Samsung SyncMaster 225BW monitörümü dvi çıkışı ile masaüstü bilgisayarımda kullanıyordum. Sonrasında notebook ile kullanmaya başladım ve notebookumun dvi çıkışı olmadığı için vga kablosuna bağladım, fakay görüntü kalitesi tatmin edici değildi. Bende gidip 29 liraya bir vga-dvi dönüştürücü aldım az önce. Dönüştürücüyü notebook'a bağladım, dvi kablosunu taktım monitöre bağladım. Bilgisayar monitörü görüyor ismini falan yazıyor ayarlar bölümünde fakat görüntü alamıyorum monitörde. Windows 7 kullanıyorum, özel bir ayar şekli var mıdır bilenler yardımcı olursa çok sevinirim param boşa gitmemiş olur. Sevgilerle, teşekkürler şimdiden.
DVI dönüştürücüyü boşuna almışsın bence...
O ekranda alabileceğin görüntü Notebook'unun verebileceği görüntüdür. Çok bir şey beklememen gerek. Eğer notebook'unun maksimum çözünürlüğü monitörünün maksimum çözünürlüğü ile denkse tamam. Fakat daha az ise daha iyisini alamazsın.
Çünkü LCD monitörler en güzel görüntüyü kendi maksimum çözünürlüklerinde verirler.
DVI vb. dönüştürücüler ise sadece giriş çıkışları uyumlu hale getirir. Aradaki bağlantının dönüştürücü hariç tamamı VGA olduğundan yine VGA'in vereceği kalitede görüntü alırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Pulstar
DVI dönüştürücüyü boşuna almışsın bence...
O ekranda alabileceğin görüntü Notebook'unun verebileceği görüntüdür. Çok bir şey beklememen gerek. Eğer notebook'unun maksimum çözünürlüğü monitörünün maksimum çözünürlüğü ile denkse tamam. Fakat daha az ise daha iyisini alamazsın.
Çünkü LCD monitörler en güzel görüntüyü kendi maksimum çözünürlüklerinde verirler.
DVI vb. dönüştürücüler ise sadece giriş çıkışları uyumlu hale getirir. Aradaki bağlantının dönüştürücü hariç tamamı VGA olduğundan yine VGA'in vereceği kalitede görüntü alırsın.