Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 FE [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: uguruu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
50
Favori
37.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir video çektim. Bu şekilde takılarak kayıyor. Beni çok rahatsız etti açıkçası. Büyük ihtimalle uygulama geliştiricilerin kullandığı framework ile alakalı bir sorundan kaynaklanıyor. iPhone 11'de bu sorun yokken bu telefonda bu sorunla karşılaşmak şaşırttı beni. iPhone 11'in AnTuTu skoru 800.000 ve 6 yıl önce çıkmış bir telefon. Bu telefonla dün test ettim AnTuTu 2.1 milyon çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Aralık 2025; 11:20:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Evet bende de durum hemen hemen aynı. Dediğiniz gibi muhtemelen uygulamaya has kullanılan framework ile olabilir. Diğer arkadaşların da dediği gibi android bu konuda ios dan biraz geride maalesef akıcılık konusunda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • qTr kullanıcısına yanıt
    ben mobil uygulama geliştirdiğim için biliyorum. mobil uygulama geliştirirken bazı hazır framework'leri kullanma imkanı var. bazı framework'ler android'le bazıları iOS ile iyi çalışmayabiliyor. hangi framework'ü kullandılarsa artık android ile verimli değil, iOS'i önceliklendirmiş olmalı.

ben mobil uygulama geliştirmeye ilk başladığımda webview tabanlı çözümlere bakmıştım. bir nevi HTML kodlarından uygulama oluşturuyordu ama baktım orta seviye android cihazlarda berbat bir performansı vardı. o dönem elimde iOS cihaz olmadığı için test edemeden o çözümleri bir kenara bırakıp farklı bir çözüme gittim. şu an çok eski cihazlar dışında orta ve hatta giriş segmentte bile akıcı çalışıyor uygulamalarım ve bu cihazlarla test ediyorum. koskoca banka S24 ultra gibi bir flagship cihazla test edip bu rezil performansla ben uygulamayı yayınlayamam demez mi? Bir arkadaşta S24 ultra var. onunla test etti. onda da buna benzer bir takılma olduğunu söyledi.

sorunun bir sebebi de Google'ın uygulamaları doğru düzgün test etmeyip, ben böyle boktan performans gösteren uygulamayı yayınlamam, git uygulamanı adam gibi çalışır hale geitrip öyle gel demesi lazım. bunu demeyince ben şu an ne diryorum:

ulan 6 yıl önceki iphone 11'de düzgün çalışan yukarı aşağı kaydırma, bugün aldığım iyi sayılabilecek (2.1 milyon antutu skoru iyi sayılabilecek bir seviye diye düşünüyorum) bir cihazlı android'de takılıyor. o zaman android yerine iOS mi tercih etsem diye düşünüyorum. google'ın yerinde olsam bu imajı oluşturmamak adına bu uygulamayı yayınlamayı red ederdim.

Ben de mobil değil web sektöründeyim. Dediklerinize harfiyen katılıyorum. Android'in yıllardır süre gelen sorunu bu zaten. Eskiden daha kötüydü bu durum şimdilerde biraz daha iyi ama insan Iphone'u görünce sizin gibi düşünmüyor değil haliyle. Google'ı, Samsung'u, Xiaomi'si falan derken birden çok katmanlı bir yapı olduğu için ve Google, Apple kadar bu konularda aşırı katı davranmadığı için stabilite ve optimizasyonlarda bu sorunlar çıkıyor maalesef. Neden katı davranmadığını da anlamıyorum artık. Evet cihaz sayısı ve çeşitliliği çok fazla ama sizin dediğiniz framework özelinde seçici davranabilir mesela. Eskiden olsa Android kullanımını arttırmak için vs. bu konuda göz yumuyor derdim de şuan böyle bir problemi de yok. Zibilyon tane uygulama kaynıyor market.

Android bazı durumlarda avantaj gibi görünse de bu tarz durumlarda dezavantaja dönüşüyor haliyle. Iphone tarafında ise Apple'ın tuzu kuru. İnce eleyip sık dokuyor. Cihaz türü bir elin parmaklarını çok geçmeyince de denetimini ve optimizasyonunu iyi sağlamış oluyor. Artık ya görmezden gelip Android'in diğer güzelliklerinin, esnekliklerinin tadını çıkaracağız, ya da kapalı, sade, pürüzsüz ve sorunsuz bir yazılım kullanacağız. :)

Nedense aklıma "Peşin satan, veresiye satan" görseli geldi. :)

Aynı durum geliştiricilerin kazancında da etkiliymiş. iOS uygulamaların çoğu ücretli veya abonelik istiyor her ekstra özellik için, android kullanıcısı böyle şeyleri sevmiyor ya alternatife ya da bedava olana en kötü illegal kullanıma (piracy) yöneliyor. Google reklamlarda da agresifleştikçe bu tarz bir yönelim var ve benim de gözlemim bu yönde iPhone kullanıcıları Spotify, Netflix gibi servis aboneliklerin kullanımına daha yatkın.

