Şimdi Ara

Samsung YP-R1 vs. Creative Zen X-FI ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    200 TL'ye kadar Bluetooth'lu radyolu bir mp3 player almak istiyorum. Hatta en geç yarın alıyorum diyebilirim; gg de açık artırmadayım da:)

    Ancak sizlere de almadan bir danışayım dedim. 8gb.lı bir model istiyorum çok bir araştırma da yapmadım açıkçası, Samsung R1 hoşuma gitti özellikleri aradığım gibi; özellikle bt den telefon ile görüşme yapılabilmesi benim için çok kullanışlı.

    Ses kalitesi olarak kutudan çıkan stnd. kulaklık ile hangi marka-model önerirsiniz; biraz baktım da sony'nin dahili fm alıcılı radyolu modelleri de varmış.

    Öneri ve yorumlarınız için şimdiden hepinize teşekkür ederim. İyi forumlar...



  • xfi 2 elime gecmişti.ses ve video kalitesine diyeceğim yok yalnız dokunmatiği kullanımı bana cok zor gelmişti.bende yp r1 alacaktım xfi2 yi satınca fakat şimdi ipod touch aldım.r1 almayı düşünürken çok arastırdım.çok ünlü reviews sitelerinde hep 9 yıldız almış.trusted reviews sitesine bakabilirsin.dnse3 ses teknolojili beat dj özelllikli bluetootlu mükemmel bir alet.her konuda xfi 2 yi ezer.tabii benim düşüncem.daha önce samsung p2 kullandım onda dnse 2 vardı ve sesi müthişti.ki bunda dnse 3 var.kullanmadım ama bence bununda sesi mükemmel ötesidir.özellikleri kullanım kolaylığı fonksiyonlarını düşünürsek direk r1.kutudan cıkan kulaklıklarıda hiç fena değil.normalde diğer mp3 lerden çıkan kulaklıkları düşünürsek baya iyi saylır.bence hiç düşünme r1 al.yani ben olsam r1 alırdım.tek kötü yanı sd kart desteklememesi.ama zaten sende 8 gb lık model arıyorum demişssin.ebay da r1 in 4 gb lığı kargo hariç 129 dolar.gg ilk defa ebaydan daha uygun ürün satıyor.ben daha önce hiç karsılasmadım bu durumla.bence stoktayken al.zaten sattıkları r1 ürünlerinide yorumlarını okursan aletin nekadar kalitelioldugunu anlarsın




  • @ iglesias

    Çok teşekkür ederim yorumların için; zaten dün akşam kargolar kapanmadan alıverdim; sağolsun satıcı bugün bana ulaştırdı makineyi...

    Wi fi desteği aramadığım ve touch'dan daha kompakt bir alet aradığım için R1'i tercih ettim; sanıyorum ürün Türkiye'de satışta yok. Ama arkadaşlar inanın mükemmel bir cihaz. Cep telefonumu değiştirecektim; ama çok yerinde bir karar verdiğime inanıyorum. Alacak olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.
  • hayırlı olsun.bu arada şimdi farkettim baslıkta xfi demişssin fakat resim olarak x fi 2 resmi koymuşssun.karsılastırma xfi la yapılacaksa bence r1 e büyük haksızlık olur.kullanmadım ama arkadaslardan duydugum kadarıyla xfi sorunlu bir aletmiş.r1 hakkında ufak bir inceleme ve cihaz hakkındqa yorumlarını yazarmısın.ses kalitesi video kullanımı falan hakkında.zira touch almadan önce r1 almayı düşünüyordum.
  • Yok o kadar değil; 2'yi yazmayı unutmuşum başlıkta
  • Arkadaşlar ben de geçen yaz uzun süren meşakkatli bir mp3 player araştırması yapmıştım. Takdir edeceğiniz üzere en önemli kriter ses kalitesi idi, sonra fonksiyon/fiyat oranı, en son da kozmetik/kişisel faktörler devreye giriyordu. Neyse, uzun lafın kısası en son Ipod ile R1 arasında kaldım. Ipod ne kadar güzel bir makine de olsa, bu sitedeki bir arkadaştan ülkedeki en iyi koşullarda satın alma imkanı da olsa içime sinmedi. Çünkü R1'in özellikleri bana yetiyordu, buna karşılık Ipod iyiydi hoştu ama R1 varken ona ne gerek vardı? Bu arada ben bu seçimi yaptığımda R1'in daha GG'da bile satışı yoktu Ben de bu durumda nasıl olsa bir ara buralara da gelir diyerek beklemeye karar verdim...

