Şimdi Ara

..::SAMSUNG M550 3.1Ch 340W SOUNDBAR KARŞILAŞTIRMALI ÜRÜN İNCELEMESİ::.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
17
Favori
27.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende kullanıyorum gayet memnunum artı olarak swa-9000s arka hoparlör arıyorum ama maalesef max. 8500s modelini buldum.Elinde olan veya satan var mı?



    Bunun dışında hangi arka hoparlörlerle eşleştirebiliriz sistemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canozturkk kullanıcısına yanıt
    8500s kullanıyorum gayet memnunum 9000s wi-fi adaptörüyle geliyor tek farkı bu yani ms650 gibi SW siz modellere uyumludur 9000s, 8500s varken 9000s almanıza gerek yok ses kaliteleri de aynı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Bendeki soundbar tv.ye hdmi ile bağlı. Müzik dinlemek için kaynak olarak spotify, youtube ya da USB üzerinden flac dosyalar kullanıyorum. Filmde ise surroundu açtığım için zaten otomatik olarak müzik tercihi iptal oluyor. Equalizer ayarlarım ise aşağıdaki gibi:

    Treble: +6
    Bass: +2
    SW: +3
    150 Hz: +2
    300 Hz: -3
    600 Hz: -4
    1.2 kHz: 0
    2.5 kHz: +3
    5 kHz: +4
    10 kHz: +5

    Equalizer ayarları sizlerde nasıl?
  • monochromatic M kullanıcısına yanıt
    Equalizer ayarlarına nerden girdiniz. Kılavuzda da bu ayarların nasıl yapılacağına dair bilgi bulunmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.
    Düzenleme: Biraz kurcalayınca nerden girildiğini buldum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 14 Aralık 2018; 17:24:29 >
  • Öncelikle biraz uzun yazacağım için şimdiden kusura bakmasın kimse. Cihazla ilgili ses kalitesi ve özellikle bas seslerdeki yetersizlikten bahseden arkadaşların okumasını öneririm.

    Genelde bu tür şeyler alacağım zaman uzun süre araştırır, kıyaslar en iyi fiyat performans oranına sahip olanı almaya çalışırdım ancak bu soundbar ilk çıktığı günden beri ilgimi çektiği için ve bir çok mağazada önerildiği için yaklaşık 1,5 ay kadar önce bir internet sitesinden satın aldım. Satıcısı Samsung Türkiye olan cihaz çok kısa sürede elime ulaştı ve servis kurup bağlattım.

    İlerleyen günlerde aldığım sesin çok tatmin edici olmadığı, kocaman kabinden hiç bas sesi gelmediği hissine kapılıp araştırma yapmaya başladım. Bu sayfadaki tüm yorumları okudum ve neredeyse bir çok kişinin benzer sorunu yaşadığına tanık oldum. Burada yazan ve en iyi ayarlar bunlar denen tüm ayarları denedim ancak sonuç hüsrana doğru gidiyor, pişmanlık duymaya başlıyordum. Servisi arayıp sorun olduğunu mu söylesem, cihazı satsam mı gibi sorular vardı kafamda. mağazalarda deneme yapmayı bile düşündüm ancak kocaman alanlarda sesin dağılacağı ve net bir şey anlayamayacağım için vazgeçtim.

    Etrafta benzer ürün kullanan kimse olmadığı için ev sinema sistemi kullanan bir kaç arkadaşımla konuştum ama tatmin edici bir cevap alamadım. Daha sonra ev sinema sistemi kullanmasa da bu konulara ilgili ve Logitech Z-5500 kullanan bir arkadaşımla konuyu paylaştım. Yaptığımız görüşmede benim de bir çok kişinin düştüğü yanılgıya düştüğüm sonucuna ulaştım. Sanırım bir çok kişi bu cihazı TV'ye, telefona ya da herhangi bir ses kaynağına bağlayıp çok kalitesli ses efektleri ve müthiş bass duymak almak istiyordu. Ancak burada atladığımız bir noktayı çoğu kişi de göz ardı ediyordu sanırım. Bu tür cihazlar ses üretmiyor gelen sesi işleyerek bize geri veriyordu. Yani ne kadar kaliteli ses kaynağımız olursa o kadar kaliteli ses alacaktık.