Google ne kadar Android 16 ile yeni tasarım dili geliştirse de kendisi hariç takip eden yok. (Material You Expressive) Çoğu uygulama hala Android 9 sürümünden kalma belki daha da eski yani o çağ dışılık hem arkaplanda hem kullanıcı arayüzünde belirgin. Halbuki kullanımı kolaylaştırması için bir sürü şey eklediler kite landscape layout, immersive full screen gibi ama şu an çoğu uygulama takip etmediğinden tablet arayüzüne geçiş yapmıyor mesela dikey ekranda geliyor telefondaki gibi. Hoş bu durum iPad de de geçerliydi onlar da yıllar sonra hesap makinesi ve Instagram, Whatsapp getirdiler iPad için.

• aydogan kullanıcısına yanıt
    Valla bence zararın neresinden dönülürse kardır. Eski alışkanlıklardan süregelen kullanıcılar devam edebilir ama yeniler için alışkanlıkların değişmesi zor olmaz. En azından yeni cihazlar için katı politika getirip eski sürümleri ve belirlediği kriterleri karşılamayan yazılımları saf dışına çıkarabilir.

anladığım kadarıyla google'ın şu anki önceliği küçük ve bireysel geliştiricileri eleyip büyük ve kurumsal geliştiricilerle çalışmaya devam etmek. sanırım play store'daki zararlı yazılımların sebebinin küçük bireysel geliştiriciler olduğunu düşünüyor. hatta bireysel geliştiriciler için 15 günlük kapalı test şartı getirdi ama kurumsal geliştirici hesapları için böyle bir şart yok. yani kurumsal geliştirici hesapları istediği kadar kötü UI üretsin, nasılsa onlar zararlı yazılım üretmezler diye düşünüp kötü UI/UX'e göz yumuyor gibi. sonuçta tercih meselesi. nihayetinde Akbank gibi kurumsal bir firmanın ürettiği yazılımın da sonucuna bak. 2024'ün flagship cihazında takılmadan basit bir ListView'ı yukarı aşağı kaydıramayan bir yazılımı production'a vermişler. Aslında bu olay Akbank'la sınırlı değil. Başka bir uygulamada daha gördüm benzer bir durum. Muhtemelen piyasada bulunan yaygın 3-4 tane framework'de benzer sorunlar var. Tabii burada google'da da hata var. 2025'de çıkarttığı işletim sisteminde hala bu sorunları çözebilmiş değil. Ya sorunu çöz, ya da çözemiyorsan bari bu framework'leri blacklist'e al (bu framework'ler benim sistemimle düzgün çalışmıyor, bunlarla yapılacak uygulamaları red ediyorum bundan sonra de), geliştiriciler de mecburen başka framework'lere yönelsin, sonuç olarak play store'da adam gibi uygulamalar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Aralık 2025; 14:58:55 >

bazı uygulamalarda bende yaşıyorum. Mesela Twitter da çok pürüzsüz hissettirmiyor.

Muhabbetinizi bölüyorum ama bir sorum var. Mağazadan tavsiyeyle verilen ttec 30w adaptörü iade ettim ve adaptör arayışındayım. Hangi adaptörü tavsiye edersiniz ? Şimdiden teşekkürler.

Benzer takılma sorunlarını galaxy s24 fe cihazımda yaşıyorum. Hepsiburada trendyol uygulamalarında kaydırırken frame düşüşü mevcut. Hatta twitter instagram gibi uygulamalarda da takılmalar var. Tuhaf kısmı eski realme gt2 pro cihazımda twitter yağ gibi akarken s24 fe de akıcı çalışmıyor takılıyor.

Spigen 47W USB-C 2 Port Mini Hızlı Şarj Aleti PPS 2.0 Desteği/Isı Düşürücü GaN Pro Destekli Akım Korumalı Güç Adaptörü iPhone & Android & iPad & MacBook Type-C White - ACH08707
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0F4QHY97M?ref=cm_sw_r_cso_cp_mwn_dp_VZV63T8PHJ6RWVS2J8RS&ref_=cm_sw_r_cso_cp_mwn_dp_VZV63T8PHJ6RWVS2J8RS&social_share=cm_sw_r_cso_cp_mwn_dp_VZV63T8PHJ6RWVS2J8RS

• rustem1905 kullanıcısına yanıt

Hocam bu 47W yazıyor. S25 FE maksimum desteklediği 45W değil mi ? Sitesinde şöyle bir yazı var :

Galaxy S25 FE kablolu olarak 45 W’a kadar hızlı şarjı destekler. Uyumlu bir şarj cihazı kullandığınızda cihazınızı bir saatten kısa sürede tamamen şarj edebilirsiniz. Ayrıca 15 W’a kadar kablosuz şarjı da destekler, ancak bu yöntem biraz daha uzun sürer.

