Şimdi Ara

Samsung Galaxy SII/İPhone 4 Kararsızlık(acil) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibitermo


    quote:

    Orijinalden alıntı: wardak

    yav 1 yıl önce çıkmış iphone 4 ü şurda birkaç aylık ve haliyle cok daha donanımlı sgs2 ile kıyaslamak zaten mantıklı değil ki. ben iphone4 kullanıcısıyım zamanında android de kullandım. sgs 2 nin iphone 4 den daha kuvvetli olduğu aşikar ve olması gereken birşey. aralarında sektör için ciddi bir zaman olan yaklasık 1 yıllık bir zaman farkı var. iphone 5 çıktığında nolur ne biter bilemeyiz ama ozaman bir kıyaslama yapmak daha doğru olacaktır. onun dışında ben 1,5 yıl önce android kullanırkende android cok hızlı gelişiyor yakında appstore un bir avantajı kalmayacak yakalayacağız lafları geziyordu hala geziyor. android birden donanımlı telefonlar ile hızlı bir gelişim surecine girdiği için bir patlama yaptı ve gözler onun üstüne cevrildi. ama appstore u yakalıyoruz muhabbeti bence daha uzun süre devam eder o zamana kadar ne iphone lar ne galaxy s ler gelip geçer. kim ne derse desin android uygulamalarına her köşe başında ücretsiz ulaşım imkanı varken android market teki uygulama kalitesi kolay kolay appstore u yakalayamaz. türkçe uygulamaların miktarı ve kalitesi konusunda da aynı şey geçerli. ben donanımdan cok işletim sistemine bakarım. istediğim işletim sistemini rahatlıkla kaldıracak donanımada sahipse kalanı önemli değil. karar veren arkadaşlar android mi ios mu istiyorlar buna karar versinler. sevmedikleri bir sistem kullandıktan sonra 16 çekirdekli işlemci olsun bir işe yaramaz.


    ios daki app lerin yarısı iphone flash lı siteleri açamadığı için yapıldı. laptop kullanırken web de gezinmek için hani app i kullanyorsunuz ? galaxy s2 ile web de gezinmek netbook ile web de gezinmekten farksız. flash lı siteleri çok rahat açıyor bütün sitenin bütün özelliklerinden yararlanabiliyorsunuz.

    app app diye yırtınmayın mümkünse neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. ios daki app lerin yarısı iphone flash lı siteleri açamadığı için var.

    kalite olarak ios daki app ler androide nazaran daha iyi. ha bu yüzden eskimiş donanıma hala daha 1500-2000 lira bayılanlar var malesef o app ler bu zavallı durumu kurtarmıyor.

    benim 10larca app le işim yok öyle jet hızına da ihtiyacım yok galaxy s bütün işimi görüyor.

    720p video 5mp kamera
    4 inç S.amoled ekran
    gps - bluetooth - 3.5G
    1ghz işlemci ( flash lı siteleri rahat açabilme ) vsvsv btün bunlara 650 liraya sahip oldum. neden iphone 4 alıp 1-2 app fazla kullanmak için 1500 lira vereyim ? üstelik allah aşkına o ufacık ekranda gözlerim şaşı olacaktı neredeyse. ( 3 ay iphone 4 kullandım )

    her telefonun artı eksi yönleri var elbette ama i4 ün artıları o fiyatı kurtarmıyor. zaten apple yurtdışında çok çok daha ucuz. burada insanlar nasıl binlerce lirayı o telefona bayılıyor hayret


    flash lı siteleri acamama konusunda haklısınız. zaten sondan bir önce ki cumlemde "karar veren arkadaşlar android mi ios mu istiyorlar buna karar versinler." dememinde amacı o. benim flash içerikli sitelerle cok bir işim olmuyor o nedenle app olarakda bana daha uygun olan iphone u sectim bu benim secimim. sizin için flash lı site ve internette ki flash lı uygulamalar/oyunlar olmazsa olmazsa zaten ios kullanan bir cihaz almayın.

