Şimdi Ara

Samsung, LCD üretiminden tamamen çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bir süre önce Samsung ve LG gibi devlerin artan OLED başta olmak üzere yeni ekran teknolojilerine yatırım yapmak istediği, bu nedenle LCD üretim tesislerini yavaş yavaş elden çıkarmaya başladıklarını okumuştuk. Samsung bu sektörden tamamen çıkacak.



    Bir dönem kapandı



    Sektörden gelen bilgilere göre Samsung Display iştiraki LCD üretiminden tamamen çıkmaya hazırlanıyor. LCD üretim tesislerini yavaş yavaş Çinli firmalara satmaya başlayan iştirak 2020 yılı sonunda faaliyetlerini sonlandırmış olacak. Yıl sonuna kadar tüm siparişlerin bitirilmesi planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Agora Vahşi Yaşam fotoğraf yarışması sonuçlandı



    Samsung Display bugüne kadar TN, VA, IPS, LED arka aydınlatma şeklinde pek çok LCD panel üretiyordu. Bu paneller firmanın alt seviye televizyon, monitör, dizüstü ve mobil cihazlarında kullanılıyordu.



    Samsung bundan sonra elde ettiği yeni kaynaklar ile AMOLED ve QLED üretimine ağırlık vermeyi amaçlıyor. Elbette firmanın tüm cihazlarında yeni ekran teknolojileri kullanılmayacak. Firma bundan sonra LCD ihtiyacını daha düşük maliyetlerde Çinli üreticilerden tedarik edecek.



     








  • OLED organik LED, Micro LED inorganik LED. Organik LED lerdeki en büyük problem piksel yanmasıydı bu inorganik ledlerde olmayacak in organik LED ler bugunde yaygınca kullandıgımız herhangi bir elektronikciden alabileceginiz LED lerdir . Bunların ekran denemelerini ise zaten senelerdir stadyumlardaki skor tabelalarında ve AVM lerdeki reklampanolarında görüyorduk sadece bunlar evlere girecek ve pixeller dahada küçülecek. Avantajları ise daha yüksek parlaklık daha yüksek renk gamutu ve doygunluğu aynızmanda daha yüksek kontrast ve tazeleme hızı ile tepki süresi. Belki bu teknolojiyle beraber 3D teknolojiside tekrardan geri gelir.
  • Samsung LCD leri zaten berbatti . MiniLED ve sonrasi MicroLED e odaklanmali. QLED SAmsung dahil bircok firma farkli adlarla da zaten kullaniyor. Artik QLED leri tabletlerde telefonlarda gorelim.. OLED te olmek uzere . MicroLED ile resmiyeti kazanacak gerci ....

  • The G-Man kullanıcısına yanıt
    OLED organik LED, Micro LED inorganik LED. Organik LED lerdeki en büyük problem piksel yanmasıydı bu inorganik ledlerde olmayacak in organik LED ler bugunde yaygınca kullandıgımız herhangi bir elektronikciden alabileceginiz LED lerdir . Bunların ekran denemelerini ise zaten senelerdir stadyumlardaki skor tabelalarında ve AVM lerdeki reklampanolarında görüyorduk sadece bunlar evlere girecek ve pixeller dahada küçülecek. Avantajları ise daha yüksek parlaklık daha yüksek renk gamutu ve doygunluğu aynızmanda daha yüksek kontrast ve tazeleme hızı ile tepki süresi. Belki bu teknolojiyle beraber 3D teknolojiside tekrardan geri gelir.

  • Hacılar qled zaten lcd teknolojisi haberi yazan kişi araştırsaydı barı qled lcd dir. microledinde dezavantajları var tonlama farkı ve aydınlatma farkı oluyor bölgesel olmaması gereken yerlerde umarım bunu aşabilir samsung

  • wolverine55 kullanıcısına yanıt
    aynen. maalesef geçen hafta samsung alarak ben de öğrendim. tvinin tam karşısından yaptığın ayarlar 2 adım yana (çekyata oturunca) geçince solma yapıyor. yani kızılderili olan sipiker soluk benizli oluyo! sersivisi aradım gidip geldiler tekrar gelip tutunak düzenleyeceklerdi ama servis elemanından anladığım kadarıyla beni uğraştıracaklari Samsung müşteri memnuniyetine dikkat etmez anlamında bişeyler dedi. Sürecin sonucuna göre "Neden Samsung TV alınmaz "diye konu açmayı düşünüyorum. Vestel hakkında yazdıklarım nedeniyle Vestelden özür diletecekler bu gidişle...

  • Carisma70 kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi model ve kaça aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolverine55

    Hocam hangi model ve kaça aldınız?
    40 inç n5300 smart, 5 serisi aldım. tv bozulup uzaktan eğitim yayınları nedeniyle aciliyet oldu. bulunduğum yerdeki mağazadan çok araştırmadan aldım. mağazada sadece vestel ve samsung vardı. (LG olsaydı LG alırdım.) 6 taksit 2700 TL. dedi ama 12 taksit 2850 ye aldım: hesapta olmayan bir harcama olduğu için kendimi kasmak istemedim. hakkını da vermek gerekirse ses sistemini beğendim. internet tv daha önce kullanmadım ama kullanıcıları hızının iyi olduğunu söylüyorlar.
    https://forum.donanimhaber.com/samsung-40n5300-40-smart-tv-2018-digiturkplay--138100279#142546657




  • Kelime Oyunu Var Panel Üretimi Değil
  • LCD satarsa daha ucuzlayacak gibi paneller.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.