Şimdi Ara

samsung ve lg tvlerde usb'den m2ts sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

bugün teknosa'da ve samsung yetkili bayisinde, usb flash diskteki m2ts uzantılı dosyayı hiçbir televizyonda izleyemedik, hiçbiri bu dosyayı görmedi. avi mkv vb gördüler fakat nedense m2ts yi görmediler.

Normalde samsung c650'lerin görmesi gerekmiyor mu? c650 tv'si olup bu konuda tecrübesi olan var mı, mesela m2ts'yi mts yada ts mi yapmak gerekiyor?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim tam da c650 almak için gitmiştik teknosa'ya, büyük hayal kırıklığı oldu

• Uzantısını ts yaparsanız en azından tv menüsünde görünür hale gelecektir. Bu keisnlikle tvnin m2tsyi oynatabileceği anlamına gelmez. Eğer çok yüksek bitrate değerine sahipse tv filmi açamayacaktır. Eğer Bluray dosyası ise muhtemelen açılmayacaktır. Aynı şekilde çok az ihtimal de olsa bazı video kamera dosyalarını açmıyor. Ben internette ürün inceleme sitelerinde örnek kamera çekimleri indirmiştim. Neredesye hepsini açtı.
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • ender123 yanıtın için çok teşekkür ederim,

bendeki m2ts dosyalar hd çekim yapan canon kameramın kayıtları. direkt m2ts formatında hdd'sine kaydediyor oradan da pc üzerinden harici hdd'lere yedekliyorum. elimdekilerin uzantılarının bir kısmını mts bir kısmını mkv bir kısmını da ts olarak değiştireceğim. PC de direkt uzantıyı manuel elle değiştiriyorum, bakalım işe yarayacak mı. Convert olayına gerek olursa eldek lcd tv'yi yenilemeye hiç gerek kalmayacak gidip tekrar bir egreat yada lg bd570 blue-ray almak gerecek

Belki şöyle bir yöntem de işe yarayabilir. MKV Toolnix ve MP4 Box gibi programları kullanmak. Bu programlarla amaç yeniden kodlama yapmak değil. Amaç bir şekilde video ve sesi ayırmak ( demux yapmak) sonrasında mkv içine birleştirmek (mux). Bu işlemde kodlama yapılmadığı için süre sadece kopyalama süresinden biraz fazla olacaktır.

Tvlerin genel sorunu edia playerları çok esnek yapıda değil, geliştirilebilir veya güncellenebilir özellikleri yok. Kısacası suyuna tvnin gitmek lazım

İllaki desteklemiyorum dediği dosya için bile bir alternatif yol oluyor. Ben kaç tane açılmayan mp4 dosyasını mkv içine koyunca açtı , divxlerin FourCC ( header- başlık bilgisini) xvid yapınca açtı vs vs. Keşke forumda bu tarz alternatif yolları deneyecek bir topluluk oluşturabilsek ve sürekli deneme yanılma ile başka yol bulsak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 28 Eylül 2010; 22:53:08 >
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.

• ender123,

aslında egreat, popcorn gibi cihazların içine baktığımızda içlerindeki elektronik devre gayet basit ve maliyeti çok düşük. Bugün 2000-4000 tl ler verdiğimiz tv lerde en azından bir egreat kadar sorunsuz video özelliği olmaması çok üzücü.
  • Yazdığınıza katılıyorum. Bana sorarsanız tvnin içine en azında sigma işlemci , hatta Anchor Bay Chip VRS (video referance series ABT 2010 işlemci ) koysunlar derim ama olay şöyle işliyor: Tvnin ana işlemcisi zaten HD görüntü işlemeye yetecek kadar güçlü. Bir media player programı yazıyorlar ve tv işlemcisi ve yazılım sınırlarında kalmak şartıyla çoğu filmi oynatıyor. Amaç en az masrafla en çok kar.

En üst modeline bile böyle özlellik koymuyor. Ben olsam slotin tipi notebook için olan gibi en incesinden Bluray oynatıcı bile koyarım, üstüne de fiyatı bindiririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Smart TV klavye sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • selamlar

hd çekim yapan Canon kameranın kayıt tipi olan m2ts dosyalarını bilgisayarda mts olarak değiştirdim, hatta yetinmeyip mkv, avi ve ts olarak da kopyalarını aldım. hepsi aynı dosya ama sadece uzantılarını bilgisayarda elle manuel değiştirdim (convert falan yapmadım). Enteresan bir şekilde teknosa'daki 40c650 hepsini tanıdı ve oynattı. Tek derdi m2ts ler ileymiş....

