Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 9 [ANA KONU] (457. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
19.488
Cevap
155
Favori
418.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 455456457458459
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Android 9 güncellemesi dağıtılmaya başlandı, güncelleme ile birlikte sanal tuşları kaldırıp gesture ile gezinme seçeneği eklendi. Diğer soruları bilgili arkadaşlar cevaplayacaktır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rdm kullanıcısına yanıt
    Yüz tanıması gayet hızlı, hem iris hem yüz tanımayı yapan intelligent scan özelliği var. Bu sayede zifiri karanlıkta bile tanıyor.

Parmak izi okuyucusunun arkada olması konusunda hak veriyorum ama bu yüzden p20 pro tercih edilmez diye düşünüyorum.

Note 9'un kalemden daha başka üstünlükleri de var bu arada. Sırf kulaklık girişi ve arttırılabilir hafıza bile p20 proyu tercihten çıkartmaya yeter diye düşünüyorum :)

Kalem konusu bu arda çok ciddi bir özellik. Alırken şüphem vardı kullanırmıyım acaba diye. Whatsappta bile mesajları kalemle yazmak inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. Kendim okuyamadığım yazımı bile hatasız algılıyor. Ve not tutma işlemleri çok pratik.

Gesture imkanı android 9 ile beraber geliyor. Gelmeseydi bile 3rd party yazılım ile sağlanabiliyor diye biliyorum. iphone dan androide geçtiğinizde bu tür esneklikler çok hoşunuza gidecektir ;)

• yigidoumit Y kullanıcısına yanıt
    Benim telefonun kalemi kendi kendine kırılmıştı. Orjinal Samsung'tan aldım 269TL'ye. 100TL olanlar çakma. Bluetooth özelliği felan yok.
    iPhoneX'te kullandım hocam. Note9'un yüz tanıma özelliği ben de hiç başarılı çalışmıyor. Kaç kere silip tekrar tanımladım ancak olmuyor. İkisini bir açıyorum yine olmuyor. Işıklı ortamlarda fazla sorun çıkarmıyor ancak az ışıklı ortamlarda, ekran kilidinin arka planını beyaz yapınca biraz daha iyi çalışıyor. Fakat benim için başarısız. Tabii aradığım bir özellik olmadığı için sorun etmiyorum. iPhone'da bile ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, insan parmak izini arıyor. Note 9 on numara parmak izi tarayıcısına sahip. Kilit açarken, ekranı kaydırmakta gerekmiyor. iPhone'da bir de o problem mevcut.

• yigidoumit Y kullanıcısına yanıt
    Samsung yetkili servisine gidip, siyah kalem siparişi vermiştim. N11'de kalemin fiyatı ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigidoumit -- 5 Ocak 2019; 13:49:59 >
  • Akıllı tarama işi yavaşlatıyor.

Sadece yüz tanımayı kullanıyorum. Mi 8 ne kadar hızlıysa (3 ay kadar kullandım) Note 9'da o kadar hızlı açıyor.

Yalnız yüz tanıma ayarını yaparken ekran açıkken yüz tanıma ve daha hızlı tarama ayarlarını açmanız lazım.

Kilit ekranındayken ana ekran tuşuna çift dokundurduğumda ya da kilit tuşuna bastığımda çat diye açıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Notlarınızı sarı renkle tutar.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emirism -- 5 Ocak 2019; 16:37:16 >
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Samsung cihazlara apk uygulama yükleyince bunun sistemde görüldüğü ve cihazın garantisi devre dışı kalıyormuş diye duydum. Bu doğru mu? Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Ondan sonra agliyoruz gönlümün efendisi diye yorumlar yazmayinda. S9 kullananlarin yuzde 90nu sikayetci
    Ben beta1den beri kullanıyorum gayet de memnunum. Herkesi memnun etmek imkansız tabi ama S9'un durumuyla ilgili bilgim yok ama beta sürecinde hep çok daha stabildi note versiyonu. Stabile geçtim almanyada sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

Orijinalden alıntı: Guest-6676929F0

Akıllı tarama işi yavaşlatıyor.

Sadece yüz tanımayı kullanıyorum. Mi 8 ne kadar hızlıysa (3 ay kadar kullandım) Note 9'da o kadar hızlı açıyor.

Yalnız yüz tanıma ayarını yaparken ekran açıkken yüz tanıma ve daha hızlı tarama ayarlarını açmanız lazım.

Kilit ekranındayken ana ekran tuşuna çift dokundurduğumda ya da kilit tuşuna bastığımda çat diye açıyor.
    Dediginizi denedim, sadece yüz tanıma akıllı taramadan hızlı çalışıyor ama karanlık ta pek iyi olmuyor.

