Şimdi Ara

Samsung QLED Serisi TV Kullanıcıları [ANA KONU] (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Antikes Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir - 7 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
20.339
Cevap
379
Favori
636.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Q70R icin yeterli dedim ama acikcasi Q9FN'i gordukten sonra elim gitmez. Q90'a bile gitmez. Q9FN'den sonra sizin neden parlaklik diye tutturdugunuzu da anlamaya basladim. :) Onu gorunce her TV yetersiz geldi bana da. Aslinda konu sadece parlaklik degil, ekranin tarif etmesi zor bir canliligi ve netligi var. Gozluk kullananlar iyi anlayacaktir. Hani camlari kirlenir fark etmeden oyle kullanirsiniz ve alisirsiniz da sonra cami silince birden bire dunya cok daha net gozukmeye baslar ya. Iste Q9FN'i gorunce tam da oyle bir fark ve aydinlanma olustu.

    Normalde Sony Tvler daha cansiz kalirdi Samsung'a kiyasla ama bu senenin Sonyleri bile Samsung'u sollamis. X950G magazada daha canli ve guzel duruyor acikcasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dexterorg D kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hem bu seneki hem de gecen seneki tvlerde ozel demolar vardi. Ayni demolar degildi ama her ikisinde de benzer icerikler vardi sahnelerde. Zaten ayni magazalarda da degillerdi. Buna ragmen Q9FN icin gozum kapali daha canli tv diyebiliyorum. Yani dusunun yan yana dikkatlice kiyaslama yaparak degil farkli yerlerde gordugum halde Q9FN'i daha canli buldugumu soyleyebiliyorum. Fark o kadar fazla. Saniyorum panellerde kullandiklari genis aci filtresi yuzunden bu seneki modeller hep boyle. Dusunun magazaya giriyorsunuz. 100 TV var bunun icinde flagship TV hangisi diye dikkatle bakmaniz gerekiyor. :) Q9FN ise baska magazada en dipte kalmisti. Taa baska reyondayken dikkatimi cekti. "Bu ne guzel TV. neymis modeli" diyerek dogrudan ona yoneldim. Bakirlarin icinde altin gibi parliyordu, digerlerine bakmadim bile.

    Belki ayarlardandir diyeceksiniz ya da videodan ama Q90R'i 4 farkli magazada gordum. Hicbirinde cezbedici degildi. Evet dikkatli inceleyince daha iyi oldugunu goruyorsunuz. O kadar. Ama ben bir flagship modelden daha fazlasini bekliyorum. Uzaktan baktigimda baska tvlerin arasindan iste bu Q90R diyebilmeliyim. Ama her magazada etiketleri okuyarak Q90R'i teshis edebildim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Evet önündeki yansıtmayı azaltıcı filtre tv yi PC Monitörü gibi bir havaya getirmiş özellikle çok aydınlık ortamda Samsungun yansıyan ışığın tamamımın emilmesi oluşan o zifir karanlığının algılanan kontrast üzerindeki pozitif etkisi sönmüş hiç albenisi yok. Ama evde gerçek izleme ortamında o kadar hissedilmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü bir yanı var bu tv nin, parlamayı engelleyen kaplama var malum ve özellikle gün ışığında gerçekten işe yarıyor. Ancak kazara ekranı ellerseniz parmak izi yapışıveriyor ve sil sil çıkmıyor ekran temizliği sadece kuru bezle olmuyor hatta ben de önceden kullandığım bir temizlik spreyi var o da işe yaramıyor :)))) şöyle ekran temizliği için özellik le yağlı gibi görünen parmak izlerini yok eden bir ürün bilen varsa yazarsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkc44 -- 13 Temmuz 2019; 11:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glastron

    Sayın Sadays, forumdan takip ettiğim bir kaç konudan biri de bu konu, zamanında 65Q9 almayı düşünmüştüm çünkü. Sahip olduğunuz TV üzerinden Qled fanı olduğunuzu gördüğümden size yanıtla konuya kendi deneyimimi, görüşümü aktarmak istedim.

    Sizi 10 hatta belki 15 yıl önceden stereo konusundan hatırlarım. Konular, sistemler net aklımda değil şimdi ama güzel bir B&W hoparlöre sahip olduğunuz aklımda niyeyse. Ben de divx player'lara elimden geldiğince Türkçe altyazı yazılım desteği vermeye çalışıyordum o dönemde. Bugün bakınca şaka gibi.

    Hocam, bir yıl öncesine kadar evimin yaşam odasında Samsung 60KS8000, kendi odamda LG 47LM660S kullanıyordum. Ips ekranlı LG'den çok sıkıldım; berbat siyah performansı ve TV'nin yazılımı gereğince bazı uygulamaların desteğinin bitmesi nedeniyle. Yeni bir şey alayım dedim ve bu kısmını uzatmayacağım, Sony 55XF9005'de karar kıldım, aldım.

