Şimdi Ara

Samsung, TV'leri beyinle kontrol edebileceğimiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Beynimizi kullanarak nesneleri kontrol edebilme fikrini sadece bilim kurgu filmlerinde görmüştük ama yakında gerçek hayatta da şahit olacağız. Güney Koreli teknoloji devi Samsung bunun en yeni örneği üzerinde çalışmalara başladı bile.

     


    Üç aydır geliştiriliyor


    Samsung Geliştirici Konferansı'nda şirket kullanıcıların televizyonlarını beyin gücünü kullanarak kontrol etmelerine olanak sağlayan bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Açıklamalara göre bu proje İsviçre'deki École Polytechnique Fédérale de Lausanne üniversitesi ile birlikte yaklaşık olarak üç aydır sürdürülüyor.


    Projede çalışan EPFL'nin kıdemli bilim adamı Ricardo Chavarriaga konuyla ilgili olarak: "Hareket edemeyen veya hareketleri konusunda aşırı kısıtlamalara sahip olan kişilere nasıl bir erişebilirlik sağlayabiliriz diye düşündük. Daha karmaşık bir teknoloji yapıyoruz ancak bu daha zeki ve teknolojinin ile insanlar arasında bir arayüz oluşturacak." ifadelerini kullandı. Bu projenin ne zaman somut bir hal alacağı henüz açıklanmış olmasa da kısa bir süre sonra akıllı televizyonları beyin gücüyle kontrol etmenin mümkün olacağı artık kesinleşti.

      







  • Ben şu anda da markadan bağımsız olarak her türlü TV yi beynimle kontrol ediyorum.

    Düşünüyorum odaklanıyorum iyice. Hangi kanalı açacağım ne çıkar karşıma onu görselleştiriyorum zihin aynamda. Sonra kumandaya basıyorum açılıyor istediğim kanal.

    Daha bugüne kadar işe yaramadığı olmadı.

  • Onu da yapsınlar. Bir aklımız kalmıştı okumadıkları...

  • samsung türkiyede araştırma yapmadan bu teknolojiyi ülkemize getirmesin bence. maalesef ülkemizin yüzde 60-70 inin beyni yok nasıl kontrol edecekler. özellikle dh forum fareleri tv ye bakarlar mel mel artık:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreXXX -- 13 Kasım 2018; 23:17:20 >
  • Adamlar bunu bile ticari olarak sunuyorlarsa bilim bayağı ilerlemiş demektir.

    Çok daha fazlası yapılmış o zaman!
  • Artık beyinimizdeki anıları da büyük şirketlere devredecez gibi gözüküyor. Yani artık aklımızın içinde bile güvende değiliz.

  • Birde beynimizden geçenleri yapay zekalara aktarırlarsa bak sen cümbüşe..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.