Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (3959. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96.374
Cevap
399
Favori
3.429.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 39573958395939603961
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S8 lere dagitilan oreo güncellemesi geri çekilmiş bazı hatalar tespit edilmiş, bende demiştim ne kadar çabuk verdiler şaşırmıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayı güncellemesini bende yaptım yapmaz olaydım.Yaptıktan sonra cihaz sürekli işlem yapıyor gibi aşırı ısınma ve kitlenip reset atmaya başladı.Daha sonra kapandı hiç acılmadı.Servise gönderdim ve sonuc anakart değişimi istediler.Bir daha güncelleme tövbe...
  • Peyloride kullanıcısına yanıt
    Elbette. Ben de farkediyorum. Ama şu da var hızlı şarj gerçekten faydalı bir eser :)

    Planlı eskitme şu anki düzenin getirisi. Yoksa her sene yeni cihaz çıkmazdı. Ben pek takmıyorum pil mevzularını. Eskirse eskisin. İşimi görsün yeter.
  • Hızlı şarj evet bataryayı ısıtır ve buda ömrünü kısaltır. O yüzden %50'ye kadar hızlı şarj sonrasında normal şarja geçer telefon. Kendini soğutuyor yani.

    Ama zaten telefonu ne kadar kullanıyoruz ki? Zaten 2 yıl garanti var garantinin bitmesine 2 ay kala servise verip bataryayı sıfırlatırsanız öylede 2 yıl daha kullanırsınız. 4 yıla kadarda bırak S7 ve S7 Edge'ı şimdi S8 ve Note 8'ler bile tarihi eser olur.

    Bu arada yavaş şarj ile şarj edince batarya daha uzun gidiyor. Onuda belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 14 Şubat 2018; 16:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nette gördüğüm bir çok olaydan sonra insanların bu tarz bir yazıya ihtiyaç duyduğunu farkettim, bilenler eksik bildiğim var mı diye kontrol etsin, bilmeyenlerde dikkatle okusun derim. (Eksik, yanlış taraf varsa tarafıma ulaştırın onu da ekleyelim, elimden geldiğince bulduklarımı koyacağım)

    İkinci El Samsung Telefon Satın Alma Rehberi

    -Faturanın Önemi
    -İkinci el satış sözleşmesi
    -Telefon üzerinden yapılacak kontroller
    -Tavsiyeler


    başlıkları altında ilk sayfaya eklenmiştir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_114503536//tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumur

    S8 lere dagitilan oreo güncellemesi geri çekilmiş bazı hatalar tespit edilmiş, bende demiştim ne kadar çabuk verdiler şaşırmıştım

    2018 oldu hala oreo bekliyoruz. Evet cok cabuk vermisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evvelki senelere ve yazılımlara göre evet çabuk verdiler
  • Android 8 ne zaman gelir bizim telefonlara bilgisi olan var mı
  • Belirsiz zaten s8 leri durdurmuş samsung

    daha note 8 var gerisini sen düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer donanım kaldırıyorsa her modele bir büyük güncelleme versinler sonrası ücretli olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak**

    Belirsiz zaten s8 leri durdurmuş samsung

    daha note 8 var gerisini sen düşün

    Nisanı bulur herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam.



    S7 edge telefonum yere düştü ve ekran camı çatladı.

    *en ucuza nasıl tamir ettirebilirim ?

    *ekranı komple mi yenilemek lazım yoksa sadece cam kısmı yenilenebilir mi

    * tamir edecek yer /konum bilgileri nedir?



    Öneriniz icin teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdikleri tarih subat. Hatirliyorum eski versiyonlarda, aralikta leak/sizinti veriyon cikardi. Ocakta da (bazen aralik sonu) genel versiyon dagitilirdi. Iki senedir beta yapiyorlar durum daha da beter oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar rootlu telefonu nasıl güncelleyebiliriz? Veri kaybı, format olmadan yapabiliyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BCANG

    Verdikleri tarih subat. Hatirliyorum eski versiyonlarda, aralikta leak/sizinti veriyon cikardi. Ocakta da (bazen aralik sonu) genel versiyon dagitilirdi. Iki senedir beta yapiyorlar durum daha da beter oldu.

