Şimdi Ara

###Samsung Laptoplar Hakkında Kullanıcı Görüşleri### (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
11.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • r 560 as 03 tr kullanıyorum yaklasık bi senedir zaman zaman ısınmalar oluyor onun dışında sesi biraz kısık darbe konusunda sıkıntı cıkarmadı bildigini kapı sowesine istemsiz olarak geçirdim ben ekranı catladı fln derken saglam kaldı şükür nazar degmesin yanlız teknik servise işi düşmüş birilerinin yorumlarıda gerek burya cunku teknik servis için pekde iyi duyumlar aldıgımı söyleyemem....
  •  ###Samsung Laptoplar Hakkında Kullanıcı Görüşleri###

    İmzamdaki model.Aldığım 5 ay oldu ama tuşların üzerindeki lekler beni şimdiden üzdü.Çokta sık kullanmadım halde.O sadece bir kısmı diğer tuşların üzerindede var
  • Bir R522 JS01TR kullanıcısı olarak çok memnunum diyebilirim
    Bence yukarıdaki gibi sölendikleri gibi ekran düz bir bakış açısından mükemmel ama 2'li ve 3 kişili seyretmelerde yan taraftan bakanlar için problem oluyor orası doğru.
    CD-ROM yavaşlığından bahsedilmiş ben öle bir yavaşlık hissetmedim açıkcası aynen FN+F8 speed moda geçince bir sorun kalmıyor ki ben CD'den cok fazla birşey yüklemedim pc'me hep internetten indirdiğim iso. dosyalarıyla oyunlarımı kuruyorum o yüzden fark edememiş olabilirim.
    PC neredeyse hiç çalışmıyor denecek kadar az ses çıkartıyor ve ısınması çok az tabi ama oyunlardada öle aşırı bir ısınma olmuyor 70 - 80 derece arası bir ısınma oluyor, aynı zamanda pc hiç sessiz denecek kadar az sesle çalışıyor gelen seste içerideki fan sesi arada gelen işlemci seside dahil tabi onada ses denirse
    Oyun performansı açısından çok tatmin edici birçok oyunu full oynayabiliyorum ve kasma falan olmuyor COD serisi, FIFA10, GTA IV (bazen kasmalar olsada) Dirt 2, NFS serisi bu oyunları full değerlerde çalıştırabiliyorum ve iyi bir görüntü kalitesi veriyor.
    Klavye kullanımı açısından ilk zamanlar çok zorluk çekmiştim oda ofisimdeki klavyeme çok alışkın olmamdan dolayı o zaten görsel sorunlara giriyor sorun denemez.
    Diğer markalara nazaran yeni güncellemeleri samsung.com.tr adresinden takip edebiliyorsun ve birçok driver'ı sorunsuz bir şekilde güncelleştirebiliyorsun. ALLAH servise düşürmedi inşallahta düşürmez bazı kullanıcılar servisin çok kötü olduğunu sölüyorlar bu bir eksik yönü olarak düşünülebilinir.
    Aynı zamanda eksik olarak ses donanımı yetersiz diyolar ama ben hiç öle görmedim aksine iyi bir ses kalitesi var tabi ayar yaptıktan sonra daha iyi bir ses kalitesi oluyor.
    Birde 32 bitli bir işletim sistemi kullanıyorsan RAM'ı sadece 3GB olarak görüyorsun ama halbuki cihaz 4GB yani 1GB RAM'i hiç kullanmıyorsun bu donanımsal bir hata bence ama sistemi 64 bite yükseltirsen 4GB RAM'ı sorunsuz kullanabiliyorsun Samsung bence bu yönde çok büyük bir hata yapmış RAM konusunda.
    Ekranın arka kısmı parlak olduğu için çok parmak izi bırakıyor hep silmek gerekiyor ben titiz birisi olarak hep siliyorum ama mat olsaymış hiçte güzel olmazmış sadece ve hoş bir görüntüsü var bence.
    Touchpad'in etrafındaki gece mavisi aydınlatması çok iyi düşünülmüş keşke bu tarz bir aydınlatmayı klavye tuşlarınada verselermiş çok daha güzel olurmuş buda bana göre bir eksik
    PC'de çok fazla film izleyenleri düşünmek adına uzaktan kumanda koysalarmış (+) bir avantaj olurmuş en azından sol alt taraftaki kart okuyucusunu değerlendirmek açısından iyi olurmuş mesela HP bu konuda başarılı kumanda konusunda.
    R522 JS01TR modelinde diğer çoğu modeldede olduğu gibi bluetooth yok bu gerçekten büyük bir eksiklik çünkü artık optik bluetooth'la çalışan mouse'ler çok tutuluyor bluetooth olmadığı için kullanmak biraz zorlaşıyor aslında onunda bir çözümü var bluetooth aparatı (15 TL'ye) alarak bu sorun ortadan kaldırılabilir ama bir USB sadece bluetooth için çalışması gerekiyor.
    Genellikle notebook çok iyi ve parasının hakkını fazlasıyla veren bir PC eğerki puan vermek gerekirse benden 10 üzerinden 9 alır




