Şimdi Ara

Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.682
Cevap
4
Favori
515.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu başlığı görmemişim S5603 konusunda da aynen sordum tekrar yazayım... Yakınlarda 2MP'lik kamerası olan 5-6 senelik telefonumu acilen yenilemek istiyorum. Daha önce NOKIA 5800 XpressMusic ve SonyEricsson C903 modellerini düşünüyordum. SE'dan vazgeçtim.. Şu an SAMSUNG için S5603 modelini merak ediyordum.. Ama baktımki daha bu yakınlarda üst model sandığım "S5620 Monte" çıkmış. Şimdi yeni hedefim bu S5620 nedir ne değildir meselesi...

    (3G özelliği hızı, dokunmatik ekranın kalitesi kullanım kolaylığı, menülerinin kullanışlı olması ve tabiki kolayca basitçe cihazın yazılımının vb yada firmwaresinin kendimiz update edebilmemiz) İşte bunlar dışında benim için en önemli olan diğer konu Kamera merceği kalitesi ve foto çekiminin gayet net temiz olmasıydı.. Çünkü, 2.0MP olan eski telefonumdan biliyorum, görüntüler baya kötüydü çekilen foto üstünde bir sürü noktacıklarla kaplı olurdu baya netsiz detaysız kötü olurdu bu çok canımı sıkıyordu... S5620 Monte için söylenen kafamı karıştıran bir konu var; bazı yerlerde Kamerasının 3.2MP diye belirtilmesi bazı yerlerde de 3.15MP denilmesi. Sanırım 3.2MP en iyisi oluyor...

    EDIT_: bakın S5620 Monte için bazı şeyler söylenmiş aynen burayada alıyorum, siz ne dersiniz (alıntı):
    "Telefonun eksileri artılarına göre çok fazla, en önemli eksileri:
    1 - ekran çözünürlüğünün 16 milyon renk yerine 256 K olması
    2 - flaşının olmaması,
    3 - bağlantı hızının mbt cinsinden değilde 236,8 kbps oluşu,
    4 - işletim sisteminin olmaması
    bunlar ciddi eksiklikler, bundan dolayıdırki bu fiyat bu performans için çok yüksek, bu parayı buna vermeye kesinlikle değmez,
    artıları varmış gibi göstermek de bence çok doğru değil, artılar zaten olması gerekenler..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 6 Nisan 2010; 14:32:27 >




  • "Ravenholm " Bölümün ilk sayfasında bu yazmış oldukların zaten var. 1. sayfada gerekli açıklamalar mevcut. Bu arada bağlantı hızı 3,6 Mbps. Flaş ve ekran çözünürlüğünü ben eksi (-) olarak asla görmem.
  • "Deniz-KSK" ekran kapasitif yani iphone tadında multitouch yok yalnız. Kesinlikle basmatik değil insan tenindeki elektriğe duyarlı başka objelerde dokunursanız aktif olmuyor ekran.

    "Ravenholm " Kamerada oto focus yok ayrıca carl zies kameralı cihazlar gibi performans beklenmemeli.Flash yok evet olsa java uygulama ile elfeneri olarak kullanırdım ben, p990i de yaptığım gibi Ben dslr kullandığım için zaten telefon kamerasına ihtiyaç duymuyorum haliyle
    Ekranın 16k olmaması 16k lık bir cihazla yan yana getirmezseniz farkı anlamazsınız. Zaten insan gözü 16k renk derinliğini algılayamıyor diye biliyorum yanlış hatırlıyorda olabilirim tabi.
    Bağlantı hızı oldukça tatminkar bence gayet keyifli takılmadan opera ile internette gezinebiliyorsunuz
    İşletim sistemi olmaması - mi + mı kişiye göre değişir. İşletim sistemi yok bu yüzden telefon hızlı, işletim sistemi yok ama ihtiyaç duyacağını sonradan yüklenecek eklentiler zaten telefonla geliyor. İşletim sistemi yok ama java tabanlı uygulama ve oyunlar yüklenebiliyor. Tabi ki iphone gibi ivme ölçerli oyunlar efendim çeşit çeşit app lar yok bu tarz cihazların fiyat aralığında değil zaten monte.

    Biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu mevcut ama verilen ekmeğe göre oldukça çok köfte var monte de.

    Telefon hafızasından sorunsuz fotoları pcye aktardım orda bir sıkıntı yok önceki mesajlarda hata veriyor denmişti. Ben böle bir durumla karşılaşmadım.

    Sar değeri de merak edilmiş Kullanım klavuzun da 1.02 W/kg olarak belirtilmiş.

    Monte ile çekilmiş foto ve video:

    Videohttp://rapidshare.com/files/372642447/Video0002.rar.html (malum *** yerler rapid olcak)

    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Screammm -- 6 Nisan 2010; 15:24:21 >




  • @screammm; "Telefon hafızasından sorunsuz fotoları pcye aktardım orda bir sıkıntı yok önceki mesajlarda hata veriyor denmişti. Ben böle bir durumla karşılaşmadım."

