Şimdi Ara

Samsung Galaxy S10 / S10+ / S10e [ANA KONU] (1893. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.514
Cevap
327
Favori
1.701.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18911892189318941895
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: receep 32

    Hocam 3.0 da dolby atmos devre dışı diyebilirim 3.1 de dolby atmos düzgün çalışıyor mu bari
    Özellikle kulaklıkla dinleyin Cem hiçbir fark yok açık ve kapalı arasında

    Dolby Atmos eskisi gibi çok fark etmiyor. Spotify'da test ettim şimdi 3.1 de çok hafif ses şiddeti artıyor. Eskiden android 10da sanki dolby atmos kapalı iken sadece alttaki hoparlör aktif oluyordu. Dolby açınca sanki ahize de aktifleniyordu. Şimdi hem ahize hem alt hoparlör sürekli aktif dolby açık olsa da olmasa da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Ben yüksek ihtimalle ota bekleyeceğim
    çünkü elindeki bilgisayar çok kötü hatta ara sıra mavi ekran verip kendini kapatıp açıyor işlem esnasında böyle bir durum olursa sonuç kötü olabilir
  • AGABEY kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam
    Sadece çok az ses artıyor o da hoparlör için geçerli
    Kulaklık ile hiçbir fark hissetmiyorum ben
  • Herkese merhaba,

    telefonun güncellemesinden sonra, bir kısım değinilmemiş, bir kısım da çokca konuşulan bazı değişiklikleri sizlere bildirmek isterim.

    Bildiğniz gibi (s10+) bu telefonda ekran yanması olayına henüz rastlamadık ama olmayacağı anlamına gelmiyor (her ne kadar samsung ekranı buna göre geliştirdiğini söylese de).


    -Güncellemeden sonra, telefonu şarj ederken normalde ekran koruyucu olarak ayarlardan "renkler" i seçiyordum ve şarj olurken, ekranın önceden yanma riski varsa onu en aza indiriyordu. Fakat bu güncelleme ile, ekran koruyucusu olan "renkler" tam ekran olarak çalışmıyor, ön kameranın alt kısmından itibaren ekranın üstünü kesiyor. (Ayarlardan tam ekran uygulamaları işaretledim) Kısacası, ekran yanığından korumak yerine, oluşmasına neden olabileceğini düşünüyorum.


    -Adaptif pil kullanımı, ayarlar seçeneğinde halen mevcut, fakat önceki sürümde olduğu gibi belli bir oranın altına düşünce otomatik olarak "adaptif pil tasarruf" modunu devreye sokmuyor.


    -Facebook, instagram, twitter, tiktok ve sair uygulamaları kullanmıyorum (telegram, whatsapp hariç), önceden neredeyse 2 gün giden şarjım, ne yazık ki, şu an 1,5 gün anca gidiyor. Telefonda bluetooth, GPS devamlı aktif, ekran çözünürlüğü WQHD+. Ekran süresi olarak da, spotify, google haritalar ve netflix kullandığım için 3,5-4 saat civarı alıyorum ama ekran ışığı genelde ortanın üstünde oluyor (adaptifparlaklık ama netflix de kendi ayarlarından daha yukarı çekiyorum).


    -Güncellemeden sonra, metroda veya mobil verinin çekmediği bir yerde, (düz buds) kulaklıklarımı takıp dokunursam, çalmaya başlamıyor, çünkü mobil veri olmadığı için alet şaşırıyor.


    -Önceki sürümde, ekran (uygun ışık ortamında gözlerinizi takip ettiği için) zaman aşımına uğrayıp kendiliğinden kapanmıyordu. şu an telefonun sürümü hariç her şey aynı olduğu halde, zaman aşımına uğrayıp ekran kapanıyor, gözlerimi algılamıyor.


