Şimdi Ara

Samsung I9003 Galaxy SL >ANA KONU<Yeni 2.3.6> (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
11
Favori
284.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg
    @SSsubayı hocam

    yazılanların çoğunu okudum ama okadar çok şey yazılmış okadar insan okadar farklı yüklemeler yapmış kimi kies kullanabilmiş kimi başka türlü yüklemiş
    galiba benim kafam karıştı
    bu konuda en son yüklenebilir sürüm için (2.3.6 yada 2.3.5 farkettmez) rehber oluşturan biri varmı yada kimin bu rehberi paylaştığını biliyorsanız veya biri rehberi en son hali ile tekrar paylaşabilirse bu işten kurtulmak istiyorum bi an önce hıza ve güç tasarrufuna ihtiyacım var.

    konuşma sürelerim çok yüksek (günlük olarak )
    internet te hayli fazla
    tabi haliyle batarya sabahtan akşama idare etmiyor yedek batarya ile uğraşmak ta yorucu kapat aç
    kapatıp açması bile yavaş lütfen rehber varsa tekrar paylaşın yeni katılanlar için
    acaip yoruldum 3 gündür aralıksız yazıları okuyorum
    dün gece de yanlış anlamış olduğum için telefonu root yapmaya çalıştım anlaşılan (kesin kafam karıştı benim)
    varsa rehber paylaşımı yaparmısınız lütfen


    Geçmiş sayfaları karıştırdım, arkadaşların faydalandığı linki buldum:

    http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-2-3-5-i-kiesten-yuklemek

    Biraz kafa karışıklığı olmuş haklısınız, siz rootla alakalı problem yaşadığınızı paylaşınca biz de direkt çözüme odaklı cevaplar yazdık. Esas amacınızın rom update olduğunu da paylaşmış olsaydınız sanırım bu kadar zahmete girmeyecektiniz dün gece Bu işler biraz da deneme yanılma ile oluyor. Kolay gelsin...

    çok teşekkür ederim gereken yüklemeleri akşam yaptıktan sonra gerekli paylaşımları tekrar yapıcam
    yardımlarınız için çok çok çok teşekkür ederim
    ayrıyetten ufak bi ayrıntıyı sormadan edemicem
    bu işlemi yapmadan önce telefonu yedeklemelimiyim bilgiler silinecek mi ?
  • az önce gelen link içinde indirilecek iki farklı link var fakat biri çalışmıyor
    http://www.bb0.net/android/firmware_arac..._v1.83.exe linki açamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    az önce gelen link içinde indirilecek iki farklı link var fakat biri çalışmıyor
    http://www.bb0.net/android/firmware_arac..._v1.83.exe linki açamadım

    Odin v1.83 die aratin googleden cikan bi siteden indirin.bilgilerin hepsi silinecek.bu update ile batarya ve internet deneyimi daha iyi oldugunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim.yedekleme derken bence sadece rehber ve fotolari falan yedekleyin oburleri bastan yuklenir format ain temiz update olsun.bu islemi yapin bitirin batarya icin farkli tuyolar verecegim ciddi anlamda menun kaldigim ayarlar ve sarj suresini.ciddi anlamda etkileyen ayarlar.simdiden kolay gelsin :)

    Sanrupid hocam yoklugumu hissettirmiyonuz valla :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SSsubayı


    quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    az önce gelen link içinde indirilecek iki farklı link var fakat biri çalışmıyor
    http://www.bb0.net/android/firmware_arac..._v1.83.exe linki açamadım

    Odin v1.83 die aratin googleden cikan bi siteden indirin.bilgilerin hepsi silinecek.bu update ile batarya ve internet deneyimi daha iyi oldugunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim.yedekleme derken bence sadece rehber ve fotolari falan yedekleyin oburleri bastan yuklenir format ain temiz update olsun.bu islemi yapin bitirin batarya icin farkli tuyolar verecegim ciddi anlamda menun kaldigim ayarlar ve sarj suresini.ciddi anlamda etkileyen ayarlar.simdiden kolay gelsin :)

    Sanrupid hocam yoklugumu hissettirmiyonuz valla :)

    TEŞEKKÜR EDERİM
    BATARYA İÇİN PAYLAŞIMLARINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

    BU ARADA ODİN 1,83.EXE ŞART MI YOKSA ODİN 2 İLE DE YAPILABİLİR Mİ ARALARINDA FARKLILIK OLUR MU
    ODİN 2 KURMUŞTUM DA ONDAN SORDUM
  • Android dünyasına yeni katılan kişilerde kavramlar ve uygulamalar karışıklık yaratıyor. Anlamada güçlük çekiliyor.
    Bu konularda okuyanları aydınlatabileceğini düşündüğüm aşağıdaki a.ıklamaları yazmayı uygun gördüm.
    Umarım faydalı olur.


