Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU] (1192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Phaligavie , Phaligavie Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil1 iOS
5 sn
23.859
Cevap
458
Favori
1.477.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11891190119111921193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

120 Hz. Karanlık mod, konum sürekli açık, senkronizasyon kapalı, ful wi-fi...mobil wi-fi karışık kullanımda ekran açık süresi 1 saat kadar düşüyor. 8 aydır düz s24 kullanıyorum. Full mobil veride bile ekran süresinin 6 saatin altına düştüğünü hatırlamıyorum. Ya ben acayip şanslıyım ya da bataryaları 1-2 saatlik kullanım sonucu yarı yarıya düşenlerin telefonlarında ciddi sıkıntı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kavır 22 K kullanıcısına yanıt
    Herkesin kullanımı aynı değil hocam. 4 buçuk saat video izlenimi 3 buçuk saat browser kullanımına göre bu ekran süresi az bile. Burda bu şekilde video izleyip 10-11 saat ekran süresi atan arkadaşlar vardı. Normal kullanımda sizin de ekran süreniz 4 buçuk 5 saat olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba bir kaç güne s24 plus alacağım , peki aldığımda pili nasıl kullanmalıyım ilk zamanlar ben 5w yavaş şarj ile edeyim ilk zamanlar diye duşünüyorum , bide ben hiç bir zaman yedekleme kullanmam her zaman temiz kurulum yaparım, telefonu uygulamalarimi yuklemeden öncemi güncellemeliyim yoksa her iş bittikten sonra mı , fikir ve yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Gereksiz bir iş olur. Aldığımdan beri orijinal 25w adaptör ile kullanıyorum. 1,5 sene oldu neredeyse pilde ciddi bir değişim olduğunu bile hissetmedim açıkçası. 45w şarj destekleyen cihazı 5w ile şarj etmek neden?

Case: Corsair Graphite 760T | MOBO: Gigabyte Z790 UD LGA1700 | CPU: Intel® Core™ i5-14600KF @ 4 GHz | CPU Cooler: Corsair H115i RGB Platinum | RAM: GSKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 @ 6400MHz CL32 |
    PSU: Corsair AX860 80+ Platinum | GPU: MSI RTX 3080 GAMING X TRIO GDDR6X @ 1815 MHz 320-bit | SSD: Adata XPG Spectrix S40G 512 GB-Samsun 980 1TB-Exceria Pro 2TB | HDD: 3TB Seagate SV35 7200RPM - 4TB Seagate Skyhawk 5900 RPM | Display: Asus VG258QR
    RΛZΞR: Blackwidow ELITE | Mamba CHROMA 16K | Kraken V3 Pro | Goliathus Extended Chroma
  • can6prmk kullanıcısına yanıt
    Yok sadece ilk haftalarda , yeni pilin oturması 1 hafta filan sürüyorya ilk zamanlarda yavaş şarj ile sağlıklı olur gibime geldi , sonra hizli sarj ederim zaten

Orijinalden alıntı: ahmet rahmi eken

Herkese merhaba bir kaç güne s24 plus alacağım , peki aldığımda pili nasıl kullanmalıyım ilk zamanlar ben 5w yavaş şarj ile edeyim ilk zamanlar diye duşünüyorum , bide ben hiç bir zaman yedekleme kullanmam her zaman temiz kurulum yaparım, telefonu uygulamalarimi yuklemeden öncemi güncellemeliyim yoksa her iş bittikten sonra mı , fikir ve yorumlarınızı bekliyorum

Ben de 3 gün önce S24+ aldım hocam. Ben de aynı şekilde tertemiz kurulum yaptım ve cihazı açarken tüm yedekten aktarma sorularını es geçtim. Uygulamaları bile sıfırdan tek tek yükledim. Tek yedeklediğim şey WhatsApp mesajlarım oldu, o kadar. Eski telefonumdaki fotoğrafları ve videoları da zaten PC'de yedekledim. Telefonu açar açmaz ilk önce güncellemeleri yaptım ben açıkçası. Birkaç kere yeniden başladı telefon. Önce Android 15'i sonra 16'yı kurdu ve arada birkaç güvenlik güncellemelerini de yaparken kapanıp açıldı. Telefon tam anlamıyla güncellenince başladım her şeyi kurmaya. O şekilde daha temiz oluyor bence. Şarj konusunda da Spigen'in 45w'lık şarj aletini kullanıyorum. Şimdilik cihazda hiçbir sıkıntı yok zaten pil kullanımını da her şeyi de akıllıca optimize ediyor cihaz. Bir de zaten pil ayarlarında uykuya göre otomatik şarjı durdurma veya ilerletme gibi özellikler var. Daha bir sürü özellik var aslında, kurcalayınca sizin yavaş şarj etmenizin hiçbir manası olmadığını anlayacaksınız. Bu arada daha ilk zamanları diye mi bilmem ama saatlerce kullanmama rağmen pili zar zor bitiriyorum gün içinde. Diğer arkadaşların şikayetlerini görünce ben farklı bir cihaz kullanıyorum herhalde dedim. Gerçi farklı cihaz da kullanıyor olabiliriz, birçoğu belirtmemiş ama düz S24 kullanıyor olabilirler bilmiyorum. Bir önceki telefonumu 7 yıldır kullandığım için forumda telefon konularına girmiyordum ama bence düz modelle plus modelin konuları ayrı olmalı. Yani o zaman ultra da aynı konuda olsun. Sırf tasarımları benziyor diye her telefonu aynı konuda konuşmaya gerek yok bence.  

