Şimdi Ara

Sanal gerçeklik gözlükleri giyilebilir cihaz pazarının lokomotifi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Sanal gerçeklik gözlükleri giyilebilir cihaz pazarının lokomotifi olabilir





    Şu an ki duruma baktığımızda akıllı saat veya fitness bilekliği tarzındaki giyilebilir cihazların popüler olduğunu görüyoruz. Daha uzun bir süre bu tarz cihazların popüler olacağı tahmin ediliyor ancak sessiz ilerleyen sanal gerçeklik gözlükleri herkesi şaşırtabilir. 




    Yapılan araştırmalara göre bu yıl giyilebilir cihaz sevkiyatlarının 68 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl ise yüzde 64 artışla 112 milyon sevkiyat rakamı elde edilecek. 




    Giyilebilir cihaz pazarında fitness bilekliklerine olan rağbet daha fazla. Apple Watch, Samsung Gear 2 gibi örnekler henüz bu dengeyi bozamadı. Bunun en büyük sebebi akıllı saatlerin pazarda konumunu halen bulamaması ve tüketicilere satın alma konusunda iyi sebepler sunamaması. Bunun yerine tüketici daha sade fitness takip bilekliklerine yöneliyor. 




    Gelecek yıl itibariyle akıllı saat satışlarının 32 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. Bu rakam içerisinde 20 milyonu Apple Watch'a ait. Fitness takip bileklikleri ise 45 milyon civarında satış yapacak. 




    Bu iki sınıf yanında sanal gerçeklik gözlüklerinin gelecek yıl patlama yapacağı tahmin ediliyor. Hali hazırda ortada çok fazla seçenek yok ancak gelecek yıl başından itibaren pek çok üretici bu alana girmeye hazırlanıyor. Bu da, tüketici tarafında ilgi oluşmasını sağlayacak.




    Bu yıl kafaya takılan tarzdaki sanal gerçeklik cihazları 8 milyon civarında satış yaptı. Gelecek yıl ise bu rakam 27 milyona yükselecek. HTC, Oculus ve Sony firmalarının gelecek yıl sonunda 60 milyar dolar satış hacmine ulaşacağı öngörülüyor. 




    Sanal gerçeklik gözlükleri iki kısma ayrılıyor. Biri aksesuar şeklinde telefonunuzu takarak kullandığınız çeşit ki bunların fiyatı oldukça ucuz. Diğer türdekiler bilgisayara bağlanan ve kendi donanımı olan sanal gerçeklik gözlükleri. Bunların fiyatları ise bilgisayar hariç 300$ civarından başlıyor. Analizlere bakıldığında ne kadar pahalı olursa olsun tüketicilerin bu tarz ürünlere ilgi gösterdiği anlaşılıyor.  

     

     




  • Htc için kurtaraci olabilir

  • Bana kalirsa o kadar da satis patlamasi yasanmaz.
    Normal bi teknolojiseverin bu cihazlari almasi icin sebep ne olabilir ki.
    Hele de ulkemizde cogu kisi f/p telefon,tablet pesinde kosturuyor.bu cihazlarin o paraya turkiyede satis yakalayabilecegini zannetmiyorum.ucuz ve işlevsel seyler olsalar hadi neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal gerçeklik gözlükleri geleceğin teknolojisi,bir tv,internet,elektrik,telefon kadar önemli bir buluş.Geleceği inanılmaz parlak.

  • Turkiyede anca 5-6 sene icinde yayginlasirlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatları çok pahalı olmasa bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Cumartesi Mediamarkt magazasinda Samsung sanal gerceklik gozlugunu satista gordum. Dahasi adamlar 1 tane urunu deneme amacli standda calisir durumda hazirlamislardi ve herkes deniyordu. Turkiye'ye bile geldiyse urun artik Amerika'daki akimi siz dusunun.

    Not: 599 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 23 Kasım 2015; 7:25:52 >
  • vr gozlukler 3000 tl onu kaldircak pc 3000 tl olur

  • Giyilebilir en mantıklı cihaz şuan için bu gözüküyor :)

  • Microsoft yapmış kimse yaklaşamıyor .



    https://www.youtube.com/watch?v=qym11JnFQBM


    http://vcdn.computec.de/ct/2015/1/61513_hd.mp4




    https://live.theverge.com/microsoft-event-live-blog-surface-pro-4-lumia-950-xl/?_ga=1.67395921.1560267070.1428504281
  • Sırf bu aleti ve onu çalıştırabilecek bir pc bütçenin dışında diye yok kullanışlı değil yok işlevsel değil diye burun kıvırmayı anlamıyorum.Son yıllarda oyunculukta en önemli gelişme bence.Özellikle konsol portlarından muzdarip olan pc oyunculuğuna hareket getirebilir zira konsolların hangi grafiklerde VR gözlüklerini çalıştırabildiği malum.

  • Demek ki Oculust hissesi almak lazım hemen.

  • Sadece sanal gerçeklik teknolojisi ürünleri ve aksesuarları satışı yapan sitemizwww.sanalgozluk.com 'da bütçenize uygun farklı teknolojilerde sanal gerçeklik gözlüklerini bulabilirsiniz.

    Cardboard - VR Box - Shinecon VR - Baofeng Mojing - Zeiss VR One - Gear VR - Oculus Rift - Playstation VR - HTC Vive

    www.sanalgozluk.com

    Güvenli alışveriş, Aynı gün kargo, 9 Taksit avantajı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.