Şimdi Ara

Samsung’tan oturma odanıza 75 inçlik microLED ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl microLED teknolojisine sahip The Wall adındaki 146 inçlik modüler ekranını tanıtan Samsung, üretim konusunda teknolojilerini daha da geliştirdi. Şimdi oturma odanıza girebilecek microLED ekranlar geliştiriyor.


     


    MicroLED nedir?


     


    Apple, Samsung gibi üreticilerin büyük ilgi gösterdiği microLED ekranların görüntüleme endüstrisini derinden etkilemesi bekleniyor. MicroLED teknolojisi mikroskopik derecede küçük yani yaklaşık 100 mikrometre boyutundaki LED’leri ifade ediyor. Her bir pikseli oluşturan microLED’ler yüksek enerji verimliliğine ve uzun ömre sahip.


     


    Ayrıca Bkz.RTX teknolojisi taşınabilir sistemlere geldi

    Ayrıca parlaklık açısından da OLED teknolojisinden oldukça ileride ve yanma problemi yaşanmıyor. MicroLED ekranların yakın gelecekte OLED ekranlardan daha popüler olacağına inanılıyor.


     


    Diğer taraftan geleneksel LED ekranlar gibi birden çok katmanlı değil ve bir entegre devrenin üzerine microLED’ler verimli bir şekilde uygulanabiliyor. Böylece 2 cm seviyesinin de altına inen ekranlar ortaya çıkıyor.


     


    Samsung The Wall


     


    Samsung’un ilk microLED ekranı 146 inç büyüklüğündeydi. Bununla birlikte birden çok ekrandan oluşan bu modüler tasarım daha çok işletmelere yönelik olarak geliştirilmişti. Ekranı 9×3, 1×7 veya 5×1 diziliminde kullanmak mümkündü.


     


    75 inçlik yeni microLED ekran ise The Window adını taşıyor. 4K çözünürlüğe sahip olan ekran çerçevesiz küçük modüllerden oluşuyor. Böylece daha küçük boyutlara indirgenebilmiş. Diğer modeller de çerçevesiz modüller sayesinde aradaki çizgileri izleyiciye hissettirmeyecek bir etki oluşturuyor.


     


    Diğer taraftan The Wall serisinde ekran boyutu 219 inçe yükseldi. CES 2019 fuarında sahneye çıkan yeni ekran yine birbirine eklenen modüller ile 219 inç seviyesine kadar büyütülebiliyor. Samsung MagicInfo yazılımı ile içerikleri tüm ekrana yaymak veya modüllere sığdırmak mümkün oluyor. Şimdilik bu ekranların fiyatı açıklanmadı.


     







  • Her ne kadar ilk çıktığın da fiyatı yüzünden alamasak da, teknolojik gelişme açısından sevindirici bir haber. Çünkü OLED den daha üstün bir teknoloji.

  • fuardaki Efekler çok iyi düşünülmüş. ekran yanığı olamzsa fiyatta ucuz olursa yemede yanında yat


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoloji, isminden ötürü bende sanki led'nin daha iyisi ama görüntü olarak oled kadar kaliteli değilmiş gibi bir imaj oluşturuyor. yani oled'in sorunlarından kurtulduk led'in kontrastını vs artırdık orta yolu bulduk gibi.

    sanırım öyle değil ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 7 Ocak 2019; 14:15:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-92A2F8722

    fuardaki Efekler çok iyi düşünülmüş. ekran yanığı olamzsa fiyatta ucuz olursa yemede yanında yat

    Bana mi öyle geliyor bilmiyorum ama , yandan bakınca yine renklerde solma var gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Her ne kadar oled den daha parlak ve yanmasa da, görüş açıları, enerji tüketimi, inceliği oled kadar olamayacak bence. Sonuçta lcd nin geliştirilmiş hali ve lcd nin bazı dezavantajlarını taşıyacak. Siyah gösterme konusunda led den daha iyi olsada, telefon tablet gibi ekranlarda üst segmentte amoled/oled kadar rağbet görmeyecektir. Bana hala görüntü olarak oled ekranlar hoş geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greylights

