Şimdi Ara

SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK (646. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.609
Cevap
94
Favori
424.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 644645646647648
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • erencaner kullanıcısına yanıt
    olabilir hocam. ben m42-nx adaptör aldım. satıcıya göre adaptöre göre değişebilir sanırım. önceki mesajda bahsettiğim gibi; adaptör lens algılayıcı swichi tetiklemiyor nx300 de. bu sebeple lens algılayamadığı için zoom ekranına geçemiyor. bodydeki lens algılama swichinin üstüne küçük bir kağıt parçası koydum sorun düzeldi. benzer sorun yaşayan olursa çözüm olarak burada dursun.
  • toncu79 T kullanıcısına yanıt
    Nx2000'in deklanşör gecikmesi 0.4sn civarıymış. Bu yüksek bir değer tabi. Nx300'ün gecikmesi ise 0.08sn. Yani gayet iyi.

    Iso 100'de çekim yaparken makine ile telefon arasında devasa bir fark olmaz. Işık düştükçe fark artar. Sürekli yüksek ışıklı ortamlarda çekiyorsanız boşuna masraf yapmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 16 Haziran 2017; 21:12:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu makinenin renklerini, keskinliğini çok seviyorum. bu arada 20-50mm de bence söylenildiği kadar kötü değil. bu fotoğrafları nx300 + chinon marka pentax bayonet 50mm manuel focus lens ile çektim. sadece boyut düşürme var. onun dışında jpg olarak makineden çıktığı haliyle.
     SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK SAMSUNG NX SERİSİ ANA BAŞLIK




  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler

    Ben lg g4 ile manuel ayarlarla diyafram açıklığı haricinde fotoğraf çekiyorum hemde raw formatta sonra düzenliyorum aslında iyi sonuçlar alıyorum

    Işık az olunca zaten sensörün boyutuda nekadar büyük olursa olsun ek flash olmadan iyi sonuç alamazsın diye bir fotoğrafçı arkadaşım söylemişti bana bu bilgi yanlışmı?Ben nx300 alırsam standart üzerinde gelen ekipmanlar ile kullanıcam ışık az olunca ceptelefonundan çok büyük fark olmayacaksa masraf gereksiz gibi geliyo sizcede öyle değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toncu79

    Teşekkürler

    Öncelikle ben amatörüm ama a4 boyuta kadar kendim fotoğraf basıyorum aldığım nx makinayı beraber gelen lens ile kullanıcam (20-50 yada 18-55) maddi durumum çok müsait değil çocukları çekmek için bu durumda 1/4000 olan nx2000 uygun geliyor bana ama bu konuda biryerlerde fotoğraf çekerken nx2000 çok beklediği gecikmeli deklanşör tepkisi olduğunu okumuştum şu anda kullandığım telefonunda kompakt makina gibi fotoğraf çektiğinide söyleyebilirim ben nx aldığımda baskı kalitesinde bir fark olmazsa boşuna masraf yapmış olurum yani dosya olarak sakladığımda kaliteli olacağı kesin ama epson l386 yazıcı tarafına kafam takılıyor o kadar kaliteli baskı vermezse üzülürüm fotoğraf kağıdım kodak tam parlak 270gr

    Nx1000 kullanıyorum. Epson l130 tankli yazici ile kit lens veya diger lenslerle cektigim fotograflari A4 boyutuna kadar basıyorum. Eğer odaklanma dogru yapıldıysa A4 büyüklüğündeki bir baskının profesyonel bir fotoğrafçıda mı yada evdemi bastırıldığının anlaşılması için profesyonel bir göz gerekiryor. Disko ışıgi gibi mavi yesil vs bir isigin kisiynin uzerine düştüğü fotografları basmak icin benim yazicim musait degil. Kagit olarak hp parlak 200 gr almalısın. Hem ucuz hemde çok kaliteli. Zaten bi top alsan vazgecmezsin. Gunluk kullanim vs icin satilan kağıtlara hic bulaşma. Kompak cihazla net bir kare cekip yazicida alirsan cok fazla bir fark olmaz. Kompak makinanin zorlandığı az ışık yada raw cikti ile resim duzenlemesi ile fotograf baskiya daha uygun hale getiriliyor profesyonel cihazlarda. Iyi bir kompak cihazda işini görecektir. Yeri geliyor cep telefonundan çektiğim fotografi basiyorum(lg g2)Hareketli nesneleri çekmek için nx1000 pek uygun değil. Odaklanma hızı 2 yaşındaki cocuk icin pek uygun degil. Fotoğrafın iyi basılması için ayarlardan en yüksek ayar ve kağıtta fotograf kagidini secmen gerekir. Son olarak 20 50 kit lens amatör için gayet yeterli bir lens.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 19 Haziran 2017; 18:57:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://forum.donanimhaber.com/9-parca-filtre-cevirici--127114639

    filtre çevirici ihtiyacı olanlar için, bilginize arkadaşlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKINLASINN

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-samsung-30mm-f2.0-siyah-lens-ex-s30nb-448889980/detay

    Alın gitsin arkadaşlar. Güzel fiyat.

