Şimdi Ara

SAMSUNG N150 inceleme Fotograflar-Teknik Bilgiler-Sorular/Cevaplar Tek Konu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.291
Cevap
9
Favori
224.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de eşime anneler günü hediyesi olarak bu cihazı aldım.
    Pembe renkli olanını görüp de bayılmayan yok.
    2 GB RAM, 250 GB HDD olanını novabazar.com adresinden 635 TL peşine aldık. Taksit de mümkün, biraz artıyor. Güvenilir bir yer ve telefona çıkan görevliler çok ilgili.

    Cihaza bir de Vodafone Mobile Connect aldık, artık heryerde internet var. Küçücük olduğu için heryere sığıyor.
    Bu arada, Vodafone reklamı gibi olacak ama, 24 ay x 65 TL ödemeyi kabul ederseniz, hem bu mobil modemi, hem ayda 1 GB internet kotası, hem de 1000 TL'lik Bilgisayar alımında kullanmak üzere hediye çeki veriyorlar. Önce modem, onun hediye çekiyle netbook alabilirsiniz. Teknosa'dan herhangi bir PC ya da note/netbook alımında kullanılabiliyor o çek. İki yıl boyunca ayda 65 TL ödeyebilirseniz, herşeyiniz oluyor yani.

    Cihaza gelince,

    Yüksek çözünürlüklü filmleri ve çoğu oyunu oynatabilmekle birlikte, bence bu alet iletişim için. Film izlemek isteyenler, portable DVD Player'ları ucuza bulabilirler. Hem film bence daha büyük ekranlarda daha güzel izleniyor.
    250 GB HDD'ye dünya kadar müzik ekleyebilir, chat-mail okuma-sosyal paylaşımları rahatça yapabilirsiniz.
    Malzeme kalitesi üst düzey. Tuşları kibar. Karizmatik.

    Teknik konuları ben de çok iyi bilmiyorum. Deneyimli bir arkadaş, makineyi alanlara "şu şu şu programları sil, şunu yükle vs" şeklinde özetlerse herkes yararlanacak sanırım.

    Sonuç olarak, bence bu alet şu an itibarıyla netbookların kralı. Çok satan LG 130'dan çok daha üstün.




  • Arkadaşlar Hizlial sitesinden alıcam fakat bir sorunum var Kredi kartı ile alıcaz Deniz Bankın kredi kartı ile Bonuslu bu kart. Sipariş ver diyoruz ama Listede Deniz Bank çıkmıyor Garantiyimi seçicez yoksa anlamadım ?
  • Bencede oyamicanto nunda dediği gibi ".....Deneyimli bir arkadaş, makineyi alanlara "şu şu şu programları sil, şunu yükle vs" şeklinde özetlerse herkes yararlanacak sanırım." bilen bir arkadaş bu konuda yçnlendirme yaparsa çok yararlı olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasit019

    Arkadaşlar Hizlial sitesinden alıcam fakat bir sorunum var Kredi kartı ile alıcaz Deniz Bankın kredi kartı ile Bonuslu bu kart. Sipariş ver diyoruz ama Listede Deniz Bank çıkmıyor Garantiyimi seçicez yoksa anlamadım ?

    Bonusu seçeceksin ve alışverişini yapacaksın.. Bu iş senin alışverişini biraz geciktirecek.. Denizbank'ın seni aramasını bekleyeceksin, denizbank seni arayacak "alışverişe onay veriyormusun" diye.. sen evet diyeceksin.. Sonra ürün kargolanacak.. bankayla yaptığın telefon görüşmesinden en geç 3 gün içinde bilgisayar elinde olacak... toplam süre normal şartlarda 2 ya da 3 gün oluyor ama bu türlü bir haftayı bulacak.. arkadaşla beraber aldık onunda başına aynı durum geldiği için net bi şekilde söyleyebiliyorum..