    KAVRAMLAR

    Android: Google tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiş, açık kaynak kodlu işletim sistemidir. Linux tabanında yazılmıştır.

    Kernel: Çekirdek manasına gelir, işletim sisteminin kalbidir. Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır. Bilgisayarlardaki BIOS olarak düşünebilirsiniz.

    Root: Linux işletim sisteminde sınırsız yetkiye sahip olma işlemdir. Windows taki Administrator a karşılık gelir. Telefon yazılımına sınırsız müdahele etme yetkisi verir. Üretici firma kullanıcılara bu yetkiyi vermez. Bazı programlar ve yazılımlarla bu yetki alınır. Root işlemi sayesinde üreticilerin silinmesine izin vermediği programlar silinebilir, bazı özel programlar çalıştırılabilir.

    ROM: Read-only-Memory (Yalnıza okunabilen bellke) demektir. Telefonun çalışması için gerekli olan tüm yazılımı içerir üzerinde değişiklik yapılamaz. Rom tamamen değiştirilebilir. İçinde kernel i barındırır. YAni farklı bir rom la aynı bios ta yaptığımız değişiklikleri yaparak telefonumuza o/c yapabiliriz. Ancak size tavsiyem orjinal üretici kerneli içeren Rom lar yüklemenizdir.

    Download Mode: Ses kısma+Home+Power tuşlarına aynı anda bastığınızda açılır. Telefona üçüncü parti programlar aracılığıyla farklı ROM yüklemek için kullanılır.

    Recovery Mode: Ses açma+Home+Power tuşlarına aynı anda bastığınızda açılır. Yedekleme, yedeğe geri dönme, rom güncellemesi kurmak, fabrika ayarlarına geri dönmek için kullanılır. Tamamen üretici tarafından yazılmış, orjinal bir birimdir.

    Stock ROM: ÜRetici firma tarafından sadece o telefon için geliştirilmiş orjinal yazılımdır.

    Custom ROM: Kullanıcılar tarafından sadece o telefon için geliştirilmiş orjinal olmayan yazılımdır. İçinde barındırdığı kernel orjinal olabilir. Olmayanları da vardır. Tavsiyem orjinal kernel içeren Rom ları kullanmak yönündedir.

    CWM Recovery: ClockWork Mode Recover demektir. Kişiler tarafından yazılan Custom rom ları yüklemek, yedekleme ve geri yükleme işlmelerini yapmayı sağlar. Genelde içinde root içerir. Daha doğrusu CF-Root yüklerken beraberinde CWM de gelir. Kullanımı basittir.

    Cf-Root: ChainFire Root demektir. ChainFire adlı kullanıcının yazdığı, orjinal kerneller üzerine kurulu root işlemidir. Genelde Odin üzerinden PDA dosyası halinde yüklenir. Ayrıca custom ROM ların bir çoğu da CF-Root la gelen CWM aracılığıyla kurulur.

    Deodex: Farklı temalar yükelemek için gerreklidir. Bir çok custom rom bu özelliği içerir. Yoksa ayrıca yüklemek gerekir.


    KULLANILAN PROGRAMLAR

    Odin: Telefona farklı rom, hatta samsung tarafından internet ortamına sunulan stock romları yüklemek için kullanılır. Mevcut romlarda yapılacak değişiklikleri içeren dosyaların yüklenmesi için de kullanılır.

    SuperOne Click: Telefonlarda SuperUser yetkisine sahip olmak yani root yapmak için kullanılır. Programın her versiyonu her telefonu desteklememektedir. Ayrıca program geriye dönük destek de sunmamaktadır. Yani bir üst sürüm bir alt sürümün desteklediği telefonları desteklemeyebilir.

    Özel yazılmış küçük programlar: Çok spesifik amaçlarla kullanılır. Örneğin Galaxy Note da root işlemi küçük bir bat dosyası aracılığıyla yapılmaktadır. Ekseriyetle ihtiyacınız olmayacaktır.


    PROGRAMLARIN KULLANIMI (!!!Burada hiçbir sorumluluk almadığımı, zaman zaman uygulama yöntemlerinin değişebildiğini belirtmek isterim!!!)

    Odin Kullanımı:

    Odin i kullanmadan önce telefonunuzun tüm driverlarının yüklü olduğundan emin olunuz...

    Odin i açtığımızda sağ tarafta PIT, BOOTLOADER, PDA, PHONE, CSC kısımları bulunur. PIT kısmı 3 ya da 4 dosyalı ROM ları yükleneceği zaman kullanılır. Tek dosyalı ROM lardan önce PIT yüklemek geriye dönülmez hatalara sebebiyet verebilir. Dikkat etmek lazım.

