Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.837
Cevap
119
Favori
817.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Güney Kore'de S21 zaten Exynos ile gelmiyor mu? Link var mı bununla ilgili? Hep Exynos ile gelecek deniyordu.


    Bu arada Galaxy S2 belki S'ten beri farklı işlemcilerle ürün üretiyor Samsung. Amerika'da satılan CDMA cihazlarda yine Qualcomm kullanıyordu. S2+'ta Broadcomm kullanmıştı hatta. Galaxy S4 ile big little Exynos'larına geçmişti. Türkiye'de Exynos ile satılıyordu ama arkadaşlar Irak'tan getiren satıcılardan Qualcomm'lu almıştı. Galaxy S5'te tüm Dünya'da Qualcomm ile çıkmıştı ama Güney Kore'de Exynos'tu yine. S6'da SD810 sorunlu olunca tüm Dünya'da Exynos kullanmışlardı. Ama S20'de de Exynos aynı soruna sahipti ama tüm Dünya'da Qualcomm kullanmadılar. :D


    Ne bantgenişliği hocam, cüzdan meselesi hepsi. Tamamını kendi ürettiğin bir platformu kullanmak varken başkasının platformunu satın alıp kullanmak tabii ki daha maliyetli olur. Bu maliyet de bizi etkileyen bir şey değil, onları kârını düşürüyor tamamen. Az çok performans farkları olur, bunu dert etmem, sonuçta Qualcomm gibi tek bir firmayı da tekelleştirmemek lazım piyasada. Ama Exynos 990'daki Mongoose 5 çekirdekleri gerçekten çok güç tüketen ve ısınan çekirdeklerdi. Dilerim bu sorunu bu sene aşarlar diyeceğim ama X1 çekirdeklerinin nasıl bir şey olduğu daha belli değil.


    X1 kullanan Qualcomm Snapdragon 888'li cihazlarda ısınma sorunları olacak gibi görünüyor. Güç tüketimleri de küçülen mimariye göre SD865'ten fazla Exynos 990'dan az. Hani Exynos da benzer bir üretim bandı ve aynı mimaride çekirdeklere sahip olarak ne olacak göreceğiz. Testlerde genel olarak 888'e yaklaştığı görünüyor şimdilik ama 888 kadar ısınmıyor. Tabi tam stabil durumda da değil muhtemelen, bazı testlerde de 888'i geçtiği görülüyor. Muhtemelen 888'i geçmesini sağladıklarında güç tüketimi aşırı uçuyor. Anandtech'in incelemelerini görmemize rahat bir ay var daha, onun incelemelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

    Güney Kore'de son birkaç yıldır cihazlar Snapdragon'lu olarak tanıtılıyor. Fakat sokakta ya da elektronik marketlerde Snapdragon'lu cihaz bulmak çok zor. Bizatihi gidip görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Yani öyle tanıtılıyor fakat hemen hemen herkes Exynos'lu cihaz kullanmaya devam ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar bu aliexpressin kampanya kodu etkinliği varmış 77 TL yuklendi hesabıma ?z kulaklık almayı düşünüyorum ne önerirsiniz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ctrl-alt-delete kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen hazır platform olduğundan ilk önce Snapdragon cihazlar hazırlanmış oluyor belki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsmyturn

    Hocam bugün için haklısınız uygun yollu çözüm ama neden?

    S21 ailesi çıktığı için ucuz, peki şuanda s21 fiyatları ne alemde? Apple ile kafa kafaya geliyor. Samsung zaten tatlı su kurnazlığı yapmasa bu fiyatları böyle tepetaklak indirmezdi.

    Şuanda çıkan s21 ailesi Apple'a göre çok daha uygun çıksaydı buna herkes eyvallah ederdi.

    Önemli bir tavsiye; Türkiye'de Samsung alacaksan 3-5 ay bekle baya karlı çıkarsın, yanında verdikleri dandik kulaklık hediyesinden fazla kar edersin, olay bu dur.

    S21 konusu tamamen farklı o yüzden onu hiç dahil etmedim mesajıma farkındaysanız. Bu arada exynos990 ile 2100 arasindaki üretim teknolojisi ve maliyetleri çok farklı. Ikisinin de isminin exynos olması sizi yanıltmasın sadece isimleri aynı yani.


    S21 konusuna katılıyorum ancak ya s21 ultra exynos 990 ile gelmeye devam etseydi ? Ozaman sizce fiyat 16 bin tl olabilir miydi ? Bir de bu açıdan bakmak lazım sonuçta ortada yeni bir işlemci var. 7nm üretim teknolojisi den 5nm ye geçildi. 25-30% daha performanslı olduğu söyleniyor.


