Şimdi Ara

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.077
Cevap
81
Favori
93.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Komple resetledim şuan sorun yok gibi ama bir daha uyarı gelirse deneyeceğim teşekkür ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yeni OneUI 8 ile arada ana ekranda kasmalar yaşıyorum acaba normal mi ya? biraz fazla widget ve uygulama koydugumu düsünüp ekranı sadeleştirdim ancak yine de hala mesela uzun süre sonra örneğin sabahları kilidi açtığım saniyede kasma hissedebiliyorum. Önceki sürümde bu yoktu gözlemlediğim kadarıyla.

• Ben de geçen hafta sonu güncellemeyi yükledim. Şahsen cihaz oldukça akıcı hale gelmiş. One UI 7’de hissedilir bir yavaşlık vardı, ancak artık daha seri ve atik olmuş. Sadece bazı animasyonlarda ufak kasılmalar oluyor; onun dışında uygulama açılışları ve arka plandan uygulama çağırma gibi işlemler hızlanmış. Çoklu ekranda da aynı şekilde belirgin bir hızlanma var. Acaba işlemci performansını mı artırdılar diye merak edip Geekbench testleri yaptım, ancak bir fark görmedim (en fazla 10 puanlık bir fark oldu, o da bir şey ifade etmez). Görünüşe göre sadece arayüzü optimize etmişler. Genel itibarıyla memnun kaldım.

Bazen keşke 12 GB RAM modelini alsaydım diyorum, çünkü arka planda 4’ten fazla uygulama açınca bazı diğer uygulamaları kapattığını fark ettim. Sanal RAM bu konuda iyileştirme sağlıyorsa sonuna kadar kullanabilirim :D

Tablet 44w alırken hangi Volt ve Amper değerini çekiyor bilen var mı?

Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus - Debloat listesi: 192 adet gereksiz (Android 16 OneUI 8.0) | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/samsung-galaxy-tab-s9-fe-plus-debloat-listesi-183-adet-gereksiz-android-16-oneui-8-0--162499814

Şu uygulama gösteriyor anlık şarjı.

play.google.com
    Charge Meter - Google Play'de Uygulamalar
    https://play.google.com/store/apps/details?id=dev.km.android.chargemeter&hl=tr_tr

10 volt / 4.5a doğrudan çıkışı yok o adaptörün. Typec 1 çıkışı en hızlısı olur 30watt ile şarj ediyor olması lazım.

Pil sağlığı özelliği gelir diye beklemiştim fakat Samsung’un umurunda bile değilmiş. Pek bir yenilik göremedim şahsen OneUI 8.0’da. Belki OneUI 8.5 ile daha farklı olur. Şu sıralar tabletin sadece hoparlörlerini kullanıyoruz 7/24, 3-4 gün civarı gidiyor şarjı. Hoparlörün pil kullanımını göstermiyor sadece o biraz sıkıntı. Ufak tefek teklemeler içinde debloat öneririm.

Evet pil sağlığı özelliği yine yok. Samsung FE serisine verdiği önemi giderek azaltıyor. One ui 8 için pil ömrünün daha iyi olmasını bekliyordum ancak one ui 7 ile aynı çıktı. 1 günlük kullanımımda %30a kadar iniyor şarjı. Ya bataryası aşındı ya da güncellemeler daha çok pil harcatıyor. Mesela bugün 6 saat civarı kullanmışım (ekranın açık kalma süresi) %42 pil yemiş. Tamam yani telefonlar ile kıyaslayacak olursak çok iyi ancak telefon değil ki bu. One ui 6.1 sürümünde daha çok ekran süresi alabiliyordum. Bu arada debloatlı kullanıyorum cihazı. Ona rağmen böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darudevy -- 8 Aralık 2025; 23:22:59 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Evet 10 volt 3 amper ile şarj ediyor.

• Arkadaşlar kalemin ucu eskidi yeni uc aldım taktım olmadı bende eski note 5 vardı onun yedek uçları vardı orjinal onu taktım yinede yazmadı,ama çok bastırınca yazıyor oda ekrana zarar verir sorun nedir bilgisi olan varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbi46 -- 18 Aralık 2025; 20:24:56 >
  • Selam s10 fe konusu olmadıgı icin buraya yazıyorum. Trendyolda suan 16k. Bu giyata alınırmı? Sadece not tutma belki film + 2.ekran olarak kullanım olacak

Edit: 16k 6 taksite cektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 15 Ocak 2026; 22:59:21 >

cok ozur hocam duz modeli düzelttim mesajı

Hadi beee 16200 e almıs bulundum trendyoldan :S. Yapıcak bise yok bakalım nasılmıs

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.