    Peki bu durumun neden olabileceği ile ilgili bir fikriniz var mı ?
  • pc den kaynaklı olabilir belki, kiesi kurarken mobil driverlarda kuruyor yazılım bunlarla da alakalı olabilir başka bir pc de daha deneyin bence.
  • Merhaba arkadaşlar...
    Bizde bu gün biradere Monte aldık. Telefon genel anlamda güzel. Anlayacağınız bu telefondan çok şey beklemek zaten anlamsız olur. Ortalama bir kullanıcı için temel tüm ihtiyaçlar ziyadesiyle sunulmuş. Müzik kalitesi 5800 den üstün diyebilirim. Daha net sesler duydum monte de. (KULAKLIK PERFORMANSINDAN BAHSEDİYORUM) Ayrıca 256k ekranda da sıkıntı yok. Widgetler kullanışlı ve güzel düşünülmüş. Sosyal ağlar da yerli yerinde. Telefonun istediğiniz yerini kilitleme (şifreleme) gibi klasik samsung aplikasyonları ile çok kullanışlı geldi bana. Bende 5800 ve kardeşimde Monte ile çeşitli kıyaslamalara girdik. Telefonun müzik çalarken dışarıya verdiği ses tabiiki 5800 de üstün. Ama inanın artık kimse çağrı geldiği zaman bangır bangır bağıran telefonları hoş karşılamıyor. Ben zaten tüm sesleri kısıkta kullandığımdan dış sese pek önem vermem. Ama yinede fena sayılmaz. Telefonun konuşurken duyduğunuz sesi gayet yüksek. Fakat bir çiğlik var. Nokia da konuşma sesi daha yumuşak gelirken Monte de (aslında tğm samsunglarda) ses biraz kalitesiz. Kalitesiz derken yanlış anlaşılmasın. Ses yüksek ama kalitesiz. Fotoğraf deseniz tabii ki 5800 ama inanın toplam kaç resim çektin diye sorun bana en fazla 20 dir. Yani artık çok gerekmedikçe resimde çekmez olduk.
    Bence temel alınacak husus telefonun sistem tutarlılığı.. Gün geliyor 5800 ü günde 3 defa resetlemek zorunda kalıyorum. İşletim sistemi zırt pırt çöküyor. Telefonda donmalar oluyor. Sasung da bunlara pek rastlamazsınız. Bana sorarsanız pratik kullanım için seçim kesinlikle MONTE..

    Son olarak bir şey sormak istiyorum.
    Google haritalar da iken GPS i nasıl kullanıyoruz. Yani anlık olarak Google haritalar üzerinde konumumuzu nasıl belirliyoruz. Keşfeden varsa paylaşsın lütfen..

    Sevgiyle Kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İLKERİN GÜNLÜĞÜ -- 6 Nisan 2010; 16:01:02 >




  • "İLKERİN GÜNLÜĞÜ " Bunu deneme şansım benimde olmadı ben wifi ile bağlandığım dan wifinin kapsama alanı da belli yani, dolayısı ile haritada oynama gösterecek bir hareket değil :) Kontör/TL sine güvenen biri bunu test edebilir.
  • Benim internet paketin var. Kontör derdi yok. Aksam iş çıkışı kurcalarız bakalım. Google haritalarda anlık olarak yerimi göstermiyorsa ne anlamı var bu GPS in anlamadım. Nerede kullanıcaz bu GPS i?
  • Faturalı hatlarda bu tarz bir sorun varmı.. GPS performansı hakkında bilginiz varmı. bide google map yerine başka bir program yükleyebilirmiyiiz. )
  • Java tabanlı gps programı bulursanız yükleyebilirsiniz.

    google map yol tarifi yapabiliyor, bunu yapmak içinde ilk kez google map açtığımda yerimi otomatik kendi buldu yani büyük ihtimal net bağlantısı olduğu sürece yerimizin değişikliği göstericektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Screammm -- 6 Nisan 2010; 16:57:01 >
  • yer tespiti için net bağlantısına gerek varmı . dahili GPS bu işi görmüyormu. ?
  • gps verilerini çekmek için uydu bağlantısı gerekmekte ve gps ayarlarında bu durum hakkında şöyle bir açıklama var " bu servisin kullanılması operatör ve abonelik durumunuza bağlı olarak ek ücretlendirme gerektirecektir"

    Bu durumda benim anladığım sistem şöyle çalışıyor; gps bağlanmak için uydu bağlantısı gerekli bunu internet ile wifi/3g/edge ile sağlıyor ve enlem boylam bilgisi uydudan çekiliyor.
    Google map uygulaması açıldığında direk harita yüklemek için internet bağlantısı istiyor.


    Açıkcası ilkkez gpsli bir aygıt var elimde ve nasıl kullanıldığını bilmiyorum, arabalardaki gps sistemi abonelik karşılığı harita yükleme şeklinde bildiğim kadarı ile bunda da haritayı internetle indiriyor gibi anladım ben.

