Şimdi Ara

Samsung One UI 8.5 güncellemesi ile beklenen 5 yeni özellik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung One UI 8.5 güncellemesi ile beklenen 5 yeni özellik
    Samsung’un yeni arayüz güncellemesi One UI 8.5, beklenenden daha kapsamlı değişikliklerle geliyor. Yeni güncelleme, ilk etapta küçük bir ara sürüm gibi görünse de, tasarım dili, kişiselleştirme seçenekleri ve yapay zekâ destekli birden fazla yenilikle sunulacak. İşte yeni güncelleme ile beklenen 5 önemli özellik...

Daha akıcı animasyonlar ve Liquid Glass arayüzü

One UI 8.5 ile birlikte Samsung, arayüzde "Liquid Glass" olarak adlandırılan yeni bir tasarım anlayışına geçiyor. Bu yapı, yarı saydam paneller, yumuşak geçişler, gölge katmanları ve yuvarlatılmış kontrol elemanlarıyla daha modern bir görünüm sunuyor. Özellikle Ayarlar, Galeri ve Telefon gibi sistem uygulamalarında belirgin olan bu tasarım, klasik düz arayüz anlayışını geride bırakıyor olacak. Ayrıca Bildirimler, widget'lar ve kontrol merkezi de bu yeni cam benzeri efektlerle daha akıcı ve premium bir his sunacak.

Tamamen özelleştirilebilir Hızlı Panel

Güncellemenin en dikkat çeken değişimlerinden biri de Hızlı Panel tarafında. Kullanıcılar artık kısayolları istedikleri gibi konumlandırabiliyor, boyutlarını değiştirebiliyor ve panel düzenini tamamen sıfırdan oluşturabiliyor. Parlaklık ve ses kontrol çubukları bile farklı yönlerde konumlandırılabiliyor. Bu sayede varsayılan düzen zorunluluğu ortadan kalkarken, panel tamamen kişisel kullanım alışkanlıklarına göre şekillendirilebiliyor.

Arama özelliğine AI dopingi

One UI 8.5 ile birlikte arama tarafında önemli bir yapay zekâ entegrasyonu geliyor. Sistem, bilinmeyen veya şüpheli numaraları otomatik olarak yanıtlayabiliyor ve arayan kişinin amacını canlı metin dökümü şeklinde kullanıcıya sunuyor. Kullanıcı, bu dökümü görerek çağrıyı yanıtlayıp yanıtlamamaya karar verebiliyor. Ayrıca otomatik yanıt süresi ayarlanabiliyor ve sesli mesajlar doğrudan cihaz üzerinde bırakılabiliyor. Bu mesajlar da gerçek zamanlı olarak metne dönüştürülüyor.

Yeni Yaratıcı Stüdyo uygulaması

Samsung, One UI 8.5 ile birlikte "Creative Studio" adlı yeni bir uygulama da sunuyor. Bu uygulama, üretken yapay zekâ araçlarını tek bir merkezde topluyor. Kullanıcılar basit çizimler, mevcut fotoğraflar veya metin komutlarıyla duvar kağıtları, çıkartmalar ve çeşitli görseller oluşturabiliyor. Farklı en-boy oranları ve sanat stilleri desteği sayesinde, ortaya çıkan içerikler daha esnek ve kişiselleştirilebilir hale geliyor.

Dosya paylaşımı

Dosya paylaşımı tarafında da önemli iyileştirmeler var. One UI 8.5 ile birlikte Apple cihazlarla veri aktarımını kolaylaştıran yeni bir seçenek sunuluyor. Bu sayede iPhone, iPad ve Mac cihazlara hızlı ve doğrudan dosya gönderimi mümkün hale gelecek. Ayrıca Galaxy cihazlar arasında depolama erişimi de genişletilmiş durumda. Örneğin bir Galaxy telefondan, aynı hesaba bağlı başka bir Galaxy tabletin dosyalarına doğrudan erişilebiliyor.

One UI 8.5 güncellemesi ne zaman çıkıyor?

Samsung One UI 8.5 güncellemesinin, önümüzdeki günlerde Güney Kore'de dağıtıma çıkması bekleniyor. Küresel çapta dağıtım ise 4 Mayıs 2026 tarihinden itibaren başlayacak. 

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2026/05/02/5-one-ui-8-5-features-i-cant-wait-to-use/

• Liquid Glass tamamen gereksiz.
    Diğer özellikler ise çok iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle AI ile fotoğraf düzenlemeye yazıyla prompt girilebilme ve sıfırdan fotoğraf üretme özellikleri sınıf atlatır.
    S25'lere hala gelmiş değil. Biraz gecikmeli oldu bu sefer ama geç olsun temiz olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• jubeii kullanıcısına yanıt
    Dostum kimse iphone fiyatına android almaz ayrıca android eskisi gibi özgür değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D2EE872 -- 4 Mayıs 2026; 12:36:32 >
  • One UI 8.5 güncellemesi ne zaman çıkıyor?

Samsung One UI 8.5 güncellemesinin, önümüzdeki günlerde Güney Kore'de dağıtıma çıkması bekleniyor. Küresel çapta dağıtım ise 4 Mayıs 2026 tarihinden itibaren başlayacak.

?

• s25 50k . elmadaki karşılığı kaç para? nerde hani aynı dediğin para.

• OneUI > iOS

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jubeii kullanıcısına yanıt
    neden öyle diyorlar peki

One ui 8 var sanırım halen, inanılmaz akıcı, pili de çok iyi gidiyor. Yıllarca a serisi telefonlar kullandıktan sonra şaşırttı doğrusu bu kalite. Yeni kararlı sürümü merakla bekliyorum doğrusu.

• SamaraMorgan kullanıcısına yanıt
    samsung daha mı iyi iphonedan demek lütfen cevaplar mısınız kusura bakmayın mesajı yanlış yere yazmışım 😅

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-32D2EE872 -- 4 Mayıs 2026; 15:42:33 >
  • Kişisel tercih meselesi hocam. Ben daha kullanışlı buluyorum aslında o yüzden dedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepNote kullanıcısına yanıt

Exynos daha akışkan :) s23 den s24e geçtim. Arayüz yağ gibi akıyor s23 bu kadar iyi değildi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cengiz4565 C kullanıcısına yanıt
    S24 fe 7 yıl güncelleme alacak, 12 bile gelir ona.

• Hala iOS'ten özgür, ayrıca eskisi gibi kararsız değil. Oldukça akıcı ve stabil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.