    -Önceki sürümde, aşağıdaki navigasyon tuşlarını kapatarak kullanırken, klavyede hızlı yazma esnasında boşluğa basıp yazmaya devam ederken, bir anda ana ekrana ya da uygulama dışına atıyordu. Bu sorun giderilmiş. (Ayarlardan gerek tuşa basılı tutma süresini, gerekse boşluk tuşuna basma süresini farklı ayarlamama rağmen oluyordu)


    -Samsung Pass uygulamasının içini düzenlemişler. Bu gerçekten çok işe yarar olmuş.


    -Sound Assistant uygulaması kullanıyorum. Keşke ses tuşuna basınca renkleri ayarlayabildiğimiz gibi, çıkan ekranı da ses tuşlarının olduğu yere doğru taşıyabilseydik ya da taşımış olsalardı.


    -Samsung Internet uygulamasını kullanıyorum. Saçma şekilde bir yavaşlık var ama bu neden kaynaklanıyor anlayamadım.


    -Uzun zamandır yapmak istediğim 2 şey vardı. Biri saati üst köşeden kaldırabilmek, diğeri ise pil göstergesini kaldırabilmekti. Yanlış hatırlamıyorsam "nicelock" isimli uygulama ile bunu yaptım. Bana göre şu an telefonun ekranı daha da büyüdü. Telefonu saate bakmak için kullanmıyorum. zaten masa başı iş yapıyorum, kolumda da saat var. Bir de yukarıdan aşağı kaydırırsanız halen saat ve telefon şarj yüzdesi çıkıyor.


    -Telefonu eylül ayında aldım, hiç format atmadım. one ui 3.1 gelince atarım diye düşünüyorum.


    -Bir de ek olarak, şöyle bir şeyle karşılaştım, cihazdan kablosuz şarj ile kulaklık, saat ya da başka bir telefonu şarj ederseniz, harcanan enerji miktarını, ben bir yerde göremedim.


    -Bu arada, bende de "(whatsapp) internet bağlantınız kontrol ediliyor" şeklinde bildirim çıkıyor.


    Yine uzun yazdım, herkese iyi günler, iyi çalışmalar dilerim.





  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Eğer öyle ise sizde risk olabilir. Hiç girmeyin odin işine. Bekleyeceksiniz mecbur.

    Arkadaş 3.1 de bile Atmos sesin seviyesinde değişiklik yok diye yazmış bu kötü oldu. Samsung A11 ile resmen cihazın tüm kimyası ile bilerek yada bilmeyerek oynayıp bozmuş görünüyor.

    Dahada Samsung falan almam heralde bu cihazdan sonra. Android içinde en kullanışlı ve göze hitap eden özellik, arayüzü Samsung sunuyor bana ama bu kadar kendini beğenmişlik ve tepeden bakma da bir yere kadar.

    Samsung Türkiye nin durumu ve hali de ortada. Sonu Nokia olacak farkında değil. Rezillik abidesi..

    3 seneye yakın S7 edge kullandım ama son zamanlarında ki ısınma ve arada bir sorunlu gelen güncellemeler harici Hiç sorun yaşamamıştım. Gerek kamera, gerek pil konusunda 2 yıldan fazla çok memnun olduğum cihazdı. S8 ve S9 serisine dönüp bakmadım bile o derece.

    S10 serisi ile Samsung çizginin dışına çıkıp bir şeyleri bozmaya başladı. Pildeki sorunlar, işlemci farkları ve sorunları, cihazların hepsinde farklı farklı can sıkan durumlar derken amiral gemisi cihazlarında hızla düşen satış grafiği bunun göstergesi.