    3 ya da 4 dosyalı ROM umuz varsa önce PIT dosyası seçilir. Sol tarafta bulunan üstteki üç seçenek tıklanır. PIT dosyası yüklenir. Bu dosya yüklenecek dosyaların telefonda nereye yükleneceğinin bilgisini içerir. Bu nedenle tek dosyalı yüklemelerde kullanılmaz. Yükledikten sonra batarya çıkarıp beklemek gibi uygulamalar olabilir. Spesifik olarak hatırlamıyorum. ROM un nasıl yükleneceği konusunda ayrıntılı bilgi zaten o ROM u yazan kişi tarafından size sunulur.

    Tek dosyalı ROM lar ise genelde PDA kısmından yüklenir. Dosya seçilir. Sol tarafta re-partition kısmı bu sfer boş bırakılır(default hali). Telefon bilgisayara bağlanır. Odin Telefonu görür. Start a basılır. Dosya büyüklüğüne göre 3-5 dk sürebilir.
    Video linki:http://www.youtube.com/watch?v=UT6QhitJdz8&feature=player_embedded

    Odin le sadece ROM yüklenmez. Root dosyası da yüklenir. Bunlar da PDA kısmından yüklenir.

    Odin dosya formatı .tar ya da .md5 tir. Bunlar winrar tarafından tanınır. İnsanlar uzantıyı rar sanar ve dosyaları çıkarırlar bu hataya düşmeyin.
    Link:http://hotfile.com/dl/116095613/1d3d429/Odin3_v1.83.exe.html


    CWM Recovery Kullanımı: Odin le ya da 3. parti küçük programlarla kurulan bu mod backup almak, .zip dosyası üzerinden custom ROM yüklemek, fabrika ayarlarına dönmek, dalvik cache temizlemek için kullanılır. Recovery moda girildiği gibi girilir. Esasen farklı tarzda recovery moddan başkası değildir. Kullanımı kolaydır. Install .zip from Sdcard seçeneğinden daha önceden telefona yüklediğimiz .zip uzantılı dosya seçilerek yükelem yapılır. Her farklı ROM için farklı CWM mevcuttur. Sizin kullandığınız rom a uygun CWM dosyasını kullandığınızdan emin olun.
    ROM yükleme video linki:http://www.youtube.com/watch?v=QL0js0CaH2w&feature=player_embedded
    Backup alma:http://www.youtube.com/watch?v=J_Y-8DP7vps&feature=player_embedded

    SuperOne Click Kullanımı: USB hata ayıklama modu ve KİES modu seçili halde telefon bilgisayara bağlanır. KİES tamamen kapatılır. Telefonu destekleyen SOC programında root tuşuna basılarak işlem gerçekletirilir. Kullanılan sürüme dikkat edilir. Her farklı ROM için farklı root işlemi vardır. Her sürüm SOC desteklemez. Yazılım sürümünüzü kontrol edip uygun bir root işlemi bulmanız gerekir. Aşağıdaki link stock froyo rom u içindir...
    i9003 Froyo için:http://www.multiupload.com/RS_MBC2NWBQNR




    GINGERBREAD YÜKLEME

    Samsung Galaxy SL i9003 telefonu stock olan Froyo sürümünden XXKPM'ye yani Gingerbread 2.3.5 sürümüne yükseltme klavuzu da hazırlayayım dedim. Bu sefer internette bulunan hazır ingilizce bir kaynağı çevirmeyi yeğledim. Arkadaşların KİES üzerinden 2.3.5 ve 2.3.6 ya geçiş serüveni vardı. Onu kullanmak da mümkün.

    ÖNEMLİ NOT: Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Tercih size aittir. Sorunsuz çalıştığı birçok kişi tarafından onaylanmıştır.

    Başalmadan önce yapılması gerekilenler:

    1. KİES i kurun ve güncelleyin.
    2. Telefonu KİES e bağlayın ve tüm driverların yüklü olduğundan bu sayede emin olun. Emin olduktan sonra telefonu bilgisayardan ayırın ve telefonunuzu kapayın. SİM kartını ve hafıza kartını çıkarın. Aşağıdaki adımlarla devam edin.
    3. Odin3 v1.83 ü indirin ve bilgisayarınıza kurun. Link:http://hotfile.com/dl/116095613/1d3d429/Odin3_v1.83.exe.html
    4. XXKPE dosyalarını indirin. Link:http://hotfile.com/dl/125246801/36c9b39/I9003XXKPE.rar.html (şifre: samfirmware.com)
    5. XXKPM dosyasını indirin. Link:http://hotfile.com/dl/132666832/c6474bf/GT-I9003_SER_I9003XXKPM_I9003XXKPM_I9003SERKPM.rar.html (şifre: sampro.pl)


    Sırasıyla yapılması gerekenler:

