Şimdi Ara

SAMSUNG I8320(vodafone 360 h1) 3.5' AMOLED EKRAN/5MP/720P/WIFI/GPS ANA KONU! (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.223
Cevap
14
Favori
493.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemre_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Adem0052

    arkadaşlar benim telefonda şöylebir sıkıntı var.telefon kendini devamlı şarjda gösteriyor.nasıl oldu bilmiyorum ama şarja falan takılı değil.bildiğiniz üzere ekranın sağ üst köşesindeki şarj işareti devamlı şarj konumunda .bataryayı çıkardım olmadı,format attım olmadı.ne yapabilirim,böyle bir arızayla karşılaşan ve sorunu çözen bir arkadaş varmı .lütfen yardım edin .tamire götürsem piyasayı biliyorsunuz,içinin açılmasını da istemiyorum aslında orjinalliği bozulmasın istiyorum.yardımlarınızı bekliyorum

    yaw bir kod vardı telefon kısmından onu yazıp cihazı pda olarak seçmeniz lazım... yeni cihazlarda bu olay mevcut :) bizde ilk aldığımızda dedik ulen arızalı telefon verdiler bize kendi kendine şarj oluyor gösteriyordu :D

    İlk 1-2 sayfada bir kod olacak onu uygulayıp gelen menüden telefonu PDA olarak göstermeniz lazım...

    hemre kardeş zaten daha önce hem bilgisayara bağlı gözüküyordu hemde şarj oluyor gözüküyordu.*#7284# tuşlarıyla usb ayarlarından usb-phone(modem)chip kısmını seçtim bilgisayara usb den devamlı bağlantı durumu ortadan kalktı.ama devamlı şarj durumu devam ediyor malesef.yani sorun bu şekilde çözümlenmedi.3 gün giden şarjım artık 1 gün gidiyor bu şekilde.
    sorun devam ediyor.verdiğin cevap için hemre çok teşekkür ederim.
    yardımlarınızı bekliyorum.




  • Arkadaslar bana yardimci olabilecek olan var mi hic karsilasan oldu mu bu durumla cihaz aciliyor 360 yazan ekran geliyor altta ilerleyen kirmizi kisim en son noktada donuyor cihaz acilmiyor
  • yeni bir rom yüklemeyi denedin mi?
  • telefonum hem bilgisayara bağlı gözüküyordu hemde şarj oluyor gözüküyordu.*#7284# tuşlarıyla usb ayarlarından usb-phone(modem)chip kısmını seçtim bilgisayara usb den devamlı bağlantı durumu ortadan kalktı.ama devamlı şarj durumu devam ediyor malesef.yani sorun bu şekilde çözümlenmedi.3 gün giden şarjım artık 1 gün gidiyor bu şekilde.
    şarja bağlı olmadığı halde devamlı şarj durumu devam ediyor.
    yardımlarınızı bekliyorum.
  • arkadaşlar bunun bataryasorunu olduğunu söylüyordu.başka batarya tak geçer sorun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemre_

    quote:

    Orijinalden alıntı: orkun_soyer

    iyi günler
    ben bu telefondan aldım. android yüklemek istiyorum. yardımcı olacak arkadas var mı acaba

    Öncelikle lazım olacak program linklerini vereyim... yüklemek oldukça basit ve geridönüşü olan bir işlemdir hiç bir sıkıntı yok...

    Gerekli Programlar ve Araçlar;
    1. i8320 Cep Telefonu
    2. Kablosu
    3. En az 2GB hafıza kartı
    4. Kart okuyucu
    5. Bilgisayar
    6. Partition Manager uygulaması İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/v6c8cdD/EPMSetup.exe
    7. Ghost uygulaması İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/EYJukpz/Ghost_11.5.exe
    8. Android Boot dosyası İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/hheApSK/i8320_cm7_zImage_20111224.tar
    9. Android GHO dosyası İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/xg6zesf/hidroid_121127_pisarra.GHO
    10. Odin İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/285vg6c/OdinMulti_091023.exe
    11. Limo Romu (Geri dönüş için kullanılacaktır.) İNDİR >> http://www.fileserve.com/file/hM5Ysak/I8320BUJB2.rar