    Bu konuşmanın ardından Soundbarı TV'ye ne şekilde bağlarsam bağlayayım alacağım sesin çok değişmeyeceği sonucuna vararak telefondan bluetooth bağlantısı yaptım ve youtube de biraz araştırma yaptım. Sonunda açtığım bir kaç videoda gerçek sonuca ulaştım. Samsung M550 aslında zayıf bass ve kalitesiz ses vermiyordu, benim ses almak istediğim video ve yayınların ses kalitesi çok kötüydü. Aynı videoya ait farklı kalitelerdeki yayınların sesi arasında çok büyük fark olduğunu gördüm.

    Eğer benim gibi üründe hata olup olmadığını en basit şekilde anlamak istiyorsanız paylaşacağım linkteki videoyu izlemenizi ve bu videoyu paylaşan kişinin sayfasındaki diğer videoları kablosuz olarak bağlayıp denemenizi öneririm. Bu ve bunun gibi kaliteli videolar paylaşan sayfalarda cihazın asıl gücünü göreceğinizi umuyor, Samsung M-550 ile sese doymanızı istiyorum.

    Bu videoda Bass denemesi yapabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=jJ59fF1NKS0&feature=youtu.be

    Aynı olan bu iki videoda da ses kalitesindeki farkı hissedebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=6ziBFh3V1aM&t=36s
    https://www.youtube.com/watch?v=5PSNL1qE6VY&t=26s



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 14 Aralık 2018; 15:55:53 >




  • y.suat kullanıcısına yanıt
    Soundbarınız açıkken ve de uyku moduna geçmemişken (yani display de birşeyler görünüyorken) settings tuşuna ekranda frekans değeri (150, 300, 600, 1.2, 2.5, 5 veya 10'dan herhangi birisi) görünene kadar basılı tutun. Equalizerın her bir frekans bileşenini kumandanın ortasındaki aşağı-yukarı yön tuşlarından -6 ile +6 arasında ayarlayabilirsiniz. Frekanslar arasında geçiş yapmak için sağ-sol yön tuşlarını kullanabilirsiniz.

    Denedikten sonra sonucu da bizimle burada paylaşırsanız güzel olur.


    ..::SAMSUNG M550 3.1Ch 340W SOUNDBAR KARŞILAŞTIRMALI ÜRÜN İNCELEMESİ::..




  • NU8000 ile kullanıyorum, Soundbar DTS çözebiliyor ama TV'de DTS Pass-through olmadığı için DTS sesleri alamıyorum şaka gibi maalesef.
  • dost..:) kullanıcısına yanıt
    Hocam satmayı düşünürsen alıyım 8500s’i:)



    Bunun dışında 8500s satan varsa alabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Dün aynı ürünü Teknosa'dan 1040 TL'ye 1 yıl kasko + 2 yıl garanti olmak üzere 1040 TL'ye aldım. Sesi optik kablo ile bağladım. Televizyonum LG 47LA740S-ZB modeli. Ses çıkışından memnun kalmadım. Cihazın sesini 80 yaptım. Digitürk de kullanıyorum. Pek umduğum sesi alamadım. Ama telefonla bluetooth yolu bağlanınca süper ses çıkıyor. Bütün bağlantılar ayarlar tamam. Tavsiyeniz nedir?
  • HDMI arc den bağlantı ile en kaliteli sesi alırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakizmr B kullanıcısına yanıt
    HDMI ARC bağlantısından hiç ses alamadım. Ama başka HDMI kablosu denemedim. Belki HDMI kablosu arızalıdır. Başka bir kablo ile deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cat33

    HDMI ARC bağlantısından hiç ses alamadım. Ama başka HDMI kablosu denemedim. Belki HDMI kablosu arızalıdır. Başka bir kablo ile deneyeceğim.
    Sorun kabloda değil, Digiturk'te büyük ihtimalle 9505HD kullanıyorsunuz receiver olarak. Bu cihaz ARC sinyalini bozuyor maalesef. Kabloda ufak bir modifikasyon yapmak gerekli. Digiturk'un HDMI kablosunu söküp tekrar denediğinizde ARC girişinden ses alabildiğinizi göreceksiniz.
  • cmshn kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Dıgıtürk'ün 9504 modelini kullanıyorum. Altın uçlu HDMI kablosu aldım. Yine ses alamadım. Ama dediğiniz gibi, sorun digitürkte. Çünkü PS4'ümü açınca dehşet ses geliyor. Sorun düzelmezse, digitürkün cihazını değiştirmek zorunda kalacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cat33

