Şimdi Ara

Samsung sektörün ilk CXL destekli DRAM belleğini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung sektörün ilk CXL destekli DRAM belleğini duyurdu



    6 yıldan bu yana sektör devlerinin üzerinde çalıştığı Compute Express Link (CXL) iç bağlantı teknolojisi yavaş yavaş hayata geçiyor. Samsung ilk CXL bağlantılı DRAM bellek modülünü geliştirdiğini duyurdu. 



    CXL nedir?



    İşlemcinin veya grafik biriminin diğer bileşenlerle yüksek hızlarda iletişim kurması performansı da etkiliyor. Nvidia iletişim için NVLink teknolojisini kullanırken AMD ise InfinityFabric teknolojisini kullanıyor. Intel de açık kaynak bir iç bağlantı teknolojisi için 2015 yılında düğmeye basmıştı. 



    Ayrıca Bkz.Bitcoin (BTC) nedir, nasıl alınır? Bitcoin ile ilgili tüm detaylar



    Intel liderliğinde oluşturulan Compute Express Link (CXL) Konsorsiyumu 2019 yılında Compute Express Link gen 1 – CLX 1.0 teknolojisini duyurmuştu. PCIe 5.0 standardını temel alana bu teknoloji hat başına 32Gbps veri aktarım hızı sunuyor. Elektrik ara yüzü ve fiziksel katman olarak önceki PCIe standartları ile uyumlu. Böylece veri merkezlerinde yükseltme maliyetleri düşmüş olacak.



    Konsorsiyumun üyelerinden birisi olan Samsung sektörün ilk CXL tabanlı DRAM bellek modülünü geliştirdiğini duyurdu. DDR5 belleklere entegre edilecek modül geleneksel belleklerin aksine ölçeklendirmeyi Tb seviyesine çıkarırken önbelleğin sebep olduğu gecikmeyi de en aza indiriyor. 



    Bunun haricinde Samsung’un geliştirdiği kontrolcüler, bellek haritalama, ara yüz dönüştürme ve hata yönetimi gibi farklı yazılımlar da DDR5 belleğe entegre edilmiş. Sunucu ve veri merkezlerinde verimliliği arttıracak olan CXL tabanlı DDR5 bellek için Samsung müşterileriyle görüşmelere başladı. 

     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/282036/samsung-unveils-industry-first-memory-module-incorporating-new-cxl-interconnect







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.