Şimdi Ara

Samsung Galaxy S8, DeX Station ile bilgisayar gibi kullanılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S8, DeX Station ile bilgisayar gibi kullanılabilecek
    Samsung'un yaklaşmakta olan Galaxy S8 akıllı telefonu 6 GB RAM ve son model Snapdragon 835 işlemcisi ile heyecan verici bir cihaz olacak. Şirketin ayrıca amiral gemisine PC benzeri bir işlevsellik kazandıracak yeni bir özellik de ekleyeceği söyleniyor.

     

    Daha önce de Galaxy S8'in harici monitöre bağlanıp PC benzeri bir deneyim sunmasını sağlayacak bir özellikle geleceğini iddia eden birçok haber çıkmıştı. Samsung'un, Desktop eXperience (Masaüstü Deneyimi) olarak adlandırdığı söylenen yeni özellikle ilgili bir ticari marka başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Özellik, Windows 10 Mobile'da bulunan Continuum'la büyük benzerlikler taşıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Sony'den Xperia Şov: Yoshino, BlancBright, Keyaki, Hinoki, Mineo
    Yayınlanan rapora göre Samsung, bu özellik için DeX Station adında özel bir dock sağlamayı planlıyor. Bu dock, kullanıcıların telefonlarını harici monitörlere bağlamasına olanak tanıyacak. Böylece kullanıcılar büyük ekranda çalışabilecek, oyun oynayabilecek ve telefonlarıyla başka bir işlem yapabilecekler.

     

    Galaxy S8 Mart ayında duyurulacak


     

    Ticari marka başvurusunda; "Mobil aygıtların ekranını, bilgisayar çevresel aygıtları ve kablosuz ağlar vasıtasıyla ekrana yansıtmak" açıklaması yer alıyor. Aslına bakarsanız Samsung bu fikre çok da yabancı değil.

     

    Şirket birkaç yıl önce de harici bir TV veya monitöre video aktarmak için, HDMI bağlantı noktasına sahip bir Smart Dock modülü sunmuştu. Öte yandan Galaxy S8'de fiziksel Home butonu olmayacağından, ön kavisli ekranın ve arkadaki parmak izi tarayıcısını büyük kısmını kaplayan yeni ekran tasarımı "infinity display" ile geleceği söyleniyor.

     

    Samsung'un yeni Galaxy S8'i 29 Mart'ta duyurması bekleniyor ancak telefon 21 Nisan'da satışa sunulacak. Güney Kore'deki müşterilerin ise telefonunu bir hafta önce satın alabilecekleri söyleniyor.

     

    Samsung Galaxy S8, DeX Station ile bilgisayar gibi kullanılabilecek 







  • microsoft yaptığında epey eleştirmişlerdi editörler. millet pc yi cepte kullanmaya çalışıyor siz cep telefonunu ekrana klavyeye bağlamaya çalışıyorsunuz die.. bakalım samsung özelliği duyurursa editörler nasıl övecekler..

  • Telefonda o RAM i ne yapacağız diyenlerin sesi kesilir artık. Windows zaten RAM canavarı ilerde 8 GB seviyesinde telefonlar görürüz.

  • Gelecekte telefonlar bilgisayar kasası yerine kullanılabilir bence.

  • Bahsettiğiniz filmin adı Her, teknoloji meraklılarına tavsiye ederim, şuan için ütopik olsa da ileride neden olmasın dedirten bir teknoloji.
    Bu özellik daha önce Motorola Atrix'te de denendi, genel anlamda başarısız olan Windows Phone'da da. Windows Phone'da bu özelliğin tutmamış olması telefonların tutmamasından kaynaklı, bugün Windows telefonları Android ve iOS cihazlara rakip olarak görüyor olsaydık Continuum özelliği Windows cephesinin en büyük artılarından birisi olacaktı. Sanırım Microsoft şuan bunu daha da akıllı hale getirmeye çalışıyor ama telefonlar üzerinden göreceğimizi sanmıyorum bu teknolojiyi çünkü telefon konusunda başarısız oldular.
    Samsung'un özelliğine gelecek olursak eğer henüz ortada detaylar yok. Donanım olarak telefonlar masaüstü bilgisayar performansı sunacak seviyedeler fakat Samsung burada kullanıcılarına bu teknolojiyi hangi işletim sistemi yansıtacak belli değil. Windows konusunda pek umutlu değilim ama Ubuntu veya popüler bir başka Linux ile gelirse bu teknoloji kullanım bulacaktır.
    Diğer türlü Samsung'un kendi işletim sistemlerinden olan Tizen ile gelebilir diye düşünüyorum, kendi ekosisteminde desteklediği bir işletim sistemi Tizen ancak alışıldık masaüstü bilgisayar deneyimini verebilir mi orada şüpheliyim.

