Şimdi Ara

Samsung telefondaki bu uyarı nedir ? Yetkisiz eylemler algılandı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

Öncelikle telefonumun modeli Galaxy j5 2015 (8GB dahili hafıza olan modellerden)
    Android sürümü : Android 6.0

Telefonumdan gönderilen ve daha sonra silinen birkaç sms mesajına ulaşmam gerekiyordu ve yaptığım araştırmalar sonucunda Dr. Fone adlı yazılımı bilgisayara yükledim ve telefondan geliştirici modunu ve usb hata ayıklamayı açıp, telefon ve pcyi usb kablo ile bğladım ve dr fone yazılımını talimatlara uygun olarak çalıştırdım.

Yazılım, 40 küsür civarı silinmiş sms tespit etti fakat bu smslerin içeriğini göstermedi. Sadece sayısını gösterdi. "ileri" düğmesine tıklayıp bir sonraki adıma geçmek istediğimde ise, full sürüm olmadığı için kayıt anahtarı istedi ve kayıt anahtarı olmadığı için silinen smsleri kurtarmadı lanet yazılım. Ben de işleme devam edemedim ve işlem yarıda kaldı. Yazılımı kapattım.

Telefon ile pcnin; usb kablo ile olan bağlantısını kestiğimde, yani usb kabloyu telefondan çıkarttığımda; telefonun ekranında bir uyarı kutucuğu çıktı. Uyarıda aynen şu yazıyordu:

Güvenlik Bildirimi
    Yetkisiz eylemler algılandı. Tüm yetkisiz değişiklikleri geri almak için cihazınızı yeniden başlatın.

Cihazı defalarca yeniden başlatmama rağmen sorun yine de düzelmedi. Telefonun knox sayacı sıfır olarak görünüyor.
    Ayrıca google playden Root Checker yazılımını telefona indirip kontrol ettim ve telefonun rootlu olmadığını gösterdi yazılım.

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de wifi özelliği de devre dışı kaldı. Yani telefonun wifisini açtığımda açılmıyor.
    Bitti mi ?
    Bitmedi.
    Telefonun FM Radyosu da açılmıyor artık. Yani fm radyo uygulaması açılıyor fakat kulaklığı takıp, herhangi bir frekansı seçtiğimde hiç tepki vermiyor.

Şimdi sorunlarıma gelelim....

1-) Ben bu uyarıyı kaldırmak için telefonu fabrika ayarlarına sıfırlasam, bu sorun çözülür mü ?

2-) Telefonda önemli bir kaç sms mesajı var ve bunların asla silinmemesi lazım. Fakat fabrika ayarlarına sıfırlarsam,
    smslerin de silineceğini biliyorum. Ben bu smslerin yedeğini nasıl alırım ? Eğer smslerin yedeğini alabilirsem ve bu
    smsleri yedeklerden daha sonra geri yüklemek istersem telefona, yine aynı şekilde bana gönderildikleri orjinal tarih - saat gibi
    nitelikler aynı olarak mı korunacak; yoksa smslerin telefona geliş tarihi olarak telefona geri yükleme tarihi mi görünecek?

3-) Bir de telefona format atmak ile fabrika ayarlarına sıfırlamak farklı şeyler mi ?

4-) Ayrıca tüm bu sonuçlara rağmen, bazı yerlerde okuduğum kadarıyla telefon rootlandığında bu uyarının çıktığını yazmışlar. Halbuki root checker yazılımı rootlu olmadığını belirtti. Bu durum d ayrıca kafamı karıştırdı.

Bu lanet sorunlardan nasıl kurtulacağım ben ?

• 1- Fabrika ayarlarına dönerseniz yüksek ihtimal sorun çözülür.
    2- SMS yedekleme için Samsung'un kendi yazılımı olan Kies'i yada telefondaki bulut sistemini kullanabilirsiniz. Bulut sistemi ile alınan yedeklerde mesajlar aynı tarih saatle geri geliyor.
    Tam emin değilim ama Kies'de de tarih saatlerin değişmemesi lazım.
    3- Format ve fabrika ayarlarına dönmek aynı işlemlerdir.
    4- Telefon root olmamıştır. Bazı uygulamalar var. Knox sayacını sıfırlamadan yazılımla root yapabiliyorlar. Ama bunlar özel uygulamalar ve root işlemi için geliştirilmişlerdir. Hatta onların bile root yapamadığı durumlar oluyor. Yüksek ihtimal güvenlik uygulaması yanlış algıladı.