  • Sadece SMS geldi bilgi için. Sipariş Tedarik ediliyor diyor sabah 9' da sipariş verdim bekliyorum....
  • Arkadaşlar ben facebookta bir grup oluşturdum isteyen arkadaşlar katıla bilir. Diğer N150 Kullanıcılarına yardımcı olabiliriz almak isteyenler faydalanabilir.
    Ben siparişimi verdim dünde bir arkadaşım kırmızısını aldım bizzat gidip test eddim beğendim Win 7 Ultimate kurmayı düşünüyorum.
    http://www.facebook.com/group.php?gid=124049130945306&ref=ts
  • beyler bende yeni aldım N150 i ama nası anlatsam açılırken ekranın üstünde saniyelik ince gökkuşağı gibi bi görüntü oluşuo sizdede varmı windows açılırken yoksa sebebi ne olabilir ?
  • Bende de oluyor,ekranla ilgili olduğunu sanmıyorum,yazılımla ilgili olabilir,hatta dikkat etmezsen farketmeyip kaçırabiliyorsun.
  • gökkuşağı çizgisi bende de oluyor önemsenecek bişey olduğunu sanmıyorum,program konusunda sizlere tavsiyem;
    -Mccafee'yi kaldırın(windows defender diye kendi içinde bi a.v,a.s yazılımı mevcut zaten)
    -windows 7 ultimate yükleyin
    -internet browser'ı olarak google chrome'u yükleyin ve kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: foramencanalis

    gökkuşağı çizgisi bende de oluyor önemsenecek bişey olduğunu sanmıyorum,program konusunda sizlere tavsiyem;
    -Mccafee'yi kaldırın(windows defender diye kendi içinde bi a.v,a.s yazılımı mevcut zaten)
    -windows 7 ultimate yükleyin
    -internet browser'ı olarak google chrome'u yükleyin ve kullanın

    Win7 Ultimate ne kadar Ram kullanıyor ? Fazla Ram ihtiyacı duyduğunda bazı Programlarda bayılmasın pc ?
  • YAV ARKADAŞLAR NEDEN ISRARLA XP KURMAYA ÇABALIYORSUNUZ...YENİDEN YAZIYORUM...LÜTFEN KULAK VERİN...WİN 7 ULTIMATE KURUN SORUNLARINIZ BİTSİN...RAMİDE 2 GB YAPIN...OLAY BİTTİ...SON NOKTA BU UĞRAŞMAYIN XP LE FİLAN....
  • Farmville neden kasıyor, bir bilgisi olan var mı arkadaşlar? 2GB RAM takılı ve Win7 Basic kurulu.
  • Nihayet usb boot edebildim.. fakat bu seferde bildigimiz xp yüklemesinden farklı olarak 1 ve 2 diye 2 seçenek var. Ben 1i seçip devam ettim sonra xp bildiğimiz şekilde yüklenmeye başladı. sonra pc restart yaptı kur dosyalarını yükledikten sonra. Açılınca bende 2. seçeneği seçtim. Sonra ise şöyle bi uyarı ile karşılaştım
    'Windows aşağıdaki dosya eksik veya hatalı olduğu için başlatılamadı
    <Windows root>\system32\hal.dll.
    yukarıdaki dosyanın bir kopyasını yeniden yükleyin.'
    Tekrar tekrar denedim 1. seçenek ardından 2. seçeneği ama hep aynı hatayı verdi. Saatlerim gitti ama hırsta yaptım. Sizce sorun neden kaynaklanıyo olablir?

    Fakcakaya arkadaşım isteyen istediği işletim sistemini kurmakta özgür. Ben şahsen sevmiorum xp dışındaki işletim sistemlerini. Tabikide bu kişisel bi görüş. Ama insanları mecburlarmış gibi yönlendirmek de yanlış bence. Yİnede sağol tavsiyen için..




  • Merhabalar…

    Ben de Samsung N150 sipariş verdim (foramencanalis gibi sarı olanından). Tahmin ediyorum 1-2 gün içinde elimde olacaktır. Satınalmadan önce bir mağazada elime alıp inceleme fırsatım oldu. Şu ana kadar HP dv6000 laptop kullanan birisi olarak, tabii ki hafifliği şaka gibi geldi. 1200gr'ın biraz üzerinde ağırlık ile her yere gidebilir görünüyor. Bazı yabancı sitelerde klavyesi pek beğenilmemiş, ama ilk bakışta önemli bir problem hissetmedim. Baktığım yerde cihazın şarjı olmadığı için ekran parlaklığı veya işlemci hızı açısından -şu an- bir yorumda bulunamıyorum. Ama yeni seri Atom'lardan olduğunu düşünürsek, önemli bir hız problemi olacağına da inanmıyorum. Cihazda (daha doğrusu netbook'ların neredeyse tamamında) DVD okuyucu yok. Evde kurulu kablosuz ağımda bağlı masaüstü bilgisayara DVD'yi koyarak ağ üzerinden paylaşım yapılması ile istediğim programı kurmakta sıkıntı olmayacaktır. Zaten artık kullanacağım programların neredeyse tamamını internetten indiriyorum, eskidenmiş o bilgisayar dergisinin verdiğin CD'nin altın değerinde olduğu günler.. Peki işletim sistemini değiştirmek istersek nasıl kurmalı..? USB flash bellekten mi boot etmeli..?