    gelelim app konusuna. flash nedeniyle abarttığınız gibi "yarısı" kadar olmasada ciddi sayıda uygulama var dogrudur. buda benim olası flash ihtiyacımda imdadıma kosan kısım oluyor zaten. ama flash ihtiyacını karsılamak için yapılmış uygulamalar dısında kalan uygulamalardada ios kalite ve sayı olarak ve hatta "bence" işlevsellik olarak android in hala ciddi şekilde önünde.

    eskimiş donanım olarak bahsettiğiniz iphone 4 de ki donanım yaklasık 1 yıl öncesinde piyasaya cıkmış bir cihazın donanımı o nedenle eskimiş diyorsunuz sanırım fakat o donanım hala güncel ios sürümünde hiç bir sıkıntı yaratmayan bir performansla çalışabiliyor. muhtemelen iphone 5 ile gelmesi beklenen ios 5 de de aynı şekilde çalışacaktır. fiyatına gelince ben 1384tl ye almıştım ilk cıktıgı zamanlarda. bazı esnaf ve hatta zincir marketler "serbest piyasa" adı altında ciddi kazık attılar doğrudur ama buda apple veya iphone un değil iphone u bu derece takıntı haline getirip "mutlaka almam gerek!" mantığıyla 2500-3000tl ye kadar cıkan ücretleri ödeyen vatandaşımızın suçudur. yurtdışı fiyatı konusundada yanlış hatırlamıyorsam 650 USD'na satılıyordu. bu da günümüz kuruyla yaklaşık 1135tl civarı bir fiyat yapıyorki ben +250 tl ye almışım demektir. oda oldukça normal bir fiyat. benzer farklar aynı sınıftaki tüm cihazlarda oluşuyor.

    sgs 2 nin özelliklerini yazmışsınız zaten ilk msj ımda da demiştim kesinlikle donanım olarak cok daha iyi bir cihaz sgs2 aralarında 1 yıl gibi ciddi bir fark var iyi olmak zorunda da. (her ne kadar yazdığınız kamera özelliğinde 1 yıl önce ki iphone 4 ü anca yakalamış olsada)

    ekran boyutu konusunda kişisel terchinizdir. 3,5" benim için yeterli bir büyüklük ve ideal bir telefon boyutudur. sizin ihtiyaclarınıza yada zevkinize 4" hitap ediyorsa tabiki 4" ekranlı bir cihaz kullanmak sizi mutlu edecektir.

    fiyat konusunda da haklısınız iphone 4 ün ve piyasa da ki pek çok apple cihazının fiyatı biraz şişiriliyor. bunun nedeni biraz marka biraz kalite ama unutulmaması gereken yanlarından biriside ikinci el de de size avantaj saglaması. ama yinede kesinlikle pahalı bir marka apple. durumu olan, kalite ve musteri memnuniyeti konusunda pek taviz vermek istemeyenlerin kullandığı bir marka diyebiliriz.

    ilk yazımda da yazmıştım yine yazıyorum sgs2 donanım olarak iphone 4 ün çok önündedir önünde olmalıdırda. ama iş donanım tercihi değil yazılım tercihi olmalıdır öncelikle. android mi ios mu tercihini yaptıktan sonra bütçenize ve donanımına göre cihazı secmesi kolay.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tengere

    Bence ip4 al,ben geçen hafta 0 Türkiye garantili ip4 aldım,hiçde pişman değilim.


    tabii ki iphone 4 aldigina pisman olacak telefon degil normal.....ancak samsung i9100 galaxy s2'yi kullanmadan o mukemmel kalitelerini denemeden bunlari anlayamazsiniz.muthis bir telefon..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibitermo


    quote:

    Orijinalden alıntı: veive


    quote:

    Orijinalden alıntı: levis_mk

    alin siz de videoyu bastan sona kadar izleyin...iphone 4'u koymamislar cunku bu sinifa girmiyor iphone 4 http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/videolari/Samsung-Galaxy-S2-HTC-Sensation-ve-LG-Optimus-2x-karsi-karsiya.htm


    zuhahahah çok güldüm ya bu sınıfa bile girmiyor hakikaten.ben telefonu çıkarınca iphone 4 sahipleri cebine koyuyorlar iphoneları.bu bile sınıf farkına yol açıyor ki kesinlikle karşı olduğum bişey ama napiym :D:D:D


    bu telefon işini fazla abartmasak? ben telefonumu çıkarınca diğerleri cebine sokuyor filan. allah aşkına bu kadar abartmayın telefon işini. komik.

    bende galaxy s var iphone düşmanıyım ama demekki telefonuyla övünen sadece telefonu ile var olan sadece bazı iphone sahipleri değilmiş.


