Şimdi Ara

Samsung kamera stratejisini sürdürmeye devam ediyor: Yenilikten ziyade istikrar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung kamera stratejisini sürdürmeye devam ediyor: Yenilikten ziyade istikrar!

Samsung’un mobil fotoğrafçılık alanındaki liderliği, son dönemde rakiplerinin cesur hamleleriyle sarsılıyor. Vivo ve Oppo gibi markalar, gelişmiş kamera sistemleriyle öne çıkarken, Galaxy S25 Ultra’nın büyük yenilikler sunmaması eleştiriliyor. Yeni modelin, bir önceki versiyonla neredeyse aynı kamera donanımına sahip olması, Samsung’un rekabetçi yeniliklerden kaçındığı yönünde yorumlara yol açıyor.

Şirketin kendi geliştirdiği 200MP ISOCELL HP9 sensörünü rakiplerine satıp kendi amiral gemisinde kullanmaması da dikkat çekiyor. Bu kararın ardında, doğrudan bir pazar tehdidi olmaması yatıyor. Vivo X200 Pro ve Oppo Find X8 Pro gibi cihazlar, kamera konusunda öne çıksa da, satış rakamları açısından Samsung’a ciddi bir meydan okuma yaratmıyor. Bu modellerin, daha çok markaların teknik kapasitelerini sergileyen vitrin ürünleri olarak görüldüğü belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Huawei Mate XT global pazar için geri sayıma geçti

Öte yandan, Galaxy S24 Ultra şimdiye kadar büyük bir ticari başarı elde etmiş durumda. 16.82 milyon adet satışa ulaşan model, önceki tüm Ultra serisi cihazların toplam satışlarını aşmış görünüyor. Bu durum, Samsung’un radikal değişikliklere gitmek yerine mevcut stratejisini koruma eğiliminde olmasına neden oluyor. Şirket, kamera donanımında büyük yenilikler yapmak yerine, tasarım ve yazılım tarafında iyileştirmeler sunarak rekabet etmeye devam ediyor.

Tasarım tercihi de Samsung’un kamera değişikliklerini sınırlı tutmasının sebeplerinden biri. Rakiplerinin büyük kamera adaları kullanmasına karşın, Samsung daha minimalist ve şık bir tasarımı benimsiyor. ALOP lens teknolojisi sayesinde kamera çıkıntısını azaltarak daha estetik bir görünüm sunmayı hedefliyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2025/02/03/galaxy-s25-ultras-camera-upgrades-reportedly-skipped-due-to-lack-of-competition/

• rakibinden sonra telefon çıkartıyorsun hazır üstünlük elinde adamlar 7 8 daha ürün çıkartmayacak. kamera telefon için bir çok kişiye göre ilk seçim kriteri. fark atıp kaymağı yemek varken akla hayale gelmeyecek bir strateji ile rakibin önüne geçmiyorsun.

bence tek açıklaması yatırımcı firmaları aynı bu iki markanın da yoksa piyasayı sallama imkanını kimse elinin tersiyle itmez
  • Kısaca bu samsung batmadan akıllanmaz

• Samsung un s25 de yeni hiç bişey koymayıp fiyatı köpürtmesine bir bahane haber daha

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstikrarı olması için tüm kamera iyileştirmeleri de eski modellerine vermesi gerekirdi ama vermiyor...

Buna istikrar denmez kamerasında terfi ettirmeme denir ... ( Ultrawide sadece terfi aldı gerisi aynı hatta S23 Ultra da ki de aynı ... ) .

• Bu olay bana Ekrem İmamoğlu'nun temel atmama törenini hatırlatıyor :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt
    Çünkü attırmıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yani mantıklı olduğu kadar mantıksız da. Diğer markalar teknoloji olarak önplana geçmeye çalışsa da samsung ve apple yazılım, donanım ve fiyat(ikinci el piyasa) istikrarıyla zirvedeler. Apple fiyatına gidip başka marka almak donanımı daha iyi olsa bile mantıksız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Samsung Note Serisi ve saatlerindeki desteği çok erken çekmesi ve eski saatlerini bozup, düzeltmemesi sonucu ben Samsung'tan soğudum açıkçası. Bu iki konuda, donanım açısından dünyanın en iyisi olsa da yazılım ve özellikle müşteri memnuniyeti açısından gittikçe kötüleşiyor. Saatin daha ömrü olmasına rağmen Huawei Watch GT 3 ile değiştirdim. Note 8'i de zamanı geldiğinde Samsung olmayan bir telefon ile değiştireceğim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lterlemez