    Uzatmayacağım dedim ama şunu da belirteyim; bu TV'yi alırken aklım oled'de kaldı. O dönemde özellikle LG 55B7 fiyatı aldığım TV fiyatına çok yakındı ama cesaret edemedim, logo yanığı duyumlarından, daha doğrusu okuduklarımızdan.

    Bu arada Qled de vardı elbet o dönemde; direkt eledim çünkü Qled bence Samsung'un arka nahiyesinden uydurduğu bir teknoloji. Bendeki 60KS8000'de adı quantum dot idi, bir iki yılda Qled'e devşirdi adını. Qled ne hocam, led işte. Tamamen arada kalanları kendine çekmek için uydurduğu ticari bir terim, bence. Katılan olur, katılmayan olur.

    Neyse, ben bir odada Samsung, bir odada Sony; Samsung'un süper bir parlaklıkla ama aslında yapay, tuhaf bir görüntü, renk verdiğini gördüm. Sony'de aldığım doğal, özellikle detaylı görüntüyü alamadım. Lütfen kimse ayardan falan bahsetmesin, çeşitli ayarları yapacak bilgim, deneyimim var.

    Neticede gözümü kararttım. Samsung 60KS8000 yerine de Sony aldım. Denemek istediğim oled teknolojisi yanında, Sony 65AF9'daki Tv hoparlörünü, avr ile merkez hoparlör olarak kullanma özelliği ve eARC desteklemesi kararımda etkili oldu.

    Oledi kullanımım 1,000 saati aştı. İsterseniz kullanım saati, pixel testi, ne isterseniz paylaşabilirim. Aynı kanalı 6 saate kadar izlemişliğim vardır istemeden uykuya dalarak, izleyemedim aslında ama sıkıntı yok çok şükür.

    Teknoloji marketlerinde oled ekranların rezilliği, logo yanıkları hepimizin malumu ancak benim inancım, sebebinin akşam olunca mağazanın şalterlerini indirip gitmeleri. Bu TV'ler bir şekilde süpürme işlemi yapıyor kapandıktan sonra ama mağazalar şalteri indirip buna izin vermiyor.

    Neticede hocam, hiç bir pişmanlığım yok; Siyahlar siyah, yazdığınız gibi bir tonlama detay sıkıntısı hissetmedim. Bulutlanma, banding, ışık sızması, karanlık ortamda altyazıların parlaması; yok hocam, hiç biri yok. DTS, Dolby Vision vs desteklemediği format yok. Artı olarak android işletim sistemiyle sınırsız eklenti kurma imkanı var; iptv, turkvod, stremio. Sınır yok.

    Dilerim hepimizin ömrü uzun olur ve görüntü teknolojisinin nereye gideceği konusunda hep birlikte görürüz geleceği. Umrumda değil, ister oled ölsün bir iki sene sonra, ister qled. Paylaştığım sadece basit bir kullanıcı deneyimi, görüşüdür.

    Tüm forumdaşların en iyisine sahip olması dileğimle.

    Alıntıları Göster
    Sevgili naviga70
    konuyu takip ettiysen ta baştan benim qled fanı olmamın tamamen duygusal olduğunu anlamışsındır 35.000 tl iken sıfırı 17500 tlye almıştım q7fi

    onun dışında ben plazmalardan yıldım artık dünyanın ek iyi tvsi olsa ekran yanma ihtimali varsa benden uzak olsun

    eski sayfalarda siyah seviyesini ölçtüğümüz bir YouTube sayfası vardı bulamadım bulup testi yapar ve en üstteki tüm siyahları gördüğünü söylersen özür de dilerim sorun yok yani

    neticede kim hangi tv ile mutluysa onunla devam etsi n

    eski forumlar güzeldi bee albani banlanmasaydı aydınlatırdı bizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Temmuz 2019; 15:4:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, outlet satan bir arkadaşınızdan hiç hesapta yokken almıştınız, hatırlıyorum.
    Rica ederim, ne özrü; bulursanız/bulursam videoyu test ederim videoyu.
    Yazdığınız gibi, kim, hangi tv ile mutluysa onunla devam 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    55Q7FN 6800 liraya buldum alinir mi ?
    Teshir hep bulduklarim cok kararsiz kaldim bu fiyati verip teshir alinir mi

