Şimdi Ara

Samsung R560-AS03TR çay döküldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçende laptopa çay döküldü şans var ki sağ tarafından döküldü. Sağ tarafta dvd-rw hdd vardı. soğutucu mainboard cpu ekran kartı sol taraftaydı. O anda hemen fişini çekip pilini çıkarttım ve ters tutup saç kurutma makinası ile kurutmaya çalıştım. Hdd dvd-rw ve ramleri söktüm. klavyeyi söktüm ve laptopun civatalarını sökecek hafifçe araladım saç kurutma makinası ile kuruladım iyice. farkettimki board hiç ıslanmamış ama. biraz olsa olmuş olabilir. 2 gün bekledikten sonra laptopu toplayıp çalıştırdım ve normal çalışıyordu fakat sonradan farkettimki grafik uygulamalarında ağır çalışmaya başladı. 3 boyutlu tasarım programı solidworks kullanıyorum. Ve programda yavaşlamalar olmaya başladı. Şüphem hdd de bi sorun olması ama bilemiyorum. servise vermeyi düşünüyorum. Ne yapayım ????







  • Servise ver dostum eğer servis çay döküldüğünü filan anlarsa(inşallah etiketler renk değişmemiştir)ilk önce hdd ni ödünç bi hdd ile değişirsin bakarsın performansına eğer eski performansındaysa sorun yoktur bide hd tune ile bi hız testi yap istersen hdd ni
  • yok arkdaş çay döküldüğü hiç anlaşılmıyor sticker lar falan ilk günkü gibi. sadece bi kaç tuş yapışık basıyor zaten çaydan öncede tuşlar biraz zor basıyordu ama hiç anlama şansı yok. Benim kuzen samsung laptopunu yanlış adaptörle çalıştırıp patlattı samsung servise verdi adamlar yine bişe demeden değiştirdi. işte bana tavsiye edebileceğiniz test programları varsa sorunu anlamak istiyorum.
  • Hd tune diye bi program var onu indir benchmark sekmesinden start a bas çıkan sonucu buraya resmini ekle
  • Çok geçmiş olsun, bizim bir arkadaşın Casper notebookuna kola döküldü, tuş değişimine 150 lira para istediler.
    Çok dikkatli olmak lazım ben bilgisayar masasının yanında hep bir küçük sehpa bulunduruyorum, tehlikeli bölgeye yaklaştırmıyorum hiç sıvı/katı maddeleri
  • KUsura bakmayın unuttum error scan sekmesinden badsector testi yap uzun sürer 2 saat kadar
  • Benchmark testi ve health e baktım. Error scan hala yapıyor baya uzun. 2 testi sonuçları şöyle.

    http://h.imagehost.org/0255/benchmark.png
    http://a.imagehost.org/0431/health.png
  • Ben pek bi sorun göremedim bakalım badsector var mı kırmızı noktalar
  • bad sector yarıda şu anda yani aşağı yukarı 40-45 dk kaldı. ve ekran kartı , cpu, ram için bu tarz bişe varmı test için?
  • Ekran kartı için furmark diye bir program kullanıyoduk ekran kartına oc yaptığımızda stabil mi diye işlemci içinde orthos u yap bakalım herhangi bir mavi ekran verecekmi ama bence cpu ya yada ekran kartında bi hasar olsaydı sen şuan ya pc yi hiç açamazdın açsan bile ekrana görüntü gelmezdi bence bi format at eğer aynı yavaşlığı hissedersn servise ver bence psikolojik iyi geceler.
    quote:

    Orijinalden alıntı: darkexplore

    bad sector yarıda şu anda yani aşağı yukarı 40-45 dk kaldı. ve ekran kartı , cpu, ram için bu tarz bişe varmı test için?


    quote:

    Orijinalden alıntı: darkexplore

    bad sector yarıda şu anda yani aşağı yukarı 40-45 dk kaldı. ve ekran kartı , cpu, ram için bu tarz bişe varmı test için?




  • ya olay şu tasarım yaparken böyle kasmıyordu şimdi baya kasmaya başladı. yani servise ne diyip vereceğimi de düşünüyorum. eskisi gibi değil kasıyor falan mı desem. yani programda biraz çalışma yapmaları lazım.
  • Servise verdim bigünde temizleyip geri verdiler fakat klimasız ortam harici kötü çalışyordu evde denemeler sonucunda şunu farkettim hdd çok ısınıyor. altına bi fan koyunca düzeliyor. bi soğutucu ile kullanacam artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.