  • Arkadaşlar bende bu hafta içinde R522-JS01TR almayı düşünüyorum... 3 aylık hp laptopum 30 gündür servisten dönmedi ve onun yerine sanıyorum bunu alıcam teknosadan... Merak ettiğim konu 4650 ekran kartı DDR3 'mü acaba ? Buraya yazılanlara göre ses çıkışı ve ekran açısı dışında bir problem yok gibi görünüyor??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herby

    Arkadaşlar bende bu hafta içinde R522-JS01TR almayı düşünüyorum... 3 aylık hp laptopum 30 gündür servisten dönmedi ve onun yerine sanıyorum bunu alıcam teknosadan... Merak ettiğim konu 4650 ekran kartı DDR3 'mü acaba ? Buraya yazılanlara göre ses çıkışı ve ekran açısı dışında bir problem yok gibi görünüyor??


    4650 nin rami DDR3 ram.

    Ayrıca ekran ve sesle ilgili gerekli açıklamayı yukardaki mesajımda yaptım. Çok önemli bişey değil bence...
  • ekran renklerinin solukluğundan şikayeti olan arkadaşlar aşağıdaki adımları yapabilir.kendim buldum bunu

    ati ccc açılır>sol üstteki grafikler yazan kısımdan masaüstü&ekranları sekmesi seçilir>ardından sol altta bulunan laptop simgesine sağ tıklanır ve yapılandır denir>daha sonra çıkan pencereden avivo rengi sekmesine gelinir>burda da doygunluk kısmını 130a getirin>uygula>tamam diyip çıkış yapabilirsiniz bu ayar bana yeterli geldi daha yükseklerde renk çok iyi olmuyor gibi geldi ama herkesin bakış açısı farklı o yüzden kendinize göre ayarlabilirsiniz ben ortalama değeri paylaştım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bende r560 as02tr var 1 yıl oldu makineyi alalı
    1- ısınma konusunda diğer markalardan cok daha iyi
    2- ses kalitesi yetersiz ama realtek in kendi driverini kurarsanız bir nebze daha ii ses alıyorsunuz
    3- dvd sürekli fn f8 yapmanız gerekiyor ve kalitesiz bir rw si var
    4- çok sessiz
    5-bir daha alacak olsam gene de samsung alırım
  • Küçük font kullanalım lütfen...
  • Güncel.. Arkadaşlar bu kadar mı az forumda samsung laptop kullanıcısı ???
  • Kullanıcılar oldukça çok ama arkadaşlar yorum yazmaktan çekiniyor sanırım
  • Ben R620 model bilgisayarımı alalı aşağı yukarı 4,5 ay oldu hatta ötv etkimeden bir 10-15 gün önce almıştım o zaman ki fiyatı da tabi daha düşüktü (1585 lira )
    O zaman ki fiyatına göre ve sunduğu donanımsal bileşenlere göre fiyatı oldukça cazip gelmişti. Dolayısıyla aynı donanımı sunan toshiba , hp gibi bilgisayarlara kafadan 400-500 lira fazla vereceğime R620'yi aldım. İzlenimlerime gelince ; malum herkes dile getirmiş ama ben de eksik kalmayayım R620 ses çıkışı ne yazık ki tatmin etmeyen bir notebook . Ne kadar SRS ile veya diğer yapay iyileştiricilerle uğraşırsanız uğraşın bir noktaya kadar verim alınıyor sonrasında zaten kullanılan hoparlörler ve diğer etkenler nedeniyle vasat sayılabilecek bir ses kalitesi elde edebiliyorsunuz. Onun dışında R620 için söylemem gerekirse ( ki R520 , R522'de de kullanılan malzeme ve parçaların aynı olduğunu bildiğim halde ) klavye de tuşların yerleşimi bence gayet mantıklı yalnız bilgisayarın üzerinde kısayol tuşları yok. Ses açma kapama , parlaklığı yükseltip azaltma gibi temel sayılabilecek bazı işleri bile FN tuşu kombinasyonu ile yapabiliyorsunuz , her ne kadar eksiklik olarak görülmesi bence biraz abartı olursa da yine de bazı temel işlemlerin de kısayol tuşlarının olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun dışında