Samsung Note Serisi ve saatlerindeki desteği çok erken çekmesi ve eski saatlerini bozup, düzeltmemesi sonucu ben Samsung'tan soğudum açıkçası. Bu iki konuda, donanım açısından dünyanın en iyisi olsa da yazılım ve özellikle müşteri memnuniyeti açısından gittikçe kötüleşiyor. Saatin daha ömrü olmasına rağmen Huawei Watch GT 3 ile değiştirdim. Note 8'i de zamanı geldiğinde Samsung olmayan bir telefon ile değiştireceğim sanırım.
    S 3 gibi bir akıllı telefon 11 sene kullanılabiliyor ise saat sizce kaç sene kullanılabilir? Ama Samsung'a göre kaç sene kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 4 Şubat 2025; 16:54:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lterlemez

S 3 gibi bir akıllı telefon 11 sene kullanılabiliyor ise saat sizce kaç sene kullanılabilir? Ama Samsung'a göre kaç sene kullanılabiliyor.

Alıntıları Göster
    Bu neden ile "amiral gemisi" model etiketinin hiç bir anlamı kalmadı. Düpe düz kazık yiyoruz.

• lterlemez L kullanıcısına yanıt
    valla o konuda ben baya muzdaribim samsung watch 3 45 mm aldım watch 4 serisi çıktı wear os ile çıktı aynı donanım olmasına rağmen tizende bıraktılar doğru düzgün uygulama desteği kalmadı 1 senelik saat çöp oldu bende o an apple sistemine geçmiştim parası olan kafam rahat olsun diyen apple dan şaşmaz ha google serisi olsa bir alternatifte o olurdu pahalı mahalı ama bana ne zaman güncelleme gelecek ya diye forumlarda gezmezsin

• zncrsz16 Z kullanıcısına yanıt

Aynı durumdayız. Bir watch 3 de bende var. Ama ben de bir de gearVR gözlük de var. Note fe ile almıştım. Onda da ya 1 yıl ya da 2 yıl sonra destek gitti. Yeni telefonlar desteklemez oldu. Telefonun ekranı da 1 yıl anca gitti. Hem eğimli ekran olması, hem de ısıtarak söküp pillerini yenilemelerinden dolayı soğukhava depolarına girip çıkarken cebimde kırılmıştı. Yani gözlük de 1 yıl sonra elimde patladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 4 Şubat 2025; 19:38:10 >
  • rakibinden sonra telefon çıkartıyorsun hazır üstünlük elinde adamlar 7 8 daha ürün çıkartmayacak. kamera telefon için bir çok kişiye göre ilk seçim kriteri. fark atıp kaymağı yemek varken akla hayale gelmeyecek bir strateji ile rakibin önüne geçmiyorsun.

bence tek açıklaması yatırımcı firmaları aynı bu iki markanın da yoksa piyasayı sallama imkanını kimse elinin tersiyle itmez

• Bu güzellemeler işe yaramaz...
    Sonuçta değişmeyen bir gerçek var; telefonda kamera anlamında bir ilerleme, yükseltme yok.
    Aynı donanımı 3 nesildir çakıp duruyorlar ve siz de "Şirket, kamera donanımında büyük yenilikler yapmak yerine, tasarım ve yazılım tarafında iyileştirmeler sunarak rekabet etmeye devam ediyor." diye normalleştirmeye çalışıyorsunuz.

• Seneye güncelleme gelir 108 megapiksel kamerayı da samsung s 20,21,22 kullandı 3 yılda bir güncelliyor

• zncrsz16 Z kullanıcısına yanıt
    İşte ben de Watch 3 ailesinin Sport versiyonunu aldım. Adamlar Tizen'e yaptıkları son iki firmware ile antrenman b..unu getirdiler ama kalp monitörü bozuldu. Sadece tamamen kapanıyor veya sürekli çalışıyor, 10 dakika ölçümü bozuldu. Düzeltmediler de ve sonra da zaten "yeni telefonlara desteği kesiyoruz" dediler. Ama reziller, ne yaptı sonra dersiniz, "Watch 7'nin, Android desteğini kestikleri telefonlara desteği devam edecek" dediler. Note 8 And 9'da, Note 9 ise 10'da kaldı ve Samsung Watch 7 desteği veriyor bu telefonlara; evet, yanlış duymadınız, artık güvenlik güncellemesi dahi vermediği And. 9/10'lu telefonlara Watch 7 desteği veriyor, yeter ki saat satılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 5 Şubat 2025; 19:45:15 >
  • kullanıcıları memnun kaliteden anlamıyorlar zaten yine de meraklısı alıyor yoksa suratına tükürülecek gibi değil kameraları iğrenç ötesi

• lterlemez L kullanıcısına yanıt

Samsungta hiçbir şey değişmiyor ekosistem ve devamlılık olarak uzak durulması gereken bir marka, ucuza aldığın zaman telefon tablet çok koymaz maksat süreklilik devamlılıksa uzak duracaksın para verip kanser ediyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.