Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE Fan Edition [ANA KONU] (885. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.512
Cevap
227
Favori
1.475.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, fun edition i 6 aydır kullanıyorum, son iki haftadır batarya ömrü baya azaldı, fikri olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dantes_577 D kullanıcısına yanıt
    Merhaba; telefonlarımızı yaklaşık aynı zamanda almışız. Öncelikle tekefonumuzun modeli FUN (eğlence) değil, FAN (hayran)'dır; yazarken klavye hatası olduğunu düşünüyorum
    Forum sayfasında yazılanları takip ediyorsanız batarya ömrünün uzun olması için bazı öneriler yazıldı; En çok söz edilen (aksi yorumlar olsada) hızlı şarj özelliği kullanmanın batarya ömrünü kısalttığıdır. Batarya ömrünün uzun olması için ayrıca full şarj etmeme veya yüzde yüz olduktan hemen sonra şarjdan çekme, bekletmeme, şarjı tamamen bitmeden şarj etme, şarjda iken telefonu kullanmama gibi öneriler yapıldı. Bunun yanında en son olan Ağustos güncellemesininde batarya ömrünü kısalttığı yazıldı.
    Bunların haricinde aynı kullanım şartlarında çok farkeden bir batarya azalması hissediyorsanız batarya hafızasını resetlemeniz gerekebilir. Bir forumdan okudum ama dahalık uygulama ihtiyacı hissetmedim, bu yüzden sorumluluk size aittir. Şu şekilde yapılıyor:

    Pilinizi %100 sarj yapıyosunuz, sonra fişten çeker çekmez *#0228# arama yapıp çıkan menüde alttaki seçeneğe basıyosunuz, uyarıya tamam diyosunuz, ekran bir kaç saniye kapanıp tekrar açılacak, tamamdır.

    Uygularsanız lütfen sonucu buradada paylaşın, iyi günler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 22 Kasım 2018; 9:11:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Eveet 5 aylık note 7 fe maceramın sonuna gelmiş bulunuyorum.sensör arızası nedeni ile telefonu delta servise göndermiştim parça temin edilemediğinden 26 işgünü sonrası değişim istememe rağmen para iadesi kararı verdiler.2250 TL geri alıcam fakat bu para ile bu fiyatlarla ne alabilirim bilmiyorum.thh danıştım değişim için şikayet etsemde bir sonuç alamayacağımı ilettiler.bu telefonda ekran ve sensör sorunu kronik bir sorun tabi birazda şans meselesi her telde bu sorun yaşanmıyor.keşke değişim yapsalardı yine severek kullanırdım.artık yeni telefon araştırmalarına başlayacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • priapos_17 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun keşke değişim olsaydı. Maalesef sensör sorunu çaresiz. Anakart temin edemiyorlar. O sebeple hiç bir şekilde olmuyor. Bence kalem ihtiyacınız yoksa s8 düşünebilirsiniz. 1.000 lira ekleyerek sıfırını 300-500 lira ekleyerek temiz ikinci elini bulabilirsiniz. Tabi bütçeniz varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, kronik oldugunu soylediginiz sensor ve ekran problemlerini biraz acabilir misiniz? Birde hafiza kartimi gormemeye basladi cihazim(Baska cihazda denedim kartimi goruyor), benim gibi hafiza karti problemi yasayan var mi?
  • xraited X kullanıcısına yanıt
    İlana koymuştunuz cihazı görmüştüm 2500 lira fiyat yazmıştınız ben 2 3 gün içinde satılmıştır diye tahmin ediyordum satmadınız demek ki. Takip etmemiştim sonrasında.

    O kalem yok mu zaten hocam efsane bir şey :D Benim de ilk Note telefonum Note Fe ve daha önce Note serisi cihaz kullanmadığıma pişmanım yine de geç olsun güç olmasın.

    Yds sınavına çalışıyorum telefondan ingilizce metin açıp kalemle tek tek kelimeleri anında çeviri yapıp metni kağıda Türkçe aktarıyorum efsane oluyor. Okul uzadı son bi vize sınavım vardı ona çalışırken ezber yapmam gereken şeylerin fotoğrafını çekip telefonda sürekli ekrana yazı yazarak 2 saate yakın çalıştım çok etkili oldu. Kalem muazzam birşey bence :D Sırf kalemden dolayı kafaya tab S4 koydum 3k fiyatlara düşmesini bekliyorum düşer düşmez alacağım inşallah.

