Şimdi Ara

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6> (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
11
Favori
284.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dün cihazımı sattım s4 alacam sl devrı kapandı artık 3 yıl kullandım telefon 3. yıla girerken salaklaştı o kadar rom yukledım galıba ondan oldu s4 terfı zamanı geldı galıba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haddat

    ics den çabuk sıkıldım.. bende frenkeshtayn roma gecdim.. bu arada teli fullbrick ettim .. download moda bile girmiyordu.. düzeltene kadar akla karayı seçtim... şansım varmış halletim yani..

    Geçmiş olsun hocam, nasıl fullbrick oldu ve nasıl hallettiniz merak ettim?
  • Sanrupid kullanıcısına yanıt
    İcs den geri dönüş için 3 parça rus romu ve pıt dosyası yükleyip dönmek lazımdı ben nasıl olsa ddlf2 tabanlı diye direk yüklemeye kalktım.Ve cihaz öldü resmen.. Araştırmalarım sonucu .. tel şarzda takılı durumda iken pili çıkarıyorsun biraz bekliyorsun sonra pili takıp download moda giriyorsun..Tatatatam .. Şans yüzüme güldü..ve başardım yani cihaz gerçekten sağlam çıktı.. Şu kenerdaki soyulmalarda olmasa..
  • Anladım hocam, çözüm yönteminizi not aldım bir kenara. İnşallah lazım olmaz. Paylaşım için teşekkürler, güle güle kullanın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    quote:

    Orijinalden alıntı: gak007

    Herkese selamlar...Bugun birdenbire telefonumun bağlantısı gitti.Sonra brs kurcalarken imei numarasının olmadıgını gördüm.Daha önceden vardı.Biraz nette araştırdım kutusundaki imei tele tekrar kaydetmem için mühendis moduna girmem lazım.Bunun hakkında bilgisi olan var mı acaba ?Teşekkürler..

    imei numarası durduk yere uçmamıştır, öncesinde rom yükleme yada root yetkisi kullanan bir program ile herhangi bir değişiklik yaptınız mı?

    Eğer EFS klasörünüzün yedeği varsa, root explorer tarzı bir program ile geri kopyalayıp imei numaranızı kurtarmanız mümkün. Onun haricinde, telefonumuzda download ve recovery modlar mevcuttur. Mühendis modundan kastınız hangisi bilemedim. Bu modlara girmek için:

    Recovery mode: Home + Power + Volume up
    Download mode: Home + Power + Volume down

    tuşlarına aynı anda basılı tutmanız gerekiyor.

    Kusura bakmayın fizelerdi yaz telaşesiydi mesajınızı yeni gördüm.Herhangi bir prog fln yuklemdık zaten telefonu babam kullanıyor.




  • arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz. benimde 9003 sl telefonumun ekranı çatladı servise verdim 270 tl ye değişecek. garantisinin bitmesine 5 ay var. uygun ucuz başka bir telefon belirledim lg l9 hoşuma gitti.ekranı büyük tel arıyorum ve fiyat performans olarak hoşuma lg l9 gitti. sizce ikinci elini telefonumun üstüne ne kadar vererek almalıyım. aslında lg l9 800 e de satılıyor ama internete baktım 9003 satan yer yok karşılaştırma yapamadım. sizce karşılaştırma yaparsak durum ne olur. temiz ikinci el l9 bulsam ne kadar vermek değer üstüne. bu arad bendeki tel de temiz zaten üst panel komple değişiyor..
  • Bende bir i9000 s var onu 4.2.1 nightly rom ile güncelledim.