Telefon adaptörden ihtiyacı kadarını çeker, fazlasını çekmez zaten. Önemli olan uyumlu şarj teknolojisini desteklemesi. Ben 140w gan5pro bi adaptörle şarj ediyorum. Bazen de size attığım adaptörün 30w versiyonu var onunla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rustem1905 -- 19 Aralık 2025; 1:31:36 >
  • bende eski telefonum olan Samsung M52'nin şarj cihazı var. onunla kapalı şarj ettim 17W güç çekerek 1 saat 45 dakikada 0'dan 100'e şarj etti. zaten çok yüksek hızda şarj etmek pil sağlığı açısından çok iyi değil. 17W bile fazla aslında.

Samsung un TA800 25W Super Fast Charging Travel Adaptor kullanıyorum. Normal zamanlarda hızlı şarj özelliğini kapatıyorum telefondan. Çok acil doldurmam gerekirse açıyorum sadece. Adaptörün PD özelliği de var. Bu sayede oyun oynarken cihaz gücü tamamen adaptörden alıyor pili pas geçerek. Bu sayede şarj ederken cihazda oluşan ısıya maruz kalmıyorsunuz. Pili daha hızlı öldürmüyorsunuz bu sayede. 45W adaptör aramaya bence gerek yok. İnternette bir çok 25-45Watt batarya doldurma karşılaştırma videolarında arada çok küçük dakika farklar var zaten. O yüzden 45W için daha fazla para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

• PhoneArenayoutube
    In this video, we will be comparing the charging speeds of the upcoming Galaxy S22 Ultra's 45W charging capability with the 25W charging option. We will conduct several tests to see how long it takes to charge the phone from 0% to 100% using both charging speeds. By the end of this video, you will have a clear understanding of the charging speed differences between the two options and which one is worth your investment. So, if you're curious about the charging speeds of the Galaxy S22 Ultra, this is the video for you. Don't miss out on our Galaxy S22 Ultra 45W vs 25W charging speed comparison! Galaxy S23 Ultra: Get a free storage upgrade and $100 of instant Samsung Credit with this exclusive link now - https://howl.me/ci2l5vFyNsS Galaxy S23 and S23+: Get a free storage upgrade and $100 of instant Samsung Credit now - https://howl.me/ci2LlphMbws Buy S22 Ultra: https://shop-links.co/1765650437074907879 Credit: -------------------------------------------------------- Song: Mario Ayuda feat. Sonali - Right Now (Instrumental Mix) [Concordia Recordings] https://youtu.be/I7w8ULKudec -------------------------------------------------------- Want to sponsor the next PhoneArena video? Get in touch: sponsorships@phonearena.com -------- 💙 Subscribe 💙 https://bit.ly/2IpbYha 📰 Read 📰 https://www.phonearena.com Follow us! 😍 Facebook: https://www.facebook.com/PhoneArena/ 🌈 Instagram: https://www.instagram.com/phonearena/ 🐦 Twitter: https://twitter.com/phonearena PhoneArena.com is your ultimate source of mobile tech news, reviews, and info. The PhoneArena YouTube channel delivers a vast range of smartphone, tablet, and accessory video reviews, in addition to regular hands-on, unboxing, and other uploads. PhoneArena may receive a small commission if you purchase through affiliate links in this video. 00:00 Introduction 01:05 45W Charger vs 25W Charger 01:32 5 minutes of charging 01:46 10 minutes of charging 02:03 15 minutes of charging 02:20 20 minutes of charging 02:42 30 minutes of charging 03:02 45 minutes of charging 03:29 Results 04:01 Charging speed graph 04:51 45w Charger Pros and cons 06:35 Pixel 6 Pro Charger 07:08 45W Charger deliver 29W 07:42 25W Charger Pros 07:56 Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?v=V6O4by5JrhA

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

@DieselQuattro benim dün tiktok çok kasıyordu. Yazılımsal sorunlar olabilir.

Keşke şu exynos işlemciyi sürekli güç modu açmadan %70 de falan kullanabilsek. Oyun harici gerek yok bence. Batarya performansını uzatmak için performans profilini pil odaklı ayarladım onu öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenSpirit -- 20 Aralık 2025; 2:42:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.