Şimdi Ara

Samsung’un başı şimdi de akıllı televizyonlarla dertte

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un başı şimdi de akıllı televizyonlarla dertte 

     
    Wikileaks salı günü CIA’e yönelik en fazla belgenin yayınlandığı ifşayı gerçekleştirirken belgelerde CIA’e ait birimlerin Android ve iOS cihazlarla birlikte Samsung’a ait akıllı televizyonlara da sızarak televizyonu kullanan kişilerin seslerini dinleyebildiği açıklandı. Bu açığın paylaşılmasıyla birlikte Samsung, 2015 yılında ses komutunu algılayan akıllı televizyonunu tanıttığında bu televizyonlara yönelik, internet bağlantılı TV'lerinin üçüncü taraflara veri iletebileceği konusunda tepkilerin haklılığı da ortaya çıktı.

     

    Wikileaks belgelerine göre CIA’in geliştirdiği ‘’Ağlayan Melek’’ isimli program; Samsung F8000 model akıllı televizyonlarda ses komutlarına izin vermek için kullanılan ve kullanıcılar tarafından açılıp kapatılabilen mikrofonu, kapalı olarak gösteriyor. Böylece kullanıcılar mikrofonun kapalı olduğunu düşünse de tüm konuşmaları internet vasıtasıyla CIA’e aktarılıyordu. Dahası belgelere göre CIA bu sistemi tek başına geliştirmemiş, bu akıllı televizyonlardaki internet bağlantısından kaynaklanan hatayı bir CIA sunucusuna kaydetmek ve iletmek için İngiliz istihbarat örgütleri olan MI5 ve BTSS ile işbirliği yapmıştı.

     

    Şüpheler Haklı Çıktı 

    Tabi daha önce böyle bir tehlikenin gerçekleşme ihtimalinin defalarca tartışılmış olması ve Samsung’un her defasında müşterilerin bu özelliği kapatabileceğini vurgulayarak herhangi bir güvenlik tehlikesi olmadığını açıklaması şimdi şirketi çok daha zor bir pozisyona sokmuş durumda. Seoul'un Chung-Ang Üniversitesi'ndeki iletişim konusunda uzmanlaşmış Profesör Hwang Jang-sun da şirketin işinin oldukça zor olduğunu belirterek tüketicilerin halihazırda Samsung’un akıllı televizyonlarını alırken tereddüt ettiğini ve ortaya çıkan bu açığın şirketin küresel profiline büyük bir zarar vererek müşterilerin kararını önemli ölçüde değiştireceğini ifade etti.

     

    Aslında Wikileaks belgeleri Samsung dışında Apple ve Google’daki açıklardan kaynaklanan sızıntılara da işaret etti ancak geçtiğimiz yıl Galaxy Note 7 serisi telefonlardaki yanma ve patlama sorunları yüzünden uğranan milyarlarca dolar zararın ve Samsung Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong’un rüşvet/siyasi imtiyaz suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından zorlu bir sürece giren ve şirket itibarını eski haline getirmeye çalışan şirketin adının şimdi de böyle bir skandalla anılıyor olması Samsung’un durumunu Google ve Apple’a kıyasla daha kötü bir hale getiriyor.

     

    CIA Yorum Yapmadı 

    Wikileaks belgelerinin ardından Samsung yaptığı açıklamayla tüketicilerin gizliliğini ve cihazların güvenliğini sağlamanın, Samsung için en önemli şey olduğunu ve konu üzerinde derhal inceleme başlattıklarını duyurdu. Olayların ardından konuşan CIA sözcüsü Jonathan Liu ise belgelerin orijinalliği ve içeriği hakkında şu an için yorum yapamayacaklarını söyledi.




  • Lanet olası federaller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir açık kapatılır bir başka açık bulunur. Sadece Samsung için değil adı geçen tüm firmalar ne kadar önlem alsa da benzer olaylar tekrar tekrar yaşanacaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en büyük suç örgütü,istediği yerde savaş çıkaran , istediği yerde hükümetler deviren,terör örgütü CIA nasıl oluyor da Wİkilinks belgelerinin yayınlanmasını durduramıyor. Useme Bin Ladeni öldüren CIA Wikilinks belgelerini yayınlayan julian Assange öldüremiyor... CIA ve ayak takımı (MI5 ve BTSS MOSSAD vs vs ) yeni bir teknoloji keşfetti.. Şu anda bize aktarılan bilgiler ile bizi oyalıyorlar... Eksi teknoloji de siz biraz oyalanın biz kendi bildiğimize devam edilim diyor.. Hikaye 1.Dünya savaşından beri hep aynı.. Sömürülen devletler ve sömüren devletler.

  • Samsung'un önlenemez yükselişini önlediler...

  • Hep diyoruz, kore malindan cin malindan uzak dur..