    Açıkçası sipariş verdikten sonra 1GB ram / 160GB HDD ve 2GB ram / 250GB HDD olduğunu fark ettim, benim sipariş verdiğim 1GB'lik model. Windows 7 Ultimate kurulu 1.5GB'lık HP laptop'ta bile 1GB rami çoğu zaman kullanmıyor. Yeterli olabilir diye tahmin ediyorum ama, olmazsa da, içindeki ram'i satıp 2GB tek parça ram taksam diyorum..?

    HP laptop'umun dizüstü bilgisayarımda güç girişinde temassızlık yaşamaya başlamıştım, evdeki 20 aylık canavar sağolsun - o bilgisayar koltuktan aşağıya az uçmadı. Şu anki planım, internet için N150'yi kullanmaya başlamak, ağır işlemci gerektiren işleri (3D Max çalışıyorum bi yandan) masaüstü bilgisayarda yapmak, HP'yi tamir ettirip satmak ve üzerine biraz ekleyip 1500 TL civarına bir Apple Macbook almak. Böylece hafif işler ve seyahatler için Samsung'u, çalışmalarda da Apple'ı kullanabilirim diye planlıyorum. Siz ne dersiniz..?




  • Birkaç sorum olacaktı?
    bende eşim için aldım ama win 7 starter çok canımı sıkıyor. hemen xp geçiş yapmak istiyorum bana ayrıntılı bir şekilde usb den nasıl xp kurulduğunu ve yedek oluşturmasını anlatırsanız ben ve benim gibi netbook özürlülere çok faydalı olmuş olursunuz.
    1-usb xp nasıl yüklenir?
    2-bir sorun olduğunda nasıl yedekler ve F4 ile nasıl döneriz bu diipfreez gibi birşeymi?
    3-kendi sitesindeki resmi driverlerde herhangi bir sorun çıkıyormu acaba?
    4-xp ile win7 artıları eksileri sizce xpye geçecek kadar fazlamı?
    5-virus programı dışında başka bir program varmı kaldırdığımız zaman bili rahatlatacak?
    şimdiden teşekkür ederim:)
  • Herkese merhaba, bende bir süredir netbook arayışı içindeyim.Samsung'un bu modelini çok uygun bir fiyata buldum. Özellikleri ve fiyatını aşağıda paylaşacağım.Acaba bu sizin bahsettiğinizle aynı özelliklere sahip mi?Fiyat olarak iyi olduğu için düşünüyorum.Ne dersiniz?

    Samsung Netbook NP-N150-JA06TR N-150 Pembe N450/1GB/160/OB/10.1/Win7S

    İşlemci Intel Atom Processor N450 ( 1,66 GHz, 667 MHz, 512 KB )
    Chipset Intel NM10
    Wireless 802.11.b/g/n
    Ekran Özellikleri 10.1'' WSVGA ( 1024 * 600 ), Non-Gloss, LED Back Light
    Ekran Kartı Shared
    Bellek 1024MB (1*1024) DDR2
    Sabit Disk 160 GB 5400 RPM SATA
    Optik Yok
    Bluetooth Bluetooth 2.1
    Webcam Webcam
    İşletim Sistemi Windows7 Starter
    Ağırlık 1,24 kg
    Kart Okuyucu 3-in-1 kart okuyucu ( SD / SDCH / MMC )
    Batarya 6 Hücreli

    Fiyatı:Kdv Dahil : 574,39 TL ( Havale ile 557,16 TL )

    İnternete girmek ve ofis programlarını kullanmak için alacağım için ve aciliyeti de var bu model hoşuma gitti.Forumda 2 GB alın daha iyi denmiş diye sizlere sorayım dedim...Yardımcı olursanız çok sevinirim:)




  • Anneme almayı düşünüyorum.Bilgisayar kullanmayı öğrettik kadın başından kalkmıyor bize sıra gelmiyor
  • arkadaşlar beyaz n150 1gb 160gb modeli alarak aranıza katıldım tek çekim 577tlye geldi şimdi ilk kurulum gerçekleşiyor bakalım izlenimlerimi eklerim
  • Gerçi önemsiz bir konu ama merak ettiğimden sorayım dedim, pembe, siyah gibi parlak kasalarda sanırım üst kapakda çıkarılmayı bekleyen bir folyo mevcut, beyazlarda sanırım mat olduğu için yok, en azından ben göremedim, beyaz renklisi olan arkadaşlar üst kapaklarında naylon kaplı olup olmadığını söyleyebilirler mi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.