alet biraz narin. Özellikle tuşların basma hassasiyeti aradan 2-3 ay geçtikten sonra bir miktar azaldı. Tabi kendi R620'im için konuşuyorum diğer arkadaşlarda bu konuda fikirlerini yazarlarsa karşılatırma açısından da iyi olabilir. Ayrıca nümerik tuş takımında da az da olsa bir esneme var yani aletin klavyesine pek hor basmamak gerektiğini düşünüyorum elbette bu tarz şeylerin olmasını bekliyordum ama 3 ay gibi bir sürede de olmasını beklemiyordum açıkçası. Yeni R620'ler veya diğer R serilerinin Win7 ile geldiğini okumuştum ama hala 32bit'lik işletim sistemini yükleyip mi veriyorlar onu biliyorum. Ben satın aldığım zamanlarda Vista home premium 32 bit yüklü olarak satılıyordu bildiğiniz üzere 4gb ram olmasına rağmen 32 bit işletim sistemi nedeniyle aletin tüm potansiyelini alamıyoruz ne yazık ki 1 gb ram köşede öylece yatıyor . Elbette bunun için farklı çözümler de mevcut 64 bit bir işletim sistemi alır yüklersiniz ama madem 32 bit işletim sistemi verileceki niye 4 gb ram kullanıldı? Yok 4gb ram kullanmakta kararlıydınız niye 32 bitlik işletim sistemi yükleyip satıyorsunuz ?
    Bunların dışında bence 16''lik bir notebook için makul bir ağırlığa sahip (kullanım klavuzu :2.75kg diyor. Tabi bakkal terazine koyup ölçmedim ama sanki 2.75'den de biraz daha ağır gibi ) Ayrıca 16''lik bir notebook için back pack bulmak biraz zor bulsanızda çeşitlilik az.
    Ek olarak ısınma konusunda da bir kaç şey söyleyebilirim. İlk 1 aylık süreçte işlemci ve ekran kartı yük altında değilken ( internet , ofis uygulamaları vs ) işlemci sıcaklığı ve diğer bileşenlerin sıcaklıkları gayet düşük seyrediyordu . Ocak ayının başından beri ise bu değerlerde yaklaşık olarak 9-10 derecelik bir artış var. İşlemci sıcaklıklığı yük altında değilken 55-60 derece arasında geziniyor . Mesela bazı facebook oyunlarında işlemci 75 dereceye kadar çıkabiliyor ve uygulama sonlandırılana kadar da 70 derecenin altına düşmüyor . Uygulamadan çıkınca ise çok hızlı bir şekilde 55 dereceler kadar iniyor ve orda sabitleniyor . Bu sıcaklık artışı haliyle fanları da tetikliyor ve alette bir miktar ses artışı oluyor. Onun dışında Autocad,SAP2000,IDEcad gibi bazı yapı analiz programları kullandığım zamanlarda da bu sıcaklık ve ses artışı tekrarlıyor. Tabi tozlanma sebebiyle bu kadarlık bir sürede -4 ay- 10 derecelik bir artış olur mu onu bilemiyorum ama bu istikrarda artmaya devam ederse de bir hal çaresine bakmak lazım gelecek gibi.
    Son olarak zaten çok büyük beklentilerle bu bilgisayarı almadığım için yukarda yazdığım küçük olumsuzlukları da pek kafaya takmıyorum. Bu notebook'u alırken benim kıstaslarım belliydi :
    -Analiz programları kullanacağım için güçlü ve nispeten uygun fiyatta bir laptop almak -------> intel P8700 ve ATİ HD4650 1GB GDDR3 bu beklentime uygun bir ikiliydi.
    -Mümkünse gösterişsiz bir model olsun ----------> R620 tam istediğim gibi gösterişsizdi hatta ilk gördüğümde ahanda ben çirkinimi buldum demiştim.
    -Ekran kalitesi ortalamanın üzerinde olursa iyi olur -----------> Ekran kalitesinden gayet memnunum hatta 16'' genişekran formatı olduğu için yukarda bahsettiğim programları kullanırken daha az yoruluyorum.
    Yani kullanım amacım ve bütçem arasında doğru bir denge oluşturarak bu notebook'u aldığım için haliyle - en azından şu 4,5 aylık dönemde - memnunum diyebilirim.