  • 2023 gelsin o zaman görecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep feto

    samsungun yükselişini kıskanip durdurmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı ilk gördüğümde televizyonlarda note7 gibi patlıyor sandım bir an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikalılara elini veren...... kaptırır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsi olacak belliydi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerıka samsunga karşı algı operasyonu yapıyor gibime gelıyor. Sürekli samsungu kötülemeye calısıyorlar.

  • aynen la bende öyledir dedim samsung tv satıyorum hemen yarın zararına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha öncede Samsung'u hedef alan bu tip haberleri çok okuduk.Ama her nedense bu teknolojiye sahip CIA ve FBI,elmanın telefonlarının güvenlik kodunu kıramadağı için elma ile mahkemelik oldukları haberlerini de okuduk.

  • Kızmak serbest ama bu siğağeyy denen adamlar işini yapıyorlar. Diğerleri de adam olsunlar, kendilerini kaptırtmasınlar.

    Düz kullanıcı için sorun yok. CMYLMZ101'de dendiği gibi Petnagon'da kendimin konuşulduğunu sanmıyorum. Adamlar olsa olsa bizim sağır odalarımızda CB/BB, MlT ve DİB müsteşarını falan dinleyip **TÖ'ye yıkarak aradan çıkmanı hesabını yapıyorlardır. Arada da fayların gerilimini yıkarıdaki gibi alırken bir yandan da kendi yerli ve millî şirketlerinin rakiplerine ayaklarını denk almaları için en güçlü oldukları konularda (Kore'ye Samsung üzerinden, Almanya'ya VW üzerinden vs) ders veriyorlardır.

    Aman canım, bana ne, benim aklım ermez.
    Benim yurt içinde daha öncelikli dertlerim var. Önce onlara gücüm yetsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokta_28

    Dünyanın en büyük suç örgütü,istediği yerde savaş çıkaran , istediği yerde hükümetler deviren,terör örgütü CIA nasıl oluyor da Wİkilinks belgelerinin yayınlanmasını durduramıyor. Useme Bin Ladeni öldüren CIA Wikilinks belgelerini yayınlayan julian Assange öldüremiyor... CIA ve ayak takımı (MI5 ve BTSS MOSSAD vs vs ) yeni bir teknoloji keşfetti.. Şu anda bize aktarılan bilgiler ile bizi oyalıyorlar... Eksi teknoloji de siz biraz oyalanın biz kendi bildiğimize devam edilim diyor.. Hikaye 1.Dünya savaşından beri hep aynı.. Sömürülen devletler ve sömüren devletler.

    aynen katılıyorum. Mesele başkasının kurduğu oyunda onu alt etmeye çalışmak ya da onu anlamaya çalışmak olmamalı. Mesele herkesten önce bir şeyler düşünüp, kendi yolunu açmak, kendi oyununu kurmak olmalı. Böylece sen başkalarından 2-0 önde başlarsın,
    en az!
  • dedim şimdi birileri çıkan "ne demek beni dinliyorlar. kahretsin hemen bu televizyondan kurtulmalıyım" filan der.. ne zaman dinleme ile ilgili bir haber olsa herkes kendini gizli bir ajan gibi korunması gereken devlet bilgilerini saklıyorlarmış gibi hemen savunmaya geçerler.. dinlenmek istemiyoruz.. yahu senin neyini dinlesinler? gün boyu telefonu elinden düşürmeyen , cebinde parası olmadığı için gerçek yaşamda yapamadığı sosyal yaşam macerasını gün boyunda elindeki telefonda iki fotoğrafla çok harika bir hayat izlenimi sürüyormuş hissiyatı vermeye çalışmakla geçiren bir adamın nesini dinlesinler :))

    kapitalist düzenin işçi arılarını takip etmek için değil bu dinlemeler, kapitalist düzenin kovanına çomak sokmaya çalışanları tesbit etmek için.. bir bankanız, uluslarası medya şirketiniz , askeri teknolojileri üreten firmanız yoksa sizi ilgilendiren bir durum yok. dinlerse dinlesinler.. hatta gelip beni dinlesinler zamanları boşa geçsin.. ama nerde.. sizde korkun olur mu? :))

  • akıllı tv sadece samsung mu üretiyor?
    Lg vestel vs. galiba cia kıramıyor

  • Tüh ya Apple'dan kopyaladı/çaldı haberi için gelmiştim ben .Hep böyle oluyordu eskiden . 2 tarafın hissedari olan arkadaşların yorumlarını okumak zevkliydi

  • Amerika,Almanya,İngiltere hepsi ileri demokrasi,hepsi insan haklarına çok saygılı!!! Kendi devletine,milletine hakaret edipte bu ülkeleri savunanlara kapak olsun....

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.