Şimdi Ara

Samsung, Linux PC deneyimini mobil cihazlara getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Samsung, Linux PC deneyimini mobil cihazlara getiriyor

    Samsung, yeni nesil Bixby 2.0 akıllı asistanını duyurmasının ardından bugün Linux PC deneyimini Samsung DeX ekosistemine getirmeyi planladığını açıkladı.

     

    Şirket kullanıcıların monitör, klavye ve fare takarak cep telefonlarını tam teşekküllü bir masaüstü veya iş istasyonuna dönüştürme olanağı sağlayan Samsung DeX'i daha önce tanıtmıştı. DeX şu anda Galaxy S8 ve S8+ ve ayrıca Note 8 modelleriyle sınırlı ve kullanıcılara akıllı telefonlarından güç alan bir masaüstü deneyimi sunuyor.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung, Galaxy telefonlara ARCore platformunu getiriyor
    DeX'in yeteneklerini genişletmek isteyen Samsung, PC'deki Linux deneyimini mobil cihazlara getirmeye yönelik yeni bir konsept olan Linux on Galaxy'yi duyurdu. Linux on Galaxy, Linux tabanlı işletim sistemlerini çalıştırmak için akıllı telefonunuza yükleyebileceğiniz bir uygulama biçiminde geliyor.

     

    Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada Linux on Galaxy'nin PC'deki Linux deneyimini mobil cihazlara ve daha sonra Samsung DeX ile daha geniş bir ekrana getiren yenilikçi bir çözüm olduğunu belirtti.

     

    Güney Koreli teknoloji devi ayrıca artık geliştirilerin hareket halindeyken mobil cihazlarını kullanarak kodlama yapabilceklerini ve sorunsuz bir şekilde Samsung DeX ile daha geniş bir ekranda çalışmaya devam edebileceklerini söyledi.

     

    Samsung, Linux PC deneyimini mobil cihazlara getiriyor

    Geliştiriciler istedikleri GNU/Linux dağıtımını kullanabilecekler


    Linux on Galaxy uygulamasıyla, geliştiriciler mobil cihazlarında en sevdikleri GNU/Linux dağıtımını kullanabilecekler. Aynı zamanda Linux çekirdeğinden güç alan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarında Linux uygulamalarını da çalıştırmaları mümkün olacak.

     

    Öte yandan Samsung bugün San Francisco'da gerçekleştirilen Samsung Geliştirici Konferansı (SDC) 2017 etlinliği sırasında Samsung DeX'in oyun yeteneklerini genişletmek ve kullanıcıların favori mobil oyunlarını büyük ekranda oynatmasına izin vermek için büyük oyun geliştiricileri ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Desteklenen oyunlar arasında Vainglory, BombSquad, Lineage 2 Revolution ve Survival Arena yer alıyor.



  • linux konusunda geciktiler. mobil işletim sistemi konusunda rakipsiz performans sağlayabilecek bir sistem. ne macos ne windows bu kadar iyi optimize edilemez şu halleriyle.

  • Çok iyi olmuş bu olay. Telefon işte şimdi küçük bir bilgisayar oldu.

  • Sonunda bende samsung alacam

  • Türkiye için herhangi bir anlam ifade etmiyor. Bir telefona 3000 küsür tl verecek adamın linuxla falan işi olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektro_gadget

    Türkiye için herhangi bir anlam ifade etmiyor. Bir telefona 3000 küsür tl verecek adamın linuxla falan işi olmaz.

    Sanırım tam anlamadınız.



    Telefon yine Android , DeX modunda (yani aparatla monitöre bağladığınızda ) isterseniz Linux dağıtımlarını da kullanabileceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • midesine 3000+ lira oturanların hazım problemine deva bi parmak bal.
    asıl merak ettiğim 4000+ lira verip sınırlı ios alanlarda nasıl bi mide var.
    tübitağa konunun araştırılması için proçe sunacam.
  • bedavadan az pahalı xiaomi note3 e pek çok linux port edilmiştir.
    isteyene hertürlü hack oyuncağı barındıran kali linux dahil.
  • Nasıl daha yüksek kapasiteli cihaz satacaklar başka? Bunu isteyen adam 128 lik model alacak mecbur. Belki o da yetersiz gelecek 256 lık için pazar oluşacak.
  • diğer cihazlar için leena launcher öneririm çok iyi :) bu arada işe yaramaz diyen arkadaşlar sadece oyun amaçlı düşünmesin onun dışında her işlemi yapabilirsiniz. bugün artık mobilde autocad vs. var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.