    1. Hafıza kartını kart okuyucusuna takınız ve partition uygulamasını çalıştırınız.
    2. Programdan hafıza kartını seçiniz ve Yukarıdaki menüden DELETE'yi seçip kartı sıfırlayınız.
    3. yukarıdaki menüden CREATE tıklayıp PARTİTİON LABEL kısmına sdcard yazınız.
    4. CREATE AS kısmını Primary seçiniz
    5. FİLE SYSTEM kısmını Fat32 seçiniz ve boyutunu 1GB ayarlayınız (bu bölüm cihaz hafıza olarak görecek kendinize göre 1.2 veya 1.5 seçebilirsiniz. Kartınızın tamamen boyutuna bağlı) OK'ye basınız.
    6. yukarıdaki menüden CREATE tıklayıp PARTİTİON LABEL kısmına and yazınız.
    7. CREATE AS kısmını Primary seçiniz
    8. FİLE SYSTEM kısmını Ext3seçiniz ve boyutu kalan miktar olarak ayarlayınız (Bu bölüm uygulama filan yükleyeceğiniz ve sistemin ana dizinidir. Ne kadar çok boyut o kadar çok uygulama alanı demektir.) OK'ye basınız.
    9. Yukarıdaki menüden APPLY'ye basıp kartın yaptığımız ayarlarını uygulayınız


    Hafıza kartımız hazır şimdi GHO dosyamızı hafıza kartımıza yükleyelim.
    1. Ghost uygulamasını çalıştırınız.
    2. Local/Partition/From İmage yolunu takip ediniz.
    3. Burada ekrana gelen pencereden GHO dosyasımızı seçelim
    4. Gelen ekrana OK diyelim
    5. Burada gelen pencereden HAFIAZ KARTIMIZI seçelim
    6. Yeni gelen pencereden Linux dosya sistemi için ayırdığımız kısmı seçelim ve OK diyelim.
    7. İşlem kartınızın hızına bağlı olarak 2-5dk arası sürecek son olarak bir pencere gelecek ve işlemin tamamlandığını söyleyecek

    Hafıza kartımıza Android işletim sistemini yükledik. Buraya kadar herşey normal ise şimdi telefonumuzu Hafıza kartından başlatacak olan Boot sistemini yükleyeceğiz.

    1. Telefonumuzu kapatalım
    2. Cihazı Download Mode şeklinde açalım (Seskısma + Kamera tuşu + Açma tuşu)
    3. Telefonu kablosuyla bilgisayara bağlayın ve Odin programını açınız
    4. Programda hiç bir ayara dokunmadan PDA kısmına tıklayıp Boot dosyamızı seçip Start tuşuna basalım... Ekranda Yeşil başarılı yazana kadar cihazın kablosunu çıkartmayınız.
    5. Hayırlı olsun artık Android sisteminiz açıldı



    Not 1 : Android sim kartınızı eğerki pin kodunuz var ise görmez bu nedenle sim kodunu kaldırmanız lazım... Sim kodu aktifken hattı kullanamıyorsunuz.

    Not 2 : Geri LİMO'ya dönmek için Odini açıp PDA kısmına yukardaki LİMO Romunu gösterip yüklemeniz yeterlidir. Böylece Limo'daki hiç bir ayarınızı ve uygulamanızı kaybetmeden dönebilirsiniz.

    Not 3 : Android'i yükleyip tekrar Limo'ya döndüyseniz yalnızca Odin uygulamasında PDA kısmına Android Boot dosyasını göstermeniz yeterlidir. Limo'ya dönmüş olmanız Android sisteminize zarar vermez çünkü Android sistem Hafıza Kartınıza yüklüdür.


    Bu konu hakkında birkaç şey sormak istiyorum.

    1 - Öncelikle h1droid forumunda şurada (http://samsungi8320.freeforums.org/h1droid-install-onenand-how-to-t571.html ) sd kartı formatlarken 3 bölüme ayırmaktan bahsediyor. Son yani 3.bölümü cache için diyor. Bu gerekli mi ya da faydalı mı?

    2 - Bunun dışında yanlış anlamadıysam fat32 yapacağımız bölüm film müzik gibi verilerimizi depolayacağımız alan oluyor o yüzden ne kadar büyük o kadar iyi diyorsunuz. ext3 olarak biçimlendireceğimiz bölüm ise sistemin yer alacağı bölüm. Şimdi şunu sormak istiyorum. Genelde Android uygulamaları sistem içine kurduğu için sanırım bunu da kartımızın kapasitesine göre ne kadar büyük yaparsak o kadar iyi olur.

    Kısacası 8gb'lık bir kart alıp fat32 yapacağım alanı 5gb yapıp ext3 yapacağım alanı 3gb yapsam mantıklı mıdır? Çok fazla Android programı kuracağımı düşünerek soruyorum. Örneğin sistemimize navigasyon programı kurduğumuzu düşünelim. Elbetteki çok yer kaplayacak. Bu açıdan bakarsak bölümlendir me mantıklı mıdır?