    Layığını en kısa sürede bulman dileğiyle Samsung.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 1 Mart 2021; 18:0:24 >




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam güzel yazmışsınönceden ben de telefon olmasa bile bu konuyu takip ediyordum aylık güncellemeler en azından zamanında geliyordu sanırım
    Şu an bu konuda da beceriksizliğini gösterdiği Samsung 2 aydır
    El mahkum ota bekleyeceğim
    Ya da bir ihtimal otaya gelmeden indirilebilir hale geldiğinde siz ve birkaç arkadaş yüklersem duruma göre eğer yine birçok sorun çıkarsa özellikle benim canımı sıkan ısınma sorunu düzelmezse bir şekilde bilgisayar bulup Android ona dönebilirim belki
    Gerçi 3.1 yükleyen birkaç arkadaş ısınma sorununun olmadığını söyledi
    Ayoes bana göre değil Android tarafında da başka çarem yok
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

    Hocam bu kadar kötü mü ya gerçekten ben sadece şu aşırı Ram tüketme olayına kızıyorum. Her girdiğimde 4.5 5 Ram kullanıyor a10 da 3 dü en fazla 3.5 şuan 5 oluyor bazen geçiyor bile mecbur telefonu kapatıp açıyorum öyle kendine geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: i_brahi_m

    Hocam bu kadar kötü mü ya gerçekten ben sadece şu aşırı Ram tüketme olayına kızıyorum. Her girdiğimde 4.5 5 Ram kullanıyor a10 da 3 dü en fazla 3.5 şuan 5 oluyor bazen geçiyor bile mecbur telefonu kapatıp açıyorum öyle kendine geliyor.

    One ui 3.1 ile ram kullanımı düzeldi. 3.0 da ben de fark ettim, ram kullanımı 5.5 gb ramleri buluyordu. Ram temizleme widget ı koy sayfaya oradan temizlersin ben öyle yapıyordum. Ram kullanımı 3.1 de 4.3 gb ı geçtiğini görmedim.

  • Klasik samsung, klasik 2. Android ana sürüm güncellemesi, klasik samsung Türkiye. Ne bekliyorsunuz ki zamanında güncelleme vermesini mi.. s21 satmak istiyorsa ondaki özellikleri bize vermeyecek bu kadar basit. Dolby atmos konusunu da bence abarttınız gayet normal çalışıyor Android 10un bazı sürümlerinde fark hiç yoktu açıp kapayınca ama şu an gayet normal çalışıyor s10e de. Sessiz ortamda deneyin anlarsınız hem zaten onu açınca 2 kat ses çıkmıyordu eskiden de, şimdi de öyle. Alt üst açma kapatma durumu zaten yok stereo çıkışlı olarak geldi bu seri zaten. Eskiden güncelleme sonrası desibel tartışması olmuştu ama ölçen arkadaşlar verileri koydu ortaya. Zamanla hoparlörler kirleniyor bunun etkisini de unutmayın. İyi forumlar.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

    Bence de Samsung Exynos işlemcisinin altından yazılımsal olarak kalkamadı. Ben de her seferinde bu kez ios'a geçeceğim diyorum ama bilmiyorum. Yazılımsal hatalardan sıkılmaya başladım. Sonraki telefonumda belki ios'a geçebilirim.


    Şimdi Samsung AMD ile işbirliği ile telefon satmaya çalışacak. Hem GPU hem CPU'yu AMD tasarlarsa belki iyi bişeyler çıkar ama Samsung Exynos'u elletmez. Muhtemelen sadece GPUyu AMD ye yaptıracak. Bakalım bekleyip göreceğiz.

  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Benimde ios ile aram iyi değil. Android deki kolaylık ve satın alınmış uygulamalar çok. Ama yanlışa da boyun büküp her şeyi kabul etmekte ahmaklık.
  • xraited X kullanıcısına yanıt
    Hocam hoparlör için net bir şey söyleyemem ama kulaklık takılıyken çıkmış veya kapalıymış hiçbir fark yok ikisinde de aynı ses veriyor
    Önceden kulaklıkla bile çok rahat fark ediliyordu
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    E hocam o zaman ne yapacağız
    Android tarafından eli yüzü düzgün bir Samsung vardı o da kendini bir şey sandı yarım yamalak iş yapmaya başladı
    Xiaomide hiç bahsetmiyorum donanım tarafında sağlamama yazılım olarak Samsung'un çok gerisinde bence
    One plus sorunsuz diyorlar daha denemek nasip olmadı
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    8 GB Ram var cihazda. 5 veya 5.5 GB kullanım olduğu zamanlar oluyor ama bir sorun yaratmadı. Cihazda kasma, takılma olmadığı sürece problem olmaz.

