Şimdi Ara

Samsung LCD TV paneli bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung 46D6000 LCD televizyonun ekranında hiç bir sorunu yokken, resimlerdeki gibi çizgiler oluşmaya başladı.
    Servise gönderildi, paneli bozuk dendi ve panel değişim ücreti için 2200 TL + KDV istediler ama zaten bu fiyata daha iyi bir TV alınabiliyor şu anda.

Sorum ise, bana sanki sorun panelde değilmiş gibi geliyor. LVDS kablosunda ya da T-CON board'unda bozukluk var gibi ama emin de olamıyorum.

Şu adreste televizyonun servis manual'i var. Dökümanda,
    quote:

"Vertical or Horizontal Lines are likely a
    defective panel, but also T-CON, LVDS, or
    Main Board. Use Test Patterns in Factory
    Service Mode to determine error location"

denmiş. Testin nasıl uygulanacağına ilişkin bir bilgisi olan var mı acaba? Ya da tecrübeli arkadaşlar varsa resimlerden bir tahmin yürütebilir mi?

Diğer resimler:
    https://imgur.com/a/UpsBO

Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: LVDS kablosunu çıkarttım ama ekranda çizgiler görünmeye devam etti. Sorun ya T-CON'da ya da Panel'de.
    Servis menüsüne girdim. SVC menüsü altında "Panel Auto Setting : Failure" diyor. Bu testi geçemiyor.
    Bunun dışında,
    T-CON USB Download: Failure
    CPLD USB Download: Failure

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Eylül 2014; 1:56:30 >

• merhabalar

denedinmi acaba t con kartını bende tek çagre bir deneyeyim diyorum eger denediysen cevabını bekliyorum

teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

-Sony ler de TCB daha çok arıza verir ama genel de sorun hep Modül de çıkıyor>>>TCB değişse bile bazen iş görür ama garantisi yine yoktur sonra Modül de sorun varsa
    yine aynı hatayı verecektir!

-Bunlar Samsung Modüller ve o yıllardaki paneller de bu hatalar oran olarak çok daha fazlaydı!

-SM ye girip de sakın bir şeyleri de kurcalamayın hatta hiç girmeyin bile

-Servislerde Patt.Gen ile buna bakılır ve ona göre teşhis konur ama çoğu kere bu da pek iş görmüyor(en temizi Modül değişimi)

-Samy/Sony aynı sistem TCB kullanıyor ve bunlar da sorunludur!

-yukarı daki resme baktığım zaman VSL hatası gibi değil de sankim TCB hatası gibi durmaktadır!!(çünkü Modül bu şekil de aniden bu manzara gibi VSL hatası vermez ayrıca ekran da
    hem V hem de H line hataları gözüküyor ve bu durumm da iş sadecec TCB biteceksen bence şanslı olursunuz!

-LVDS leri ayrıca kontrol edin(temizlik için!!) yerlerine iyi oturtun v.s

-ya da hata sadece VSL ise(Defective-data-block) o zaman kaldırın "atın" o paneli!

-Bir de dikkatimi çekmeye başladı artık,Modül değişimi için yaklaşık 2 katı fiyat çekiyorlar her nedense
    o Modül $ 200/250 kağıttır onlar için maliyetleri!! ayrıca "maksat" zaten yeni bir panel aldırmak müşteyi ama böyle de adeta küfür eder gibi fiyat çekmek de neyin nesi yahu

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Şimdi bu sorun aslın da kronik bir Samy/Sony sorunudur eskiden beri,günümüz de daha zaldıysa da hala devam ediyor

1-T-Con Board öncelikle Serviste takılır ve test edilir bir süre,baktılar ki sorun yok aynen kapatıp gönderirler,ancak Modül de genel de bu durumlar da hata verip bir süre sonra yine su koyverince
    o zaman Modül değişir,ancak panel Garanti kapsamın da ise çoğu kere TV değişiyor,böyle tamiratlar daha fazlka zaman kaybı ve hatta maliyetli oluyor onlar için,ancak Garanti kapsamın da değilse
    o zaman tamir yoluna gidiliyor ve gerekiyorsa hem Modül hem de TCB değişmektedir!

2-Senin yapacağın bir iş değildir,ayrıca bazı parçalar panel yeni bile olsa bulunamıyor!!

Sonuç olarak hata TCB de bile olsa işin şansa kalıyor,sorun hem Modül hem de TCB ise zaten kaldır at o paneli o zaman oluyor

Kısaca üreticinin de zaten istediği sana yeni bir TV satmak

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Ayni model tv (46d6000) babamda da var.suan benzer bi sorunla karsi karsiya.gecen sene elektrik kesintisinden dolayi arizalandi ve garantisi bittiginden dolayi tanidik bir tamirciye verildi.anakarti degisti.simdide durup dururken ses var goruntu yok sorunu cikti.ayni tamirci simdi de sorun ekranda demis.ve istanbulda yapilabilecigini, fiyatinin da kargo dahil 750 tl olacagini soylemis.kararsisiz tv yi cope mi atalim yoksa yaptiralimmi..bi de kendileri antalyada oturuo..bu isleri orda yapabilecek yokmu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: sfaunl

Merhaba arkadaşlar. Samsung 46D6000 LCD televizyonun ekranında hiç bir sorunu yokken, resimlerdeki gibi çizgiler oluşmaya başladı.
    Servise gönderildi, paneli bozuk dendi ve panel değişim ücreti için 2200 TL + KDV istediler ama zaten bu fiyata daha iyi bir TV alınabiliyor şu anda.

Sorum ise, bana sanki sorun panelde değilmiş gibi geliyor. LVDS kablosunda ya da T-CON board'unda bozukluk var gibi ama emin de olamıyorum.

Şu adreste televizyonun servis manual'i var. Dökümanda,
    quote:

"Vertical or Horizontal Lines are likely a
    defective panel, but also T-CON, LVDS, or
    Main Board. Use Test Patterns in Factory
    Service Mode to determine error location"

denmiş. Testin nasıl uygulanacağına ilişkin bir bilgisi olan var mı acaba? Ya da tecrübeli arkadaşlar varsa resimlerden bir tahmin yürütebilir mi?

Diğer resimler:
    http://imgur.com/a/UpsBO

Şimdiden teşekkürler.

Ekleme: LVDS kablosunu çıkarttım ama ekranda çizgiler görünmeye devam etti. Sorun ya T-CON'da ya da Panel'de.
    Servis menüsüne girdim. SVC menüsü altında "Panel Auto Setting : Failure" diyor. Bu testi geçemiyor.
    Bunun dışında,
    T-CON USB Download: Failure
    CPLD USB Download: Failure

Aynı olay bendede başladı 40d6000
    Şimdi yeni tv alacağım tekrar bu sorunu yaşamak istemiyorum ne marka almam lazım?
    47 inç üzeri arıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Smart TV klavye sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Sony CRT TV Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Samsung LCD TV Sinyal Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.