    Yanlışlıkla bir ülkeye 8.0 vermişlerdi sorunsuz gibiydi.bence şubatın sonuna yada martın başına bize gelir güncelleme.türkiyeye de 1 2 hafta geç gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noobs Gona Wild -- 15 Şubat 2018; 2:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani o zamanlarda gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hayırlı forumlar bende S7 var benim sorunum telefondaki mp3 leri öncelerde zil sesi yapabiliyordum ama şimdilerde zil sesi modülüne girdiğimde telefonda ekle diyoru giriyorum driver diye bir şey çıkıyor içi boş ben oraya bir kaç mp3 attım ama yinede seç dediğim zaman yine yapmıyor haa programlar varmış onlarla yapabiliyormuşunuz ama ben eskiden yapıyordum şimdi neden yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • ddiscoveryy D kullanıcısına yanıt
    Tam emin değilim ama 5 parçalı rom olarak indirdiğinde CSC yerine Home CSC ile yüklersen veri kaybı yaşamazsın.

    İlk sayfada bilgiler vardı bu konuda;



    Dediğim gibi emin değilim, sonra beni suçlama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H.SAHİN


    quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: kasvet-efza

    pil dolmaya yakın yavaş şarja geçiyor bu normal bir durum ve çoğu akıllı telefon pil dolmaya yakın %10, %20 kala aynı şekilde elektrik akımını düşürüp pilin kullanım ömrünü arttırmayı hedefliyor. Sizin her firsatta tavsiye ettiğiniz accubattery için önceki mesajlarım da size bunu sormuştum cevap alamadım. Telefon zaten %80'e kadar hızlı şekilde doldurup kalan %20'yi düşük akımla tamamlayıp sağlıklı bir batarya ömrü sunmaya çalışıyor. Fakat accubattery uygulaması da bu durumu engelliyor. Sonuç olarak %80'e kadar şarj etme tavsiyeniz ne kadar sağlıklı tartışılır. Harici bir ölçüm aleti kullanılmadan accubattery kullanarak pilin kapasitesi ölçülebilir mi teknik olarak mümkün mü? Pilin iyi veya kötü olduğunu söyleyen de accubattery ve bu ne kadar güvenilir bir sonuç? Şayet accubattery'nin teorisi doğruysa bütün cihaz üreticileri bu korkunç gerçeği neden bizden saklıyor? neden %80'e kadar ?arj etmemiz gerektiğini bize söylemiyorlar? neden accubattery'nin kaynakları hariç %80'e kadar şarj edin tavsiyesini kimse yapmıyor? (bu teoriyi başka savunan varsa ben bulamadım) kafamda deli sorular sayın celebic

    Hocam önce şunu konuyu açıklığa kavuşturalım; ben Accubattery uygulamasını tavsiye etmiyorum. Ben bu uygulamada yazan ve bunun üzerine araştırdığım %80 şarj olayını tavsiye ediyorum. Bu konuda anlaşalım öncelikle, arada fark var çünkü.

    Accubattery uygulaması bir batarya iyileştirme uygulaması değildir. Bazı battery uygulamaları gibi sizin bataryanıza katkı yapmayı amaçlamaz, bataryanızı iyileştiririm demez. Sadece ölçüm yapar ve varsa batarya aşınmasını gösterir. Benim bu uygulamadan öğrendiğim olay %80 şarj olayı ve bataryamın durumu.

    Yüzde %80'e kadar şarj etme olayı ne kadar sağlıklı sorunuza gelince; bir kaç sayfa önce koyduğum grafikleri atlamış olamazsınız. O grafikte telefonu çeşitli şekillerde şarj edip bunun batarya aşınmasına etkisini görmek istedim.

    1- hızlı şarj ettim
    2- %100 şarj ettim ve o an şarjdan çektim
    3- %100 şarj edip sabaha kadar bekledim ve
    4- %80 şarj ettim ve her birinin bataryayı ne kadar aşındırdığını gösteren bir grafik yükledim. Bunları görmemiş olamazsınız.


    Yüzde %80 şarj olayını duyduktan sonra bazı tespit ve gözlem yaptım. Okuduğum yazılarla da kendim de buna kanaat getirdim.

    http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteries

    Yukarıda verilen linkte bataryalarla ilgili bilgiler var. Burada yazılanlardan bu konuyla ilgili bir kaç cümleyi aşağıya alıntı yaptım.

    * Lithium-ion does not need to be fully charged; a partial charge is better.