    Ekleme: Evan Blass'ın son sızdırmasına bakılırsa ekran tarafında parmak izi okuyucu olmayacak, arka tarafta kameranın diğer yanında olacak ancak fotoğrafta görüldüğü gibi sağda da klasik yerinde buton duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgehankalkan -- 26 Ocak 2017; 22:17:43 >




  • Samsung Galaxy S8, DeX Station ile bilgisayar gibi kullanılabilecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Telefonda o RAM i ne yapacağız diyenlerin sesi kesilir artık. Windows zaten RAM canavarı ilerde 8 GB seviyesinde telefonlar görürüz.

    Telefonda 8Gb ram'i ne yapacağız? Müzik dinleyip internete girmek dışında ne kadar farklı iş yapılabilirki sanırsın render alınacak yada oyun oynanacak alt tarafı telefon işte yapabileceği şeyler kısıtlı.
  • 4000 tllik fiyatıyla biz de YouTube dan seyredecez

  • 850 usd olan telefon bırakında yapsın yani
    400 usd notebooklar var(i3-i5) telefon ise 850 usd
    biz bunu ancak incelemelerde görücez tabi parası olana birşey demiyorum yada hastasına bizim kekolarımız maaşının 3 katı olsada en iyisi benim de hakkım zannediyor ki onu satın alınca boyuna 1 cm artacak

  • S8 piyasaya yepyeni bir soluk getireceğe benziyor.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Türkiye'de fiyatını görene kadar.

  • gelsin bakalım ne kadar efektif olarak kullanılabilecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxus

    4000 tllik fiyatıyla biz de YouTube dan seyredecez

    Maalesef..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraxus

    4000 tllik fiyatıyla biz de YouTube dan seyredecez

    4000 e alabilirsen iyidir hocam
  • Remix OS'den gördüğümüz üzere Android masaüstü sistem gibi kullanılamıyor. Çok vasat bir sistem masaüstü için. Fakat bu iş için Ubuntu phone daha iyi bir seçim olacak. Unity 8 geliştirmesi bitince bu konuda ilerleme sağlayacaklarına inanıyorum. Ubuntu telefonun nasıl masaüstü sisteme dönüştüğünü mutlaka izleyin. Hemde aparatsız.
  • Bir Samsung sadık müşterisi olarak, hiç de pratik bulmadığım bir yöntemi(HP Elite X3 bunu denedi, sonuç ortada)Samsung'un yapmasının ona hiç bir şey kazandırmayacağını söylemek zorundayım. İnsanlar, neden yanlarında en az 1.5 kg lık bir monitör taşısınlar ki, bu kadar ağırlığı ek olarak taşıyacağına 1.5-2 kglık dizüstü bilgisayarını taşır.Onun yerine, yeterli donanıma sahip, ekranı 6-7 inç(Ekran küçüklüğü gözleri biraz yorsa da) ve Windows işletim sistemi(Masaüstü Sürümü)olan bir telefon üretmesi çok daha akıllıca olurdu ve iş üretkenliğini gerçekten artıracak devrim niteliğinde bir yenilik olurdu bence.Benim gibi sürekli Office programı kullanmak zorunda olan insanlar da gidip Android telefona Windows işletim sistemi kurmakla uğraşmazlardı.Zira, bu işlevi monitörlere bağlanabilen(Quadro Stic PC gibi)mini bilgisayarlar da yerine getiriyor zaten, dolayısıyla bu bir yenilik de sayılmaz ki.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virinom

    Telefonda o RAM i ne yapacağız diyenlerin sesi kesilir artık. Windows zaten RAM canavarı ilerde 8 GB seviyesinde telefonlar görürüz.

    Allah aşkına hala Windows RAM canavarı diyen kalmış mıydı ya 8GB'lik masaüstüm var, 4GB'lik laptopu yanına koyup aynı işlemleri yapıyorum laptop daha hızlı ve akıcı tepki veriyor. Her şey depolama ve işlemcide bitiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung s8 dex ile masaustu bilgisayar oluyor ancak ses tv ye aktarilmiyor. Telefondan ses cikmaya devam ediyor. Bu sorunu cozebilen varmi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.