    Bir tane de i9003 SL aldım onu da son rom ile güncelleme yapmak istiyorum. Ama rom, root, gapps gibi
    klasörleri bulamıyorum. Yardımcı olur musunuz lütfen
  • Kafam şu ara başka konularla dolu, foruma bir göz atayım dedim, sorunuzu gördüm ancak "klasörleri bulamadım" ile neyi kastettiğinizi anlamadım hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 20 Temmuz 2013; 0:08:02 >
  • i9000 için rom ve gapps şeklinde rar lı klasörler indirdim internetten
    sizler link vermiştiniz nerden indirileceğine dair.

    i9003 SL için rom ve gapss (zipli dosyalar var ya onları) nerden indirebilirim? diye sormak istemiştim.
  • İngilizce sorun olmayacaksa aşağıdaki linkten kafanıza ve ihtiyaçlarınıza uygun olan romu bulup indirebilirsiniz. Konuların içinde ilgili gapps linkleri de mevcut oluyor. Custom rom istemiyorsanız, stock romlar da bu konuda mevcut.

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1368
  • ingilizce biraz sorun olcak ama deneyip bulmaya çalışırım.
    ilgin için teşekkür ler.
  • İş güç koşturmaca derken bu işlerden çok uzaklaşmışım arkadaşlar. Belki içinizde duyan olmuştur, belki siz de ilk benden duyacaksınız.

    En iyisi dediğimiz DDLF2 hindistan romuna güncelleme gelmiş geçen ay. Kod adı: DDMF1 (Tabiki 2.3.6 ve yine worldwide suitable - Tüm dünyada kullanılabilir )

    http://www.sammobile.com/firmwares/ (i9003 yazıp aratın)

    Bu güncelleme ile birlikte pil kullanımında iyileştirme olduğu, romun daha hızlı ve akıcı hale geldiği, telefonun açılış süresinin de oldukça kısaldığı söyleniyor. Ufak tefek hatalar da giderilmiş.
    (Umarım kilit ekranında pil %18'e düştüğünde yazan "Şarj oluyor" yazısını da düzeltmişlerdir.)

    Xda boş durmamış, rom için cf-root da çıkartmış.

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2340314

    Vakit bulabilirsem kurup deneyeceğim diyip duruyorum hep, bunu da denenecekler listeme aldım. Aklınızda bulunsun. Custom romlardan sıkıldıysanız, bu güncel offical roma bir şans verin derim.

    Deneyen olursa, görüşlerini bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 24 Temmuz 2013; 13:09:46 >




  • Ben cyanogen mod 4.2.2ye geçiş yaptım. Şu an memnunum. Türkiye için orjinal romundan geçiş yaptım bekleme süresinde baya bi iyileşme oldu. Cpu frekansını da 600e sabitledim. Whatsapp twitter konuşma için gayet yeterli oldu. Bir de batarya eskimişti bugün yarın orjinal bataryam elimde olur. Merak eden olursa son durumları bildirenilirim bende

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: morqos

    Ben cyanogen mod 4.2.2ye geçiş yaptım. Şu an memnunum. Türkiye için orjinal romundan geçiş yaptım bekleme süresinde baya bi iyileşme oldu. Cpu frekansını da 600e sabitledim. Whatsapp twitter konuşma için gayet yeterli oldu. Bir de batarya eskimişti bugün yarın orjinal bataryam elimde olur. Merak eden olursa son durumları bildirenilirim bende

    4.2.2 Deneyimlerinizi merak ediyorum açıkçası, ne artıları var, ne eksileri var, bug vs mevcut mu gibi. Hangi romu yükleydiyseniz link paylaşmanız daha güzel olacaktır.

    Bu arada, yeni bataryayı nereden, kaça temin ettiniz?
  • Sanrupid kullanıcısına yanıt
    Rom olarak bunu kullandım :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2299301

    Daha önceden Cyanogenin 4.0.1 yüklemiştim ama pek beğenmemiştim ama jelly bean hoşuma gitti.

