Şimdi Ara

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİ İNCELEME MERKEZİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
42
Favori
45.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucra

    BOBOVR Z4 İNCELEME VE FİİT KARŞILAŞTIRMASI

    Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere bobovr z4 ve fiit karşılaştırması fiyat bantlarının farklı olması sebebiyle çok sorulan birşey. Bende mojing xd,fiit,boboz4 kullanmış biri olarak önemli gördüğüm noktalara değinerek bir inceleme ve karşılaştırma yapmak istedim. Bu inceleme gecikti ve aslında fotoğraflarla süsleyecektim lakin kısmet değilmiş önümüzdeki günlerde boboz4 fotosu eklemeye çalışacağım.

    Bildiğiniz üzere Moonlight uygulaması ile bilgisayarımdan belli başlı birkaç oyunu telefona 50 ms gibi küçük gecikmelerle aktarıp 3 boyutlu olarak oynamıştım. Örneğin nfs rivals,cs go, bioshoch 2 gibi. Boboyu da aynen bu şekilde denedim.

    Önce elimde bulunan pop-out efekti kuvvetli 3-5 dakikalık deneme videolarını açtım izledim. Sonrasında 3gb-6gb-13gb boyutlarındaki half sbs filmleri kısa kısa izledim. Sonrasında Nfs Rivals ve bioshock oyunlarını 3 boyutlu olarak oynadım.

    Tabi burada asıl amaç lens kalitesi, rahatlık, kulaklık ses kalitesi, görüntü kalitesi ve yakınlığı, 3 boyut hissi gibi şeyleri hem yorumlamak hem fiit vr a göre test etmekti.

    Kullandığım telefonlar GM DİSCOVERY 4.7 İNÇ 720P ASUS ZENPHONE 5 720P, SAMSUNG GALAXY A7 5.5 İNÇ 1080P

    Kargodan gelmesi ve kutu açılımındaki ilk yorumlar
    Gözlüğü gearbestten aldım. 15-21 gün gibi kısa bir sürede geldi. Üzerindeki logo bobz4e ait köpük içinden çıktı temizleme bezi çıktı vb bunları videolarda izleyebilirsiniz.
    ÖNEMLİ BİR FARK GÖRDÜM. Hani herkesin bahsettiği kulaklık girişi telefonda eğer diğer tarafa denk gelirse kablo yetişmiyor diyordu. Bende o jackın kablosu sarmal şekilde çıktı yani çok rahat şekilde diğer tarafada uzuyor ve kulaklığı takabiliyorsunuz. Buda gösteriyor ki iyileştirme yapılmış boboz4 üzerinde. Bu sebepten isimsiz veya farklı marka adı altında olan ürünleri değil boboz4 markasından almanızı ve almadan önce gönderilecek ürünün kulaklık yapısını sormanızı öneririm.

    Telefon kenarlarını 5.5 inç telefonda görmüyorum. Merceklerin birbirine yakınlığı, en uzak ayarda iken kenarlar hafif görünüyor ancak şöyle bir durum var uygulamalar görüntüyü ekrana "eğer telefonunuzda gyroscpe varsa google cardboarda doğru kare kodu okuttu iseniz" oval şekilde 2 parça verir, dolayısıyla mercekleri hafif birbirine yaklaştırınca önünüzde sadece ekran kalır çerçeve kalmaz. Bu 5.5 inç telefon için. Diğerlerinde kenar görüyorsunuz(diğer telefonlar için aşağıda daha çok ayrıntı yazdım). Tünel efekti yok arkadaşlar samsung geare göre hafiiiiiifcik bi fark var diye tahmin ediyorum onu incelemiştim biraz. Ama bu fark göze dişe dokunur bir fark değil ve şunu kafanıza sokun lütfen samsung gearın ilk sürümü 300 tl 250 tl ve ekranda buğulanma var aşırı ısınma problemi var. Bu ürün 30-32 dolar yurt dışı fiyatı ve buğulanma yok sorun yok.