    1. Odin3 v1,83 ü çalıştırın.
    2. Telefonu download moda alın. (Ses kısma+home+power)
    3. Telefonu usb aracılığıyla bilgisayara bağlayın. Odin de bağlandığını gösteren COM numarası verildiğinden emin olun.
    4. İndirdğiniz XXKPE dosyasını açın. İçindeki latona_20110114.pit dosyasını PIT tuşuna basarak programa gösterin.
    Sol tarafta bulunan Re-Partition, Auto Reboot ve F. Reset Time kutucuklarının seçili olduğundan emin olun.
    5. PDA tuşuna basarak CODE_I9003XXKPE_CL409735_REV08_user_low_ship.tar dosyasını seçin.
    6. PHONE tuşuna basarak MODEM_I9003XXKPE_REV_00_CL1041909.tar dosyasını seçin.
    7. BOOTLOADER tuşuna basarak APBOOT_I9003XXKPE_CL409735_REV08_user_low_ship.tar dosyasını seçin.
    8. CSC tuşuna basarak GT-I9003-CSC-MULTI-OXAKPE.tar dosyasını seçin.
    9. Start a basarak dosyaların telefona yüklenmesini bekleyin.
    10. Odin de PASS yazısını görene kadar hiçbir şey yapmayın. Telefon reset atacak yeni dosyaları yükleyecektir. Sorulan soruları "next" diyerek geçin. HİÇBİR ŞEY yapmadan telefonu kapayın. TEKRARdan download mode a alın.
    11. Odin de Reset tuşuna basın. Re-partition kısmının seçiminin iptal olduğunu göreceksiniz.
    12. İndirdiğiniz XXKPM açın. İçinde bulunan I9003XXKPM_I9003XXKPM_I9003SERKPM_HOME.tar.md5 dosyasını PDA oalrak seçin.
    13. Start a basın. Yükleyecek ve telefon reset atacaktır. *#1234# yaparak sürümü görebilirsiniz.
    14. İster recover modla isterseniz kodla Factory Reset atın.

    İyi kullanımlar.

    XXKPE yüklemek için video:
    http://www.youtube.com/watch?v=6l6hTuWWjLE

    XXKPE yükledikten sonra isteğe bağlı olarak XXKPN ya da XXKPQ yükleyebilirisiniz.
    Bunu yapmak için 12. adımdaki işlemde gereken XXKPN ya da XXKPQ dosyasını seçmeniz yeterli.
    XXKPN:http://hotfile.com/dl/134103590/6ba7005/GT-I9003_SER_I9003XXKPN_I9003XXKPN_I9003SERKPN.rar.html (şifre: sampro.pl)
    XXKPQ:http://www.multiupload.com/31S6FGRW7O (şifre: sampro.pl)

    Not: XXKPM'nin yüklenişini anlatmamdaki sebep 2.3.6 ile bazı arkadaşların sorun yaşamasıdır.

    Not 2: ORjinal Rus rom u üzerinden KİES e bağlanarak güncellemeleri almak mümkündür. Orjinal rus rom u XXKB1'dir
    XXKB1:http://hotfile.com/dl/104985993/f064b46/I9003_XXKB1.rar.html
    10. adıma kadar işlemleri XXKB1 dosyası için uygulayın (XXKPE dosyalarını kullanmayın!).
    14. adımı tekrarlayın. Sİm kart ve hafıza kartı olmadan güncellenmiş KİES e bağlayın.


    Not 3: Orjinal Türk ROM una dönüş forumun 21. sayfasında mevcuttur.

    Kolay gelsin.



    Not: Aklıma gelen noktalar olursa, eksik kaldığını gördüğüm noktalar olursa, bunları gören arkadaşlar beni uyarırsa gerekli değişiklikleri yapacağım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 2 Aralık 2011; 16:14:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    quote:

    Orijinalden alıntı: SSsubayı


    quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    az önce gelen link içinde indirilecek iki farklı link var fakat biri çalışmıyor
    http://www.bb0.net/android/firmware_arac..._v1.83.exe linki açamadım

    Odin v1.83 die aratin googleden cikan bi siteden indirin.bilgilerin hepsi silinecek.bu update ile batarya ve internet deneyimi daha iyi oldugunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim.yedekleme derken bence sadece rehber ve fotolari falan yedekleyin oburleri bastan yuklenir format ain temiz update olsun.bu islemi yapin bitirin batarya icin farkli tuyolar verecegim ciddi anlamda menun kaldigim ayarlar ve sarj suresini.ciddi anlamda etkileyen ayarlar.simdiden kolay gelsin :)

    Sanrupid hocam yoklugumu hissettirmiyonuz valla :)

