Şimdi Ara

Samsung SyncMaster 793DF Monitör Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.

    Elimde bu Crt monitörden var ve monitör oyun oynarken birden arızalandı. İçini açtım , yaptığım inceleme ve tespit sonucunda Horizontal transistörünün B ve C ' ünün kısa devre olmuş olduğunu gördüm bu transistörü söktüm. Transistörü sökmeden önce cihazın yan panelindeki açılma ışığı yanmıyordu ve cihaz açılmaya çalışıyor fakat zınk zınk zınk diye ses verip paso kendini kapatıyordu. Bu transistörü çıkartmam ile birlikte bu ses biraz daha uzadı. Zın zınk zınk değilde zıınk, zıınk, zııınk şeklinde. ve yan panelde olan ışık yanıp sönmeye başladı. bu horizontal transistörün yerine muadil yakın değerlerde bir transistör denedim fakat nafile, yine aynı. Problem neden olabilir? Smps besleme bölümü ve diğer katlar sağlam görünüyor.







  • Sevgili arkadaşlar bu da monitörün şeması;

    http://www.mediafire.com/?c4k6f8t173fx42m
  • Sevgili arkadaşlar monitörün bozuk horizontal transistörünü söktüm fakat durum yine aynı. Monitör açmaya çalışıyor tık tık ses geliyor . Yandaki yeşil ışık yanıyor fakat açmıyor.
  • transistörü düzgünce çıkarıp dışarıda ölçtünüz mü?

    belki şu güç katmanındaki blok kondansatörlerden biri temassızlık yapıyor, belki içi bitti, belki de eht trafosu gitti artık. (1 yıllık güvenlik kamera ve monitörü tamir tecrübem var.)
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    Transistörü çıkarıp dışarıda düzgün bir şekilde ölçtüm base ve collector ' ünün kısa devre olduğunu gördüm. Daha sonra aynı transistörü malzemecilden aldım yanan transistörün yerine taktım. Sonuç nafile. Belki Eht trafosu kısa devre olmuştur diye düşünüp onu söktüm ve o şekilde çalıştırdım yine değişen bir şey yok.
  • vedo35 V kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğiniz için sizede teşekkür ederim.

    Horizontal ' e iyiki bakmışım dostum. Bakmasaydım burada bulunan ve Eht trafosunu süren tranasistörün arızalı olduğunu bulamayacaktım. Problem besleme devresinde gibi gözüküyor bu durumda. Beselemedeki diyotların hepsini ölçtüm yine beslemedeki ana süzgeç kondansatörü olan c605 (180uF / 450v) onuda ölçtüm bir problem, kısa devre falan yok. Sadece monitör açılmaya çalıştığında bu kondansatör üzerindeki DC gerilim çok az düşüp yükseliyor ki bu da normal diye biliyorum. PWM entegresinden şüpheleniyorum. Fakat beslemenin çıkışlarını ölçtüğümde DC voltajlar hemen hemen şemadaki değerinde ''gidip-geliyor''. Besleme devresindeki kondansatörlerde öyle şişme, akma , yanma gibi şeylerde yok. Zaten şase üzerinde şüphelendiğim iki kondansatör vardı langır lungur oynayan onlarıda yenileriyle değiştirdim. Bakalım problem nereden çıkacak.




  • Yok arkadaşlar beslemede ölçmediğim diyot kondansatör kalmadı. Monitörün içinden gelen sesin röle sesi olduğunu farkettim. Sanırım şemadaki rl601 rölesi problemli.
  • tüp kartında soğutucuya bağlı renk çıkış entegresi kısa devre olmuştur.beslemeyi çökertiyordur.
  • besleme calışıyor ama bir nokta da aşırı akım ceken bozuk bir bölüm var. o yüzden acılmaya calışıyor ama asırı akımı hissedince kapatıyor. sen önceki arızayı transistörü degiştirerek çözdün. ama bir başka daha var.
  • dewmez D kullanıcısına yanıt
    Valla hocam tüp kartını tamamen devreden söktüm yine aynı olmuştu. Sanırım sorun oradan değil.
  • Aynen hocam haklısın ama ölçmediğim eleman kalmadı. Bir süreliğine monitörü bir köşeye atmıştım. Bugün tekrar bir bakacağim olmazsa PARAMPARÇA EDECEĞİM!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.