    1. Tünel Efekti - YOK
    2. Buğu - YOK
    3. Burun acıtması - YOK
    4. Netlik Problemi - YOK
    5. ÇERÇEVE GÖRÜNMESİ 5.5 İNÇ VE ÜZERİNDE - YOK

    EKSTRALARI
    Video ve fotoğraflarda gördüğünüz ekrana dokunma tuşu var
    ben çalıştıramadım aslında hiç denemedim adam akıllı ama ses açma kapama ayarı var
    kulaklık var
    mercek ileri geri- sağa sola uzaklık ayarlamaları var
    Sünger kaltesi ve rahatlığı , kafada durması hiçbir baskı ve rahatsızlık oluşturmaması


    Arkadaşlar kulaklık meselesine gelelim bize 50-100 tllik headset zevkini vermez ama ülkemizde 25-50 tl arasında satılan birçok kulaklıktan daha iyi birçoğu ile aynı kalitede. Vicdanlı arkadaşlarım verdiği paraya bakınca gerçekten iyi bile bir kulaklık olduğunu anlayacaktır. Yurt dışında bi tane gavur vardı beğenmemiş kulaklığı işte o arkadaş hata ediyor. Kaç kuruşa aldığını unutuyor sanırım.

    Eksi düşünüyorum ama inanın bu ucuz gözlük kategorisindekilere göre yok. Çok pahalı gözlükleri de ben kullanmadım.
    Arkadaşlar boboz4 fiyatını dibine kadar hak eden bir ürün ve fiyatı daha aşağı inmez yeni ve kalitelisi çıkana kadar(tahmini2-3 ay) bunu bilin.


    Şimdi telefonlar arasındaki farka ve PIXEL GÖRÜNME MESELESİ'ne gelelim.
    4.7 inç gm discoveryde en az pixellenmeyi yaşadım. Galaxy a7 ondan bi kademe altta en çok rahatsız eden pixellenme ise zenphone 5 te idi. GM discovery'de kare kare idi . A7 de çaprazlama kare idi yani pixelleri baklava dilimi gibi çaprazdan koymuşlar ekrana. Zenphone 5 yine gm disovery gibi ama daha belirgin idi.
    Piksellenme zenphone 5te göze çarptı ama bu çarpma gm disovery daha çok kullandığım için mi bilemem. Şunu da eklemek isterim kişisel zevk renk meselesi burada devreye giriyor. Evindeki full hd veya 2k televizyonda sürekli en net görüntüyü alan veyahut çok pahalı ve renk ayrımı güzel monitörler kullananları ben 1080pden aşağı film izlemem diyenleri rahatsız edebilir. Ama 540p uydu yayınını 1080p tv de izleyip rahatsız olmuyorsanız bunda da olmazsınız. Bu işe takılmayın arkadaşlar çok, alın deneyin keyfine varın. Kullanmazsanız da köşede dursun. Çünkü pahalı ürünler değiller.

    ------Araya eklemek istediğim inanın çok şey var ama zaman ve kelime yetmez. En özet halini söyleyeyim birçoğunuz kullanmasını bilmiyorsunuz. Trinus net görüntü aktaramıyor. 5-15 gb lık sbs filmleri telefona aatamıyoruz atsakta player oynatmıyor derken google playdaki dandik uygulamalarla kısıtlanıyoruz. BENİM YAPTIĞIM ŞU "MOONLİGHT" İLE -VE DONANIMIN GEREKLİ ÖZELLİKLERİ KARŞILADIĞI İÇİN- PC EKRANINI GÖRÜNTÜ VE NETLİK KAYBI OLMADAN OLDUĞU GİBİ TELEFONA AKTARIP İSTEDİĞİMİ YAPMAK . Oyunları da böyle oynadım yüksek gb filmeri de böyle izledim. Örneğin 15gb bluray filmi herhangi bir 3d video player ile bilgisayardan açıyorum. 2d ise sahte 3d yapıp side by side hale getiriyorum. 3d ise normal bir playerden açıyorum onlarda zaten görüntü yanyaya. Bu işlem bilgisayar üzerinde oluyor telefona sadece görüntü aktarımı yapıyorum. Bu yüzden ben sizler kadar ne bir piksel ne bir bulantı sorunu yaşıyorum. Kısace tekrar edeyim sizler kullanamıyorsunuz etkili olarak.
    görüntü aktarma anlatımını yanılmıyorsam yapmıştım bu anlatım yurtdışı fırsatları bölümünde yurtdışı fırsat ürün incelemleri içindeki sanal gerçeklik gözlüğü ana konusunun ilk mesajında sabit.-----


    EKSİKLER KALIYOR MUTLAKA AMA ÇOK ŞEY YAZIP DÜŞÜNÜNCE NORMAL GÖRÜN ARKADAŞLAR SİZLER SORARSINIZ .

