Şimdi Ara

Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları (176. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.647
Cevap
4
Favori
212.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yahu 8 gb ram felan takmayı başaranlar olmuş ugramayalı buraya baayaa aştırmış millet laptopu görünce bende as03üme acaba rammi yapsam diye geçirdim neyse sorum o değil şuan bizim laptoplarda evrensel laptop kilit portu denilen girişden varmı acaba hani şu zincir şeklindeki notebook kilitlerini bağlamak için ayırca şu aralar kablolu bağlantı yapıyorum toplu bir ortamda iki dk boş bırakınca internetin kablosunu çekiyorlar buna bi çözüm arıyorum kablo kilidi yada benzeri bildiginiz birşeyler varmı???
  • Sağ üst tarafta zincir simgesi var kasada. Orası kensington kilit yeridir. LAN kablosu için bir fikrim yok.
  • sağol fe ci su 8 gb ram işini sende yaptınmı ayrıca neden 8 gb 1333 mhz degilde 1066 mhz takabiliyoruz anlamıs degilim oluyorsa 1333 mhzde olması lazım bizim içerdeki ramler 1333lük değilmi zaten??
  • Bizdekiler 1066MHZ 1333MHZ olanı taksan da 1066MHZ de çalışacaktır çünkü bizim chipset ancak bu kadar destekliyor. 8GB RAM den önce SSD takmak mantıklı olduğu için öncelikle o işe giricem. Yurtdışında daha uygun olduğundan bu yaz ordan arkadaşa getirtcem. Arkadaş yapmış zaten demek ki 8GB destekliyor. 8GB olayı olmasa da SSD tek başına doping yapacaktır.
  • satan varmı ürünü
  • arkadaşlar bende ısınma sorunu vardı boşta bile internette gezerken falan 90 dereceleri buluyordu açtım kasayı söktüm anakartı macunu temizledim kupkuru olmustu en dandik bir termal macun sürdüm (30 gramı 6tl ) simdi boşta 51 derece civarı yükte furmark ile sonuna kadar kastım 20 dk ile 74 dereceye geldi. oc ile kullanıyoryum furmarkta 81 derece oyunda hiç 75 olmuyor bile. bence eliniz yatkın ise termal macunu yenileyin derim.
  • şu macun işini ve temizleme işini korkarım benimde yapmam gerek videoları varmı rehber mahiyetinde??
  • içini açınca öyle pek bi toz göremedim dışardan üfleyince bile işe yarıyor tek canımı sıkan nokta işlemciye bakır ısı borusu kalın ve bakır tabanlı oturma yüzeyi var işlemciye ve kuzey köprüsüne tek bir ince ısı borusu ve aleminyum oturma yüzeyi yapmışlar buda ısı transverinde sorun oluyor bence ayrıca ikinci bir aksi tarafıda soğutma petegi çok küçük benim 5 sene önceki laptopda bile daha büyügü vardı bir ters noktada fanın alına hava alma yeri konumlanmamış ram ve çevre bölgeden alınan havayı fan emiyor ve petekten geçirerek dışarı atıyor.
    böyle bir video var belki işinize yarar.




  • Bence soğutma peteğinin ölçüleri sistemi soğutmaya yeterli. Sonuçta senin eski pc ne göre daha az ısınan donanım bileşenleri var alette. Altında fan deliği olmaması bu aletin temizlik süresini uzatan bir faktördür ve alırken dikkat ettiğim bir etmendir. Bence altında fan deliği olan bir alet almak hiç mantıklı gelmiyor. Bakır mıydı onu hatırlayamadım ama video da o şekilde. Bakır iyi bir iletkendir, ve ısı borularının büyüklüğü bence önemli değil. İçlerindeki sıvı ısınarak soğutma peteğine buharlaşma ile gittikten sonra orda yoğunlaşır ve tekrar geri döner. Bu açtığım diğer aletlerde de bu şekildeydi. Boyutundan çok işlevi önem arzetmekte. Büyük olması muhtemelen daha iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fe-cI

    Bence soğutma peteğinin ölçüleri sistemi soğutmaya yeterli. Sonuçta senin eski pc ne göre daha az ısınan donanım bileşenleri var alette. Altında fan deliği olmaması bu aletin temizlik süresini uzatan bir faktördür ve alırken dikkat ettiğim bir etmendir. Bence altında fan deliği olan bir alet almak hiç mantıklı gelmiyor. Bakır mıydı onu hatırlayamadım ama video da o şekilde. Bakır iyi bir iletkendir, ve ısı borularının büyüklüğü bence önemli değil. İçlerindeki sıvı ısınarak soğutma peteğine buharlaşma ile gittikten sonra orda yoğunlaşır ve tekrar geri döner. Bu açtığım diğer aletlerde de bu şekildeydi. Boyutundan çok işlevi önem arzetmekte. Büyük olması muhtemelen daha iyi.

