.

Ayrıca sen daha çok hatayı nerede yaptığı sormuşsun, Vbox'da yeni bir sanal makine oluşturduğunda default olarak maksimum disk boyunu 10 GB olarak ayarlıyor. Bunu 20'ye 25'e çıkardığında herhangi bir sorun çıkmaz.

Ayrıca şundanda bahsedeyim, Ubuntu diğer sistemlere göre biraz daha fazla CPU harcıyor. Eğer test amaçlıysa ayrı, fakat Linux öğrenmek istiyorsan performans açısından Debian tabanlı bir dağıtım kullanmanı tavsiye ederim. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.