Şimdi Ara

***Samsung LCD Kulübü*** (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.643
Cevap
11
Favori
288.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SAMSUNG LE32A451C1 LCD TV :Bu Modele'Karar Kıldım 'Ama Almadan Önce Sİz Değerli Arkdaşlara Bi Sorim dedim___TV Yi %100 PC Amaçlı 'Kullanıcam ___İmzamda OLan Tv Hiç kıyaslamıyorum Bile__Şimdi Asıl sorunum Bu modelin PC Yolu İLe 1.1 Pixsel Mapping Yapması___Neden İse Ben Bu modeli abi Full Pc Kullanmak İçin istiyorum.1360X768 VERİcek bana_ Bağlantı Şeklim İse (VGA TO VGA) Değilde (DVI TO HDMI) İle Olucak Nediyosunuz Arkadaşlar 1.1 Pixsel mapping veririmi Bana inanın Çok araştırdım Bu modele Karar Kıldım ..Linklerde PC SİNYAL:1360X768 DİYOR

    ÇÖZÜNÜRLÜK
    Aktif Çözünürlük 1366x768p
    PC Sinyal Algılama 1366x768p

    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010871&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3859&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE32A451-LCD-TV,5005.html




  • Heey herkes tatilde herhalde, topic'e uğrayan yok!
  • Arkadaşlar selam;

    Yaklaşık on gün önce Samsung 32A656 lcd aldım. Araya bayram seyahati girdiği için TV'yi kullanamadım. 2 gündür tam anlamıyla izlemeye başadım. İlk izlenimim gayet güzel bir lcd. Bu hafta Kablo Tv'ye Teledünya STB bağlattım. Digital yayın ve HD kanallar(Genelde HD kanallar Problemli olsa da) çok kaliteli izleniyor. Samsung'dan Lcd'nin yanında bir deHDMI çıkışlı F1080 DVD player aldım ancak aldığımın 5. günü bozuldu ve dvd ve Cd okumadı. Tabii hem kızdım hem üzüldüm ama yapacak birşey yok Ankara'da teknik servise verdim ve değişim talep ettim. Netice bayram sonu belli olacak.
    32A656 kullanan arkadaşların önerebileceği renk ayarları var mı? Ben hala servisin getirip kurduğu gibi kullanıyorum. Gerçi şimdi bile renkler gayet güzel.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celen1 -- 12 Aralık 2008; 13:38:50 >
  • Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. LCD alacam . Markanın Samsung olmasına karar verdim. 46" olmasınada karar verdim.

    Ama Hangi seri alacağıma karar veremiyorum.

    Doğubankta 7-8-9 serileri arasında çok fark var mı kalite açısından? Aralarından 500-600 YTL farklar var o yüzden çok bariz farklar varsa en pahallısını alırım.

    Bide şu 759 - 756-856- 786 falan oluyor ya .. bu seri numarasından sonra gelen rakamlar neyi ifade ediyor?

    Ayrıca LED te olabilir.

    Yardıımcı olabilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler
  • Samsung'un klasik buzzing problemi 6-7-8 Serisi LCD'lerde devam ediyor mu? Yakından inceleyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

    Benim 26A330'da standart ve sinema modunda kesinlikle duyuluyor çünkü...
  • Merhabalar,

    Bugün vatan daki kampanyanın son ürünü olan 19A650 yı 5 taksitle 677 ytl ye aldım. Tüm mağazalardaki teşhirde kalanlar olduğundan eski fiyatı bildiğim kadarıyla 859 YTL olduğundan bende buradakini teşhirden almak durumunda kaldım. Oturma odasında gayette iyi sonuç verdi.