    :) arkadaşım bu kıyaslamayı yapmaya başlayan ben değilim ben bitireyim :D iphone 4e bi dünya para veren adamların hatta bayanların %99u sadece çıkarıp masaya koymak için satın alıyorlar.bizim telefonda değiştiripte kullandığımız şeylerden haberleri bile yok.sen niye galaxy s aldın? gidip alsaydın ya sağlam bi 3310.konuş mesaj gönder tamam...en azından ben övünüyorsam telefonumla;şukadar para verdim diye değil,şunu şunu şunu yapıyor diye övünüyorum.kullandığım telefonu seviyorum,daha fazla para verip karşılığında daha azını alan insanlara da övüyorum.anormal bi durum mu bu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fubo

    Arkadaim bende olmasa bisey demiycem sana ama bende de var sgs2.sana yemin ederim gunde iki kere sarj ediyorum cihazi inan telefon harika,iphone ilk ciktiginda Amerika dan getirtmistim o telefondan aldigim zevki ne 3gs de ne Iphone 4 de bulabildim .ama sgs2 ayni mutlulugu yasatti bana.gelgelelim sarj olayi beni kahrediyor,aksamdan sabaha yuzde 60 a dusuyor sarji ! sen dusun artik. iki ihtimal var zaten onlada olmaz ise deyistircem telefonu

    1- ya benim bataryam bozuk

    2- yada ilk aldigimda yanlis bir program kurdum ve onu unuttum o arka planda sarji yiyor.

    denemediyim yol kalmadi bakalim bende kullanmayi cok istiyorum insallah duzelir. yoksa Ip4 le kiyas edilecek bir telefon deyil yani



    arkadaşım gerçekten bi problem var ozaman senin telde.
    kendi kullanımımı şöyle izah edeyim;
    3g,wifi gerektiği zaman açıyorum (ortalama günde 3-4 saat internete giriyorum)geri kalan zamanlarda kapalı.
    günde 1-2 saat müzik dinliyorum.o da serviste,ev ve iş yolunda.
    konuşma mesajlaşma desen cabası...

    miui 1.8.19 yüklü telde.2,5-3 gün gidiyor şarjım...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fubo

    Arkadaim bende olmasa bisey demiycem sana ama bende de var sgs2.sana yemin ederim gunde iki kere sarj ediyorum cihazi inan telefon harika,iphone ilk ciktiginda Amerika dan getirtmistim o telefondan aldigim zevki ne 3gs de ne Iphone 4 de bulabildim .ama sgs2 ayni mutlulugu yasatti bana.gelgelelim sarj olayi beni kahrediyor,aksamdan sabaha yuzde 60 a dusuyor sarji ! sen dusun artik. iki ihtimal var zaten onlada olmaz ise deyistircem telefonu

    1- ya benim bataryam bozuk

    2- yada ilk aldigimda yanlis bir program kurdum ve onu unuttum o arka planda sarji yiyor.

    denemediyim yol kalmadi bakalim bende kullanmayi cok istiyorum insallah duzelir. yoksa Ip4 le kiyas edilecek bir telefon deyil yani


    Dostum eğer telefonu orjinal yazılımıyla kullanıyorsan şarjının çabuk tükenmesinin büyük ihtamalle ikinci bir nedeni yok...Aynı tükeniş bende de vardı ve bataryamı bozuk deyip yeni almak niyetindeydim ki firmware güncellemesi sorunu çözdü...