bu arada avi, mkv, ts ve mts uzantılarını tanıdığını ve oynattığını da görmüş denemiş oldum. Bildiğim tüm formatları deneme lüksüm yok tabi tek tek magazadaki teşhir ürününde, ama blueray formatındaki bir dosyayı açıp oynatabiliyorsa divx avi mkv falan dosyalarda sorun çıkaracağını hiç sanmıyorum

Video :

AVI, ASF, MKV, MP4, 3GPP, VOR, VOB, PS, TS, RMVB, FLV, DivX 3.11, DivX 4.x, DivX 5.1, DivX 6.0, XviD; H.264, H263, MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, Motion JPEG, Windows Media Video v9, MPEG2, MPEG1, RV3.0/RV4.0

Audio :

MP3, AC3, LPCM, ADPCM (MULAW, ALAW), AAC, HE-AAC, WMA,DD+, MPEG, DTS Core, AMR NB/WB, G.729, QCELP, Real Audio (RealAudio6 Cook, RealAudio9,10 RealAudio Lossless), 8000,11025,12000,16000,22050,24000,32000,44100,48000

Bilgiler samsung sitesinden alıntıdır. Bitrate olarak 15.000 den fazla , reframes olarak 5 ten fazla ve video kodlama profili High@5.1 olan mkv veya hd videolarda sorun çıkarma ihtimali yüksektir.

Dosyaların adları değiştiriken Mov ları MKV , M2ts ve Mts ler Ts yapmak gibi sistematik davranırsanız ilerde bunları eski uzantılarına değiştirmeniz gerekince kolaylık olur. Başka bir yöntem ise bat dosyası hazırlamak. Örneğin :

TSyap.bat için :

ren *.m2ts *.ts

Undo veya Gerialts.bat için :

ren *.ts *.m2ts

diye yazıp kaydederseniz bir tık ile otomatik isimler değişir. Bu yöntemler dosların adları kesinlike değişmez sadece uzantıları değişir.

Ren (rename) komutunun ve * işaretinin açılımı : " adı olursa olsun" , ".m2ts 'yi ", " adı aynı kalacak şekilde" ," .ts yap"

• mesut bey mrb;

bendede samsung 40c650 tv mevcut ve harici diskimden oynatmaya kalktığım m2ts uzantılı filmleri menüde göremiyorum bile.Siz manuel olarak elle mts yaptım gördü dediniz fakat ben bu işlemi gerçekleştiremedim.direk ismini tıklayıp .m2ts olan yazıyı .mts olarakmı değiştirdiniz?yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • LG 32sw4500 tv var bende avatar 3d bluray indirdim şimdi denedim m2ts yi göstermedi mts yaptım uzantısını yine göstermedi bide mkv deniyim dedim uzantısını mkv yaptım menüde göründü tanıtım vidyoları açtım açıldı oynattı vidyoları şimdi full filmi atıyorum sonucu birazdan yazıcam.
    BirGüN HerKEş ErBAA'Lı OlAcaK
  • Merhaba arkadaşlar,

başlık epey tozlanmış ama daha uygun bir konu bulamadım :-)
    Yeni nesil Smart TV'lerde (bende Samsung var) bu durum gelişti mi acaba? m2ts uzantılı BlueRay / Remux dosyalarını oynatabiliyor mu randımanlı bir şekilde? bitrate olarak 20k üzeri dosyalardan bahsediyorum, deneme şansı olan varsa eğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersagun

Merhaba arkadaşlar,

başlık epey tozlanmış ama daha uygun bir konu bulamadım :-)
    Yeni nesil Smart TV'lerde (bende Samsung var) bu durum gelişti mi acaba? m2ts uzantılı BlueRay / Remux dosyalarını oynatabiliyor mu randımanlı bir şekilde? bitrate olarak 20k üzeri dosyalardan bahsediyorum, deneme şansı olan varsa eğer.

Samsung 55ju7000 var gormuyor malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İslemci: Ryzen 5 2600x - Ekran Kartı: Asus Strix Geforce GTX 1070 - Anakart: X470 AORUS GAMING 7 WIFI - Ram:GSKILL F4-3200C15D 16GB (2x8GB) - Kasa: CORSAIR 760T - Güç kaynağı: CORSAIR RM 1000 - İşlemci sogutucu: NZXT Kraken x62 - SSD: Samsung 250GB 850 EVO- HDD: WD 3.5" 1TB HDD + segate 1tb + 2tb Barracuda 7200rpm -Klavye : Logitech g710+ - Mause : Logitech g502 rgb -Kulaklık: Logitech g35 - Monitör: Benq xl2411
  • Bende hortlatim bari....M2ts. uzantılarını ts. yapın açılıyor LG32la620s modelini kullanıyorum sizlerde deneyin
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.