Merhaba arkadaşlar, Samsung 990 Pro 4TB NVMe SSD’mi bir Orico USB 3.2 Gen 2 harici SSD kutusu ile kullanıyorum. Bilgisayar SSD’yi normal harici disk olarak sorunsuz görüyor, dosya okuma/yazma işlemleri yapabiliyorum. Ancak, Samsung Magician yazılımı SSD’yi algılamıyor. Disk bilgisayarda görünmesine rağmen Magician’da listelenmiyor. Bunun üzerine kontrol amacıyla CrystalDiskInfo kullandım. CrystalDiskInfo, SSD’yi doğru şekilde tanıdı:
Ayrıca SSD orijinal; Samsung’un resmi sorgulama ve CrystalDiskInfo sonuçlarıyla doğruladım. Araştırmalarımda Samsung’un kendi dökümantasyonunda, Magician’ın sadece doğrudan anakart M.2 (PCIe/NVMe) veya SATA bağlantısı ile SSD'leri desteklediği, USB arayüzlü cihazları desteklemediği belirtilmiş. ❓ Sorum şu: USB 3.2 Gen 2, Gen 2x2 veya Thunderbolt kutu kullananlar arasında Magician'ın harici SSD’yi gördüğü bir örnek yaşayan oldu mu? Yoksa bu tamamen yazılımın USB kısıtlamasından mı kaynaklanıyor? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim |
Samsung Magician Harici SSD Kutusunda Çalışmıyor mu?

-
-
Bende kısmen görüyor. Kısmenden kasıtım şu ssd listeleniyor. Garanti doğrulaması ve details görülüyor. Sağlık taraması yapabiliyorsunuz (uzun tarama, kısa tarama, smart test), op çalışıyor. Lakin Smart ı açıp ssd sağlığına crystaldiskinfo gibi bakamıyorsunuz. Performans benchmark yapamıyorsunuz. Samsung şu durumu bir türlü düzeltmedi. Yazılım USB den bağlı olduğunda kısıtlıyor. Sata ssd ler dahil.
-
hangi SSD kutusunu kullanıyorsunuz
-
Ugreen ve orico kullandım. Hem sata hem de nvme için elimdeki farkli model samsung larin tamaminda yukarıda yazdığım durum geçerli. 970 evo plus, 860 evo ve 870 evo da bu dediklerim oluyor. Bu arada gen 4 ve gen 5 usb veya thunderbolt fazla geliyor. Hızlı gen 3 leri usb 4.0 ile anca kullanabiliyoruz. O kutularda çok pahalı hatta kablolariyla ssd alabiliyoruz:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 8 Mayıs 2025; 10:41:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X