Şimdi Ara

Samsung, Snapdragon işlemcili Galaxy Book S dizüstü bilgisayarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, Snapdragon işlemcili Galaxy Book S dizüstü bilgisayarını tanıttı
    Galaxy Unpacked etkinliğinin yıldızı Galaxy Note 10 ve Note 10+ modelleriydi. Samsung bunun yanında bir de dizüstü bilgisayar tanıttı. Galaxy Book S ismindeki Windows işletim sistemli bilgisayar, Snapdragon işlemciden gücünü alıyor. Böylece uzun pil süresi sunabiliyor.

    23 saate kadar pil süresi


    Galaxy Book S, Snapdragon 8cx yonga seti ile geliyor. 7 nm üretim süreci sonucunda ortaya çıkan 8 çekirdekli bu işlemci, 2.84 GHz hızında çalışıyor. 4 adet Cortex-A76 mimarisi üzerinde şekillenen Kryo 495 Gold çekirdeği ve 1.9 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A55 çekirdeği mevcut. Qualcomm üretimi ARM tabanlı yonga setinin Galaxy Book S’e en büyük katkısı batarya tarafında. Firmanın belirttiğine göre 42Wh boyutundaki bataryayla 23 saate kadar pil süresi alabiliyorsunuz. Snapdragon 8cx’e 8 GB LPDDR4X RAM ve 256 GB / 512 GB depolama eşlik ediyor. İsteğe bağlı olarak 1 TB’a kadar microSD hafıza kart da kullanabilirsiniz.


    Samsung, Snapdragon işlemcili Galaxy Book S dizüstü bilgisayarını tanıttı

    Galaxy Book S’in ekranı 13.3 inç boyutunda ve çözünürlüğü Full HD. Dokunmatik ekranın aynı anda on parmağa kadar izin veriyor. Üzerinde bulunan parmak izi sensörü de Windows Hello destekli. Bağlanabilirlik noktasında ise iki adet USB-C girişi, LTE Cat.18, Bluetooth 5.0 gibi yetenekler ön plana çıkıyor. Cihazın diğer özelliklerini, Quick Charge 2.0, Dolby Atmos teknolojili AKG hoparlörler ve Power Delivery 2.0 şeklinde sıralayabiliriz.


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy Note 10 ve Note 10+ tanıtıldı: Kalem severlere iddialı iki seçenek!

    11.8 mm kalınlık ve 960 gram ağırlık ile taşınabilirlik noktasında da oldukça iddialı. İki farklı renk seçeneği bulunan Galaxy Book S’in fiyatı 999 dolar olarak açıklandı. Ülkemize gelip gelmeyeceği hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.









  • bul bildiğin notebook

  • Herşey iyi güzelde işletim sistemi nedir bunun ubuntu, android, windows ?
    Biz Türk halkı olarak Microsoftta hissemiz olduğu için Windows olmayan notebook u almayız :P

  • İşletim sistemi Windows.

  • Pinebook Pro çıksa da alsak, sana bana iyi gider.
    Edit: Çıkmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 8 Ağustos 2019; 11:10:57 >
  • Fiyat uygun. Türkiye'ye 7-8bin arasından gelir.

  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Pinebook'u un incelemesini linus tech tips de görmüştüm çok kötüydü. Bakalım pinebook pro performansı nasıl olacak ?
  • Manjaro KDE var dağıtım olarak. RK3399 da baya güçlü bir işlemci idi, ama pinebookpro çıkana kadar biraz eskimiş olabilir, yine de RPi4'ten çok daha iyi.
  • nereden geliyor bu S alışkanlığı :)
  • Ne bu Android mi Windows mu ? onuda yazsazdınızya ama çok şık duruyor.

  • Tek kusuru windows gibi çöp bir sistemle gelmesi! İnternetten ve küçük işlerden başka hiçbirşeye yaramayan Chrome os koy al sana 35 saat pil ömrü. Sırf internete ve küçük işlere göre bile alırdım bunu ama window bir çöp!

  • adreno ekran karti performansı da olursa alınır. Yani kısacası GTA 5 oynatmazsa çöp.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Snapdragon 8cx islemcinin benchmark puanlarinahttps://www.windowscentral.com/snapdragon-8cx-benchmarks sitesinden bakilabilir. Esdegeri gibi gorunen islemci olan i5-8250u islemci oluyor, onun da bilgilerinehttps://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-8250U+%40+1.60GHz&id=3042 sitesinden bakilabilir.

    4 cekirdekli 8. nesil bir i5 islemciye esdeger performans sunmasi, RISC mimarili ARM tabanli bir islemci olmasi cok iyi birsey. Bilgisayar dunyasinda ARM islemcilere gecisin baslangici olabilir gercekten. Bu cok guzel bir gelisme.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.