    GELELİM FİİT VR KARŞILAŞTIRMASINA

    Fiit vr 17 dolar-20 dolar arkadaşlar bobo 30-35 dolar.
    Fiit vrın aynı fiyatlı ürünlere göre o fiyatta olması haksızlık bence 25 dolar olsa yeridir. ama daha fazla değil. bobo da 35 doları inanın çok rahat hak eden bir ürün. diğer dandiklerin asla adını anmaya gerek yok. hepsi 15 dolarlık ürünlerdir . Kimse kusura bakmasın hak ettiği değer budur.

    Görüş açısı olarak bence çok az bir farkla bobovr z4 önde. Ve 120 fov olayına gelince mercekleri birbirinden uzaklaştırıyorsunuz arkadaşlar. Sonra diğer ayar tuşu ile buraya dikkat " 6 inç telefonu" merceklerden uzaklaştırıyorsunuz. Yani sağa sola ayarı ve ileri geri ayarı en açıkta oluyor. Mercekler tam 2 yarıyı görüyor ve hoop size oluyor 120fov. Bilgisayar oyunlarıdanki görüş açısı ayarlarındaki değişmelere bakarak söylüyorum daha çok 110 fov gibi. maksimum budur bence. Peki 4.7 inç telefonda ne oluyor. 85-90 gibi bir açıya düşüyor göz kararı ölçüm ile budur fikrim.

    Bir diğer çok önemli mesele çerçeve görünmesi. 4.7 inçte 2 mercek birbirine en yakın konumda iken telefonun tam üzerinden kalan boşluk var orası siyah oluyor ortam karanlık ise. yanlardan nerdeyse yarım milimetre kadar görünüyor. evet duydunuz çok çok az. Fiit vr da daha çok kenar görüyordum. Ama üstte kalan boşluğa hiçbir gözlük deva değildir arkadaşlar telefon küçülünce ince oluyor . İnce olunca yukarısı boşluk kalıyor.O ortalama bir serçe parmağın yarısını 4.7 inç telefonun yanına koyarak yani kısaca ekran enini hafif daha arttırarak koysa idik 4.7 inç telefonda bile kenar görmeyecektik. 5 İnç telefon ise ideal mercekleri biribirne en yakın konuma getirin ve sıfır çerçeve ile film izleyin arkadaşlar.

    Fov pixelleştirmeyi ne kadar arttırır arttırmaz? Arkadaşlar 80 fov ile 120 fov arasında ahım şahım bir fark olmaz. Olsa da küçük fovlu ürün çok az telefona hitap eder. 4.7 inç ve altına ve kaliteli olmaz. Fov işine takılmayın. Birkaç arkadaşın dediği gibi en ideal fov 95-100 arası bence de. Bobo da bizim 5 inç veya 5.5 inç telefonlarımızda pixelleri 2 katına çıkaracak bir fova sahip değil. Kısaca lafı güzaftır bunlar. Pixellenme olacak ama rahatsız olunacak şekilde olduğuna ben katılmıyorum. 2 saat film izleyen adam dalar gider ve bulanık çamur gibi görüntü olmaz güzel güzel her ayrıntıyı alırsınız filmde.

    Fiitin incelemesini yapmıştım eksikleri fazlası dönüp oraya bakabilirsiniz .
    fiit mercekleri daha çok toz tutuyor ve çekiyor. benceyi ekleyelim hemen. fiitin mercekler daha çok göz rahatsız ediyor bobo daha az. buda bencedir herkesin göz hassasiyeti farklı sonuçta. Fiitde hafif ama rahatsız etmeyen tünel efekti vardır ancak 5.5 inç telefonda tünel etkisi sıfıra çok yakındır. Bobo da tünel efekti yoktur arkadaşlar. Gear vr ile karşılaştıracak ürün arıyorsanız 1. samsung gear 2. bobo şeklinde gelir. Buda gearın 2. versiyonu içindir ki fiyatı yanılmıyorsam 400-500 tl.