    Benim merakım panelin kaç saat kullanılmış olduğunu görebilmek. Servis menüsüne nasıl girebileceğimi ve nasıl bakabileceğimi paylaşabilirseniz sevinirim ..
  • Genel olarak SAMSUNG'ların Servis Menüsüne tv stand-by'da iken şu kombinasyonla girerek bakabilirsiniz: "INFO+MENU+MUTE+POWER"
  • arkadaşlar 40inç 5 seri 1990ytl ye 12 taksitle almayı düşüniyorum,bir üst model alsam 6 seri 2700ytl civarı,arada büyük fark var,100hz olsun,20000fazla kontrast çok mu önemli???d-smart aboneliği de düşüniyorum(mesela next veya arçelik cihazı),arada 700ytl farka ne gerek var?300-400 .daha verip oturma odasında 32inç bir tane daha alırım.5 serisi d-smart yayınlara yetmez mi? zaten akşamdan akşama 2-3 saat tv seyredeceyim. SİZCE YANLIŞ MI?
  • Merhabalar,

    SAMSUNG LE40A656 aldım. Ürünün Anadolu Elektronik distrübitörlüğünde getirilmiş ve garantili olduğunu anlayabilmem için seri no. sorgulaması yapabileceğim bir site biliyor musunuz?

    Yardımlarınızı rica ediyorum.

    Saygılar.
  • Samsung'a mail attım ve bir yetkili servisle(Samsung) irtibata geçtim. Ürünümün kodu ve seri numarası üzerinden garantisinin Anadolu Elektronik tarafından verildiği bilgisini aldım.

    Aldığım fiyat piyasada verilen fiyatların çok altındaydı(İstanbul Bilişim dahil). Bundan dolayı tereddüt ediyordum, içim rahatladı.