    Merhaba. Dıgıtürk'ün 9504 modelini kullanıyorum. Altın uçlu HDMI kablosu aldım. Yine ses alamadım. Ama dediğiniz gibi, sorun digitürkte. Çünkü PS4'ümü açınca dehşet ses geliyor. Sorun düzelmezse, digitürkün cihazını değiştirmek zorunda kalacağım.
    Demek 9504'te de varmış, 9505'e de geçseniz sorun devam edecek. 9505'ten daha iyi receiver yok ki Digiturk'te? (Plus ya da 4K receiver hariç) :) HDMI kablosunun bir pinini yorgan iğnesi gibi sert bir cisimle eğerek iptal edeceksiniz, çözüm ancak o şekilde. Digiturk receiver'ine ya da TV'ye bir zararı yok. Sorumluluk kabul ediyorsanız mesaj atın yardımcı olmaya çalışayım.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    quote:

    No Way Out@11 ay

    Arkadaşlar ürünü alıp, iade etmiş biri olarak yorum yapayım; üründen bass sesi çıkmıyor, basslar inanılmaz derece kötü M360 modelinde bile bundan 3-4 kat daha fazla bass sesi çıkıyor. Ben bunun bug filan olduğu düşünüyorum çünkü M360'in sw'si daha küçük ve kötü olmasına rağmen M550'den çok daha iyi ve fazla bass sesi çıkartıyor. Problem bende mi diye google da arattım anladım ki genel bir sorunmuş, hatta amerikada bir kullanıcı bunu samsunga belirtmiş samsungda sorunun farkındayız fakat yapabileceğimiz birşey yok iade edebilirsin vs. demişler. M450'de modelide bu sw'yi kullanıyor onda da %99 aynı sıkıntı vardır. Ayrıca ilk mesajda arkadaşın belirttiği gibi ses modunu surround yapmazsanız orta hoporlorden ses çıkmıyor, 2.1 gibi kullanıyorsunuz.



    Dostum ürünü basslarından dolayı iade ettiğini söyleyip, bu problemi yaşayan arkadaşlar için de ee ben sizi uyarmıştım demişsin.

    Çok üzgünüm ama ne yazık ki sana problemli cihaz gelmiş. Ben bu ürünü ilk çıktığında alanlardan biriyimdir. Forumda kimsenin varlığından haberi yokken reklamını yapıyordum tam bir f/p ürünü diye.

    Yurtdışında forumlarda da okudum demişsin.. Buna söyleyebileceğim tek şey sanırım kronik bir seri var ve size denk gelmiş.. Bu cihaza bass yok demek gerçekten mümkün değil..

    Volume 30 da bile kapının camları titremeye başlıyor. Volume 100de şu cihaz ile aynı odada durmak mümkün bile değil..

    Eğer mübalağa yapmıyor ve gerçekten bass yok diyorsan çok üzgünüm ama sana problemli cihaz denk gelmiş. Subwoofer eşleşmesini becerememiş olacağını sanmıyorum eminim ki onu yapmışsındır ama ne yazık ki sana problemli cihaz denk gelmiş..

    Bass hakkında şüphesi olan arkadaşı gerçekten evime misafir edip denettirebilirim.. Volume 100 ile 10 dakika dayanabilirse şu subwoofera ben ona ücretsiz hediye edeceğim ses sistemimi :)

    Son olarak başlığı açan arkadaşın mesajını editlemesini rica ediyorum aşağıda yazmış olduğu yorum ile ilgili.

    "cihazın 3.1 kanal ses verebilmesi için surround özelliğinin açık olması gerekiyor aksi halde cihaz 2.1 kanal olarak çalışıyor"

    Arkadaşlar böyle bir durum yok. Sadece "Music" modunu seçerseniz 2.1 moduna geçiyor ve orta hoparlörden ses gelmiyor. Diğer tüm modlarda "Movie, ClearSound vs." hepsinde orta hoparlörden ses geliyor.. Ayrıca şunu da belirteyim "Music" modunda orta hoparlörden ses gelmemesi daha hoş oluyor.. Surround modu aç/kapa yaparak müzik dinlerseniz anlayacaksınız demek istediğimi. Bunun dışında 3.1 çalışıyor hiçbir problem yok..

    Son olarak Surround modunda sanal çevreleyen ses oluyor demiş arkadaşlar. Ben böyle bir şey deneyimlemedim.. Sürekli bluetooth ile bağlıyım belki de bu yüzden sesleri tam alamıyorumdur, belki hdmi yada optik ile denersem sanal çevreleyen sesi hissedebilirim ama o şekilde kullanmıyorum.

