Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (817. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
19.360
Cevap
170
Favori
370.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor

    Samsung'un güncelleme politikasını eleştiren ve başka markaya geçiş yapacağını söyleyenlerden biri benim, o yüzden üzerime alınarak yazıyorum.

    Samsung önceki yıllarda kendini Apple kadar "premium" saymadığı veya piyasada böyle algılanmadığı için veya şöyle diyelim amiral gemi sınıfında daha uygun fiyatlı ve güçlü cihazlar sattığı için bu durum göz ardı edilebiliyordu. Fakat artık fiyat olarak iPhonelara rahmet okuttuğu için güncelleme mantığını değiştirmesi daha doğru, en azından beyhude bile olsa beklenti bu.

    Diğer tarafta rakibiniz cihazlarına en az 4 sene güncelleme veriyorken (farklı işletim sistemi olsa bile) Samsung'un neredeyse onunla aynı fiyatlara satılan amiral gemilerini hala iki güncelleme sonunda unutuyor olması herhalde kimseye mantıklı gelmiyordur. Eski cihazlar daha uygun fiyatlı f/p cihazı iken artık güncel cihazlar zaten ucuz değil, bari güncelleme ile cihazı daha uzun süre hayatta tut. Ama bunu yapmaz Samsung, yapamaz. Çünkü mobil tarafta tek ve en büyük gelir kalemi yeni cihaz satışları ve biraz da aksesuar satış gelirleri, hepsi bu. Servis ve içerik geliri yok, yani cihaz satmadan değirmen dönmez. İşte bu durum artık değişse keşke diyoruz ama umut yok.

    Son olarak elbette fikir tartışmak serbest ama üslubunuz hoş olmadı, saçmalamak / mızmızlanmak yada insanlarla alay edip emojilerle sözüm ona laf sokmak çok olgun bir davranış olmadı.

    Alıntıları Göster
    Android'i resmi olarak geliştirip yine resmi olarak kendi cihazlarına sunan Google bile 3 yıl boyunca bunu yapıyorsa harici bir üretici olan Samsung bunu neden yapsın ? Geçtiğimiz yıl bu telefonu alırken bunu göze alarak almıştım ve bu yüzden de mızmızlanıyor olmamın kendimle çelişmek dışında hiç bir olayı olmayacaktır. Şuan zaten hiç bir firma sistem güncellemesini adnroid kanadında 3 + yıl olarak vermiyor bu durumda diğer firmalara da da aynı şeyi yaşayacaksınız
    İos cihazlarının aldığı bir çok güncelleme sonucu + dan çok - kazandığı aşıklar olabiliyorken nereden geliyor bu takıntı anlamış değilim.
    Ne yazık ki bu telefonlar Tesla arabaları gibi ileriye dönük donanım koyulup yazılımı sonradan tamamlanacak şekilde üretilmiyor bu yüzden güncelleme gelse de gelmese de aşırı bir + beklemek yanlış bir algı.




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Sanirim yanlis anlasilma olmus, apple ve samsung dışında düzgün şekilde getirilen cihaz yok demistim. Siz 11 pro dediğiniz için o model ismini kullandım apple demek yerine, yoksa zaten iphone 3g'den beridir yıllardır hep iphone kullandım, ciddi sekilde bilgi sahibiyim apple ile ilgili. Ios 11 gibi rezalet bir surumden sonra ve bozulan bir kac tane de cihazim oldugu icin ama asıl problem olan fiyay artislari yuzunden risk alip Note 9 aldim. 1 senedir cok severek kullaniyorum. Hizli şarj ozelliği bozuldugu icin servise gittim ve 1 saat icinde halletiler garanti kapsaminda, cok da memnun kaldim. Apple ile de servis ihtiyacim oldugunda sorunumu cozmuslerdi, yani garanti kapsaminda cok alengirli ve kullanici hatasi olmayan bir durum oldugunda genel olarak çözüyorlar ama hem samsung'un hem de apple'in servislerinin çok kötü olduğunu da biliyorum.
    Ayrica, apple da bildigim kadariyla kendisine calisan ve servis hizmeti veren baska bir firma kullaniyor. Çok saçma ve insani delirtecek problemler duydum.
    Yani asıl kıstas bizim ülkemizde servisler değil. Araba da alsaniz servis konusu heep ayni malesef.