    3 - Bir de bölümlendirme sırasında sistemin kurulacağı alanı ext3 yerine ext4 yapmamız mümkün mü? Mümkünse eğer bir zararı veya faydası(büyük tek parça dosya boyutu açısından) var mı?

    4 - Gelelim telefonumuzun dahili hafızasına. Kart üzerine yaptığımız Android sistem yüklemesi telefonumuzun kendi dahili hafızasını hiçbir şekilde görmeyecek ve kullanamayacak mıyız? En azından mp3 ve film atabilmek açısından soruyorum.

    5 - Son firmware hala bu mesajınızda vermiş olduğunuz firmware midir? Yenisi geldi ise mesajdaki hangi dosya yerine hangi dosyayı indirmemizi önerirsiniz?

    6 - Hafıza kartı olarak 16gb class 10 destekli sdhc bir kart almamız bize sorun çıkartır mı?

    7 - Yapılan işlemi geri almak için PDA kısmındaki LiMO Romu göstermekten bahsetmişsiniz. Mesajınızın içinde verdiğiniz 142mb'lık I8320BUJB2.rar dosyasını mı göstermemiz gerekli? Bu dosayı gösterince sistemimizdeki var sayılan sistemi silip içine bu dosyayı mı kuracak yoksa sadece bu dosya içindeki boot kısmını alıp değiştirmiş olduğumuz boot kısmını mı düzeltecek.

    8 - Bu Android ROM içinde Android Market barındırıyor mu? Barındırıyor ise Android Market cihazımızı hangi cihaz olarak görüyor?

    9 - Ve son olarak bu Android ROM'u içinde adobe flash barındırıyor mu?

    Biliyorum çok soru sordum ama Android'e geçiş kararını vermek için önemli sorular olduğunu düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKAN ARIN -- 11 Ocak 2012; 14:51:49 >




  • beyler telefonu kurcalamaya korkuyordum fakat özellikle hemre kardesimin güzel anlatımından sonra androide geçim dedim kartla ilqili tüm islemleri gzlce yaptm sıra telefonu bootlamaya geldiqinde telefon sürekli acılıp kapanmaya baslıyor yesil yazılar gelyorki tekrar resetliyor bilgisayarda basarılı gözüksede açtığımda resetlemeye devam ediyor geri limo dönmek istedim fakat bu seferde samsung yazısında kalıyor yardımcı olursanz cok sevinirim telefonumu kullanılacak bi hale getirmenin yolu varsa simdiden tesekkür ederim
  • Arkadaşlar kurulumu bende herme arkadaşın dediği gibi yaptım ... açılışta ekranda hızlıca kayan yazılar gelip orada kalıyor. Açılış yavaşmı yoksa ben yanlış birşey yaptımda cihaz orada kalıyor ?
  • arkadaşlar kurulumu bitirdim. telefonu başlatınca ekranda android mavi robot simgesi geliyor , altında "cyanogen mod 7" yazıyor ve daire etrafında ok bir kaç tur atıyor sonra tekrardan bu işlem tekrarlanıyor. ... Bunu beklememmi gerekiyor yoksa yanlış birşeymi var ?
  • Yok hocam hafıza kartı dogru yapıldı bence.. bi hata göremiyorum...

  • Marketten bazı uygulamaları yüklemeye çalışırken google talk kimlik doğrulama başarısız diyor. Varmı çözüm ?
  • Evet arkadaşlar çalıştı benim androidde çalıştı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    Evet arkadaşlar çalıştı benim androidde çalıştı

    Hadi hayırlı olsun

    Batarya orjinal değilse pil bir gün dayanıyor dikkat et,sonra benim gibi yarı yolda kalma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    Evet arkadaşlar çalıştı benim androidde çalıştı

    Hangilerini yükleyince çalıştı?
  • imofans sitesine nasıl üye olacağımızı bilen varmı? çince karakter doğrulamasını geçemiyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemre_

    Çözümü buldum ama birde yazma izni verebilsem :)

    Yazma izni verilecek dosyalar;

    /data
    /sdcard
    /cache

    Burada (http://samsungi8320.freeforums.org/flash-to-onenand-base-on-r3d4-s-ver111224-pisarra-t561.html ) okuduklarımıza bakar isek;

    Known issues:
    /system and /most dirs are Readonly! /data and /sdcard and /cache are writeable.
    1, After the restart should be the default in Chinese, and the timezone in Beijing. I hope you guys how set it to English.
    2, The ring tones Setting may be no rings shownup, you need to install RingoPro.apk (http://www.mediafire.com/?0q46x59qo3xuj81) to set the ringtones. (Set after completion,you can uninstall the RingoPro.apk).