    Sorusu olan başka arkadaş varsa cevaplayabilirim :)

    Bu arada ne kadardır kullanıyorum bilmiyorum ama sanki ilk güne göre soundbarın tiz performansı biraz zayıfladı. Tam emin değilim ama belki de artık alıştım ve doymuyorum yada kulaklar tıkandı. Sanki ilk gün çok daha yüksek bir tiz sesi geliyordu. Performanstan kastım ses yüksekliği.. Şimdiyse sanki yeterince yüksek ses alamıyorum.. Belki de psikolojiktir..

    Son Edit : Arkadaşlar eminim ki hepiniz ses sistemi konusunda az da olsa tecrübelisinizdir ancak belki denemeyi unutmuş olabilirsiniz diyerekten ufak bir hatırlatma yapayım. Yeterli bassı alamıyorsanız subwooferın yerini değiştirmeyi denediniz mi? Örneğin ben kendi odamda hoparlörü kapının hemen yanına koyarsam evin akustiğinden midir nedir bilmem ama 30 metre ötedeki salonun camlarında dehşet bir titreme ve tüm evin içinde inanılmaz bir uğultu oluşuyor. Uğultudan gözlerimi kısıyorum o derece.. Subwooferı odanın tam ortasına koyarsam basslar baya bir yumuşuyor bu sefer istediğim sesi alamıyorum.. Bu nedenle en uygun yer olan koltuğun arkasına koydum ve istediğim kaliteyi elde edebiliyorum.. Bu şekilde kucağınıza subwooferı alarak odanın içinde dolaşın. Öyle tek tek şuraya koy koltuğa otur dinle yapmanıza gerek yok. Alın elinize subwooferı takın uzatma kablosuna, tüm odayı dolaşın elinizde. Bassların nerede uğultu yaptığını nerede yumuşadığını hissedeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsr1903 -- 23 Ocak 2019; 21:27:44 >




  • cat33 kullanıcısına yanıt
    Dostum sorun digiturk 9504 serisinde. Çok araştırdım ve sonra cihazı değiştirerek çözdüm oradan biliyorum
  • nsr1903 kullanıcısına yanıt
    Ürünü aldıktan sonra kaliteli bass sesi alamadığım için araştırma yaparken ben de buradaki yorumları okuyup cihazımda sorun var sandım. Bir arkadaşla yaptığım konuşmada TV'lerdeki ses çıkışlarından dolayı ve izlediğim videoların kalitesinden dolayı düzgün ses alamayacağımı söyleyince biraz youtube'da dolaştım. PC'den kablolu ve kablosuz olarak, telefondan kablosuz olarak bağlandım ve ürünün kurulmasından sonra yaklaşık 2 ay boyunca hiç performans almadan kullandığımı fark ettim. Bass sesleri yetersiz gören arkadaşlara linkini vereceğim videoyu yaklaşık 30 metrekarelik bir salonda dinlemelerini öneririm. Ses seviyesine kendileri karar versinler. Ben 20-25. seviyede yeterli gördüğümden daha yukarı çıkarmadım ve 40-50 gibi ses seviyelerinde dinlemedim. Mesajda dediğin gibi 100 ses seviyesinde 10 dakika dinlemek kalıcı hasara neden olabilir kimse bu riske girmesin :)
    https://www.youtube.com/watch?v=jJ59fF1NKS0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.suat -- 24 Ocak 2019; 10:16:9 >




  • Arkadaşlar son dönemde soundbar tv ile kapanıyor ancak tv yi açtığımda otomatik açılmıyor. Bunun bir ayarı mı var yoksa bi sıkıntı mı oldu anlayamadım. Anlayan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung HW-M550 / N550 serileri arasında ne farklar var arkadaşlar?
  • Masarifane kullanıcısına yanıt
    Samsung ürünlerinde üretim yılı kod olarak model numaralarında kullanıyor. K:2016, M:2017, N:2018, R:2019
    Örn: 50KU7000 samsung tv 2016 üretimken, 50RU7400 tv 2019 üretimdir.
    Keza HW-M550 2017 üretimken, n550 2018 üretimdir.

    Bunun dışında ufak tefek geliştirmeler mevcut olabilir. Ben teknik olarak bir farkını bulamadım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.