    Her ne kadar oled den daha parlak ve yanmasa da, görüş açıları, enerji tüketimi, inceliği oled kadar olamayacak bence. Sonuçta lcd nin geliştirilmiş hali ve lcd nin bazı dezavantajlarını taşıyacak. Siyah gösterme konusunda led den daha iyi olsada, telefon tablet gibi ekranlarda üst segmentte amoled/oled kadar rağbet görmeyecektir. Bana hala görüntü olarak oled ekranlar hoş geliyor.
    Bahsettiğiniz Quantum Dot, MicroLed'in lcd ile alakası yok. Microled'de Oled'deki gibi pikseller ledlerden oluşuyor, herhangi bir
    likit kristal katman yok. Oledden farkı geleneksel yapıdaki ledlerin mikro boyuta küçültülüp piksel dizisi haline getirilmiş olması.
  • Micro led tv yi beyenmeyen arkadaslar sorunun cekımı yapan kameranın sısk ayarlarından olabılecegını aklına bıle getırmıyor. ve devrımsel nıtelıkteki bir cihazı yargılıyorlar. lcd cıktıgında tuplu televızyonu oven hatta plazma lcd den dah ıyıdır dıyen arkadaslar vardı ve bırde bunların kuro serısı ses sıstemlerindeki z5500 misalı tamam kurolar kalıtelı urunlerdı ama bugun getırın en ıyı kuroyu orta sınıf bır led-lcd ıle karsılastırın ve durust olun kuroyu alırmısınız alırım dıyen arkadas lutfen gozdoktorundanda randevu alsın pıyasanın yonlendırmelerı sayesınde herkes en ıyı sıyaha bakar durumda bıde en ıyı beyaza bakın ozman gorursunuz bahsi gecen ust sevıye plazmaların nasılda cuvalladıgını bırakın orta sevıye alt sevıye lcdlerın bıle gerısınde kaldıklarını. Mikro led ise bugune kadar ki gelistirilmis en ıyı teknoloji en cok sorundan arındırılmıs elbette sorunları olmayacakmı olacak abartı kontrast ve renk doygunlugu gıbı ama asılamayacak sorun degıl gıbı duruyor.

  • Micro led tv yi beğenmeyen arkadaşlar, sorunun Çekimi yapan kameranın ışık ayarlarından olabileceğini aklına bile getirmiyor ve devrimsel nitelikteki bir cihazı yargılıyorlar. LCD çıktığında tüplü televizyonu öven, hatta Plazma LCD den daha iyidir diyen arkadaşlar vardı ve birde bunların Kuro serisi Plazmaların övmesi vardı. (ses sistemlerindeki z5500 misali) Tamam Kurolar kaliteli ürünlerdi ama bugün getirin en iyi Kuro yu, orta sınıf bir LED-LCD ile karşılaştırın ve dürüst olun. Kuro yu alırmısınız. Alırım diyen arkadaş bir zahmette göz doktorundan da randevu alsın. Piyasanın yönlendirmeleri sayesinde herkes en iyi siyaha bakar durumda, birde en iyi beyaza bakın (karlı sahnelerin olduğu macera filmleri) o zaman görürsünüz bahsi gecen üst seviye plazmaların nasılda çuvalladığını. Bırakın orta seviyeyi, alt seviye LCDlerin bile gerisinde kaldıklarını. Mikro LED ise bugüne kadar ki geliştirilmiş en iyi, en rafine teknoloji. Elbette sorunları olmayacak mı? Olacak tabi ki. Abartı kontrast ve renk doygunluğu gibi ama aşılamayacak sorun değil gibi duruyor.





  • Günümüzdeki lcd tv’lerin arka aydınlatma sorunlarına çözüm
    olma noktasın iyi bir gelişme

  • Evet hocam haklısınız fakat bazı üreticiler qled sistemlerde olduğu gibi micro led üzerine quantum dot benzeri sistem kullanıyor, sonuç olarak lcd gibi olmasa benzer bir sistem oluyor. Sanırım bunu renk doğruluğu için yapıyorlar. Bazıları 3 beyaz mikro led üzerinde renk elde ederken bazıları rgb kullanıyor. Dediğiniz gibi kullananda var. Tam hakim değilim fakat hepsi de mikro led diyordu. Eğer oled gibi sadece ledlerden renk üretimi olursa yanıklardan kurtuluruz. İşin garip tarafı eğer böyle olursa son kullanıcı nasıl ayırt edecek bu "mikro led" çözümlerini..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev için 75 inç e düşürdük deniyor da, küçük-küçük bir çok katman görünüyor videoda.
    o zaman 40 inç, 50 inç, 60 inç microled tv ler yapılabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Bahsettiğiniz Quantum Dot, MicroLed'in lcd ile alakası yok. Microled'de Oled'deki gibi pikseller ledlerden oluşuyor, herhangi bir
    likit kristal katman yok. Oledden farkı geleneksel yapıdaki ledlerin mikro boyuta küçültülüp piksel dizisi haline getirilmiş olması.

    Hocam o zaman mikro oledler yapsalar nasıl olur acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yapilabilir amam cozunurluk 4k olmaz fullhd olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 beyaz ledden yapilan mikro leddir ama cakmasi gibi biseydir. Tabiki boyle bisey varsa yapaninda onemli bir sebebi vardir zira en pahalli led beyaz leddir. Cunku beyaz led yapa bilmek icin mavi lede sari fosfor uygulanir 3 mavi ledden yapip uzerine quantum kaplama yapilabilir ama buda ayni sekilde pahali ve cakma cozum olacaktir cunku 2. En pahali led mavi leddir. Yesil ve kirmizi led ucuzdur. Dolayisi ile rgb dizilimi hem daha ekonomik hem daha dogru bir cozumdur renk dogrulugu icinderseniz tum ledlerin parlakliklari besleme direnci ile degistirilebilir zaten uretici renk dogrulugunu maksimize edecektir. Belki ileride rgb nin yanina cmy de gelecek ve renk gamutu arttirilacak ornegin bir ara sharp tvlerinde rgby kullaniyordu 4 alt piksel bircok koklu degisklik olacak belki 3d yeniden gundeme gelicek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.