    Ekran olarak da aslında Note Fe Note serilerinde ki (1 ve 2 hariç) en küçük ekranı kullanıyor. Kavisli ekrandan dolayı 5.7 yerine 5.5 5.4 gibi bir his veriyor belki daha da küçüktür. Büyük ekrandan vazgeçmeyin derim müthiş bir ayrıcalık. Biraz fan boyluk olacak ama İphone 6s 7 8 lere binlerce lira para dökenlere garip garip bakıyorum o kadar para vereceksin ve ekranın bi parmak boyu kadar anca olacak o teknolojinin verdiğini ne kadar kullanabilecekler o ekranda? Bi makale bile okuyacak olsa insan en ufak bi keyif bile alamazbence

    Ekran boyutu elbette zevk meselesi fakat 5.2 ekranda kalem için çok ufak olur gibime geliyor ama inşallah dilediğiniz gibi bir cihaz çıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 22 Kasım 2018; 15:5:22 >




  • priapos_17 kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun canınızı sıkmayın. Bu durum hayırlara vesile olur inşallah.
  • Uçan Fin kullanıcısına yanıt
    Amin inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    Büyük ekranı ben de sevdim aslında, note serisi hakkındaki yorumlarınıza ben de katılıyorum hocam. 5.2 inç istememin tek sebebi telefonun boyutunun artması, 5.7 inç ekran şu haliyle %95 ve üzeri ekran kasa oranı olsa yine vazgeçmem note serisinden. Uçak teknisyeniyim işimden dolayı bazen çok fazla eğilmem bir yerlere yaslanmam vs gerekiyor kasa büyük olduğundan sıkıntı yaratıyor cepteyken aklım hep telefonda ekranı ya da arka camı kırılır mı zedelenir mi diye tereddütte oluyorum cebinde esnemekten kırılmaz camları kırılan arkadaşlarım oldu samsung değildi telefonu ama hepsinin belli bir dayanım limiti var sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xraited X kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam ama ben ergonomi acısından küçük ekranlı telefon istediğinizi düşünmüştüm.

    Bi ara telefonsuz kaldigimda J7 2016 kullanmıştım annemin telefonu, kitapçıda çalışıyordum o dönem ve çalışırken her gün 35 40 kilo koliler gelirdi zemin kattan 1 kat aşağı indirdirirdik J7 2016 dahil o zamana kadar bi çok telefonumu hep pantolonunun arka cebinde taşırdım. Neyse derken 1 hafta J7 2016 pantolonunun arka cebinde koli kaldır koli indir derken geçti. Bi gün J7 yi masanın üzerine koydum bi taraf diğer taraftan hava da duruyor.

    Elime cetvel alıp kontrol edeyim dedim baktım ki telefonda 2mm lik yamulma olmuş O gün bu gundur telefonu ya elimde taşıyorum ya da mont varsa üzerimde montumun cebinde taşırım

    O yüzden Note Fe ye bu konu da dikkat edin her an herşey olabilir keza şase malzemesi celik degil aliminyum bu da bükülmeye daha musait hale getiriyor.

    Ve sizinde dediginiz gibi S8 S9 ya da P20 bile olsa bu tip senaryolarda yine bukulecektir. En mantıklı olanı calisirken telefonu çalışma alanının dışında bırakmak.

    Bi de şunu diyim hocam en azından fikir verme acisindan iyi olur sizin için; Note Fe den önce Mi 6, Mi 6 dan önce de 1 yıl A7 2016 kullanmıştım. A7 2016 5.5" ekrana sahip Mi 6 da 5.2" ıdı ama 5.5" ekrandan sonra 5 veya 5.2 ekranlar çok ufak kalıyor şahsen ben hiç alışamamıştım. Ne olursa olsun 5.5 ve üzeri ekranlar candır kullanması ayrı bi zevk bence. Düşük ekranlı bir telefona geçerseniz bile ekran kasa oranı %85 90 a yakın ya da daha üstte olan bir model alın yoksa Note Fe den çok da kibar olmayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    Note FE için ayrı hassasiyet gösteriyorum. Zaten çanta taşıyorum, çantamın bir gözü cihaza ait :) Hiçbir şey koymuyorum oraya. Cihaz nadir ya bir de, gözüm gibi bakıyorum. Değil FE'yi, bütün eşyalarımı özenli, dikkatli kullanırım.