    Gelelim cihazlara. Note 9 çok güzel cihaz. Eskiden Samsung note 4 kullanmistim bir ara iphone'a sinirlenip ve gerçekten bela okuyarak iphone'a geri dönmüştüm. Coook kötüydü.
    Bu sefer 8 plustan gectim, 1 senedir hic o hissiyata getirmedi beni. O yüzden bundan sonra bir daha Samsung mu, asla gibi düşüncelerim yok.
    Bu konu da tam olarak hem cihazla ilgili bilgilerin paylasildigi hem de fikirlerin dile getirildigi konu
    Tam da yeri aslinda bu sohbetleri yapmanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tugsay T kullanıcısına yanıt
    Samsung duzgun sekilde uretmiyor. Ozellile yazilimda . Guncellemeleri gec ve kisa . Apple esit yaklasiyor tum cihazlarina es zamanli ayni anda guncelleme veriyor ustelik 5 yil Surum Guncellemesi de dahil. 5. yil bittikten sonra ise artik sadece guvenlik guncellemelerine geciyor. Sonucta cihaz en az 6 yil guvenli kaliyor Apple urunlerinde ...


    Dedigim gibi aylik kotalari vardir o kota icinde iseniz servis bakar. Onun disinda sarj adaptoru gibi ufak parcalarin tamirati maliyeti de anlasmalari geregi dusuk olmasi ile elbette yanasilir. Ama onemli pahali bilesenler Anakart ile alaki eya Ekrani ile alakali ise cok zordur ozellikle aylik kotasi dolmus o yetkili servise gidilmisse ...

    Apple da Istanbul daki Apple Store iki adet Zorlu Akasya haric geri kalan alayi hepsi Apple Sertifikali Yetkili Saticilardir yani onlar da Samsung gibi Franchising sistemi ile calismaktalar. O yuzden olumsuzluklar ondan kaynaklaniyor...



    Apple Ekosistemde olan icin gecis zor olacaktir veya sahsi sebeplerden oturu de terk edileblir SIKILMA gibi :) ...


    Baska sebepleri de vardir : Esnek olmamalari, ozellestirme kisitli olmasi vs ... Bircok insan neticeye bakar Hatice'ye degil ;) ...


    Netice olarak aslinda Apple daha iyi ...


    Android te donanim zenginligi olarak ust seviyelerde ise Note9 anlamlidir . Ama guncelleme kisa ve gec gelmesi ile SAmsung hicbir zaman ideal degildir :/ . Fiyatlandirmalari, kampanyalari, ozellikleri de ayrica ele alinmalidir ...


    Note4 sorunlarini bilirim ozellikle Exynos ta... Sebeke batarya rezasleti. Guya 64 bitlik gelecek denilmisti cunki islemcisi 64 bitlikti gelmedi resmi aciklama sonrasi vs ...

    Bir ara Galaxy S3 rezaleti de vardi :) .... Bu iki cihaz donemi Apple a gecenler de olmustur :) ...

    Aslinda Samsuns bazi yonleriyle kendisini gelistirmistir ama yine de idealin altinda :/ ...




  • asnote A kullanıcısına yanıt
    Bu kadar gec geliyor olmasi gereken Ocak AYI guvenlik guncellemesi idi ama yok! Ocak ayini yariladik gectik bir de gec geldi Turkiye'ye 1 Aralik Android Guvenlik Guncellemesi ile ....

    Ego filan demeyin ama malesef hakli ciktim :/ ARALIK guncellemesi olarak geldi ! .

