Şimdi Ara

Samsung, yüksek talep nedeniyle Galaxy S26 serisinin üretimini artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, yüksek talep nedeniyle Galaxy S26 serisinin üretimini artırıyor
    Samsung’un, Galaxy S26 serisi için bileşen siparişlerini bu ay artırdığı bildiriliyor. Şirketin en yeni amiral gemisi telefonları güçlü bir performans sergiliyor ve tahminlere göre S26 serisi, Galaxy S25 serisi satışlarını az da olsa geride bırakabilir.

Galaxy S26 Ultra en çok ilgi gören model oldu

Seride en çok ilgi gören modelin Galaxy S26 Ultra olduğu belirtiliyor. Özellikle “Privacy Display” (Gizlilik Ekranı) özelliğinin kullanıcılar tarafından beğenilmesi talebi yükseltmiş görünüyor.

ZDNet Korea’nın haberine göre Samsung, tedarikçilerinden Nisan ayında S26 serisine ait parça üretimini 3 milyon adede çıkarmalarını istedi. Bu rakam, Mart ayındaki ilk planlamaya göre 600 bin adet daha fazla. Model bazında, standart model 500.000 adet, Ultra model ise 200.000 adet artarken, Plus model 100.000 adet azaldı. En büyük artış yüzdesel olarak temel modelde görülse de toplam talepte Ultra modeli açık ara önde yer alıyor.

Tedarik zincirinden bir yetkiliye göre, Mart 2026’da verilen siparişler beklentilerin üzerine çıktı, bu parçalar Nisan üretiminde kullanılıyor. Aynı kaynak, Ultra modelin serinin toplam talebinin %70'inden fazlasını oluşturduğunu, bunun da Galaxy S serisi tarihindeki en yüksek oran olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Bkz.Samsung Exynos 2700 performansı sızdı: İşte erken sonuçlar

Öte yandan, son bir yılda artan bellek fiyatları kârlılığı olumsuz etkileyebilir. Buna rağmen Samsung’un sevkiyat açısından güçlü kalması bekleniyor. Şirketin mobil birimi Samsung MX, yarı iletken kolu Samsung DS sayesinde DRAM ve NAND tedarikini güvence altına almış durumda. Bu da bazı Çinli rakiplere karşı önemli bir avantaj sağlıyor.

Raporda ayrıca, orta segment cihazlara yönelik üretim hedeflerinin düşürüldüğü de belirtiliyor. Örneğin Galaxy A57 için planlanan 1,8 milyon adetlik üretim 1,6 milyona çekilirken, Galaxy A17 için hedef 4,4 milyondan 3,9 milyona indirildi.

Genel olarak, bellek krizi nedeniyle orta ve giriş segment telefon satışlarının bu yıl düşmesi bekleniyor. Bellek maliyetlerinin diğer bileşenlere kıyasla artması, üreticilerin uygun fiyatlı cihazları aynı seviyede fiyatlandırmasını zorlaştırıyor.

Kaynak:https://zdnet.co.kr/view/?no=20260409140345

• Geçen yıl S25 serisi için "Galaxy S25 serisi, tüm zamanların rekorunu kırarak yeni bir başarıya imza attı" başlıklı bir haber vardı. 2025'te en çok satan telefon listesine baktığımızda; sadece baz model S25, 10. sırada kendine anca yer bulabilmiş. Birçok kere zirvede denilen S26 Ultra ilk 10'da bile yok! Bu yıla baktığımızda aynı senaryo devam ediyor. Kaynaktaki gibi Kore siteleri Samsung reklamı için ısmarlama haberler yapmayı seviyor. Diğer taraftan güncel S serisi satılsın diye önceki serilere verilmesi gereken güncellemeler geciktiriliyor. Samsung reklamı bıraksın, işine baksın..
  • Geçen yıl S25 serisi için "Galaxy S25 serisi, tüm zamanların rekorunu kırarak yeni bir başarıya imza attı" başlıklı bir haber vardı. 2025'te en çok satan telefon listesine baktığımızda; sadece baz model S25, 10. sırada kendine anca yer bulabilmiş. Birçok kere zirvede denilen S26 Ultra ilk 10'da bile yok! Bu yıla baktığımızda aynı senaryo devam ediyor. Kaynaktaki gibi Kore siteleri Samsung reklamı için ısmarlama haberler yapmayı seviyor. Diğer taraftan güncel S serisi satılsın diye önceki serilere verilmesi gereken güncellemeler geciktiriliyor. Samsung reklamı bıraksın, işine baksın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnsnc -- 9 Nisan 2026; 23:17:26 >
  • gnsnc G kullanıcısına yanıt
    Şu son haberdeki listeyi söylüyorsanız o 2025 son çeyrek ( 3 aylık ) dönemi kapsıyor.

Tabi ben de sizin gibi düşünüyorum, S26 satışları Ultra model haricinde diplerde, özellikle Plus model miladını doldurdu artık.

• S25 kullanıyorum bence şimdilik buna gerek yok.

• Çevremde 20 tane S25 ultra kullanan biliyorum. Henüz hiç birisi s26 ultraya geçmedi. Bir tanesi geçti geri döndü :)

• Algı yapmayı reisten öğrenmişler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İyiki yalancıyı şeyapmıyorlar yoksa samsung için bazı tatsız olaylar yaşanırdı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pngvss P kullanıcısına yanıt

Ulan Samsung, yüksek talep nedeniyle Galaxy S26 serisinin üretimini artırıyor 

• quote:

Tedarik zincirinden bir yetkiliye göre

Haberin dayandığı kaynak müthiş, ben ikna oldum şahsen.

• Kesin öyledir tabi tabi

• Boş haber. İnanmayın böyle şeylere.

• güzel algı

• S26nin Fiyati duserse yakin zaman icerisinde s22den s24e gecmeyi dusunuyorum 3-4 sene rahat goturur beni. S22 de hala yeterli benim icin ama artik telefon kendini coktan amorti etti yeni telefon hakediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.