    Ve sonuçta geçen ay cihaz GG'da satışa çıktı, hem de akılalmaz bir fiyata! Hemen atladım tabi, ve cihaz elime geçer geçmez bu kadar beklediğime ne kadar değdiğini anladım. Müthiş bir ses kalitesi, benzersiz multimedia özellikleri ve ötesi. Kendi kulaklığını hiç denemedim gerçi, ama onun da idare edeceğini düşünüyorum. Şöyle izah edeyim, cihazın ses kalitesi o kadar iyi ki kulaklığın çok iyi olmamasını bile tolere edebiliyor. Ama bence siz alacaksanız yine de paraya kıyıp en azından orta halli bir kulaklık edinin. Benim naçizane tavsiyem ise Sony MDR-EX82.

    Biraz ürünün reklamını yapmış gibi oldum ama verdiğiniz parayı son kuruşuna kadar hak ediyor bu ufaklık




  • bende cowon a daha ekonomik bir alternatif olarak bu modeli düşünüyorum, tek çekincem var 2,6 inch ekran (amoled olmaması vss önemsemiyorum)boyutunun özellikle kullanmak istedigim video izleme açısından doyurucu olup olmayacagı konusunda. 3 inch lik üst modeli var ancak fiyat diger ilave özelliklerle cowon u bile aşıyor ki alternatifligi bir anda yok oluyor.
    + sı divx destegi, fiyatı (190 tl)
    - yönleri ekran boyutu, nette bahsedilen bataryasının doyurucu olmayışı gibi.
  • Pil konusunda haklı olabilirler; ekran normal izleme mesafesinden yeterince tatmin edici; ne kadar büyük ekran o kadar büyük cihaz arkadaşlar unutmayın! R1'i taşıdığınızı size unutturacak kadar hafif bir cihaz; tabii ki touch ile ekran boyutu ve izlediğiniz video'nun keyfi açısından kıyaslanamayabilir; ama touch'ı taşıdığını hissetmeyen kaç kişi vardır ki?

    Kutudan çıkan kulaklık son derece kaliteli ve güzel bir kulakiçi high-end kulaklık, ancak ben tıpalı sevmediğim için gidip senn mx360 aldım; ama pişman oldum çünkü kutudan çıkan daha iyi ses veriyor.
  • video formatları nı denedinizmi pc den sürükle bırak şeklinde avi/ divx atabiliyormuyuz, max kaç gb lık dosyaları açabiliyor fps ,altyazı destekleri , tam ekran izleme vss gibi konularda görüşlerinizi yazarmısınız?
    sanırım cowon gibi 2 gb lık brip leri oynatamıyor bu ürün.
  • PC'den sürükle bırak yapılabiliyor, ancak altyazılarda Türkçe karakter desteği yok ve bozuk gösteriyor. Ben bu yüzden altyazıyı filme gömüp öyle transfer ediyorum. Evet ekstra bir uğraş, ama yaşattığı zevke değiyor bence. Ekran 400x240 / 2,6" olduğu için amoled olmaması da pek farketmiyor. Buna karşılık renkler gayet canlı, görüntüler son derece net. Belki bu boyutta bir ekranda film izleyince ilk başta afallayabilir insan, ama hemen alışıyorsun. BR rip oynatmıyor, maks. oynatabildiği dosya çözünürlüğü 720x480. Ama yine bu ebatta bir pmp'den HD ekran çözünürlüğü bekleyemeyeceğimize göre sorun yok. Bu arada I-Touch'ın 3,5"'lik dev(!) ekranının da aynı çözünürlükte olduğunu hesaba katalım.

    Son olarak dokunmatik ekran hassasiyetinin de şaşırtıcı derecede yüksek olduğunu da ekleyeyim

    Ha bu arada unutmadan, neticede R1 fiyatını son kuruşuna kadar hak eden son derece doyurucu sesli bir medya canavarı. Ama elbette kusursuz değil. Dolayısıyla cihazımızı almadan beklentimizi çok iyi belirleyelim, sonra olur olmaz şeylere takılmayalım. Di mi ama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gersen -- 16 Nisan 2010; 2:42:13 >




  • tşk ler bilgilendirme için, bu akşam itibariyle ürünü temin ettim.

    ilk izlenimlerim film kesinlikle izlenir.
    ilk film denemesini alvin ve sincaplar 2 680 mb lık tr. brip.xvid denilen formatla yaptım ufaklık içindi tabi animasyon ,gayet de güzel bir görüntüsü var.

    ses çıkış gücü oldukça güçlü , 30 kademesi var, son kademe bi miktar kulagı zorluyor, sürekli kullanıma gelmez 30. kademe ,ayrıca pil düşmanı olur.

    tv out seçenegi çıkıyor film menüsünde ancak kutudan kablosu çıkmadıgı için nasıl denenir bilemiyorum. veyahut nerden temin edilebilir ilerde buurum herhalde.

    dokunmatigi son derece muazzam çalışıyor.

    kulaklık girişine masaüstü hoparlör bagladıgımda ses çıkışı epey bi aşagıda kalıyor ancak yeterli denebilir ,tabi bu çok gerekli degil sadece bir deneme yaptım.

    netten dokunmatik oyunlar adı altında bir klasör attım ort 30 mb lık sanırım java oyunlarıydı ancak işe yaramadı. farklı bir format gerekiyor nasıldır araştırmak lazım .