    Karar

    Bütçen boboya yetiyorsa dönüp fiit vr'a bakma.
    az daha bekleyerek bobo bütçesine çıkabilirim diyorsan bekle bobo al.
    ancak ben 17-20 dolar veririm benim param bu veyahut daha fazla vermem veremem diyorsan fiit vr al canım kardeşim. O kadar çöp arasında fiit kaldırıp yere vurur hepsini.
    bobo kesinlikle fiitten öndedir daha kullanışlıdır. ancak fiit de fovu ve lens kalitesi ile gerekse rahat oluşu ile yabana atılacak cihaz değildir.

    Bobo z4 ucuz gözlükler arasındaki lider olmayı hak ediyor rahatsız edici hiçbir yanı yoktur. Rahatsız olanlar ya telefonlarından ya gözlerinden kaynaklı bulanıklık piksellere kafayı takma gibi sebepten rahat olmaktadır.
    Son sözüm ise bence en önemli konudur kaliteli şekilde görüntü aktarabilirseniz gözlük gayet eğlenceli ve tatminkardır.


    Moonlight ile telefona görüntü aktarıp bunun nasıl olduğunu anlatacağım videoda görüşmek üzere.

    EDIT: Bir çırpıda yazılmış yazıdır birçok hata ve unutulmuş konu olabilir zamanla düzenlerim mesajı.

    çok güzel inceleme hocam eline sağlık sipariş geçiyorum
  • Sucra kullanıcısına yanıt
    sucra hocam zaman buldukça pc ve telefonlarda en çok kullandıp memnun kaldığın uygulamaları oyunları paylaştığın bi rehber bizlere çok faydalı olacaktır.teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aialkan kullanıcısına yanıt
    Benim şansımdan elime geçen 4 telefonun hiçbirinde gyroscope yoktu. Yani google play uygulamalarından azını kullanıyorum. Bu sebepten pc den aktarım ile kullanıyorum. Bunun nasıl yapıldığını da anlatacağım ama zaman veremiyorum. Evimde internet bağlantısı yok ve bağlatmak için port yok diyorlar bağlamıyor lar. Evet 2016 da adsl başvurum reddediliyor. İnşallah video çekip mobil de olsa bi süre sonra eklemeyi planlıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucra

    Benim şansımdan elime geçen 4 telefonun hiçbirinde gyroscope yoktu. Yani google play uygulamalarından azını kullanıyorum. Bu sebepten pc den aktarım ile kullanıyorum. Bunun nasıl yapıldığını da anlatacağım ama zaman veremiyorum. Evimde internet bağlantısı yok ve bağlatmak için port yok diyorlar bağlamıyor lar. Evet 2016 da adsl başvurum reddediliyor. İnşallah video çekip mobil de olsa bi süre sonra eklemeyi planlıyorum.

    şaka gibi adsl bağlanmaması nedir ya. çalışamların için tşkler hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bobo Vr Z4 olayında Senden 2 gün öndeyim çinden sparişi verdim bile

    bakalım kaç günde gelecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaLroK

    Bobo Vr Z4 olayında Senden 2 gün öndeyim çinden sparişi verdim bile

    bakalım kaç günde gelecek..

    hemşerim ben istanbuldayım bayramda mersine geçiş yapacağım bi ay dönmeyeceğim kargo 30 günde ulaşması lazım bana yoksa çine geri gider pttye belli olmaz :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim satın aldığım satıcıdan forumda bir arkadaş aldı 11 günde geldi dedi :) ben de ona güvenerek spariş verdim zararı yok 20 günde gelsin ama 1 ay çok hemşerim :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaLroK

    Benim satın aldığım satıcıdan forumda bir arkadaş aldı 11 günde geldi dedi :) ben de ona güvenerek spariş verdim zararı yok 20 günde gelsin ama 1 ay çok hemşerim :))