    Li-ion does not need to be fully charged as is the case with lead acid, nor is it desirable to do so. In fact, it is better not to fully charge because a high voltage stresses the battery. Choosing a lower voltage threshold or eliminating the saturation charge altogether, prolongs battery life but this reduces the runtime. Chargers for consumer products go for maximum capacity and cannot be adjusted; extended service life is perceived less important.


    Bir başka yerdehttp://tap.org.tr/_rsm/dosyalar/86/P%C4%B0L%20VE%20BATARYALARIN%20%C3%96M%C3%9CRLER%C4%B0.pdf

    Şarj Seviyesi
    Bazı pil sistemlerinde mesela lityum pillerinde, şarj akım seviyesinin sınırlandırılması çevrim ömrünün uzamasına yol açar. Diğer bir deyişle bu tür pillerde tam şarj yerine, kısmi şarj uygulamaları avantajlıdır.
    http://cepfix.com/blog/cep-telefonunuzun-pil-omrunu-uzatmanin-6-yolu
    Lityum pilleri ne kadar uzun süre şarjda bırakırsanız o derece ters tepki veriyor. Araştırmalara göre cihazı yüzde 70-80 civarında şarj etmeniz ve gece şarjda bırakmamanız çok daha faydalı. Böylece şarjı çok daha uzun süre dayanabiliyor.

    http://www.teknolojioku.com/haber/cep-telefonu-bataryasi-ve-sarj-cihazi-kullanimi-hakkinda-onemli-bilgiler-19130.html
    Modern bataryalarda ise tekrara ihtiyaç yoktur, zaten bu bataryalar, yukarıda bahsettiğimiz gibi %40-80 arasında döngüde tutulmalıdır.
    http://www.webtekno.com/sektorel/sarj-ve-batarya-ile-ilgili-yanlis-bilinenler-h9131.html
    Eğer cep telefonu şarjı tamamen dolu olmasına rağmen hala şarja takılı ise bataryasına gelen akımı ve bataryadan enerji alımını kesiyor ve sadece şebeke elektriği ile çalışıyor, bu sayede batarya zarar görmemiş oluyor; ancak uzmanlar diğer taraftan şarjı sürekli %40 - %80 arasında tutmanın bataryanın ömrü açısından daha sağlıklı olduğunu söylüyor; çünkü bataryalar kullanılmak üzere yapılır, saklanmak üzere değil.

    Hocam istenirse bu konuda bolca yazı ve makale bulmak mümkün.

    Eğer bu doğruysa telefon üreticileri neden %80 olayını saklıyorlar demişsiniz. Bunu hangi telefon üreticisi söylemek ister ki? Zaten batarya konusu her telefonun en büyük sorunu değil mi? Bakın bu sayfalarda @kartalizma07 yazmış. Bu konuyla ilgili olup olmadığını bilmiyorum ama kardeşinin 6S'i %80'e gelince uyarı vemiş. belki amacı farklıdır, bilemiyorum.

    Neden Accubattery kaynakları hariç %80 şarjı tavsiyesini yapmıyor demişsiniz. Yukarıda verdiğim linklerde tavsiye ediliyor ve daha fazla yerde de tavsiye ediliyor. Kafanızdaki deli sorular umarım çözülmüştür.



    quote:

    Orijinalden alıntı: kartalizma07

    Ben yüzde 80 olayını bilmiyordum, accubattery ile öğrendim ve iphone da uyarıyı görünce dikkatimi çekti. Araştırılmış ve kanıtlanmış olduğunu belirtiyor accubattery. Yüzde 80 olunca durdurma şansımız olsa keşke ancak uyarı vs verince şarjdan alabiliriz. Ben yatarken takarım o yüzden şarjda kalıyor biraz

    Hocam yıllar boyu hep aynı hatayı yaptık. Yatarken şarja takıp telefonu 7-8 saat şarjda beklettik.

    ---------------------------------------

    Benim gibi yeni kişiler için sayın celebic in açıklamaları.
    yani akşam dan sabaha kadar şarj yerine gün de 2 defa %80 civarı şarj da çıkarmak mı uygun oluyor.


    Benim sony ultrabook vardi. O yazilimda da bataryanizi koruyun diye ozellik vardi. Ona tiklayinca batarya yuzde 80e kadar dolardi. Yuzde 20de kapanirdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbc32amg


    quote:

    Orijinalden alıntı: Burak**

    Belirsiz zaten s8 leri durdurmuş samsung

    daha note 8 var gerisini sen düşün

    Nisanı bulur herhalde

    Bence seneye aliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 39573958395939603961
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.