    Bundan sonra tavsiyem baska ulkelere daha guncel guvenlik surumlerine odaklanilmasi. Son Android surum guncellemesini de aldik! Bundan sonra guvenlik guncellemeleri en guncel hangi ulke ona HOME_CSC ile yukleyip FOTA gibi gecis yapmak ve mevcut herseyin de korunmasi cabasi .

    YAZIM ORTAYA TAVSiYEM olsun :) .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyuunal

    Android'i resmi olarak geliştirip yine resmi olarak kendi cihazlarına sunan Google bile 3 yıl boyunca bunu yapıyorsa harici bir üretici olan Samsung bunu neden yapsın ? Geçtiğimiz yıl bu telefonu alırken bunu göze alarak almıştım ve bu yüzden de mızmızlanıyor olmamın kendimle çelişmek dışında hiç bir olayı olmayacaktır. Şuan zaten hiç bir firma sistem güncellemesini adnroid kanadında 3 + yıl olarak vermiyor bu durumda diğer firmalara da da aynı şeyi yaşayacaksınız
    İos cihazlarının aldığı bir çok güncelleme sonucu + dan çok - kazandığı aşıklar olabiliyorken nereden geliyor bu takıntı anlamış değilim.
    Ne yazık ki bu telefonlar Tesla arabaları gibi ileriye dönük donanım koyulup yazılımı sonradan tamamlanacak şekilde üretilmiyor bu yüzden güncelleme gelse de gelmese de aşırı bir + beklemek yanlış bir algı.

    Alıntıları Göster
    Kesin yargı belirtmek sağlıklı değil bana sorarsanız, bu konu olsa olsa "size göre -bana göre" çerçevesinde tartışılır aslında. Eğer ben bir telefona 3-5 binden fazla vermem diyorsa kişi, Apple tarafında alternatif yok (yeni ve sıfır cihaz olarak) Samsung tarafında da en fazla A serisi hitap eder bu fiyat aralığına, o segmentte zaten beklentilerde makul olmak zorunda. Ama firmanın bayrak gemisi cihazlarının bunlardan bir farkı olmalı, 2017 sonunda tanıtılan Note 8 şu an üvey evlat olmamalı. Bu benim görüşüm, fikrim. Mızmızlanma olarak düşünmekten ziyade fikir olarak alın. Neticede yaptığımız şey fikir tartışması, kavga değil

    Pixel cihazlar küresel satışı olmayan ve kendi piyasasında da rakipleri olan çekirdek cihazlar, Google için telefon satmak zaten çok büyük bir ticari hedef olmasa gerek. Pixel cihazlarda iPhone-IOS ikilisi gibi değerlendirilebilir bence, cihaz ve yazılım aynı çatının altında, bu durumda cihazı güncel tutmak ve yaşatmakla yeni cihaz çıkartmak arasında bir tercihtir söz konusu olan. Kaldı ki biz burada "kaç yıl" değil aslında kaç kez diye tartışmalıyız. iPhone 4 yıl güncelleme veriyorsa bir cihaza bu 4 kez güncelleme alıyor anlamına gelir Apple özelinde. Eğer siz 3 yıla 3 güncelleme sığdırabiliyorsanız 3 kez dersiniz. Note 9 2018 Ağustos ayında tanıtılıp satışa çıkan bir model, sizce 1 yıl 4 ay içinde major güncelleme takviminden çıkması normal mi karşılanmalı.

    Ha efendim hep böyleydi vs.vs O zamanda yukarıdaki meseleye dönüyoruz, artık yüksek etiketle (Türkiye'de ekstra yüksek) cihaz satan bir firma olarak, markanın ürün gamını model çöplüğüne dönüştürmek yerine, her sabah erken kalkan bir Samsung çalışanının kafasına göre bir model çıkartmasına benzeyen bir model çeşitlendirmesi yerine daha az sayıda ama öz cihaz çıkartıp bunları mümkün olduğunca güncel tutsa kim istemiyorum der. Ama dediğim gibi yapamaz, çünkü yapısı buna müsait değil içerik satamıyor, servis satamıyor, Google Play uygulama satışından adam gibi bir geliri yok. Mecburen yeni cihaz satmak zorunda, bunu da sadece amiral gemi modellerle yapamayacağına göre bir kısmı gerçekten gereksiz çokça model çıkartıyor. Bir süre sonra da bu modellerin güncellemesi ile başa çıkamaz hale geliyor.