    Hocam adam 3 gündür cevap yazmıyor,
    Bu nasıl bir ilân mış

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.



    Elimdeki nx2000 makinamı nx300 ile değiştirmeye karar verdim. Bir aksilik olmazsa cumartesi günü gelecek. Ondan sonra elimdeki nx2000 i sadece body olarak satmayı düşünüyorum. Elinde bir kaç tane lensi olanlar ek cihaz olarak bile kullanabilir. Aslında benim düşüncem öyleydi ancak hanımdan ( tamamen duygusal olarak ) onay çıkmadı.



    Aklımdaki fiyat 450 tl. Cihazın bir sorunu yok. Flash sorunlu neden bilmiyorum ama bazen tutukluk yapıyor. Açarken kendiliğinden yanıp sönüyor. Garantisi bitmiştir büyük ihtimal 2.5 –3 sene önce aldım.



    Sadece makina için 450 tl uygun musur sizce de ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün tamir ederim umuduyla 16-50 lens satın aldım. Lensi dağıtmadan önce yazayım dedim. Makineye taktım, tarıltılı bir sesle 16mm olarak lens açılıyor, odaklama yok (kurcalarken arada 2 kere odak 16mm olarak fotoğraf çekebildim) power zoom çalışmıyor, ifunction tuşu çalışıyor, lensin ön kısmı kendi kendine tarıl turul sslerle açılıp kapanıyor sonra Err0 hatası verip makinayı kapatıyor. Sanırım mekanik bir arıza, umarım kırık dişli yoktur.
  • fujifilm x-a1 16.50 ois lensli full kutu faturalı garantili sıfır gibi siyah makinemi nx300 ile takaslamak istiyorum düşünen olursa pm atsın. fujinin m42 ve m39 adaptörleride var ayrıca kumandalı deklanşörüde var
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Aynı durumda bir 16-50mm de bende var, tamirini başarabilirseniz bilgi verin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadlar sizin gibi pro değilim. cep telefonuna iyi fotoğraf çekiyo diye 3 bin tl vereceğime samsung NX 3000 alıyım diyorum. her telefondan çok daha güzel çekeceği kesin çünkü merceği yeter bi kere. 16-50mm merceği ile 1000 TL ye geliyor ne dersiniz işimi görürmü ?

    Sizce işimi görürmü sizin gibi üstad değilim selfie ve kamera için kullanıcam çektiğim fotoğraflarıda telefona atıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 21 Haziran 2017; 13:52:48 >
  • connectpeople kullanıcısına yanıt
    Tamamdır.
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim burda kimse üstad yada profesyonel değil, herkes amatör bir ruhla elinden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyor:) Konuya gelecek olursak al tabiki, ama fiyat konusunda yorum yapamam.
  • vforfreedom kullanıcısına yanıt
    Üstad değil bir amatör olarak yorum yapayım ben de, elbette her telefondan daha iyi çekeceği kesin ama telefon gibi her zaman yanımda olsun derseniz taşınabilirlik açısından Nx mini de düşünebilirsiniz. Boyutundan kat kat iyi işler çıkarıyor. 1000TL Nx3000 için fazla gibi, daha az fiyata nx300 ler var sıfır ayarında denk gelebilir burada satan ya da malum siteden..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • connectpeople kullanıcısına yanıt
    istediklerimi yapabilirmiyim peki ?
  • dayanamayıp fujifilm x-a1 in yanına tekrar nx300m aldım samsungun tadını ne sony ne fuji vermiyor bana maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garuda

    dayanamayıp fujifilm x-a1 in yanına tekrar nx300m aldım samsungun tadını ne sony ne fuji vermiyor bana maalesef.

    Hep derim samsung lar fiyatina göre cok keyifli makineler diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKINLASINN


    quote:

    Orijinalden alıntı: garuda

    dayanamayıp fujifilm x-a1 in yanına tekrar nx300m aldım samsungun tadını ne sony ne fuji vermiyor bana maalesef.

    Hep derim samsung lar fiyatina göre cok keyifli makineler diye

    30mm 45mm lens arıyorum :) 60mm de olabilir
  • 
Sayfa: önceki 644645646647648
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.