    Bakalım cihazı aldığımda sanıyorum daha net yorumlar yapabilirim. Hem sarj hem performansla ilgili..


    Bu arada ABD dışında Snapdragon ile satılan S serisi bilmiyorum ben. Bilen var mı hangi ülkelerde satılıyor ? Güney korede exynos satılıyor yukarıda bir arkadaş yazmış zaten sadece tanitimlarda SD kullaniliyor diye. Arap yarim adasinda dubai,katar vs exynos, japonya exynos.. Avrupanın tamamı exynos. Bu ülkelere gidip bizzat gördüğüm için yaziyorum. Gözümden kaçan olmuş olabilir ama işin zenginlik fakirlikle ilgisi olmadigini duşünüyorum. Eger öyle olsaydi Katarda dubaide Exynos satilmazdi.


    Snapdragon olayinin tamamen Samsungun amerika pazarinda rahat satış yapabilmesi için samsung a şart koşulan bir durum olduğunu düşünüyorum. Yoksa bu gerizekali amerikalilar emin olun ikisi arasindaki farkı anlamazlar bile.


    Yani işin özü , bu lafım genele; heryerde Samsung exynosu bize iteliyor diye tepinmenin alemi yok gibi duruyor. 🤣🤣


    Biz Türk halkı bugüne kadar hep bir şekilde ütüldüğümüz için bu psikolojiye giriyoruz ama bazen detaya inip bakmak lazım. Bazı forumlarda öyle lanse ediliyor ki sanki tüm dünya SD kullaniyor birtek Türkiyede exynos var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 18 Ocak 2021; 9:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haklısınız mutlaka iyileştirme var ancak söylemek istediğim exynos'un her koşulda SD'dan ortalama %20 düşük performans göstermesi konusu, ek olarak pil Performansı tabiki.

    A14'un de yanına yaklaşabileceğini hiç sanmıyorum.

    Söylemek istediğim fiyat olarak yaklaşıyor ama.

    Bu sebeple Samsung her sene olduğu gibi "yersen" fiyatıyla çıkıyor ancak kısa sürede indirim olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsmyturn

    Haklısınız mutlaka iyileştirme var ancak söylemek istediğim exynos'un her koşulda SD'dan ortalama %20 düşük performans göstermesi konusu, ek olarak pil Performansı tabiki.

    A14'un de yanına yaklaşabileceğini hiç sanmıyorum.

    Söylemek istediğim fiyat olarak yaklaşıyor ama.

    Bu sebeple Samsung her sene olduğu gibi "yersen" fiyatıyla çıkıyor ancak kısa sürede indirim olacaktır.

    Vallahi hocam indirim olsun da alalim yani.. 11 pro max den geçtim exynos lu s20+ a genel olarak çok memnunum. S21 ultrayı düşünemiyorum...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon lu S serisi ve Note serileri Amerika,Çin ve Güney Kore de satılıyor..
    Milletin yaygara koparması kendi ülkesinde bile SD tercih etmesi ve Exynos lu cihazların SD li cihazlarla aynı fiyattan satılması..
  • Herkesin beklentileri kullanım şartları başka tabi ama nasıl memnun kaldınız anlamadım :)

    Yani torrent kullanan dosya müzik vb. pc tel arası çok kullananlar android özgür olduğu için seviyorlar ama başka neden göremiyorum açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itsmyturn

    Herkesin beklentileri kullanım şartları başka tabi ama nasıl memnun kaldınız anlamadım :)

    Yani torrent kullanan dosya müzik vb. pc tel arası çok kullananlar android özgür olduğu için seviyorlar ama başka neden göremiyorum açıkçası.

    Diğer başlıkta başlıca nedenlerini yazmıştım. En basitinden ekran kalitesi, ekran hızı, istediğim gibi özelleştirebilmem vs bircok konuda memnunum. Bu arada telefonda hiç oyun oynamıyorum. Genellikle oyun oynayanlar memnun değil exynosdan 😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'ı yıllar önce bir kere bırakıp samsung note 4 almistim, ne süründürmüştü beni ya, o zamanlar Apple çok stabildi tabi, çok iyi çalışıyordu, telefonu hiç kapatmasan bile çooook uzun zaman sorunsuz kullaniyordun, android ise baya kötüydü... tabi ki apple almistim tekrar ve kocaman bir oooh beee demistim. Bir daha da uzunca bir sure hic dusunmedim.bile ne android ne samsung.