    Özetlemek gerekirse ve kendi adıma bu karşılıklı yazışmayı sonlandırmak gerekirse, 10-11 bin TL civarında bir paraya Note 10+ alıp 1.5 yıl içinde emekli olduğunu görmek üzmüyorsa şayet Samsung'a devam eder kullanıcı, saygı duymak gerekir. Diğer markalar da böyle diyoruz ama en azından bir konuda alan kişiyi tatmin ediyor (kamera-pil-servis) Samsung tarafında bunların en az birini gerçekten gören tatmin yaşayan var mıdır? Ben şahsen yaşayamadığım için kişisel bir tercihle geçiş yapma niyetindeyim, Samsung alan veya olanla yola devam edenlere de saygım sonsuz.




  • ekrem_6655 E kullanıcısına yanıt
    Bana gelmedi güncelleme sebebi neden olabilir.
    Wifiden denedim yine yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 yıldan sonra güncelleme almıyor olması sorun değil bence. Sorun fiyatların yüksek olması. 2 yılda aynı telefon sıradanlaşıyor. Yeni cihaz istiyor insan. Fiyatlar düşük olsun garantisi biter bitmez yeni ve güncel telefon alalım :)

    Eskiden garantisi biter gider en son telefonu alırdık. Hey gidi günler heyy
  • Kontrol ettim güncelleme bende de görünüyor. Kendisi otomatik neden bildirim olarak göstermiyor?

    Şimdi asıl soruya gelelim. Uygulamaları yeniden yükleyin güncelleme sonrasında çünkü uyumsuzluk oluyor ve şarjı çok yiyor diye okumuştum önceki sayfalarda. Güncellemeyi direk yaparsak zaten progrmları da otomatik yüklüyor. Bu durumda önce kurulu uygulamaları kaldırmamız mı gerekiyor. Face,pubg,whatsapp,banka uygulamaları, navigasyon uygulamaları, sonradan eklenen yine tarayıcılar vs.

    Bunlar da sağlam gb yer internetten. Ne diyorsunuz? Uygulamaları silerek mi silmeyerek mi güncellemeli :)
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Hocam en temizi güncellemeyi yükledikten sonra önemli olan verileri müzik resim video vesaire yedekleyip telefona format atmak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Telefon menüsünden yeterli dimi. Hard reset mi yoksa. Şuan telefonun şarjından hızından memnunum çünkü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Hocam güncellemeyi yükledikten sonra sıkıntı yaşama ihtimaliniz var ufak tefek kasma veya şarjım hızlı tükenmesi gibi
    Ama belki de sıkıntı yaşamazsınız hiç belli olmaz

    Hard reset atabilirsiniz veya ayarlardan sıfırlayabilirsiniz
    Ama bence hard reset daha iyi
    İsterseniz güncellemeyi yükleyin biraz kullanın sıkıntı yaşarsanız verilerinizi yedekleyip format atarsınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şans işte bende dün telefonu sattım bugün güncelleme gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtcbk M kullanıcısına yanıt
    Halen Passat'ta ki sorunu çözememenize üzüldüm ve garip bir durum açıkçası.

    Android Auto'da ki yanılmıyor isem en son Aralık ayındaki güncelleme de dahil sorunsuz kullanıyorum ve sanırım sizde ki durum yeni çıkan araç modelinde
    kullanılan yazılım ile ilgili ama bir yandan da bu durum NOte 9 a mı özel bilemedim.