    Linki atabilirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaLroK

    Benim satın aldığım satıcıdan forumda bir arkadaş aldı 11 günde geldi dedi :) ben de ona güvenerek spariş verdim zararı yok 20 günde gelsin ama 1 ay çok hemşerim :))

    sipariş verdim benim z4 kulaklık jakı uzun olan son model.265 kişi satın almış.16günde türkiyeye ulaştı diyen bi türk vardı. hayırlısı bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aialkan


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaLroK

    Bobo Vr Z4 olayında Senden 2 gün öndeyim çinden sparişi verdim bile

    bakalım kaç günde gelecek..

    hemşerim ben istanbuldayım bayramda mersine geçiş yapacağım bi ay dönmeyeceğim kargo 30 günde ulaşması lazım bana yoksa çine geri gider pttye belli olmaz :D

    Bende almıştım bana da 10 gün gibi geldi kargom.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KillerPrince


    quote:

    Orijinalden alıntı: BaLroK

    Benim satın aldığım satıcıdan forumda bir arkadaş aldı 11 günde geldi dedi :) ben de ona güvenerek spariş verdim zararı yok 20 günde gelsin ama 1 ay çok hemşerim :))

    Linki atabilirmisin?

    http://tr.aliexpress.com/item/100-Original-Xiaozhai-BOBO-VR-Z4-3D-Virtual-Reality-3D-VR-Glasses-Private-Theater-for-3/32640405347.html

    Dostum link bu.. Bu satıcıdan satın alan arkadaş 11 günde geldi dedi ürün orijinal ve kaliteli dedi kopya yada çakma vs. değil dedi ona istinaden spariş verdim kulaklık jack kısmı nasıldır bilmiyorum sormayı unutmuşum
  • Kendimi ingilizce konusunda yetersiz görüyordum ama bu satıcı beterin de beteriymiş herife jack kablosunu resimle anlatabildim  SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİ İNCELEME MERKEZİ

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BaLroK B kullanıcısına yanıt
    sureye aldanmayin sakın. saticinin sevk etmesi, islem merkezlerinden cikma suresi, yurtdisina cikma surelerine gore degisiyor. 11 gunde gelen arkadas hizli gelmiş. benim bobo z4 te 18 mayista siparis ettim 26 mayista teslim edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kumandayi telefona bluetooth ile bağladım fakat hangi tuşa basarsam basayım ekrana dokunma olarak algılamiyor ne yapmaliyim yardım lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry

    Kumandayi telefona bluetooth ile bağladım fakat hangi tuşa basarsam basayım ekrana dokunma olarak algılamiyor ne yapmaliyim yardım lütfen

    Dostum peki miyse işareti çıkıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry

    Kumandayi telefona bluetooth ile bağladım fakat hangi tuşa basarsam basayım ekrana dokunma olarak algılamiyor ne yapmaliyim yardım lütfen

    Dostum peki miyse işareti çıkıyor mu?

    Ney isareti hocam anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vr box 2.0 aldım 6s ile denedim berbat, pikselleri saydım.
    Birde onu geçtim, başım ağrıdı benim iade ediceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry

    Kumandayi telefona bluetooth ile bağladım fakat hangi tuşa basarsam basayım ekrana dokunma olarak algılamiyor ne yapmaliyim yardım lütfen

    Dostum peki miyse işareti çıkıyor mu?

    Ney isareti hocam anlamadım

    :D pardon hocam düzeltme sözde
    Mouse işareti çıkıyor mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry


    quote:

    Orijinalden alıntı: mbs02


    quote:

    Orijinalden alıntı: ertugmry

    Kumandayi telefona bluetooth ile bağladım fakat hangi tuşa basarsam basayım ekrana dokunma olarak algılamiyor ne yapmaliyim yardım lütfen

    Dostum peki miyse işareti çıkıyor mu?

    Ney isareti hocam anlamadım

    :D pardon hocam düzeltme sözde
    Mouse işareti çıkıyor mu?

    Yok hocam ama bazi tuslara basinca ses acip sesi kisabiliyor onun disinda vrde uygulama acikken bütün tuşları denedim birisi uygulamayi kapatıyor fakat birturlu ekrana dokunmayi nasil yapacağım bulamadim program falan yüklemedim acaba onla ilgisi olabilirmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.