  • cihaza 1.79 gb lık
    Old.Dogs.2009.BDRip.XviD.AC3.D-Z0N3 adlı filmi sürükle bırak şeklinde güzel bir şekilde oynatabiliyor, denenmiştir.

    2 gb lık ve üstünü uyumlu degil diyerek atmıyor hafızasına.
  • Güle güle kullan, çok iyi seçim! Senin bulduğun oyunlar farklı mı bilmiyorum ama R1'de oynayabileceğin oyunlar burada. Zip klasöründeki swf uzantılı dosyaların hepsini cihazın flash klasörüne atacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gersen -- 18 Nisan 2010; 1:05:53 >
  • tşk ediyorum destegin için gersen.oyunları şimdi deniyorum.eline saglık.yarın ilk işim yolculukta denemek olacak işe gidip dönerken.otobüs performansını deneyecegim. bu arada altyazı gömme işlemini en basit hangi programla çözeriz .
  • Rica ederim, yalnız itiraf edeyim oyunları ben daha deneyemedim Ama benim araştırdığım kadarıyla mevcut tüm oyunlar o klasörde. R1'e ayrıca farklı temalar da yüklenebiliyor, bilgin olsun.
    Altyazı gömmek için farklı seçenekler mevcut. Öncelikle istersen cihazın kendi yazılımı olan Emodio'yu dene. Ancak daha kapsamlı programlar da mevcut, bunları kullanarak cihazın oynatmadığı örneğin mkv uzantılı bir filmi avi'ye istediğin çözünürlükte çevirip altyazıyı da gömebilirsin. Benim tavsiyem PocketDivXEncoder, artık onu da sen bulursun Yine de danışmak istediğiniz detaylar olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.




  • Yahu arkadaşlar; emodio'ya bağlantı kuramadım ben bir türlü; işlerimi sürükle bırak ile hallediyorum ancak kablo ile her bağlantı kurduğumda win media player ın son sürümüne yükseltmemi istiyor ki; maalesef xp'de 11'in üstü yok; ya da ben bulamıyorum?! Sizde de aynı sıkıntı var mı; tabii XP için soruyorum?
  • Hmm, ben Emodio'yu altyazı gömme ve/veya video convert için yazmıştım. Açıkçası cihaz bağlıyken Emodio'yu kullanıp kullanmadığımı bile hatırlayamıyorum. Onun dışında wmp'ın son sürümünü istemesi genel bir durum, bir yandan çok saçma tabi ama onu görmezden gelebiliriz bence. Hepsi bir yana sürükle bıraka izin veriyor olması bile güzel bir olay, bence zaten dosya aktarımı için en pratik yöntem
  • evt bende de oluyor media player güncelleme istegi(xp) bende görmezden geliyorum elbette, ayrıca daha önce kuurlu olan görsel xp vss ile cihazı ilk taktııgmda hemen algılamıştı, bikaç gün önce yeniden format atmam gerekti bu kez düz bi xp kurdum, cihaz da sorun çıktı tanımadı, driver otomatik kurulmadı, yana yana bu mtp device dosyası aradım durdum nette, sonra güncellemelerin tamamını arattım kurdum mtp device fln yükledim zar zor tanıtabildim.

    alt yazı gömme işini lost un 720p son haftasını elimdeki danisoftla sıkıştıırp altyazıyıda directvobsub dosyası ile uyguladım çok sürmedi lost için ancak altyazı i.in ayar yapmadıgımdan görüntünün üstüne biraz eksik geldi font boyutu, bir dahaki sefere fontu standartın üzerine almam gerekecek. ayrıca sıkıştırmada ayarladıgım ses codec vss yüzünden ses seviyesi düşük çıktı.mp3 gibi bişi ayarlamıştım yanılmıyorsam.

    bu arada otobüste film izlerken elimde tutmak bi süre sonra yoruyor zaten cihazın tutacak pek bi yeri yok incecik kavranmıyor nerdeyse, şimdi önümdeki koltugun arkasına cihazı monte etme yolu arıyom , şöför veya muavin e sanırım abone fln olmalıyım, aynı koltugu kimseye vermesin diye..ayrıca kendi kulaklıgını kullanmıyorum, sony mdrx82 idi sanırım onunla daha saglam çalıyor.




  • Samsung YP-R1'in herhangi bir teknoloji marketinde satışı yapılıyor mu? İnternet üzerinden alışverişe pek yakın bakmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.