    Başka NOte 9 kullanıp yeni model Passat'ta sorunsuz çalıştırabiliyor mu onu da araştırmak lazım ki forum olarak USA Samsung forumları her konuda bu tarz sorunlarda daha aktif gibi bana göre ki orada da Passat kullanan bulunur mu bakmak lazım.

    Konu aklımda ve denk gelirsem ben de bakacağım.

    Saygılarımla...


  • Arkadaşlar bunu nasıl etkinlestirecegiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andreoni kullanıcısına yanıt
    Tamamen hurafe bunlar inanmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Daha önceden de bu konuda sohbetlerimiz olmuştu hatırlarsınız ki benim de şu anda Samsung harici kalem için geri kalan tüm bileşenleri
    (kalem yazılımı, kalem teknolojisi vs.) hali hazırda elinde bulunduran Microsoft ki kötü Windows Mobil deneyimlerinden sonra Android tabanlı
    bahsi geçen modelde bu teknolojiler gelirse, denemeyi çok istiyorum.

    Bekleyip göreceğiz.

    Saygılarımla...
  • Daha önceleri hiçbir Android 10 beta sürümlerini denememiş biri olarak yazıyorum; Bu sürümde dikkatimi çeken ilk şey ekran renk kalibrasyonu ile ilgili değişiklik yapılmış,
    Pie sürümünde ekran renk modunu uyarlanabilir yaptığımda renkler gözümü rahatsız ederdi ve renk tonunu sıcak yapma ihtiyacı duyardım. Uyarlanabilir modda alt kasımdan renk sıcaklığını Pie sürümünde sıcağa çektiğinizde ekran sarımsı olması beklenirken kırmızıya yanaşıyordu ve sırf bu durumdan dolayı amoled foto kullanmak durumunda kalıyordum.


    Bu sürümde uyarlanabilir ekranda renk sıcaklığını en yükseğe getirdiğimde tıpkı Apple ın kendi cihazlarında uyguladığı sıcaklık kalibrasyonuna denk geliyor. Ekran kırmızı yerine hafiften sarımsı oluyor ki istenen buydu...
  • Firmalara edilen boş ve gereksiz sitemler yerine Android 10 da göze çarpan 25 yenilik neler geçen gün bu videoyu izlemiştim sizlerle de paylaşayım herkese faydası olsun.

    Video da İngilizce anlatım var fakat uygulamalı yapıldığı için herkesin anlayacağı düzeyde içerik sorun yaşamazsınız.
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    Microsoft umarim bu sefer devami getirir. Bucuruk bir adam vardi Windows 10 Mobile i tatile ciktigi gibi unuttu yok etti. Xbox a filan odaklanilacak denildi! ELimde yedekte kosede oyle duran Microsoft Lumia 950 XL bircok ozelligi ile beraber esi benzeri o donemde yoktu suan birco firma ust seviye cihazlarina bu tur ozellikler anca birkac yildir yeni yeni vermeye basladi ... Microsoft Android li tablet urunlerine ek olarak bir de 64 bitlik ARM li Windows 10X bekliyorum ( masaustu PC islemcili olanlari da zaten cikacak ) bir umut ... Microsoft yapti mi saglam yapar oncu olur...


    SAmsung S-Pen in kaymagini sonsuna kadar kullanmaktadir. Oyle ki bir kere kalemi tuttu diye kalemine onemsemedi beklenen seylerle yola devam ediyor Note10+ ve Note10 da gorduk... S20 lerde de ayni sey olacak Note20 ler de de . Exynos olarak ozensiz ama son islemcileri Turkiye de gorecegiz :/ ... Akli olan SAmsung amiral cihazi bu yil yeni cikacaklardan alacaksa Snapdragon 965 lileri tercih etsin ..


    Bekleyip gorecegiz.




  • Güncelleme her cihaza aynı anda gelmiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi illegal-dead -- 16 Ocak 2020; 20:47:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 815816817818819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.