Şimdi Ara

Samsung İ450 telefonumda şebeke sorunu yaşıyorum..Yazılımla problemi çözebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonumda sık sık şebeke problemi olmaya başladı..Şebeke isminin yazdığı bölümde "sınırlı svc" yada "aranıyor" yazıyor ve arayan arkadaşlarıma telefonum kapalıymış gibi gözüküyor..Telefonu kapatıp açtığımda ise sorun çözülüyor..
    Kırsal kesimde yaşadığım içim şehir merkezine her zaman gidemiyorum(telefonla ilgili merkezde de aynı sorunu yaşamaktayım)..Telefonumun servis garantisi de bitmiş durumda.. Yazılım yüklesem sorunum çözülür mü?

    Yazılım atmak istiyorum arkadaşlar.. Samsung'un kendi sitesinden yazılımını buldum ama tel.e nasıl yükleyeceğim..

    Bu konuda üstad arkadaşların yardımlarını bekliyorum..



  • Daha 2 Gün Önce Bu Telefonu Satan Biri Olarak Şunu Söyleyebilirimki Yazılımla Düzelecek Bi Durum Deil. 1.5 Yıl Kullandım Sonlara Doğru Cihaz Bendede Arada Bu Sorunu Veriyordu Hafıza Kartını Müzik Dinlerken Birden Görmüyordu Kitleniyordu vs. Daha Önce Gönderdim Bu Şebeke Ve Şarj İçin Teknik Servise Ölçümler Normal Falan Filan Diye Bi Kağıt Göndermişlerdi. Firmware Yüklemişlerdi Ama Arada Yinede Oluyordu. Ben 270 Tlye Sıfır Olarak Almıştım Şans Eseri Bir DÜkkandan. 2 Gün Öncede 210 Tlye Sattım. Oda 2 Kez Garantiye Gitti Şarjı Artık 1 Gün Gidiyordu. Sanada Önerim Satabiliyosan Sat. 200 Tl Civarı 2.El Çok Model Var Yada Üstüne Biraz Koyup Sıfır Bir Cihaz Alabilirsin. Ben Lg GT540 Düşünüyorum.

    Cihaz i550w Gibi Symbian Olduğu İçin Ona Ait Bir Anlatımı Bu Telefon İçinde Uygularsan Olur.

    Firmware Güncelleme

    Firmware ler arası geçiş yapılabilmektedir.şu an için samsung herhangi bir kısıtlama getirmemiş.Bugünkü denemelerimde 3 firmware arasında geçiş yaptım.şu anda aşağıda verdiğim dzhf1 kodlu yazılımı kullanıyorum.Tel ingilizce oldu :) sorun değil benim için ama ingilizce ile sorunu olanlar uzak dursun!

    aşağıdaki dosyanın içinden 2 klasörde driverlar , apollo firmware yükleme yazılımı ve firmware dosları çıkıyor.

    yükleme ayrıntıları:

    1)teli kapatın.7 ve * a basılı tutup teli açın.usb kablosunu tele bağlayın.bilgisayarda driver arayacak.indirdiğimiz dosyadan çıkan phone driver klasörünü arama yeri olarak gösterin.bu işlemi 2 kere yapacaksınız.işlem bittiğine emin olduktan sonra kabloyu ve pili çıkartın.

    2)pili takın.1 ve 4 tuşuna basılı tutup teli açın.bu sefer driver olarak pda_driver klasörünü gösterin.işlem bittiğine emin olduktan sonra kabloyu ve pili çıkartın.

    3)bilgisayarı yeniden başlatın

    4)apollo yazılımını açın modem code yazan yere tıklayın PHONE_i550DZHF1.bin dosyasını seçin, pda image e tıklayın PDA_i550DZHF1.IMG dosyasını seçin.
    pda status bölümünden smd nin işaretsiz olduğuna dikkat edin(gerçi ben yanlışlıkla işaretledim şimdilik sorun yok [: ).pili ve usb kablosunu telefona takın.4 ve 7 ye basılı tutarak telefonu açın.ekranda "all download" yazacak.apollo programından da all downloada basıyoruz 2-3 dakka sonra işlem bitiyor tel açılıyor.yeni firmware hayırlı olsun.

    bu işlemi yaparken pilinizin tam dolu olmasına dikkat edin çok çabuk pil tüketen bir işlem.

    şu an için türkçe firmware nete düşmedi.

    Samsung teknik servisindeki veyahut elinde olan arkadaşlardan bu yazılımı public etmesini bekliyoruz!

    Aşağıda Vereceğim Sitede Yeni SÜrümden Eski Sürüme Kadar Bütün Sürümler Var i450nin Ama Dili Nedir Bilmiyorum.
    http://www.tsar3000.com/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=91:samsung-flashes&catid=55:samsung&Itemid=82

    Elinde Zaten Güncelleme Dosyasının Olduğunu Söylemiştin. Dİğer Gerekli Programlar Ve Linkleri:

    Apollo:
    http://www.media-fire.com/?zhcitzduumy (Aradaki - işaretini Kaldırın)
    Birde i450 Driverine İhtiyacın Olacağı Söyleniyor Yabaancı Bir Forumda. Onun Linki Silinmiş. Onuda Samsungun Sitesinden İndirebilirsiniz.;) Kolay Gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifs44 -- 3 Aralık 2010; 21:57:03 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.