    TEŞEKKÜR EDERİM
    BATARYA İÇİN PAYLAŞIMLARINIZI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

    BU ARADA ODİN 1,83.EXE ŞART MI YOKSA ODİN 2 İLE DE YAPILABİLİR Mİ ARALARINDA FARKLILIK OLUR MU
    ODİN 2 KURMUŞTUM DA ONDAN SORDUM

    Benim dedigimi kurun oburunu kullanmadim sorun olmasin zaten cok hafif bi program hemen inditilip kurulabilir 2-3 dk lik bi sure icinde :)
    ardicli2000 hocam dokturmussunuz resmen elinize saglik,bilmeyenler icin baya yararli olacaktir yazilariniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg
    @SSsubayı hocam

    yazılanların çoğunu okudum ama okadar çok şey yazılmış okadar insan okadar farklı yüklemeler yapmış kimi kies kullanabilmiş kimi başka türlü yüklemiş
    galiba benim kafam karıştı
    bu konuda en son yüklenebilir sürüm için (2.3.6 yada 2.3.5 farkettmez) rehber oluşturan biri varmı yada kimin bu rehberi paylaştığını biliyorsanız veya biri rehberi en son hali ile tekrar paylaşabilirse bu işten kurtulmak istiyorum bi an önce hıza ve güç tasarrufuna ihtiyacım var.

    konuşma sürelerim çok yüksek (günlük olarak )
    internet te hayli fazla
    tabi haliyle batarya sabahtan akşama idare etmiyor yedek batarya ile uğraşmak ta yorucu kapat aç
    kapatıp açması bile yavaş lütfen rehber varsa tekrar paylaşın yeni katılanlar için
    acaip yoruldum 3 gündür aralıksız yazıları okuyorum
    dün gece de yanlış anlamış olduğum için telefonu root yapmaya çalıştım anlaşılan (kesin kafam karıştı benim)
    varsa rehber paylaşımı yaparmısınız lütfen


    Geçmiş sayfaları karıştırdım, arkadaşların faydalandığı linki buldum:

    http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-2-3-5-i-kiesten-yuklemek

    Biraz kafa karışıklığı olmuş haklısınız, siz rootla alakalı problem yaşadığınızı paylaşınca biz de direkt çözüme odaklı cevaplar yazdık. Esas amacınızın rom update olduğunu da paylaşmış olsaydınız sanırım bu kadar zahmete girmeyecektiniz dün gece Bu işler biraz da deneme yanılma ile oluyor. Kolay gelsin...

    çok teşekkür ederim gereken yüklemeleri akşam yaptıktan sonra gerekli paylaşımları tekrar yapıcam
    yardımlarınız için çok çok çok teşekkür ederim
    ayrıyetten ufak bi ayrıntıyı sormadan edemicem
    bu işlemi yapmadan önce telefonu yedeklemelimiyim bilgiler silinecek mi ?

    Telf. uzerinde ne kadar data varsa (sms, rehber, not vs..) hepsi silinecek bilginize.

    @SSsubayi hocam elimizden geldigince hep destek tam destek :) Pil hakkinda benim de forumda yazdiklarim vardi ama bulamadim, toparlariz aksama ;)

    @ardicli2000 hocam emeginize saglik, eve gectigimde nacizane eklemelerim olabilir benim de.
  • Ne demek hocam. Hep sizlerden ve etraftan okuduklarımla öğrendim zaten ben de.
    Katkılarınızı da bekliyorum. Esasen gelişitirip ana sayfaya koyabiliriz dicem ama o kullanıcı pek oratalarda gözükmüyor gibi .
    Ama olmadı zaten 40. sayfada hem hatırlanır hem de hatrımız olur bakarsınız
  • ELLERİNİZE SAĞLIK AYDINLATICI VE TOPARLANMIŞ BİR BİLGİ SUNMUŞSUNUZ
    KEŞKE BU KONULARDAN ANLAYABİLSEYDİM SİZLER KADAR
    AMA ÖĞRENMENİN YAŞI YOK DEĞİL Mİ
    YAKINDA YAPTIĞINIZ YORUMLARA KATILABİLMEK VE SİZLERLE BİRLİKTE BÜTÜN SGSL HAREKETLERİNİ TAKİP EDEBİLMEK TABİKİ BENİM GİBİ YENİ YENİ SL'İNİ GÜNCELLEMEYE ÇALIŞANLARA YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN İNŞALLAH BİŞEYLER ÖĞRENEBİLİRİM
  • Samsung Galaxy SL i9003 telefonu stock olan Froyo sürümünden XXKPM'ye yani Gingerbread 2.3.5 sürümüne yükseltme klavuzu da hazırlayayım dedim. Bu sefer internette bulunan hazır ingilizce bir kaynağı çevirmeyi yeğledim. Arkadaşların KİES üzerinden 2.3.5 ve 2.3.6 ya geçiş serüveni vardı. Onu kullanmak da mümkün.