    Teshirin tek avantaji panele bakip aliyoruz ama bu tvler surekli acik oldugu icin panel ne oluyordur kim bilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 13 Temmuz 2019; 16:13:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • noblelion N kullanıcısına yanıt
    naviga70 mesajını alıntıladığım arkadaşımız resim görüntüsünü atmış youtube hesabı kapatilmış adamın bulamadım youtubeda

    en üstteki siyahların tamamı oled c7de de görünüyor demiş gt_55 nickli arkadaş yani oled her ekranda problem olmuyor demek ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Temmuz 2019; 16:39:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Teshir hep bulduklarim cok kararsiz kaldim bu fiyati verip teshir alinir mi

    Teshirin tek avantaji panele bakip aliyoruz ama bu tvler surekli acik oldugu icin panel ne oluyordur kim bilir

    Alıntıları Göster
    İyi fiyat vertical banding yoksa ve ışık sızması azsa atla al

    qledlere hicbir şey olmaz teşhirde oled mi bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Temmuz 2019; 16:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim outletçi arkadaşta da bu fiyat ve garantisini kendisi veriyor sen bir de samsung türkiye garantili alacaksın kaçırma neresi satıyorsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkc44

    Kötü bir yanı var bu tv nin, parlamayı engelleyen kaplama var malum ve özellikle gün ışığında gerçekten işe yarıyor. Ancak kazara ekranı ellerseniz parmak izi yapışıveriyor ve sil sil çıkmıyor ekran temizliği sadece kuru bezle olmuyor hatta ben de önceden kullandığım bir temizlik spreyi var o da işe yaramıyor :)))) şöyle ekran temizliği için özellik le yağlı gibi görünen parmak izlerini yok eden bir ürün bilen varsa yazarsanız sevinirim.
    Bu qledlerde acayip bir kaplama var outlete düşen tvlerin çoğu bu çizilmeden kaynaklı geri iade edilen tvler

    Aman diyeyim asla sprey vs kullanmayın paneli temizlerken siz ya da eşiniz ya da temizlikçi hafif nemli bezle ve asla dairesel olmayacak tek yönlü hareketlerle temizlenecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 13 Temmuz 2019; 16:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Merhaba. Hem bu seneki hem de gecen seneki tvlerde ozel demolar vardi. Ayni demolar degildi ama her ikisinde de benzer icerikler vardi sahnelerde. Zaten ayni magazalarda da degillerdi. Buna ragmen Q9FN icin gozum kapali daha canli tv diyebiliyorum. Yani dusunun yan yana dikkatlice kiyaslama yaparak degil farkli yerlerde gordugum halde Q9FN'i daha canli buldugumu soyleyebiliyorum. Fark o kadar fazla. Saniyorum panellerde kullandiklari genis aci filtresi yuzunden bu seneki modeller hep boyle. Dusunun magazaya giriyorsunuz. 100 TV var bunun icinde flagship TV hangisi diye dikkatle bakmaniz gerekiyor. :) Q9FN ise baska magazada en dipte kalmisti. Taa baska reyondayken dikkatimi cekti. "Bu ne guzel TV. neymis modeli" diyerek dogrudan ona yoneldim. Bakirlarin icinde altin gibi parliyordu, digerlerine bakmadim bile.

    Belki ayarlardandir diyeceksiniz ya da videodan ama Q90R'i 4 farkli magazada gordum. Hicbirinde cezbedici degildi. Evet dikkatli inceleyince daha iyi oldugunu goruyorsunuz. O kadar. Ama ben bir flagship modelden daha fazlasini bekliyorum. Uzaktan baktigimda baska tvlerin arasindan iste bu Q90R diyebilmeliyim. Ama her magazada etiketleri okuyarak Q90R'i teshis edebildim. :)
    Bu tv’de parlaklik meselesi demek ki gercekten kisiye gore degisiyor. :)

    Su an kullandigim Q90 75” modelinde, daha ekran parlakligini (ne gunduz ne gece) en ust seviyeye getirmedim. Bir kez denedim, cok asiri parlakti, hemen kapattim. Belki de ekran buyuklugunden bana oyle geldi bilmiyorum.

    Netflix, Plex uzerinden 4k filmlerle de uzun uzun denedim. Acikcasi gercekten keyifli.