    Ürünle ilgili bilgi sahibi olmamda katkısı olan arkadaşlara içten teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar sırf Lcd televizyon alacak olan arkadaşların kafalarındaki bulanıklığı gidermiş olmak için bu yazıyı yazıyorum.Ben Samsung 40'A656 lcd tv sahibiyim.Fakat bu televizyonu almadan önce o kadar çok araştırma yaptımki hem kafam bulandı hemde bir ara okuduğum yazıların etkisine kapılarak bu teknoloji daha gelişmemiş şeklinde karamsarlığa kapılarak lcd tv almaktanda vazgeçtiğim oldu.
    Açıkcası forumlara ve bilgi amaçlı yazılara bakılacak olunursa bu televizyonların görüntüsü o kadar berbatki izlenilmez gibi bir izlenim ediniyor insan.Gerçeği ise şu.Şu an piyasada satılan Samsung ,Philips ve Sony,Lg gibi lcd televizyonların (şu an aklıma gelenler bunlar) 2000YTL ve üstü değerdeki 30000 kontrast oranı üstü modellerini berberde,tanıdıklarımın evlerinde,kafelerde,mağazalarda seyrettiğimde görüntülerin eski tüplü crt televizyonlara oranla çok daha iyi olduğunu gördüm.Birkere tüplü televizyonun kontrast oranı renk canlılığı daha iyiymişte şu anki türk televizyonlarının yayınları yüksek çözünürlüklü dijital yayın olmadığından lcd tvlerin görüntüsü çok kötüymüş gerçek performanslarını gösteremiyorlarmış gibi söylemlere lütfen kulak asmayın çünkü tamamen gerçek dışı.Eğer bu düşüncelerle lcd tv alımınızı erteliyorsanız geçen zamana yazık ama fiyat düşer şeklinde beklentiniz varsa o başka bir konu birşey diyemem.
    Benim evde vestel uydu alıcım var.Uydu alıcısını Samsung 40 A656'ya bağladığımda çok canlı renklere sahip,çok net ve kaygan bir görüntü ortaya çıktı.Kaygan görüntü derken pürüzsüz ve arada televizyon camı yokmuş gibi görüntü demek istiyorum.Samsung 40A656'da bu görüntüyü ortalama bir uydu alıcısı ile herkesin elde edebileceğine inanıyorum.Sony ve Philips'tede güzel bir görüntü alınabileceğini biliyorum.Fakat Samsung 40A656 da siyahların siyah ,görüntünün canlı ve net hatta dvd kalitesinde olduğunu garanti edebilirim.
    100 Hz özelliği gereklimi?sorusunun cevabına gelince.100Hz.yukarıda anlattığım arada televizyon camı yokmuş gibi gerçek hayatın içindeymiş gibi olan görüntüyü sağlıyor.Bazı lcd tvlerde dvd izlerken normal tv izliyor gibi oluyorsunuz ama 100hz tvlerde film izlerken sanki arada cam yokmuş gibi olmakla beraber film aktüel kamerayla çekilmiş gibi daha bir gerçeğe yakın oluyor.
    37 inç mi 40 inç mi sorusunun cevabına gelince 40 inçten aşağısını sakın almayın derim.Televizyon alındıktan 9-10 gün sonra 40 inçte gözünüze sanki 72 ekran gibi geliyor.Ama bütçede önemli tabii.Kısacası 40 inç o kadarda milletin düşündüğü gibi geniş ekran olduğu kanaatinde değilim.Zaten son günlerde 46 ve 50 inç lcd tvlerin yavaş yavaş yaygınlaşma mantığıda bu bence.
    Plasma mı lcd mi sorusuna gelince artık son model lcdler plasmaların yüksek kontrast renk parlaklığı gibi üstünlüklerine son verdiler.Ayrıca plasmanın yüksek elektrik kullanımı ,radyasyon gibi dezavantajlarına katlanmak gereksiz bir şey oldu.Lcdlerin renk canlılığınada sahip değiller.Alacaksanız lcd alın.
    Samsung A656 lcd tv ler için camları ayna gibiymişte görüntü parlıyormuş bu yüzden televizyon izlemek zorlaşıyormuş gibi kimin ortaya attığını anlamadığım acayip bir düşüncede var forumlarda.Ben televizyonu ışık alan bir odaya koydum arkadaşların söylediği gibi öyle saçma sapan bir parlaklıkla karşılaşmadım.
    Anadolu elektronik dışındaki garantilerde aynı garantilerdir.İstanbul Bilişimin yada Mavi bilgisayarın verdiği garantinin Anadolu Elektronik garantisindende farkı yoktur.Bilmem ne garantisi için üç beş kuruş fazla vermekte açıkçası anlamsız geliyor bana.
    Sony W,V,Z, L ,X gibi seriler Philipsin 7,9 serileri bunlardan sonra çıkan serileri aklıma gelmedi bence iyi televizyonlar.Samsung M ve F serilerinide tavsiye etmekle beraber A656 serisine kefilim pişman olmazsınız.Keşke daha üst serilerinede sahip olabilseydim.Benim sizlere anlatmak istediğim bu kadar.Okudunuz için teşekkürler.




  • ben de le40a656 serisi ile aranıza katıldım arkdaşlar. sorusu olanlar pm den sorabilir. gerçi ben bu konuyla ilgli çok şeyler yazdım adımı aratrsanız forumda ordan da bulablrsiniz.
  • 100hz olayını tamamen yanlış anlamışsınız. bu 100hz olayı nedir ne işe yarar? önce bunu bilmek gerekir. 100hz i fulleyip hiçbir yayını gerçek gbi izlemeniz mümkün değildir. bu işin okulunu okumuş birisi olarak söyliyorum: normal yayınlarda 100hz i açmak "yapay" bir görnty elde etmenizi sağlar. 100hz olayı nerelerde kullanılmalıdır: spor karşılaşmalarında(futbol, özellikle tenis -top o kadar hızlı ki 100hz düşük sevyelerde kullanlmalı-) kısacası action olan yerlerde kullanılmalı. ama mesela full hd filmlerde, bluray den rplenmiş filmlerde kesnlkle bu özelliği açmaya hiiiç gerek yok. hatta direk söyliyorum dvdlerde divxlerde mkv lerde açmayın 100hz i açmaya hiiç gerek yok. 100hz in mantığı nedir şöyle söliim:
    bir top düşünün çok hızlı bi top örneğin tenis topu, bu top çok hızlı gderken 100hz özelliği olmayan bir tv de izlerseniz(ki ben izledm) topun arkasında kuyrklu yıldız etkisi gbi bi etki oluyor. hassas gözler bunu hemen farkeder. ama 100 hz li tv o görntyü çok hızlı bir şeklde durdurup yeniden oynatır. onu çok hızlı bi şeklde yapar. yani normal görntyü "bozarak" verir. bozarak derken doallığını bozar. kısacası aslında 100hz i her yerde kullanmamalıyız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: rasim10