Verilerinizi kaybetmeden sistemi yenileyebileceğiniz başka bir yöntemse odin ile orjinal romu yeniden yüklemek. (Knox sayacı artmaz.)

Odinde seçenekleri değiştirmeden defalut ayarlarla orjinal romu yeniden yüklediğinizde verileriniz, yüklediğiniz uygulamalar vb. normal şartlarda olduğu gibi kalır.

Tabi bir şeyler ters giderse yada normal gibi göründüğü halde arka planda bir şeyler ters giderse verilerinize ulaşamayabilirsiniz.
    Umarım sorununuz çözülür. :)

• Çok teşekkür ediyorum.
    Ben yavaş yavaş başlayayım bakalım bir şeyler yapmaya...
  • hocam ne yaptın sorunu çözebildinmi? bende dr fone'u kullanmak gibi bir hata yaptım. bende sadece yetkisiz eylemler algılandı diye uyarı alıyorum telefonu sıfırladım düzelmedi epey araştırdım odin ile stock rom atmaktan başka çare yok gibi.
  • biologist kullanıcısına yanıt
    Bendeki yedek eski bir telefonla idare ediyorum şu anda ama bu hafta içinde İstanbul'daki yetkili servise götürmeyi düşünüyorum. Şu son aylarda hiç ne telefon tamirine, ne de servise ayıracak vaktim oldu. Ama bu hafta içinde bakacağım muhakkak, bir aksilik çıkmazsa...

İki gün önce çekmecede görünce yine aklıma geldi, bir araştırayım dedim ve benim araştırmalarım sonucunda elde ettiğim bilgiye göre; telefon içerisindeki anakartta yerleşik durumda olan ve ismine " eMMC " denilen çip arızalanmış. Bu çipe kısaca " dahili hafıza " diyoruz. Benim telefondaki 8 gb kapasiteli olandı.

Peki bu çipin içinde ne var ?

Bu çipin içinde telefonun android işletim sistemi ve kullanıcı verileri tutuluyor; ki zaten telefonun dahili hafızası da bu çip.
    Kullanıcı verilerinden kast ettiklerim ise, foto, video, ses, tarayıcı geçmişi, ses kayıtları vb...

Servis, telefondaki bozuk emmc çipini söküyor, yeni çipi telefona uygun olacak şekilde programlıyor ve daha sonra da telefona lehimini yapıyormuş. Ondan sonra da android yüklemesini yapıp, işlemi tamamlıyormuş...

Durumda değişiklik olursa yazarım buraya...

• eyvallah hocam teşekkür ederim. bilgilendirirsen sevinirim
  • gowith g kullanıcısına yanıt
    internette araştırdıktan sonra telefona odin ile stock rom kurmaya karar verdim. sammobile dan telefonun en güncel stock rom'unu ve odin'i indirdim. telefonu recovery moda alıp iki tane wipe şeçeneğini (recovery den hard reset atmadan önce yapılan) yaptım, sonra recovery deki menüde en altta power off gibi bir seçenek vardı onu seçip telefonu kapattım, daha sonra download moda alıp odin ile stock rom kurulumunu yaptım ve cihaz eski haline döndü ne yetkisiz giriş algılandı diye uyarı veriyor nede samsung healt a girince uyarı veriyor. yaptığım işlemi google da aratırsan detaylı bir şekilde açıklamaları mevcut. umarım faydalı olur ve sorunu çözersin kolay gelsin
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Aynı sorun Samsumg Note 5 için bende de var. Birkaç defa telefonu kapatıp açmama rağmen sorun çözülmedi, fabrika ayarlarına döndürdüm yine olmadı en son sıfırladım ama sonuç değişmedi, şimdi birde S Health özelliğide gitt. Ne yapmam gerek...
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.