    ÖNEMLİ NOT: Hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Tercih size aittir. Sorunsuz çalıştığı birçok kişi tarafından onaylanmıştır.

    Başalmadan önce yapılması gerekilenler:

    1. KİES i kurun ve güncelleyin.
    2. Telefonu KİES e bağlayın ve tüm driverların yüklü olduğundan bu sayede emin olun. Emin olduktan sonra telefonu bilgisayardan ayırın ve telefonunuzu kapayın. SİM kartını ve hafıza kartını çıkarın. Aşağıdaki adımlarla devam edin.
    3. Odin3 v1.83 ü indirin ve bilgisayarınıza kurun. Link:http://hotfile.com/dl/116095613/1d3d429/Odin3_v1.83.exe.html
    4. XXKPE dosyalarını indirin. Link:http://hotfile.com/dl/125246801/36c9b39/I9003XXKPE.rar.html (şifre: samfirmware.com)
    5. XXKPM dosyasını indirin. Link:http://hotfile.com/dl/132666832/c6474bf/GT-I9003_SER_I9003XXKPM_I9003XXKPM_I9003SERKPM.rar.html (şifre: sampro.pl)


    Sırasıyla yapılması gerekenler:

    1. Odin3 v1,83 ü çalıştırın.
    2. Telefonu download moda alın. (Ses kısma+home+power)
    3. Telefonu usb aracılığıyla bilgisayara bağlayın. Odin de bağlandığını gösteren COM numarası verildiğinden emin olun.
    4. İndirdğiniz XXKPE dosyasını açın. İçindeki latona_20110114.pit dosyasını PIT tuşuna basarak programa gösterin.
    Sol tarafta bulunan Re-Partition, Auto Reboot ve F. Reset Time kutucuklarının seçili olduğundan emin olun.
    5. PDA tuşuna basarak CODE_I9003XXKPE_CL409735_REV08_user_low_ship.tar dosyasını seçin.
    6. PHONE tuşuna basarak MODEM_I9003XXKPE_REV_00_CL1041909.tar dosyasını seçin.
    7. BOOTLOADER tuşuna basarak APBOOT_I9003XXKPE_CL409735_REV08_user_low_ship.tar dosyasını seçin.
    8. CSC tuşuna basarak GT-I9003-CSC-MULTI-OXAKPE.tar dosyasını seçin.
    9. Start a basarak dosyaların telefona yüklenmesini bekleyin.
    10. Odin de PASS yazısını görene kadar hiçbir şey yapmayın. Telefon reset atacak yeni dosyaları yükleyecektir. Sorulan soruları "next" diyerek geçin. HİÇBİR ŞEY yapmadan telefonu kapayın. TEKRARdan download mode a alın.
    11. Odin de Reset tuşuna basın. Re-partition kısmının seçiminin iptal olduğunu göreceksiniz.
    12. İndirdiğiniz XXKPM açın. İçinde bulunan I9003XXKPM_I9003XXKPM_I9003SERKPM_HOME.tar.md5 dosyasını PDA oalrak seçin.
    13. Start a basın. Yükleyecek ve telefon reset atacaktır. *#1234# yaparak sürümü görebilirsiniz.
    14. İster recover modla isterseniz kodla Factory Reset atın.

    İyi kullanımlar.

    XXKPE yüklemek için video:
    http://www.youtube.com/watch?v=6l6hTuWWjLE

    XXKPE yükledikten sonra isteğe bağlı olarak XXKPN ya da XXKPQ yükleyebilirisiniz.
    Bunu yapmak için 12. adımdaki işlemde gereken XXKPN ya da XXKPQ dosyasını seçmeniz yeterli.
    XXKPN:http://hotfile.com/dl/134103590/6ba7005/GT-I9003_SER_I9003XXKPN_I9003XXKPN_I9003SERKPN.rar.html (şifre: sampro.pl)
    XXKPQ:http://www.multiupload.com/31S6FGRW7O (şifre: sampro.pl)

    Not: XXKPM'nin yüklenişini anlatmamdaki sebep 2.3.6 ile bazı arkadaşların sorun yaşamasıdır.

    Not 2: ORjinal Rus rom u üzerinden KİES e bağlanarak güncellemeleri almak mümkündür. Orjinal rus rom u XXKB1'dir
    XXKB1:http://hotfile.com/dl/104985993/f064b46/I9003_XXKB1.rar.html
    10. adıma kadar işlemleri XXKB1 dosyası için uygulayın (XXKPE dosyalarını kullanmayın!).
    14. adımı tekrarlayın. Sİm kart ve hafıza kartı olmadan güncellenmiş KİES e bağlayın.