    Son bir not : R620'nin bana ilginç gelen bir özelliği daha var. Notebook'un sağında 2 adet ( üst üste ) usb girişi var . Bazı donanımları bilgisayara bağlarken eğer bağlantı uçları biraz kalınsa aynı anda iki donanımı kullanamıyorum yani misal benim sağ usb girişlerinin birinde mouse takılı diğerine ise yazıcı takmak istedim ama yazıcının data kablosu mu çok geniş yapılmış yoksa notebook'un usb girişleri mi birbirine çok yakın bilmiyorum ama iki donanımı aynı anda sağ taraftaki usb girişlerine bağlayarak kullanamadım . Ayrıca sağ taraftaki usb girişleri çok sert. Demek istediğim bir arkadaşım bilgisayarıma flash belleğini takmak istemişti elindeki flash'ta biraz kalitesiz bir şeye benziyordu dedim sağ taraftaki usb'lere takma girmiyor girsede çıkaramazssın elinde kalır o flash. Vay sen misin bunu diyen bizim ki flash'ı sağ tarafa hafiften ( tabirimi mazur görün ) kanırtarak taktı , dur oğlum ne yapıyorsun demeye kalmadı takmış bulundu daha sonra bak giriyor işte dedi ve flash'ı geri almaya çalıştı benim R620'de direnmeye başladı daha sonra biraz sertçe çekti flash'ın ağzı usb'de kaldı. Allah'tan bir miktar çıkmıştı da daha sonra ucunu pense ile tuttum ve yavaş yavaş çekerek çıkardım . Bu yüzden hala sağ taraftaki usb'lere flash bellek takmaya korkarım hep soldaki usb'ye takarım o tarafta böyle bir sertlik söz konusu değil şükür ki . Sanırım bu sertlik sadece benim notebook'a özgü bir durum çünkü ne donanım haberde ne de yabancı sitelerde buna benzer bir sorun okumadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3650p -- 29 Ocak 2010; 12:08:40 >




  • @fx3650p
    ellerinize sağlık emek verip uzun uzadıya herşeye değinmişsinizgayet objektif bir torum olmuşşunu belirmek isterim yalnız; 32bit-64bit olayı sadece firmaların isteği doğrultusunda gerçekleşen bir mevzu değil.Burada microsoftun da etkisini gözardı etmemek lazım çünkü onlar da pazarlama politikası gereği üretici firmalara 32bit uygun fiyatla sunuyor ve 64biti de kendisi satarak 2. bir gelir kaynağı oluşturuyor kendisine
    Anlayacağınız burada satış politikası diye tabir edilen durum söz konusu bu durumdan hem üreticiler kazanıyor hemde microsoft 2 kez kazanıyor




