Şimdi Ara

Samsung NX30 16-50mm PZ 43mm icin aksesuar ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Samsung NX30 aldim ikinci el. Ilk defa bu tarz bir makine aliyorum. Yeni dogan kizimin fotograflari cep telefonu ile düzgün cikmadigi icin bir makine almak istedim ve bu uygun geldi. Fotograf islerinin bu kadar alengirli oldugunu bilmiyordum acikcasi. Birkac sorum var, cevap verebilirseniz sevinirim.

    - 43 mm UV filtre almak istiyorum. Hangi marka almak gerekir? Ayrica polarizasyon filtresi de alabilirim ama onun icin de marka ve model (kaplama vs.) isimlerine ihtiyacim var cünkü internette milyon tane ürün var.

    - Forumlarda okudugum kadariyla 43 mm icin lens hood gölgeleme yapabilir diyorlar (özellikle filtre takildigi zaman). Bu sebeple 43-58mm step-up ring almak gerektigini ve onun üzerine de 62 mm lens hood almanin cok daha mantikli olacagi söyleniyor. Bunlar icin önerileriniz var mi? Ayrica bunlarin benim makineme takilip takilamamasi sadece cap ölcüsü ile mi alakali yoksa baglanti noktasi yada gecirme sekli konusunda dikkat edilmesi gerekenler mi var?

    Samsung NX serisi icin (özellikle 43mm 16-50mm PZ objektif icin) pek fazla aksesuar bulamiyorum. Bu sebeple yardiminizi rica ediyorum.







  • 43mm diye aratsaniz oldukca urun bulursunuz. Nx serisi icin ozellikle aratmaya gerek yok. Filtreler universaldir (filtre girisi olan her lense uyar).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thediskavrici T kullanıcısına yanıt
    Tesekkürler. Tam da aradigim cevap. Filtrenin takilmasinin modelden modele degisebileceginden korktugum icin sormak istedim. Hoya HMC UV (C) 43mm filtre aldim. Peki lens hood ile filtreyi beraber kullaninca gölgeleme yapar deniyor. Bu sebeple 43-58mm step-up ring tavsiye ediyorlar. Sizce de bu durum böyle midir? Sonucta makinenin objektifi cok ufak tefek birsey, eger söylenenler dogru degilse step-up ring vs derken kabalastirmak istemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.