Şimdi Ara

Samsung Smartcam yine açık verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Smartcam yine açık verdi


    Çok fazla gündemde olmasa da Samsung’un yıllardır beğeni ile kullanılan farklı bir ürünü var. Samsung SmartCam adındaki akıllı IP kamerası, kendi sistemini kurmak isteyenler için iyi bir alternatif durumunda. Bununla birlikte bazı önemli açıkları var.


     


    Hata Gözden Kaçmış


     


    Akıllı telefonlardan yönetilebilen ve kendi dahili belleği olan SmartCam, geçen yıl Ağustos ayındaki DEFCON 22 güvenlik konferansında gündem olmuştu. Exploiteers adındaki bir hacker ekibi, kameraya uzaktan erişebilen ve yönetici şifresini değiştirebilen bazı açıkları göz önüne sermişti.


     


    Samsung bu açıkları kapattıktan sonra kullanıcıları SmartCloud bulut altyapısı üzerinden kamerayı kontrol etmeye zorladı ve lokal erişim arayüzünü tamamen devre dışı bıraktı. Exploiteers ise yine kameraya erişenin bir yolunu buldu.


     


    Samsung açıkları kapatırken kameranın iWatch web kamera izleme servisini güncelleyen bir PHP betiğine dokunmamış. Betikte kameranın sistemine erişebilmeyi mümkün kılan bir komut açığı yer alıyor. Exploiteers bu açığı kullanarak sisteme sızmayı başarmış.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S8’in fiyatı 850$ olabilir

    Ekip açığı nasıl bulduğuna dair bir teknik rapor hazırlamış. Ayrıca bu açığın nasıl kapatılacağını ve lokal arayüzü nasıl yeniden güvenli bir şekilde etkinleştirilebileceğini de raporunda belirtmiş. Samsung’un kısa süre içerisinde bu açığı kapatması bekleniyor. SmartCam ülkemizde de 1000TL civarında fiyat etiketine sahip.


     



     







  • Normalde galaxy s8 çıkınca almayı planlıyordum.

    Bu haberden sonra iphone almaya karar verdim ;)

  • Son paragrafi yanlislikla eklediniz sanirim Ekrem bey :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine ruh hastası editör yazmış.. :) Tamam açık vb bir şeyler olabilir yeni bir yazılım ve firewall ile bunu düzeltmek mümkün. Üstelik sen bunu habere eklemişsin... Senin makalelerini okumak kocaman bir komedi.. :) :)

  • Ben artık haberi açınca editöre bakıyorum Ekremse okumuyorum. Tavsiye ederim...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX

    Yine ruh hastası editör yazmış.. :) Tamam açık vb bir şeyler olabilir yeni bir yazılım ve firewall ile bunu düzeltmek mümkün. Üstelik sen bunu habere eklemişsin... Senin makalelerini okumak kocaman bir komedi.. :) :)

    "ruh hastası" HAHAHHA :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.