  • Evet haklısınız ama yine de tuhaf bir durum olduğu kesin . Microsoft kendi kendini köstekliyor. Hem fahiş fiyattan üreticilere 64 bit windows satacaksın ondan sonra da orda burda korsan yazılım kullanmayın emek hırsızlığı yapmayın gibi adeta son tüketiciyi aptal yerine koyan bir tutum sergileyeceksin . Gerçi microsoft her türlü karda sonuçta 32 bit te olsa o OS'u üreticiye satıyor mu ? evet satıyor . O zaman tek kaybeden biziz. Gerçi bu Win7 mevzusuna girersek çıkamayız ama şu kadarını söyleyeyim Samsung; Vista'dan Win7 'ye geçiş periyodunda bir çok müşterisine ayıp etti. Piyasa da bulunan çoğu marka Vista'dan Win 7 'ye geçiş için ya hiç ücret almadı ya da devede kulak sayılabilecek ücretlerle tüketicisine Vista denilen illetten kurtulma imkanı sağladı. Şimdi kendinizi piyasası çok çetin olan bir sektöre giriş yapmak isteyen bir üretici olarak düşünün ve üreteceğiniz şey de boru değil haa bilgisayar ve bu kıran kırana rekabetin olduğu bir sektör . Önünüze müşteri sadakatini sağlayacak böyle bir fırsat geçiyor ( vista ----> win7 geçişi ) HP , Toshiba gibi köklü firmalar bile ya ücretsiz geçiş sağlıyor ya da düşük bir ücretle kullanıcılarına bu imkanı veriyor. O dönemlerde araştırdığım kadarıyla avrupa ülkelerinde bu geçiş kolaylığı sağlandı ama Samsung TR'de bu imkanı tüketicisine sunmadı . Şimdi ben Samsung'a ne diyeyim ya da beni Avrupalı müşterisi kadar değerli görmediği için bu firmayı suçlayabilir miyim ? Ya da şöyle diyelim bu notebook'un kullanım ömrü elbette bitecek işte o zaman ben yine Samsung Diz Üstü bilgisayarı seçer miyim ? cevabını da vereyim : SEÇMEM kuyruk acım geçinceye kadar da bir daha Samsung ürünü satın almamaya özen gösteririm.

    Eğer konudan sapma olduysa kusura bakmayın arkadaşlar. Yukarda yazdıklarım da Samsung Laptoplarla ilgili genel düşümcelerime ekleyebileceğim şeylerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx3650p -- 29 Ocak 2010; 13:16:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

     ###Samsung Laptoplar Hakkında Kullanıcı Görüşleri###

    İmzamdaki model.Aldığım 5 ay oldu ama tuşların üzerindeki lekler beni şimdiden üzdü.Çokta sık kullanmadım halde.O sadece bir kısmı diğer tuşların üzerindede var

    Aynen ya bende de aynı problem var




  • klavyedeki iz sorunu zamanla her laptopta oluyor çünkü elin sıcaklığı ve teri ile bunun olması kacınılmaz.o yüzden yapacak birşey yok
  • Bende R520 - JS01tr alarak aranıza katıldım... İlk izlenimler gayet güzel hiç bir sıkıntı yok şimdilik... Bu arada tuşlarda kararma içinde benim 3 aylık hp pavilion marka laptopumda da olmuştu yani samsunga özel bişey değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herby

    Bende R520 - JS01tr alarak aranıza katıldım... İlk izlenimler gayet güzel hiç bir sıkıntı yok şimdilik... Bu arada tuşlarda kararma içinde benim 3 aylık hp pavilion marka laptopumda da olmuştu yani samsunga özel bişey değil...


    hayırlı olsun iyi günlerde sorunsuz kullanırsınız umarım
  • Benim kullandığım Samsung R520'de de klavyede siyahlaşma sorunu mevcut.

    Sadece kendimde oldu sanıyordum, demek ki genel bir sorunmuş.

    Garantiye versek bu konu hakkında hiç hakkımız olmaz mı acaba? Tamamen kullanıcı hatası mı?

    Bu kadar kısa zamanda olması beni şaşırttı diyebilirim, daha 6 aydır kullanıyorum.
  • bu tür şeyler bütün laptoplarda oluyor normal yani ayrıca bakın arkadaşın hp'de 3 ay gibi bir zamanda olmuş.sanırım garanti kapsamında değildir bu olay
  • np 350v5c s0ktr kullanıyorum alalı 1 ay oldu harika bir makine hiç bir kusuru yok crysis 3 dahil her oyunu kasmadan oynuyorum 1449 tl ye aldım bu fiyata emsali bile bulunmaz illaki bi özelliği eksik olur (oda en yakın acer casper gibi dandik markalarda) f/p görüntü ve kalite açısından emsalsiz müthiş bi notebook almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim sadece oyuna girince biraz ısınıyor oda bu performanstaki her bilgisayarda olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.