    -Bug olarak değil de sıkıntı olarak hem havalardan hem de yoğunluktan olsa gerek telefon şarjdayken hotspotu açınca baya ısınıyor. Hatta yatağa yanıma koyuyorum bazen ellemekten çekiniyorum. cihazın termometresi 50dereceyi gösteriyor bazen.
    -3g arama henüz yok
    -Stok rom dan çok daha hızlı geldi bana
    -Ben twitter facebook whatsapp ve telefon konuşması olarak kullanıyorum telefonu, oyun oynamıyorum. Bence denemelisiniz.
    Ayrıca şunu söylemeliyim ki ben telefonun hızını en yüksek 600mhz olarak sabitledim. Hafiften yavaşlığı var ama bunu bilerek kullanıyorum.
    Bence bu şekilde bile 2.3.6 dan daha güzel. Güncel işler için yeterli oluyor


    Bataryayı gittigidiyor üzerinden satın aldım 35tl'ye orijinal olduğu yazıyor. Gelince kontrol edeceğim.
    Link olarak şöyle :http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/samsung-galaxy-s-i9003-tam-orjinal-batarya-88731371




  • Paylaşımınız için teşekkür ederim. Her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı olur, bu yaptığınızı ben de daha önce denemiştim. 600mhz elbette çoğu iş için yeterli, ancak multitasking durumlarında en azından 800mhz daha kabul edilebilir bir hız oluyor bence. Yerinizde olsam 600-800mhz arası gidip gelecek şekilde de deneme yapardım. Hız olarak 600mhz'de yavaşlık hissetmiyorsanız, buna elbette gerek yok.

    Orijinal pili geçtiğimiz sene yetkili servisten sordurttuğumda daha fazla bir fiyat söylemişlerdi. Elinize geçecek olan pilin orijinalliğini iyi inceleyiniz, en nihayetinde sağlığınız açısından önem arz ediyor. (Şarj ederken ısınmaya bağlı, şarjı kesmeme gibi durumlarda patlama olması gibi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 25 Temmuz 2013; 22:59:57 >
  • Pil elinize geçti mi?

    Satıcıya ait yorumları okurken şu mesaj dikkatimi çekti:

    " +Ürün belirtildiği gibi orjinal ve çok hızlı elime ulaştı. -Fakat yollanan orjinal batarya 1500 mAh olan i9000 bataryasıdır. Alacakların buna dikkat etmesini gerekir. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanrupid -- 29 Temmuz 2013; 14:09:06 >
  • Pil elime geçti. Ne yazık ki 1500mah geldi bana da. Bahsedildiği gibi orjinal batarya.Yani öyle umuyorum. Paketin üstünde samsung hologramı var. Şu an pek fark göremedim. 2-3 şarj sonra biraz daha düzelir diye umuyorum. Samsungun tek sıkıntısı bekleme süresinde zannediyorum. İphone da hiç böyle değil. Telefona dokunmazsanız şarj oynamıyor neredeyse. Şahsen ipad kullanıyorum ve bu şarj konusu bütün ios cihazlarında aynı. Eğer düzeltemezsem 1 2 ay sonra elden çıkarmayı düşünüyorum telefonu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz sorun tüm android cihazlarda geçerli. Yüklediğiniz programların arka planda çalışır şekilde kalması ve sistemin ekran kapalıyken uyku moduna girmesini engellemesi ile alakalı bir durum. Buna kesin çözümü aylar önce keşfettiğim ve Türkçe çevirisini (işlerim dolayısıyla bitiremedim henüz) yaptığım program ile çözdüm ben. Burada da paylaşmıştım.

    Deep Sleep Battery Saver.

    Ayrıntılı bilgi için:

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2030696

    Kullanımı konusunda aklınıza takılan soruları cevaplayabilirim.




  • Bunu 2.3.6 da kullanıyordum fakat bazı mailleri beklerken geç gelmemesi için kaldırmıştım. Şu an tavsiyeniz üzerine tekrar yükledim ama aynı durumda uyku moduna istediğim gibi geçmiyor. Bu yüzden şimdiden telefon araştırmaya başladım. Xperia sp ve iphone a bakıyorum. Tabi şu an beklemedeyim. Siz memnun musunuz. Batarya durumunuz nedir. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki telefonda oyun bulunmuyor. Neredeyse sadece whatsapp ile 5-10 saat kullanım süresi alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morqos -- 30 Temmuz 2013; 22:12:26 >
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.