    FE'nin Güney Kore'de satışa çıktığı haberini alınca bakmıştım netten buraya ne zaman gelir diye. Facebook'ta Kore'den cihaz getirebileceğini söyleyen kişiler vardı, Korece uygulamalar varmış o cihazlarda (küresel sürüm değildi). Neyse ki ürün ülkeye girdi de bir tane aldık :) Eskiden de beklediğim için insan az özeniyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon FR -- 23 Kasım 2018; 10:46:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Note Fe kasım dolaylarında satışa çıkmıştı Türkiye de sanırım.
    Note 8 de Mayıs da satışa çıktı ben ikisi de aynı zamanda veya 1 ay sonrasında satışa çıkacak zannediyordum sonra o dönem LG G4 üm vardı garantiye gönderdim sıfırı geldi sattım ve 1 aya yakın ne alayım diye düşündüm araştırdım ettim. Bu sırada da Note Fe aklımdan uçtu gitti ne Türkiye'ye gelip gelmemesini takip ettim ne de direkt g.koreden getirenlerle iletişime geçmek aklıma gelmedi. Derken gittim Xperia Z5 aldım Eylül sonunda (1500 liraya) ve 1 ay sonra kasım başında çerez reklamlarının etkisi ile N11 de Note Fe yi 2099 liraya gördüm ya şok oldum ama nasıl üzüldüm anlatamam
    Note 7 çıktığında gidip incelemiştim ve ya faturaya ek ya da ikinci el uygun fiyata almayı kesin kafaya koymuştum ama sonradan toplatılınca hevesim kursağımda kalmıştı. Ve aylar sonra 1 ay erken telefon almayla Note FE yi 500 - 600 lira fazla alabilecekken alamamıştım o da ayrı bi içime oturdu diyebilirim.

    Derken aylar aylar sonra bi şekilde Note Fe tekrar nasip oldu ve şu an hiç kullanmadığım kadar titizlikte kullanıyorum. Sürekli bez ile siliyorum telefon normal aşınmadan ziyade silmekten aşınacak nerdeyse. Gerçekten de tam bi Fan Edition telefonu bu cihaz ve Samsung iyi ki eski Note 7 leri yeniden onarıp piyasaya sürdü. Note 7 tanıtıldığı günden beri büyük bi hevesle almak istiyordum ve her kullanmam da iyi almışım diyorum




  • Orijinal kılıfını nereden bulabiliriz, mevcut kılıf çizildi
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgi için. batarya konusunda çoğu öneriye uyuyordum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    hocam aman sürekli temizlemeyin ben temizleyeyim derken bir sürü eşyamı yıprattım öyle
  • aktuz A kullanıcısına yanıt
    Siyahsa satabilirim kullanmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar güncelleme sonrası şarj çok hızlı gidiyor. Şarjı tüketen ise hücre askıda. Telefonun yarı şarjını tek başına sömürüyor. Format falan attım ama durum değişmedi.
    Önerisi olan var mıSAMSUNG GALAXY NOTE Fan Edition [ANA KONU]
  • Sipihr kullanıcısına yanıt
    Gözlük bezi ve kolonya, gözlük spreyi ile siliyorum hocam birşey yok şimdilik :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuadoner kullanıcısına yanıt
    Hattiniz 3g bandında, eğer çekim sorunu yüzünden 3g ye aldıysanız yapacak birşey yok ama çekim sorunu değil de kota çabuk tükeniyor 3g daha az kota tüketiyor diye 4g den 3g ge geçiş yaptıysanız telefonu 4g ye alın.

    3g ortalama olarak 4g den %30 %35 daha fazla şarj tüketiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telesonumun ekranı sağ alr köşeden kırıldı. Çalışıyor faakat ekranda zaman zaman titremeler ve şeritler oluşuyor. Bziazende kilit açarken yeşil ekran gelip takılıyor.



    Merak ettiğim bu haliyle alan kişinin yaptıracağı şekilde satarsam telefonu ederi ne kadar olur sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.