    Heatsinklerin içinde yani meşhur bakır boruların içinde sıvı mı var




  • Isıyı taşımak için sıvı kullanılıyor tabiki.
  • Önceden bu şekilde değillerdi tabi ama sonradan özellikle yüksek performans sistemlerde ya da laptop gibi yer sıkıntısı olan aletlerde soğutmaya büyük katkısı olduğundan sıvılı sistemler kullanılıyor. Aslında bu sıvılar buhar şeklinde tüm soğutma peteğine yayılıyor ve ordan yoğunlaştırılarak geri toplanıyor. Laptoplardaki biraz daha farklı olabilir ama ayarlanmışsa bir şekilde sorun olmaz.
  • soğutma peteği bence çok küçük çoğu kişinin beğenmediği casper bile daha iyi yapmış bu işi. geçenlerde almıştık (i5 450 işlemci 335m ekran kartlı yeni nesil) onda 2 adet petek vardı biri sol yanda diğeri sol arkada L şeklinde çok serindi oyun oynarken sadece HDD bölgesi ısıyı belli ediyordu diğer yerler buz gibiydi.
    ama fiyat performans olarak bu samsungu almıştım ve hala çok hoşuma gidiyor ısınma sorununu çözdükten sonra oc ile yeni bir bilgisayarmış gibi geldi

    casper e örnek olarak benzeri acerden bir resim
     Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları
    buda sony
     Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları

    ayrıca fan altına hava deliği bence çok önemli en son game notebook bilgisayarlar altta koca koca hava delikleri bulunduruyor hafif hava tutunca zaten tozdan eser kalmıyor. aşağıda resimdeki orta sınıf monster
     Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları

     Samsung R560'cılar Kulübü -- Paylaşımlar, Puanlar --- OC skorları




  • Bizim PC nin altında da ciddi boyutta havalandırma delikleri bulunmakta. RAM lerin olduğu orta kısımdan başlıyor ve fan çıkışına doğru aletin soluna yayılıyor. Zaten soğutma sistemi de o tarafta olduğundan fan içte yapılandırılmış havalandırma mekanizmasıyla ordan havayı alabiliyor ve komple bir soğutma sağlıyor. Bu mühendislik konusu bizim tartışabileceğimiz basit bir konu değil aslında bence kasmaya gerek yok.

    Yakında açmış olduğum ACER ve HP laptoplarda evet 2 taraflı paneller vardı ama fan ile paneller arası sigara süngeri gibi pislikle kaplanmıştı. Bence bu hoş bi durum değil.

    Altta fan deliği olayı yüksek performans(O da başka çareleri olmadığından) ya da kötü bir heatsink ile iç hava dolaşımı için çalışılmamış olan ucuz PC lerde bulunur. Acer bu kadar büyük koyduysa demek ki Samsung kadar detaylı bir iç çalışma yapmamış ve aleti soğutmak için böyle bir yola gitmiş demektir.

    Bu arada Sony nin fan kutusu bile bakırdan demek ki bakır kullanımı gayet doğal ve mantıklı. Gördüğüm kadarıyla Soğutma paneli de öyle abartılı boyutlarda değil. Bence iyi bir tasarım herşeyin önündedir. Sony bunu nerdeyse fan boyutlarında başarıyorsa bizdeki sistem çok büyükmüş diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fe-cI -- 20 Haziran 2011; 11:38:02 >




  • şöyle bi baktımda bizim laptobu açmak bayagı dikkat isteyen bir iş gibi duruyor kardeşim bu ne beya yapboz gibi sanki kendi teknik servisinden başka bir yere gise elde kalır :S gözüm korkmadı desem yalan olur.....
  • ben asusda sadece arka kapağı açınca fanı söke biliyordum bu samsungda komple kasayı ayırmak lazım anakartı söktükten sonra arkasından fanı sökeceksin çok iş ama ben söktüm çok daha stabil oldu. önceden sökmeye çekinmiştim şimdi keşke daha önce açsaymışım diyorum.
  • Biraz donanım bilgisi ve teknik bilgiyle bu işe girmek mümkün sonrasında sadece dikkat lazım. Aslında en önemli kurallardan biri de statik elektrik konusudur. Teknik servislerde bunun için özel bir bileklik vardır ve bu bilekliği takıp öyle işe başlarlar. Serin bir ortamda stres yapmadan bu işi götürmeniz bu tehlikeyi azaltacaktır. Ayrıca doktorların kullandığı eldivenleri de kullanabilirsiniz.

    Benim kuzende de AS02TR varmış onun içine etmişler sanırım. Beni bekliyor şimdi. Yaptırdığı servis normal kullanımda 65-70 derece işlemci sıcaklığına normal diyormuş. Bu temizlendikten sonraki hali bir de. Dedim geri götür adam gibi yapsınlar, benim gelmem 1 ayı bulacak. 120TL almışlar bir de ya. Bu insanlar da hiç insaf kalmamış.




  • Bizim aletin fazla tozlanma durumu olmayacağından o kadar kolaylık sağlamamışlar.
  • ama bunu tozlanırsa bile getirsin parasıyla bize temizletsinner die yorumlamakda mümkün :D
  • Macun gerekli araçlar elimin altında ama içini acmaya tedirginim..
  • 
Sayfa: önceki 174175176177178
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.