Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (543. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.835
Cevap
119
Favori
816.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atak-1

    Hocam bende aldığımda öyleydi duz s20 benim gerci ama ,hem isiniyor hem pil gidiyordu,yeni rom attim duzeldi hem sarj hem isinma normale dondu,ilk etapta kurulurken normaldir,bence iade etmeyin telefon kendini topluyor bir kaç güne :) Maşallah diyeyimde en azindan benim oyle oldu.

    Rom atmak nedir hocam? Ne yapmalıyım?

  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt

    5G donanim olarak ayri birsey degil,modem zaten islemci bandinda mevcut,sadece s20 ultra en ust cihaz oldugu icin tek model uretmislerdir,ama s20 de bir rakam üstü olması donanim eksik oldugu anlamina gelmiyor,fakat bence yazilimla hepsi kapali samsung isterse vericek istemezse vermiyecek olay bu.Vermezsede umrumda degil 4.5 G yi 10 yila kadar bitiremez ülkemizde,5G yuksek hizli internet demek 10 gb 1 saniyede inse nolur,zaten aylik 8-10 gb kotali internetler kullaniyoruz :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El-Cezeri kullanıcısına yanıt

    Sadece cihazi kur 2-3 gun isinma ve sarj komusunu takip et tum guncellestirmeleri yap,isinma devam ederse yenidn yazılım yuklersini, basit birsey ama.su an sadece kullanin hemen soğutmayı n bende basta sogudum sonra alistim tekrar telefonuma :) Tam herseyin oturması iki haftayo bulabiliyormus,bende daha birinci haftamdayim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ramazanda iyi bir indirim olursa telefon almak istiyorum. şu ana kadar kafamda hep s21 vardı fakat s20 ultrayla fiyatlarının çok yakın olmasından dolayı aklım biraz s20 ultraya kaydı. Benim için ekran ve sarj önemli. Telefonun yenileme hızını veya çözünürlüğünü kısmadan günlük ortalama 6-7 saat almak istiyorum. Telefonu ağır kullanan birisi değilim internette dolaşır bi kaç el kart oynarım. Ekranın büyüklüğü yada küçüklüğü benim için bir + veya - değil ayırca s20 serilerinin parmak okuma hızı ve doğruluğu s21 lere göre oldukça düşükmüş.telefona 8-9 k vericeksem de en azından bi 3-4 yıl kullanmak isterim. Sizce s20 ultra mı almalıyım yoksa s21 mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiivii -- 17 Nisan 2021; 14:17:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kiivii

    Bu ramazanda iyi bir indirim olursa telefon almak istiyorum. şu ana kadar kafamda hep s21 vardı fakat s20 ultrayla fiyatlarının çok yakın olmasından dolayı aklım biraz s20 ultraya kaydı. Benim için ekran ve sarj önemli. Telefonun yenileme hızını veya çözünürlüğünü kısmadan günlük ortalama 6-7 saat almak istiyorum. Telefonu ağır kullanan birisi değilim internette dolaşır bi kaç el kart oynarım. Ekranın büyüklüğü yada küçüklüğü benim için bir + veya - değil ayırca s20 serilerinin parmak okuma hızı ve doğruluğu s21 lere göre oldukça düşükmüş.telefona 8-9 k vericeksem de en azından bi 3-4 yıl kullanmak isterim. Sizce s20 ultra mı almalıyım yoksa s21 mi?

    Düz S21 yerine S20 Ultra seçerdim exynos 990 a rağmen. İmkan varsa yada biraz fiyat indirimi bekleyip S21+ alırsanız çok daha iyi olur.


    Birde tabi boyut faktörü var. S20 ultra ciddi büyük ve kalın cihaz. S21 deki o kullanım konforu hiçbir şekilde yok. Eğer bu tip büyük cihaza alışkın değilseniz zorlar sizi. S21 ile 5.5 ila 6.5 saat arasında ekran süresi alıyordum. Kullanıma göre değişiyor. S20 ultra ile 6-7.5 saat aynı kullanım senaryosunda rahat alıyordum. Bu tabi benim kullanimim. Siz belki 1 saat daha fazla yada daha az alabilirsiniz her ikisinde de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 17 Nisan 2021; 14:24:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atak-1 kullanıcısına yanıt

    Ben bu konuyu araştırmıştım exynos 990 dahili bir modeme sahip değilmiş.Her exynos 990 serisinde aynı modem mevcut değil.Türkiyeye gelen s20 lerde kuvvetle muhtemel 4g modem var.Buna kanıt sayılabilecek bir durumda avrupada s20 serisinin hem 4g hemde 5g destekli exynos modelleri aynı anda satılıyor.