    Arkadaşlar sırf Lcd televizyon alacak olan arkadaşların kafalarındaki bulanıklığı gidermiş olmak için bu yazıyı yazıyorum.Ben Samsung 40'A656 lcd tv sahibiyim.Fakat bu televizyonu almadan önce o kadar çok araştırma yaptımki hem kafam bulandı hemde bir ara okuduğum yazıların etkisine kapılarak bu teknoloji daha gelişmemiş şeklinde karamsarlığa kapılarak lcd tv almaktanda vazgeçtiğim oldu.
    Açıkcası forumlara ve bilgi amaçlı yazılara bakılacak olunursa bu televizyonların görüntüsü o kadar berbatki izlenilmez gibi bir izlenim ediniyor insan.Gerçeği ise şu.Şu an piyasada satılan Samsung ,Philips ve Sony,Lg gibi lcd televizyonların (şu an aklıma gelenler bunlar) 2000YTL ve üstü değerdeki 30000 kontrast oranı üstü modellerini berberde,tanıdıklarımın evlerinde,kafelerde,mağazalarda seyrettiğimde görüntülerin eski tüplü crt televizyonlara oranla çok daha iyi olduğunu gördüm.Birkere tüplü televizyonun kontrast oranı renk canlılığı daha iyiymişte şu anki türk televizyonlarının yayınları yüksek çözünürlüklü dijital yayın olmadığından lcd tvlerin görüntüsü çok kötüymüş gerçek performanslarını gösteremiyorlarmış gibi söylemlere lütfen kulak asmayın çünkü tamamen gerçek dışı.Eğer bu düşüncelerle lcd tv alımınızı erteliyorsanız geçen zamana yazık ama fiyat düşer şeklinde beklentiniz varsa o başka bir konu birşey diyemem.
    Benim evde vestel uydu alıcım var.Uydu alıcısını Samsung 40 A656'ya bağladığımda çok canlı renklere sahip,çok net ve kaygan bir görüntü ortaya çıktı.Kaygan görüntü derken pürüzsüz ve arada televizyon camı yokmuş gibi görüntü demek istiyorum.Samsung 40A656'da bu görüntüyü ortalama bir uydu alıcısı ile herkesin elde edebileceğine inanıyorum.Sony ve Philips'tede güzel bir görüntü alınabileceğini biliyorum.Fakat Samsung 40A656 da siyahların siyah ,görüntünün canlı ve net hatta dvd kalitesinde olduğunu garanti edebilirim.
    100 Hz özelliği gereklimi?sorusunun cevabına gelince.100Hz.yukarıda anlattığım arada televizyon camı yokmuş gibi gerçek hayatın içindeymiş gibi olan görüntüyü sağlıyor.Bazı lcd tvlerde dvd izlerken normal tv izliyor gibi oluyorsunuz ama 100hz tvlerde film izlerken sanki arada cam yokmuş gibi olmakla beraber film aktüel kamerayla çekilmiş gibi daha bir gerçeğe yakın oluyor.
    37 inç mi 40 inç mi sorusunun cevabına gelince 40 inçten aşağısını sakın almayın derim.Televizyon alındıktan 9-10 gün sonra 40 inçte gözünüze sanki 72 ekran gibi geliyor.Ama bütçede önemli tabii.Kısacası 40 inç o kadarda milletin düşündüğü gibi geniş ekran olduğu kanaatinde değilim.Zaten son günlerde 46 ve 50 inç lcd tvlerin yavaş yavaş yaygınlaşma mantığıda bu bence.
    Plasma mı lcd mi sorusuna gelince artık son model lcdler plasmaların yüksek kontrast renk parlaklığı gibi üstünlüklerine son verdiler.Ayrıca plasmanın yüksek elektrik kullanımı ,radyasyon gibi dezavantajlarına katlanmak gereksiz bir şey oldu.Lcdlerin renk canlılığınada sahip değiller.Alacaksanız lcd alın.
    Samsung A656 lcd tv ler için camları ayna gibiymişte görüntü parlıyormuş bu yüzden televizyon izlemek zorlaşıyormuş gibi kimin ortaya attığını anlamadığım acayip bir düşüncede var forumlarda.Ben televizyonu ışık alan bir odaya koydum arkadaşların söylediği gibi öyle saçma sapan bir parlaklıkla karşılaşmadım.
    Anadolu elektronik dışındaki garantilerde aynı garantilerdir.****in yada Mavi bilgisayarın verdiği garantinin Anadolu Elektronik garantisindende farkı yoktur.Bilmem ne garantisi için üç beş kuruş fazla vermekte açıkçası anlamsız geliyor bana.
    Sony W,V,Z, L ,X gibi seriler Philipsin 7,9 serileri bunlardan sonra çıkan serileri aklıma gelmedi bence iyi televizyonlar.Samsung M ve F serilerinide tavsiye etmekle beraber A656 serisine kefilim pişman olmazsınız.Keşke daha üst serilerinede sahip olabilseydim.Benim sizlere anlatmak istediğim bu kadar.Okudunuz için teşekkürler.




