< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU] (596. sayfa)
-
-
Fotoğraf, video, ses, yazılım kalitesi anlamında attan eşeğe düşmüşe dönersin hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılanlar doğruysa s25 serisi tüm dünyada sadece snapdragon işlemcilerle gelecekmiş alınabilir o zaman Exynos saçmalığı görmeyiz umarım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elinizdeki cihaz sizi s25'e kadar sorunsuz götürecek.
Bence s25'i görüp öyle karar verin. s24 biraz geçiş dönemi/ara cihaz maalesef.
Hepsinden önemlisi daha önce hep ios kullandıysanız android'e geçince alışmakta oldukça zorlanacaksınız bunuda unutmayın.
-
Yıllardır Android kullandım, ama hep orta-üst seviye cihazları idi, hiç amiral gemisi Android kullanmadım.
2022 den ise beri İOS kullanıyorum, İPhone 12 Mini ve 11 kullandım, şu an ise 15 kullanıyorum.
Bakalım beklemedeyim, ne yapacağımı henüz bilmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
🤣 Exynos'un ne zararını gördünüz?
Siz hâlâ iPhone'un 6s zamanı olduğunu sanıyorsunuz herhâlde. Kamera için bir şey diyemeyeceğim, kamera problemleri var telefonda ama diğer dedikleriniz eskide kaldı.
Pro olmayan iphone kullanılmaz gerçekten. Çok eksiği var S24ler 15 Pro rakibi aslında. Bence bu kadar kullanmışsınız devam edin ve S25 geçin takas ile. 15 için daha yüksek fiyat verirler muhtemelen. 6 ay kaldı zaten.
Teşekkür ederim hocalarım cevabınız için
Hocam ben arkadaşımın satın aldığı s24 ultra'yı inceledim iPhone 15 kullanıyorum yazılım/uygulama kalitesi optimizasyonları hissiyat olarak direkt fark ediyor. Ekranı dışında hiçbirşeyini beğenmedim açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-814B5FF12 -- 18 Haziran 2024; 18:40:42 >
Görmedi. Çünkü alıp kullanmışlığı yok. Sadece youtube reddit gibi yerlerde okudukları alerji yaptı. Kullanmadan dokundu yani.
Hocam iOS 18'in ilk beta sürümü kullanıyorsun yani yeni versiyonun en ilkel ve doğal olarak buglu versiyonu asıl sürümün çıkmasına daha 3 ay var. Pil sağlığına da çok takma derim androidlerde pil sağlığı gözükmüyor bile sende göremediğin için herşey yolunda zannedersin. İlla geçeceksen de S24 Ultra'ya geç S24/S24+ bunlar tatmin etmez.
Evet bana da Ultra mantıklı geliyor, öyle bir aksiyona girecek olursam
Ben ilk defa Android kullanıyorum (2013te 4ten bu yana) ve çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.
2014'ten beri İphone kullanıyorum, zamanında iki kez Samsung'a geçmeye çalıştım ama her ikisinde de(Note 9 ve S21) 20 günlük kullanımdan sonra İphone'a geri döndüm. 1 haftadır S24 ultra kullanıyorum, 14 Pro'dan geçtim. S24 Ultra'dan çok memnunum şimdilik. Bu sefer geri dönüş olmayacak gibi.
Herkese merhaba,
Kutudan çıkan kabloyu laptopa takabilmek için Erkek USB 3,x Dişi TYP-C çevirici ne öneririsiniz?
Ek; Küçük ebat tercihimdir.
Bunu Buldum ancak Turuncu kısım biraz daha küçük olanı olabilir di.
Ayrıca USB 3.x midir emin olamadım.
-
Konu tamamen fiyat farkı. 15 pro ile S24'ü aynı fiyata sat, kullanıcı oranı %95 seviyesinde iphone lehine olur. Hiçbir zaman android uygulamaları ios uygulamaları kadar optimize olmadı ve olmayacak. Olamazda. Çünkü sadece Samsung'un 3 amiral gemisi telefonu olan S serisinde bile 2 farklı işlemci kullanılıyor. Direkt sektörün içinde olan ve optimizasyon işine deli gibi vakit harcayan birisi olarak söylüyorum bunu. Android'in teorik olarak daha optimize olması imkansız.
Diğer yandan Apple, en iyi üretim teknolojisini son yıllarda hep kendisine saklıyor. TSMC ile özel anlaşma yaparak dünyadaki tüm rakiplerinden 1 sene önde kalıyor. Yani Apple'ın işlemcileri diğer telefon dünyasından 1 sene daha önde olan üretim teknolojisi ile üretiliyor. Artık bu durum sadece pro modeller için geçerli orası ayrı. Mesela A17 Pro ile bizim Exynos 2400 arasında yaklaşık 18 aylık bir fark var.
Cam sağlamlığı olarak da Apple eskisi gibi değil. Corning gorilla'dan çizilmeye karşı daha sağlam olduğu görülüyor iPhone modellerinin. Aynı şekilde Apple'ın kullandığı titanyum oranı da hem daha fazla hem daha kaliteli.
Saat konusunda da Apple tarafındaki ultra modelinin Android tarafında rakibi yok.
Fakat söz konusu rekabete fiyat ve milliyetçilik dahil olduğu zaman Apple almanın hiçbir mantıklı yanı yok. Aradaki fiyat farkını kesinlikle hak etmiyor Apple ürünleri. Zaten bizim açımızdan milliyetçilik tarafında da Apple yerine Samsung telefon tercih etmek gerekiyor. Aynı Çin gibi.
Bugün iPhone 15 pro 66K, Samsung S24 34K. İphone 15 Pro fiyatına bu sene S24 alırsın. sonraki sene S25 alırsın. Üzerine paranı amerika'ya kaptırmamış olursun. Yarın bir gün oğlun askerdeyken karşısındaki adamın elinde olacak silaha dönüşmez paran.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 18 Haziran 2024; 14:23:10 >
-
15 Pro ile S24’ü bir tutmak mantıklı değil hocam 15 Pro piyasanın en ultra premium telefonu ötesi yok. Sanat eseri gibi makina vallahi. S24 de böyle bir hissiyat yok sadece iyi bir android telefon o kadar. İşlemcisinden Kamerasına, yazılımına, hoparlörlerinden malzemesine kadar devasa farklar var. Yani; onda da 120 hz ekran var bunda da, o halde bunlar denktir çıkarımı saçma bana göre.
Bence optimizasyon sorunu şundan kaynaklanıyor: Arada çok kişi var. Android için Google, One UI için Samsung, Snapdragon için Qualcomm var. Hepsi de birbirini hiç sevmiyor aslında ama Apple'a karşı birleşiyorlar, "düşmanımın düşmanı dostumdur" gibisinden. Samsung bunu çözmeye çalışıyor ama onlar da ne yapmaları gerektiğini çok anlamış değil. Çipseti kendi yapmaya çalışıyorlar ama kimse güvenmiyor. Yazılım zaten çok geride; Google akıllanmazsa düzelmeyecek. Apple'ın dediği gibi, yazılım ve donanım tek yerde yapılmalı. Neyse ki son yıllarda Samsung'un çabasıyla Android, Samsung için gibi oldu ama daha çok yolları var. Windows bile kaç yıllık ve hâlâ farklı platformlarda farklı farklı sorunları çıkıyor, macOS kadar akıcı olamıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X