  • Okan9455 kullanıcısına yanıt

    O zaman durum farklı tabi ama satiş strateji de uyguluyor olabilirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Atak-1 S20 serisindeki tüm cihazlarda Samsung Shannon 5123 modem var. Qualcomm işlemcili cihazlarda X60 modem vardı sanırım.

    S21 serisindeki Exynos yongalarda da Shannon 5123A modem var. İki modem arasında teknik özellikl olarak fark yok diye biliyorum, bir tanesi sadece ana işlemci içinde entegre halde, diğeri harici bir modem.

    Ancak olay sadece modem değil. En iyi 5G destekli modemi yazılımsal ve donanımsal olarak bırakın 4G'yi 3G'ye 2G'yr bile sınırlayabilirsiniz. Şöyle ki modemden çıkan verinin telefonun anteninden yayınlanana kadar geçmesi gereken amfiler vs. komponentler var. Aynı şekilde antenden modeme kadar radyo dalgası veri şeklinde ulaşana kadar da çeşitli filtrelerden vs. donanımlardan geçer. Kullanılacak frekanslara göre bu komponent tercihleri ile donanımsal olarak da hem sınırlama getirilebilir hem de daha ucuz veya daha az komponent kullanımı ile tasarruf edilebilir.

    Kullanılan modem Qualcomm olsa tüm bilgilerine ulaşılıp tüm özellikleri test edilmiş olurdu ama Exynos tarafında bir 4G destekli bir de 5G destekli cihaz alıp içlerini parçalayıp incelemek haricinde çok da kolay kolay yapılacak bir şey yok gibi.

  • Kiivii kullanıcısına yanıt

    Büyük gelmeyecekse S20 Ultra da düşünülebilir. Kamera donanımı vs. daha üstün. Ha yakın mesafede netlemede vs. çok iyi olmayabilir, belli sorunları vardı sensörden dolayı ama şimdi ne durumda bilmiyorum. Batarya kapasitesi büyük, bu sayede batarya kısmında kurtarabilir. Parmak izi okuma hızı konusunda da muazzam fark görmedim ben. S20 serisinin hafıza kartı desteği var, bu muazzam bir rahatlık. S21'de Türkiye'de hâlâ sadece 128 GB model var sanırım ki, çok yoğun veri işi yapan çok video çekene vs. yeterli gelmeyebilir.

    S20'den S21'e geçiş yaptım, gayet memnunum ama hafıza kartı desteği olmaması can sıkıcı. Ama S20 Ultra daha iyi bir alternatif gibi düşünülebilir. Tamamen sizin vereceğiniz bir karar.

  • Kiivii kullanıcısına yanıt

    Vatan Bilgisayarda indirim var bir bakın isterseniz. s20 ultra fiyatı 8.739 olarak görünüyor

  • Isınma problemi konusunda bir gelişme var mı arkadaşlar? Güncellemelerden sonra düzelme oldu mu yoksa aynı mı?

  • MordecoolandRigbone M kullanıcısına yanıt

    Bende en azından düzeldi, şarj sorununda çözüldü gibi görünüyor.İsinma falanda hiç yok şarj baya baya düzeldi maşallah diyelimde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce full ayarlarda kasmadan oynadığım call of duty bu son güncellemeden sonra kasmaya başladı, benzer sorun yaşayan var mı ?


    acaba çipin performansı mı düşürüldü ?

  • Arkadaşlar S20 ultra alma niyetindeyim, yalnız kamerasında odak sorunları var gibisinden bir kaç yorum okudum, bu sorunlar gelen güncellemeler ile düzeltildimi

    120 hz de kullanınca şarj yine su gibi akıp gidiyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar son güncellemeyi yapan biri şunu deneyebilirmi?
    16.9 formatında 4k 30 video da, (( tabi ışık olan bir yer olmasi lazımki 64 mp sensore geçsin)). Önce 3x zoom yapıp sonra video kaydi başlatıp. Zoom yapınca 12 mp lik sensore geçiyormu diye bakabilirmi? Zoom yaparken 12 ye geçiyor, zaten 64 mp sensordesin neden 12 ye geçiyorsun burda bi bug var sanirim 3x ile 12 x arasinda deneyin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55525534 -- 17 Nisan 2021; 23:33:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faramir86us

    Exynos

    Merhaba hocam bu aldığınız ekran süresi kaç hz yenilemede kullandınız ekranı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seker1adam kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 60 hz ve güç tasarrufu açık halde

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar 3 gün önce ikinci el s20 plus aldım.m51 ile karşılaştırdığımda ekranı çok sönük ve kalitesiz gibi geliyor ayrıca gözümü ağrıtıyor.parmak izi vs çalışıyor ekranda.ayrıca herhangi bir tarayıcıdan video izlerken kalite düşüyor aynı sorunu yaşayan var mı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asiruh00 -- 18 Nisan 2021; 1:8:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 541542543544545
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.