  • iphone4 ile sgs2 kıyaslanırsa kuşkusuz sgs2 tabi ki. i5ten herkes çok umutlu ama bence hayal kırıklığı olucak.
    NOT: Şimdiden bana saldıracak arkadaşlara söyleyeyim "bence" yazdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizkadarderin


    quote:

    Orijinalden alıntı: fubo

    Arkadaim bende olmasa bisey demiycem sana ama bende de var sgs2.sana yemin ederim gunde iki kere sarj ediyorum cihazi inan telefon harika,iphone ilk ciktiginda Amerika dan getirtmistim o telefondan aldigim zevki ne 3gs de ne Iphone 4 de bulabildim .ama sgs2 ayni mutlulugu yasatti bana.gelgelelim sarj olayi beni kahrediyor,aksamdan sabaha yuzde 60 a dusuyor sarji ! sen dusun artik. iki ihtimal var zaten onlada olmaz ise deyistircem telefonu

    1- ya benim bataryam bozuk

    2- yada ilk aldigimda yanlis bir program kurdum ve onu unuttum o arka planda sarji yiyor.

    denemediyim yol kalmadi bakalim bende kullanmayi cok istiyorum insallah duzelir. yoksa Ip4 le kiyas edilecek bir telefon deyil yani


    Dostum eğer telefonu orjinal yazılımıyla kullanıyorsan şarjının çabuk tükenmesinin büyük ihtamalle ikinci bir nedeni yok...Aynı tükeniş bende de vardı ve bataryamı bozuk deyip yeni almak niyetindeydim ki firmware güncellemesi sorunu çözdü...


    telefon orjinal yaziliminda hatta sana yazayim, sen hangi surumu kullaniyorsun?belki derdime derman olur.

    android surumu 2.3.3

    ana bant surumu KE7

    kernel kf3




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kertenkeleci


    quote:

    Orijinalden alıntı: @2101


    quote:

    Orijinalden alıntı: kertenkeleci

    iphone alcam diyorsan ekimin başını bekle iphone 5 al.

    Kesinlikle

    3 ay daha bekle i5 al bunlarin hepsini supurecek bu cihaz

    best the best iphone 5


    android tutkum olmasına rağmen iphone 5 piyasayı bitirecek.


    arkadaşım nereye bitiriyor öyle androidi..İos bence ümit vaad etmiyor aynı sistemin devamı,değişcek tek şey cihazın şekli..2 ay öncesine kadar bende ioscuydum ve deli gibi iphone savunuyordum ama galaxy s kullandıktan sonra yanılgımı anlamadım,şimdi galaxy s'imi satıp,s2 için para biriktiriyorum.




  • @emre220 ios 5 mi android e mi benziyor resmen çok güldüm android klavyeler fln bana göre ios a çok benziyor

    ios daha stabil arkasında ki yazılım desteği app desteiğide aşırı dercede büyük siz bir android telde resident evil oynanabilir derecede ama yine de tel olarak tegra lı bir tel veya çift çekirdekli sg s2 olur lg optimus 2x vs vs olabilir ama yarı yarı fiyatına apple ipod touch var onlanda giderilebilir ama bence bir telefon a 1700 lirra verip flash videoları oynatamması çok kötü onun dişında bir canavar gelicek 2.4 uptade sinde sonra tam anlamıyla iki çekirdeği de kullanıulcak bir de sg s2 çok ısınıyor
  • Ben galaxy s2 kullanıyorum.Daha önce ipod touch 4g kullanmıştım(uygulamalardan gayet iyi anlarım yani).Eğer ben oyunları çok severim,cihaz serin olucak,itunnes candir,4.27'' nedir abi gibi cümleler kuruyorsan(özellikle itunnes'i seviyorsan) bence ip4 almalısın.Ama dersen ki telefonda 5-10 tane oyun yeter,cihaz çok hızlı olsun internete giricem,ortalama sıcaklığı 0-15 dk arası 38 e,15-25dk arası 41 , ve 1 saat oyun yada internetten sonra 48 belki 51 derecelere kadar çıkan sıçaklık beni rahatsız etmez diyorsan s2 al.Sıcaklıkla ilg.yazdıklarım yüksek oranda doğrudur.Çok detayla girmedim pembeliktir vs vs. onlar kullanırken seni çok rahatsız etmeyecektir çünkü
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.