    Bilen daha detaylı anlatırsa bende öğrenmek isterim.
  • Arkadaşlar bu telefonu almadan önce youtube de incelemiştim. Orada "task manager" denilen bir uygulama var. Açık olan tüm programları gösteriyor. Bunları ister tek tek , ister tümünü birden kapatabiliyorsunuz. Fakat ben bu task manageri bulamadım. Türkçesi görev yöneticisi olan bu uygulama için ne yapmamız gerekiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Screammm

    evet o bir eksik malesef ama qwerty nin en çok lazım olduğu yer internetde opera qwerty kalvye sunuyor sms de klasik klavye ama buton basmaktan cok daha hızlı yazılıyor telefon çabuk algılıyor ve diğer harfe geçiyor.


    bu operayı sonradan mı yükledin? ben bayide telefonu incelediğimde klavye bulamamıştım. ayrıca klavyenin bir resmini koyabilirseniz çok iyi olur.

    @Screammm resimler gerçekten çok güzel çıkmış. auto focus olmaması çok fark ediyor mu? özellikle yazılar için.
  • evet sonradan yükledim, mobil opera java tabanlı.
    Samsung S5620 Monte; 3 inç 240x400 piksel dokunmatik ekran / WI-FI / A-GPS

    Ekranı yatay yada böyle dikey kullanmak size kalmış.
  • eğer auto focusun olmaması çok büyük eksiklik yaratmıyorsa tekrardan almayı düşünebilirim. ayrıca belki samsung bir yazılım güncellemesiyle kendi qwerty klavyesini koyabilir. mesaj içinde iyi olur.
  • kies suite ile ara ara kontrol ediyorum henüz bir firmware güncellemesi yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Screammm
    "y.seyrek " netdeki bellek yetersiz hatası genelde kendi browserında oluyor operada hiç yaşamadım henüz. javalarda yapcak bişi yok o hata veren içerikler genelde monteye uymayan yada montenin kapasitesini aşan oyunlar oluyor.

    6yanit icin tesekkur ederim. Operadan gereksiz tuslari kaldiran sevgili xrun; offline harita kullanmanin bir yonte mi var midir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Screammm
    "Deniz-KSK" ekran kapasitif yani iphone tadında multitouch yok yalnız. Kesinlikle basmatik değil insan tenindeki elektriğe duyarlı başka objelerde dokunursanız aktif olmuyor ekran.

    "Ravenholm" Kamerada oto focus yok ayrıca carl zies kameralı cihazlar gibi performans beklenmemeli. Flash yok evet olsa java uygulama ile elfeneri olarak kullanırdım ben, p990i de yaptığım gibi Ben dslr kullandığım için zaten telefon kamerasına ihtiyaç duymuyorum haliyle Ekranın 16k olmaması 16k lık bir cihazla yan yana getirmezseniz farkı anlamazsınız. Zaten insan gözü 16k renk derinliğini algılayamıyor diye biliyorum yanlış hatırlıyorda olabilirim tabi.

    Bağlantı hızı oldukça tatminkar bence gayet keyifli takılmadan opera ile internette gezinebiliyorsunuz. İşletim sistemi olmaması - mi + mı kişiye göre değişir. İşletim sistemi yok bu yüzden telefon hızlı, işletim sistemi yok ama ihtiyaç duyacağını sonradan yüklenecek eklentiler zaten telefonla geliyor. İşletim sistemi yok ama java tabanlı uygulama ve oyunlar yüklenebiliyor. Tabi ki iphone gibi ivme ölçerli oyunlar efendim çeşit çeşit app lar yok bu tarz cihazların fiyat aralığında değil zaten monte.

    Biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu mevcut ama verilen ekmeğe göre oldukça çok köfte var monte de.

    Telefon hafızasından sorunsuz fotoları pcye aktardım orda bir sıkıntı yok önceki mesajlarda hata veriyor denmişti. Ben böle bir durumla karşılaşmadım.

    Sar değeri de merak edilmiş Kullanım klavuzun da 1.02 W/kg olarak belirtilmiş.

    "Screammm", verdiğiniz bilgiler ve fotolar için çok teşekkürler... valla öncelikle fotoların sayfada yer alan küçük halleri bizi yanıltmasın forum sayfasındaki küçük hallerinde gayet net tertemiz görüntüler. Ama bu fotoları gerçek çözünürlüğünde tam ekran açılınca, aynen benim 2.0MP'lik cepteki çekimlerimdekine benzer karıncalanmış detaysız görüntülerle karşılaşıyorum bu ilginç geldi bana... Acaba diyorum Nokia 5800 XM alsam kamera MP aynı 3.2MP olsada, en azından S5620'ye göre "Carl Zeiss" merceği ile daha kaliteli görüntü alamazmıyım?. DualFlash var, gözümüz pek farketmesede yinede 16bit renk derinliği var, 3.2inc ekran, artı AutoFocus derken sanki 5800 XM daha iyi olacak gibi ama 5800'den böylesi karşılaştıracak fotolar bulamadım...

    Birde bu Samsung S5620 Monte (S5603) ve Nokia 5800 XM yanında daha yeni haberim oldu SonyEricsson C903 modelinden haberiniz varmıydı bununda 5.0MP kamerası varmış baya merak ettim şimdi. Çünkü her üç modelinde fiyatları hemen hemen aynı gibi...





  • deneme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihto -- 23 Ocak 2021; 15:23:12 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.