    Not 3: Orjinal Türk ROM una dönüş forumun 21. sayfasında mevcuttur.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 2 Aralık 2011; 15:54:24 >
  • Aklımda olup da yapmaya üşendiğim ne kadar şey varsa bugün sırayla yapıyorsun @ardicli2000 Tekrar eline sağlık.

    Üşeniyorum, öyleyse yarın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    Aklımda olup da yapmaya üşendiğim ne kadar şey varsa bugün sırayla yapıyorsun @ardicli2000 Tekrar eline sağlık.

    Üşeniyorum, öyleyse yarın

    Sağolasın hocam. Valla ben de arkadaşlarla aynı süreçten geçtiğim için neleri sorduklarını çok iyi biliyorum. Bunu baz alarak önemli notlar düşmeye çalıştım. Örneğin telefonu usb den ayırın gibi. Bunu demiyor adam. Sonra diyor ki telefonu bağla. İyi de sökmedik ki. Gerekiyormuş ama dememiş. Ne bileyim ben. HE bir de xda daki hstalık. Adam link veriyor kolay gelsin diyor. Nasıl yüklicem??? Başka başlık altında varmış arayığ bulcakmışım. Link versene ölmezsin. Ben de o nedenle download linklerini tek tek koymayı yeğledim.

    Bu tarzdaki atladığım noktaları da aklıma geldikçe eklemeye çalışıyorum.

    Benim başlarda çok aradığım, öğrenmek için aylarımı verdiğim. hatta çok iyi bilmediğim için ROM yükleyemediğim olmuştur.
    Arkadaşlar okur da aydınlanırsa süreci çabuk kavrayıp uygulamaya gönül rahatlığıyla geçebilirler diye ümit ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 2 Aralık 2011; 16:20:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    Aklımda olup da yapmaya üşendiğim ne kadar şey varsa bugün sırayla yapıyorsun @ardicli2000 Tekrar eline sağlık.

    Üşeniyorum, öyleyse yarın

    Sağolasın hocam. Valla ben de arkadaşlarla aynı süreçten geçtiğim için neleri sorduklarını çok iyi biliyorum. Bunu baz alarak önemli notlar düşmeye çalıştım. Örneğin telefonu usb den ayırın gibi. Bunu demiyor adam. Sonra diyor ki telefonu bağla. İyi de sökmedik ki. Gerekiyormuş ama dememiş. Ne bileyim ben. HE bir de xda daki hstalık. Adam link veriyor kolay gelsin diyor. Nasıl yüklicem??? Başka başlık altında varmış arayığ bulcakmışım. Link versene ölmezsin. Ben de o nedenle download linklerini tek tek koymayı yeğledim.

    Bu tarzdaki atladığım noktaları da aklıma geldikçe eklemeye çalışıyorum.

    Benim başlarda çok aradığım, öğrenmek için aylarımı verdiğim. hatta çok iyi bilmediğim için ROM yükleyemediğim olmuştur.
    Arkadaşlar okur da aydınlanırsa süreci çabuk kavrayıp uygulamaya gönül rahatlığıyla geçebilirler diye ümit ediyorum.

    HOCAM ÇOK TEŞEKKÜRLER
    EMİN OLUN Bİ GÜN BENDE BUNLARI NASIL YAPACAKLARINI YENİ KATILANLARA ANLATMAK İÇİN BURDA OLACAĞIM
    TABİ SAMSUNG TURKIYE BU ŞEKİLDE İNSANLARI FARKLI YOLLAR ARAMAYA MECBUR DURUMDA BIRAKTIĞI SÜRECE
    ÇOK MERAK EDİYORUM SAMSUNG YETKİLİLERİNDEN HİÇ KİMSE BU FORUMLARDA NELR YAZILIYO İNSANLAR BİZİM ÜRÜNLERİMİZİKULLANIRKEN NE GİBİ SIKINTI YAŞIYOLAR
    BUNLAR KADAR SORUMSUZUNU GÖRMEDİM BEN YA
    TABİKİ APPLE DELİ GİBİ SATIŞ YAPAR
    SAMSUNG KENDİ YARATTIKLARININ ARKASINDA DURMADIĞI SÜRECE
  • AŞIRI ISINMA SORUNU YAŞAYAN VARMI ARANIZDA KONULARDA DİKKATİMİ ÇEKEN OLMADI
    VARSA GİDEREBİLDİNİZMİ
    GİDEREBİLDİYSENİZ NE YAPMAK LAZIM

    KONUŞMA ESNASINDA VEYA İNTERNETTEN BİŞEY ARAŞTIRIRKEN VEYA ŞARJA TAKILI HERHANGİ BİR İŞLEM YAPARKEN NEREDEYSE YANACAK SANIYORUM
    BU KONUDA BİLGİ VARSA PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ
  • Kameranin yani isiniyorsa orada islemci var. Uzun telefon gorusmeleri ve cok pencereli internet gezintileri buna sebebiyet verir. Telefonu kapayin acin. Oyle kullanin. Ama isinma her halukarda olacaktir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frkzg