Neyse, dediğim gibi 7 yıllık bir geçişten sonra inanılmaz seviye atlamış gibi hissediyorum. QHD 120 hz ekranla cidden artık 60 hz bir ekrana tahammülüm kalmaz gibi duruyor. Cihaz gerçekten çok akıcı. Yapay zeka özellikleri mükemmel. Ben bu telefonu almayı düşündüğümde Now Brief falan da yoktu ama alana kadar güncellemeyle gelmiş o da. Zaten güncelleme desteği malum şu an 5 sene alacağız. Bir önceki cihazımı 1 sene güncelleyip sonraki yıllarda güncellemesiz kullandım ben. Yani buraya geldiğim yeri bildiğim için bu telefonu her türlü uzun yıllar kullanacağımı düşünüyorum. Hatta başlarda S25 Ultra düşünüyordum, sonra dedim ki kamerayı çok fazla kullanmıyorum. En fazla 3-5 çiçek böcek çeker 2 aya kamerayı kullanmayı da salarım dedim ve S25+ düşündüm uzun süre. Sonra öğrendim ki S24+ ile aralarındaki tek fark işlemciymiş. Snapdragon Elite'e ihtiyaç duyacak bir iş yapmadığımdan veya oyun oynamadığımdan aradaki 12 bin lira farka değmez diyerek onu da eledim. Aman idare etsin yeter diyerek S24+ aldım ve gerçekten beklentimin çok üstünde geldi cihaz. Bana göre her özelliği tatmin edici şimdilik. Mor renk aldım ek olarak, o da internette çok cırt bir mor gibi duruyordu ama şu an elimdeki cihazın rengi bambaşka gibi resmen. Fotoğraflardaki gibi değil yani. Çok şık duruyor cihaz. Kılıf da almıştım ama arada bir telefonla bakışayım diye kılıfı çıkarıyorum, o derece.  

Size de hayırlı olsun hocam şimdiden.

• The Frost kullanıcısına yanıt

O kadar uğraşınca bir şey değişiyor mu bari?

Case: Corsair Graphite 760T | MOBO: Gigabyte Z790 UD LGA1700 | CPU: Intel® Core™ i5-14600KF @ 4 GHz | CPU Cooler: Corsair H115i RGB Platinum | RAM: GSKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 @ 6400MHz CL32 |
    PSU: Corsair AX860 80+ Platinum | GPU: MSI RTX 3080 GAMING X TRIO GDDR6X @ 1815 MHz 320-bit | SSD: Adata XPG Spectrix S40G 512 GB-Samsun 980 1TB-Exceria Pro 2TB | HDD: 3TB Seagate SV35 7200RPM - 4TB Seagate Skyhawk 5900 RPM | Display: Asus VG258QR
    RΛZΞR: Blackwidow ELITE | Mamba CHROMA 16K | Kraken V3 Pro | Goliathus Extended Chroma
  • ahmet rahmi eken kullanıcısına yanıt
    Yeni nesil li-ion piller eski teknoloji gibi çabuk aşınmıyor. 1 buçuk yıldır kullanıyorum S24 pil neredeyse ilk zamanki gibi. Şarjdayken de çok kullandım. Pil koruma için 20-80 arası şarj olayını hiç yapmadım. Gece şarja takar sabah alırım. Gün içinde 3-4 defa azar azar şarj ederim. Yani anca yüzde 10luk düşüş olmuştur. Eski telefonlarda 1 yıldan sonra pil performansında bariz düşüş hissediliyordu. Yavaş da şarj etseniz, hızlı da şarj etseniz pil perfomansını uzun vadede bile hissedeceğiniz şekilde etkilemez. Zaten garanti bitmeden çoğu servis garanti kapsamında değiştiriyor pili çok kafaya takmamak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Uğraşmak derken neyi kastettiniz hocam? Ben bir şey için uğraşmadım. Pil ayarlarını diyorsanız dokunup deneyin yani saatler sürmüyor ayarlara girip dediğim şeyi yapmak. SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU] 

ben de aynı sorunu yaşadım , telefoncu kalın olanı söküp nano diye bir şey taktı ikincisinde ,sonra herhangi bir sorun kalmadı

• bir arkadaşa güvenerek son güncellemeyi hemen yüklemedim dün whatsabım tamamen erişilemez hale geldi güncelleme yaparak düzeltebildim bütün verilerim gitti mi yani şimdi ?Bu haberdeki wp durumunu yaşayan var mı?

• eğer bu haber doğruysa çok ciddi bir durum söz konusu ne kadar samsung sevsemde artık bir daha ki telefonum samsung olmayacak

SAMSUNG GALAXY S24 / S24+ [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dfk24 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.