  • 2 hafta önce 46a956 aldım , oldukça başarılı
  • Yeni samsunglular hayırlı olsun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_22940241/tm.htm

    Linke tıklayıp kaydınızı yaptırmayı unutmayınız.
  • herkese selam

    samsung LE40553 almayı düşünen bi yakınım var. ama bu tv hakkında hiç bir bilgimiz yok
    iyi ya da kötü yanları nedir. ve onun yerine şu tv daha iyidir diyebilirmisiniz

    saygılarımlaa...
  • arkadaşlar slm benim 40s81b lcd var uydu cihazım goldmaster 55000 ci sd yayın görüntüsünden hiç memnun değilim bina ortak çanak kullanıyor bu görüntüyü etkilermi? Hama altın uçlu scart kullanıyorum. Tüm lcd tv lerde sd yayınlar böylemi. Teşekkürler.
  • Arkadaşlar,
    Samsung 40A553 Full HD Tv kullanan varmı,eğer ki varsa bu konudaki yorumlarınız nasıldır,acaba gerek pc bağlantısında gerekse herhangi bir DVD/Divx player 'da film izlerken aldığınız sonuç nasıl oldu,pc bağlantısı yeteri kadar tatmin etti mi?

    Kullanan vars ne kadara almış olduğunuzu da söylerseniz sevinirim,

    Teşekkürler.
  • bügün Samsung 40A686 LCD TV aldım arkadaşlar... ürün yarın gelecek, montajını yapacaklar. batman: dark knight blueray'i izlemeyi dört gözle bekliyorum...
  • Beyler bende bu 656lara çok fena taktım sony V serisi almayı düşünüyorum aslında ama bu 656ların görüntüsü çok hoşuma gitmeye başladı.Playstationda ve hareketli görüntülerde sorunları olduğunu duydum kullanan arkadaşlar yorumlarını yapar benimde almama vesile olurlars çok memnun kalırım.şu an 40"ve 46" için en iyi fiyat nedir?
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.