    Sonra fiyatlar sacmalamaya baslayinca, gittim samsung note 9 aldim, bir daha da dönemedim Apple grubuna ama hiç de eskisi gibi değil, çok daha stabil ve düzgün ve hatta daha eğlenceli geliyor şu anda android. Genel görüntü olarak mümkün olduğunca ios gibi kullaniyorum, fontlar olsun, genel kullanim olsun hep o mantikta duzenliyorum. En basitinden, bildirimlerini cok daha guzel buluyorum.


    Artik eskisi gibi degil yani aradaki fark. Ayrica da cok sıkıldım Apple cihazlarin üretimsel.kalitesizliginden. verdigin para kadar kaliteli hic degil cihazlar. Isletim sistemi ve cihaz uyumu sayesinde iş yapiyorlar.


    Edit: yazim hatasi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 18 Ocak 2021; 11:30:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tugsay T kullanıcısına yanıt

    Haklısın hocam, şuanda alınabilir iPhone 11 var diğerleri maalesef aristokrat kesime hitap eder oldu.

    Telefonda bir dünya sorun var, bildirim gelmiyor en basiti.

    Kullanıcılar Apple teknik servisin de Samsung gibi olduğunu ilgi alaka olmadığını söylüyor.

    Yani bu durumda Apple almanın manası yok.

    Ileride fiyat politikası nasıl olur bilemem ama 12 mini'yi s20 ultradan pahalı satıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonerdursun1 S kullanıcısına yanıt

    S10 plus ile S20 arasinda ki ekran sureleri nasil hocam? S10 plus daha iyidir sanirim? 1 -2 saat farkediyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değişim kampanyalarından haberi olan var mı? Sorunu olmayan S20+ için ne kadar veriyorlar?


    arayıp sordum ve 7000 lira ödüyorlarmış maksimum. merak edenler varsa




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Final Getsuga Tenshou -- 18 Ocak 2021; 14:38:18 >
  • Arkadaşlar 1 aylık s20 Plus kendi şarj aleti ile süper hızlı şarja geçmiyor kablo şarj yazıyor hızlı şarj da olmuyor Sürekli kablo şarj yazıyor 65 watt'lık başka bir adaptörle denediğim zaman süper hızlı şarja geçiyor Sorun nerede kaynaklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final Getsuga Tenshou kullanıcısına yanıt
    Samsung shoptan mesela s21 i seçin rengini falan tıkladıktan sonra altta değisim kampanyasi çikiyor. Hatasiz S20 plusa 7000tl veriyorlardi sanirim.
  • 55525534 5 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayarlara girin onun yeri var hizli şarj-kablosuz hizli şarj falan hepsini kapatin sadece süper hizli şarji açın düzelebilir böyle bazen işe yariyor. O da olmazsa kablonuzu ve ya adaptörünüzü tek tek deneyin bir sorun olabilir. Aynı kabloyla mı 65w adaptöre takıyorsunuz.
  • Nokia-3310 N kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler evet gördüm bende şimdi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nokia-3310

    Hocam ayarlara girin onun yeri var hizli şarj-kablosuz hizli şarj falan hepsini kapatin sadece süper hizli şarji açın düzelebilir böyle bazen işe yariyor. O da olmazsa kablonuzu ve ya adaptörünüzü tek tek deneyin bir sorun olabilir. Aynı kabloyla mı 65w adaptöre takıyorsunuz.

    Hocam kendi adaptörü ile sadece süper hızlı şarj açık halde iken hızlı şarj yazıyor Sonra tekrar kablo şarjda düşüyor Yani hiçbir şekilde hızlı şarj veya süper hızlı şarj olmuyor kendi kablosu ile denedim ve başka bir kablo ile denedim yine aynı fakat 65 watt'lık başka bir adaptör ile hepsi sorunsuz bir şekilde çalışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilgi için çok teşekkür ederim. Verdiğin yöntem ile paylaştığın font uyguladım çok iyi oldu.


    Ancak Samsung bu kadar uğraştırmasa şu işleri tek tuşla yapsak ne güzel olurdu.


    Samsung Font mağazasına baktım 4 tane ücretsiz var geri kalanları hep 4,49 TL :)


    El insaf :)

  • 55525534 5 kullanıcısına yanıt
    Hocam adaptörünüzde sorun olma ihtimali yüksek servise verirseniz muhtemelen ücretsiz değişim yaparlar.
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.