    AŞIRI ISINMA SORUNU YAŞAYAN VARMI ARANIZDA KONULARDA DİKKATİMİ ÇEKEN OLMADI
    VARSA GİDEREBİLDİNİZMİ
    GİDEREBİLDİYSENİZ NE YAPMAK LAZIM

    KONUŞMA ESNASINDA VEYA İNTERNETTEN BİŞEY ARAŞTIRIRKEN VEYA ŞARJA TAKILI HERHANGİ BİR İŞLEM YAPARKEN NEREDEYSE YANACAK SANIYORUM
    BU KONUDA BİLGİ VARSA PAYLAŞABİLİRMİSİNİZ

    O islemler esnasinda (gps ve video izleme de dahil edilebilir) isinmasi normaldir, overclock yapmadiginiz surece yanmaz merak etmeyin :) Bu arada kalici bilgilere ekleyecegim bir bilgiyi yeri gelmisken paylasayim: sarjinizin daha uzun gitmesini ve bataryanizin omrunun daha uzun olmasini istiyorsaniz, telefonu kapaliyken sarj edin. Eger acikken sarj etmek zorundaysaniz, telefonu mumkun oldugunca az kullanmaya calisin (ozellikle oyun video internet kullanimindan uzak durun).
  • Merhabalar arkadaşlar aynı cihazı kullanıyorum lakin bir kaç sorum var :

    Dahili hafıza 1,5GB görünüyor
    Artı android market uygulaması yok nasıl hallederiz
    Sürüm güncellemesini nasıl yaparız?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kungiman -- 2 Aralık 2011; 23:25:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kungiman

    Merhabalar arkadaşlar aynı cihazı kullanıyorum lakin bir kaç sorum var :

    Dahili hafıza 1,5GB görünüyor
    Artı android market uygulaması yok nasıl hallederiz
    Sürüm güncellemesini nasıl yaparız?

    Teşekkürler

    Kullaniciya ayrilan dahili hafiza o kadar ortalma olarak,yani sorun yok.

    Telefonunuzda orjinal surum yukluyse bilgisayara kies kurup guncelleyin market gelecektir.ayni zamanda bahsettigin son Türkiye guuncellemesini elde etmis olacaksiniZ.
  • PİL İCİN ONEMLİ AYARLARİ YAZİYORUM BUNLARİ NOT ETMEYİ UNUTMAYİN.BU AYARLAR İLE PİL SUREM EN AZ %250-%300 ORANİNDA ARTMİSİR.

    Menu-ayarlar-hesap ve senkronizasyon-once.otomatik senkronizasyonu kaldirin sonrada arka plan veri yi kaldirin bu islem pil suresini ciddi anlamda etkiler

    Menu-ayarlar-kablosuz ve ag-mobil aglar-paket veri kullan ve veri dolasimini kapatin bu da ciddi anlamda sarj suresini dusurur

    ayrica isik sonda olmasin yarinin bi altinda ya da otomatikte olsun

    whatsapp,task killer,battery defender tarzi tum programlari silin

    gps i kullanmadiginiz zaman acik birakmayin

    uygulamadan home tusu ile cikarkan arka planda acik birakmadiginizdan emin olun(home tusuna uzun basarak acik kalanlari gorebilirsiniz

    telefonu bi kac gunde bir kapatip acin pil suresine inanamayacksiniz :)

    bu yaziyi not edin bi yere tekrar tekrar yazmayalim.

    Alinti hicbir yani yoktur tamamen kendi emegim ve tecrubelerimdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb arkadaşlar. önemli bir sorunum var ve sorum olacak.. galaxy sl telefonumu yeni aldım. bu root ve rom olaylarına pek alışkın değilim. tel i aldığımda haliyle market de açık eğildi. bende *#272*imei# yöntemi ile ECT moülünde kullanmaya başladım ve telefona market geldi. neyse. kısaca KB1 romunu telefonuma yükledim fakat öncesinde aynı yöntemle TUR seçenğine alıp yüklemedim. telefon ECT modunda romlandı. ve açılış yabancı geldi. tekrar eski yöntemle TUR moduna almak isteim ama alesef telin üst kısmında "sales code SER" alt kısmında da "İNSTALL VE CANCEL" DİYE birşey çıktı. install dediğime de " must be three chars" diye birşey çıkıyo ama yüklemiy ve bi işlem yapmıyo. bu konuda herhangi bir bilgniz var mı?? tekrar TUR moduna nasıl alabilirim???
  • 
Sayfa: önceki 114115116117118
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.