    Sinyal yukseltme ayarindan sonra Digiturk kanallari bile inanilmaz net ve akici.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hatta ben microfiber bez kullanıyorum daha önceki tv leri de bu şekilde temizlerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Evet biz de KS9500'u iade etmistik. Cikarmaya calistikca daha da berbat olmustu. Mavi boyayla boyanmis soyut tabloya donmustu resmen. Ust seviyeden alt seviyeye gectikce bu izler daha az rahatsiz edici oluyor ama. Simdiki tv'yi de yalnizca kuru bezle temizliyoruz. Nemli bez bile fena. En ufak bir leke silmeye calistikca buyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvrimS kullanıcısına yanıt
    Bence haklısın yeterince parlak. Ben 55Q80R’ı standart resim modunda kullanıyorum ve bana çok fazla geliyor, arka ışığı bir miktar kısmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    İyi fiyat vertical banding yoksa ve ışık sızması azsa atla al

    qledlere hicbir şey olmaz teşhirde oled mi bu

    Alıntıları Göster
    Ceserat edemedim hocam Q70 yad Q80 firsati gelirse onlara bakicam 8K civarina

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvrimS kullanıcısına yanıt
    Ama iste salt parlaklik degil konu. O parlaklikla birlikte goruntu o kadar net ve keskin gorunuyor ki sanki panelin disina cikacakmis gibi. Insanlar bunu begeniyor.

    Bu etki bu seneki Qledlerde pek yok. Ornegin gecen senede olsaydik ben Q9FN'den daha alt seviye bir TV almak istemezdim. Halbuki bu seneki modeller arasindan Q70R'yi Q90R'ye tercih edebilirim. Q90R birazcik daha parlak ve daha iyi kontrasti var ve bu fiyat farkina degmez. Gecen seneki modellerde fiyat farkina degen degisimler vardi tvlerde. Bunu anlatmak istiyorum.

    Hatta burada biri size "Nasil Q70R ile Q90R arasinda fark goremezsiniz?" diye sormustu. Halbuki o kisi bu iki tvyi bizzat kontrol ederse size hak verecektir.

    O yuzden birileri illa bu senenin Qledlerinden alacaksa Q90R'yi seceneklerden cikartsin. Goruntu kalitesi Q70R'den bir tik iyi ama fiyati pek de bir tik fazla degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar parlaklığa detaya ve kontrasta önem veren birisi olarak burdaki görüşleri okuduktan sonra samsung showruma gittim 55Q80r ve geçen seneki 55Q8c yi alt alta aynı demo yayında seyrettim ekran görüntü kalitesi ve parlaklık olarak aynıydı. her ikiside mükemmeldi. q60 r hemen sağ tarafta aynı demo görüntüde soluk dumanlı gibi görünüyordu . kendine özel demosuyla 65q90r vardı muhteşemdi mağazanın en iyisiydi. hemen yanında geçen senenin q7fn vardı en az onun kadar parlaktı. sonra vatana gittim 55q70r e baktım solgun ve hafif dumanlı görüntüsü vardı. kesin ve kesin karar verdim 55 inç için 55q80r almaya karar verdim . 55 inç almak isteyen bence başka modele bakmasın. 90r nin 55 i olsa onu almak isterdim. mağazadaki görevli 55q80 için en doğru kararı vermişsin 2 ay içinde fiyatlar düşer takipte kal dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kultablasi

    Ama iste salt parlaklik degil konu. O parlaklikla birlikte goruntu o kadar net ve keskin gorunuyor ki sanki panelin disina cikacakmis gibi. Insanlar bunu begeniyor.

    Bu etki bu seneki Qledlerde pek yok. Ornegin gecen senede olsaydik ben Q9FN'den daha alt seviye bir TV almak istemezdim. Halbuki bu seneki modeller arasindan Q70R'yi Q90R'ye tercih edebilirim. Q90R birazcik daha parlak ve daha iyi kontrasti var ve bu fiyat farkina degmez. Gecen seneki modellerde fiyat farkina degen degisimler vardi tvlerde. Bunu anlatmak istiyorum.

    Hatta burada biri size "Nasil Q70R ile Q90R arasinda fark goremezsiniz?" diye sormustu. Halbuki o kisi bu iki tvyi bizzat kontrol ederse size hak verecektir.

    O yuzden birileri illa bu senenin Qledlerinden alacaksa Q90R'yi seceneklerden cikartsin. Goruntu kalitesi Q70R'den bir tik iyi ama fiyati pek de bir tik fazla degil.
    Q70 kesinlikle keyif icin yeterli ve kaliteli bir model.

    Ancak Q90 konusunda size pek katilmiyorum, cunku parasini tasarimi ve durusuyla hakediyor. One connect box konusunda cok istekli degildim ama kullaninca gordum ki, duzenli olmak acisindan isabetli. Metal kumanda da sahsen hosuma gitti.

    Q90 hic aklimda yoktu, degisiklikler sonrasi indirim vs derken cazip geldi acikcasi.

    Ancak daha once soyledigim gibi, goruntu kalitesi acisindan ben de gozle gorulur fark olacagini sanmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Hovam iade derken. Kullanıcı hatası değil mi silerken paneli deforme etmek?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.