    şu anda bu sistemin en büyük sorunları sistemin çoğu dosyasına yazma izni vermemesi, Otomatik olarak çinceye ve pekin'e ayarlanması imiş malesef. :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemre_

    Ve yeni versiyon yüklenmiştir :D Oldukça hızlı bir sistem görüyorum şuanda...

    Yüklemeyi anlatıyorum...

    1. Hafıza kartınızı 3 bölüme ayırıyorsunuz

    1.bölüm adı sdcard ve Primary olacak şekilde Fat32 (Keyfinize göre bir alan ayırın ben 1GB yaptım)
    2.bölüm adı and ve Primary olacak şekilde Ext2/3/4 bir seçenek seçiniz (ben ext2 seçtim ve 700MB ayarladım)
    3.bölüm adı boş kalacak ve Primary olacak şekilde Ext2/3/4 seçiniz (ben ext2 seçtim) (100MB olacak)

    Bu işlemlerden sonra hafıza kartıyla işimiz bitti. Eskisi gibi Ghost filan kullanmayacağız. Odin bizim yerimize bu işi halledecek...

    Şimdi Odini açıyoruz ve PDA kısmına http://www.fileserve.com/file/r4qeZU4/i8320_Onand_sdcard_pisarra3.tar
    dosyamızı gösteriyoruz ve Starta basıyoruz. Bundan sonrasını odin cihaza botu yükleyecek akabinde sistemin kendisini hafıza kartına yükleyecek (Hafıza kartına yüklediğini nereden bilecez diyorsanız ben kartı takmayı unuttum odin bi türlü ilerlemiyordu kartı cihaz açıkken taktım ve yükleme başladı dalgınlık işte)


    Not: Cihaz çince açılıyor simgelerden yola çıkarak cihazı Türkçe yapabiliyoruz... ancak yeniden başlayınca yeniden çince oluyor o olayı çözüyüm anlatacam o kısmıda :)

    Yeni özellikler nedir ?
    Yani bende pek bi sıkıntı yoktu ama denemek gerek neler yapmışlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HAKAN ARIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: deyvidey

    Evet arkadaşlar çalıştı benim androidde çalıştı

    Hangilerini yükleyince çalıştı?

    Hemre_ arkadaşın ilk mesajında verdiği dosyalar ile çalıştı. Fakat telefonu kapatıp açınca sistem ucuyordu. Diğer verilen iki kernelide denedim aynı şekilde kapatıp açılınca isitem uçuyordu.

    Şimdi Hemre_ arkadaşımızın verdiği son dosya ile yükleme yaptım. Bir sıkıntı yok. Menüsündeki simgeler diğerine oranla daha az. Ama bunun duruşuda fena değil.

    Dili türkçe yaptım fakat menüde halen çince olan simgeler gözükmekte...
  • Artık neredeyse full sayılabilecek android yüklenebildiğine göre bende bu telefondan almaya karar verdim.bugün bu telefondan satan biriyle görüştüm.imei nin çakma olduğunu , 3G ve mms gibi şeyleri kullanamayacağımı kullanmak için 3G li bi telefonun imei sini yükletmem gerektiğini söyledi.acaba kullanan arkadaşlarda durum nasıl.herkesin imei si orjinalmi.veya kullanabilmem için ne yapmalıyım varmı bi çözümü.
    Birde gördüğüm kadarıyla siyah renkte kasanın boyası attığı zaman alttan kasa rengi beyaz olarak çıkıyor.gride durum nasıldır. sizce siyah renk mi yoksa gümüş renk mi? yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancin -- 13 Ocak 2012; 15:24:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancin

    Artık neredeyse full sayılabilecek android yüklenebildiğine göre bende bu telefondan almaya karar verdim.bugün bu telefondan satan biriyle görüştüm.imei nin çakma olduğunu , 3G ve mms gibi şeyleri kullanamayacağımı kullanmak için 3G li bi telefonun imei sini yükletmem gerektiğini söyledi.acaba kullanan arkadaşlarda durum nasıl.herkesin imei si orjinalmi.veya kullanabilmem için ne yapmalıyım varmı bi çözümü.
    Birde gördüğüm kadarıyla siyah renkte kasanın boyası attığı zaman alttan kasa rengi beyaz olarak çıkıyor.gride durum nasıldır. sizce siyah renk mi yoksa gümüş renk mi? yorumlarınızı bekliyorum.

    evet bu telefonların imei meselesi hepsinde aynı.orjinal yok çünki türküyede hepsi spot.siyah daha şık bence ama boyasının daha kolay deforme olduğu doğru...bende siyah var.




  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.