    Ayrıca widget ler arasında bellek temizleme uygulaması var. Onunla aşırı ram tüketimi olunca boşaltabilirsiniz.
  • AGABEY kullanıcısına yanıt
    Yine exynos işlemci ile devam edilecek ama GPU tarafı AMD tarafından sağlanacak. Bakalım S22 demi, yoksa Note serisinde mi bu donanım sunulacak.

    Ben ilk versiyonda ne yazik ki pek olumlu şeyler beklemiyorum. ilkin günahı olmaz diye pek çok sıkıntı ve olumsuzluk olacaktır.

    Ios bana telefonlarda hiç hitap eden bir sistem değil. O sebeple Android kullanmaya devam ederim. Artık çok alternatif var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: receep 32

    E hocam o zaman ne yapacağız
    Android tarafından eli yüzü düzgün bir Samsung vardı o da kendini bir şey sandı yarım yamalak iş yapmaya başladı
    Xiaomide hiç bahsetmiyorum donanım tarafında sağlamama yazılım olarak Samsung'un çok gerisinde bence
    One plus sorunsuz diyorlar daha denemek nasip olmadı

    Xiaomi ve Oneplus yazılım konusunda daha sıkıntılı diyorlar. Oneplus özellikle donanım olarakta çok geri kaldı. Bence en doğru işi Apple yapıyor. (Şarj aletlerini kutu içinden çıkarmaları hariç) Ülkeye göre exynos ülkeye göre snapdragonlu samsung ve bir çok seri çıkarırsan güncellemesine yetişemezsin. Apple gibi yılda " Ucuz - Orta - Amiral gemisi" 3 seri çıkarması gerek. Iphone 128 gb 11 peynir ekmek gibi sattı şu an 8500 TL. S10 plus ilk çıktığında ön siparişle 7500 TL'ye aldım. Arada artık çok bir fark kalmadı. S21 Plus alacağına artık insanlar apple'a yönelir.





  • Beyler, s10 plus a one ui 3.1 li rom nerden indiriyoruz, sammobile de göremedim en son sabah baktığımda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AGABEY kullanıcısına yanıt
    Xiaomi yazılım olarak sıkıntılı evet, lan plus'ı bilmiyorum ama çok şikayet duymadım
    iPhone'da bu sene biraz yazılım konusunda kendini salmış gibi görünüyor eskisi gibi verdi güncellemeler sorunsuz ve stabil değil
    son zamanlarda her verdiğin güncelleme ile bir sorun çözülüyor başka bir sorun çıkıyor beklemede pil tüketimi olsun bildirim sorunu olsun
  • xraited X kullanıcısına yanıt
    Dünden beri s10+ için konuşuyoruz Dolby sorunu ile alakalı. Sende çalışıyorsa ve sorun yok ise ne mutlu. Ben ve s10+ kullananlar da Dolby açık kapalı hiç bir fark yok. A10 da böyle değildi. Ciddi şekilde farkı anlayabiliyorum çünkü şuan hanımda S10 var ve A10 yüklü hala. Bir video yada müzik açarak Dolby açıp kapatınca fark bariz belli oluyor.

    Yorum yapmak için gereksizce konuşup konuda tansiyon yükseltmeyin.
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

    Android cihaz dolu da uzun vadede üzmeyecek cihaz bulmak sanki biraz zorlaştı. Yarın samsung harici başka android cihaza geçeyim desem hangi cihaza geçerim hiç aklımda yok. Google'ın cihazlarını kullanmayı istiyorum ama onda da garanti yok. Türkiyede distrübitörü olsaydı google cihazları oldukça iyi satabilirdi.

  • 
Sayfa: önceki 18911892189318941895
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.