• Pek incelemedim ama güzel gibi Huawei'nin P20'si de baya güzel
  • Uzun sayılacak bir zamandır kimi arkadaşların bildiği gibi Note 9 kullanıyorum. Telefon hakkında iyice oturan görüşlerimi iPhone 7 Plus'tan geçen biri olarak hem yeni almayı düşünenlere hem de iPhone tarafından geçme fikri olanlara anlatarak yardımcı olma umudu taşıyorum.

Note 9 toplam paket halinde gerçekten iyi bir telefon. Tasarımsal anlamda ilk başta size kalın ve büyükmüş gibi gelsede hem edge hem de 2d cam kullandıkları için elinize hiç rahatsız etmeyecek şekilde bir ergonomi sağlıyor. Bu da telefondan keyif almanızı ve kullanırken rahatsız olmamanızı sağlıyor. Ağırlık olarak ise nispeten ağır bir telefon, küçük ve hafif telefon kullanan arkadaşlar ilk başta bu ağırlığı yadırgayabilirler.

Ekran noktasında ise yorumsuz derecede iyi bir ekranı olduğunu söylemek istiyorum hem renk anlamında hem de parlaklık anlamında zirvede olan bir ekran. Bu ekranın tek rakibi ise iPhone Xs Max'te kullanılan paneldir. Ancak iki panelde kullancıyı deyim yerindeyse mest ediyor. Özellikle Netflix'te bir şey izlemek hele de kulaklık ile Dolby Atmos'u da açtığınızda ortaya multimedya konusunda rakipsiz bir cihaz ve deneyim çıkıyor. Daha önce Note 5'te kullanmıştım lakin onun ekranından memnun olsamda renklerin aşırı doygun olmasından zaman zaman rahatsız oluyordum. Fakat Note 9 panel olarak bambaşka bir deneyim sunuyor bunu tüm samimiyetimle söylemek isterim.

Telefonun hızı ve yazılım konusunda Android ben onu bıraktıktan sonra çok fazla yol almış bu çok açık. Telefon her türlü kas gücü gerektiren işin altından rahatlıkla kalktığı gibi yazılımsal bir sorunlada karşılaşmadım. Oysa Note 5'te çok fazla yazılımsal sorunla karşılaşıyordum. iPhone tarafında da iOS 11 rezaletini gördükten sonra hiçbir ekosistemin mükemmel olmadığını anladım ki toplam kullanımda neredeyse tüm iOS serilerini kullanmış biriyim ve Apple tarafına fazlasıyla hakimim bu yazıyı okurken bunu da dikkate almanızı rica ederim. Önümüzdeki senelerde de umarım optimizasyon noktasında sıkıntı yaşamayız.

Kamera için konuşursak piyasanın en iyisi diyemem fakat çok iyi bir kamerası olduğunu söyleyebilirim. Fotoğraf noktasında çok iyi işler ortaya çıkarıyor. Yıllardır yapamadıkları ön kamera işini de bu seride çözmüş görünüyorlar artık daha az suni fotoğraflar çekiyor. Bir Mate 20 Pro kadar fotoğraf çekemiyor belki ama yine muadillerinin fazlasıyla önünde bir sonuç ortaya koyuyor. Video noktasında ise her zaman diyorum Apple ve Samsung rakipsiz fakat Apple 4k ve 4k 60fpsde süre sınırı koymazken bu cihaz 4k da 10 dakika 4k 60fps de 5 dakika sınır koyuyor ki bunlar bu seviyede bir cihazda olmamalı. Ön kamera da ise geniş açılı çekiyor bu çoğu zaman iyi olsada bazen balık efekti ile karşılaşabiliyorsunuz çok nadir de olsa iPhone gibi dar açılı çekmesini isteyebiliyorsunuz. Ancak çekim kaltesi olarak iyi olduğu gibi hem ön hem de arka kamera gece çekiminde inanılmaz güzel işler çıkartıyor. 960 fps ağır çekiminide değinmeden geçemem ilk başta önemsemiyor olabilirsiniz ama kullandıkça kendinizi ağır çekim için sahne ararken ve bundan inanılmaz keyif alırken buluyorsunuz.

Belki de çoğunuzun en çok merak ettiği pil konusuna gelirsek kesinlikle 4.000 mah işinizi fazlasıyla görüyor. Öyle ki bir günü rahat rahat güç tasarruf moduna ihtiyaç duymadan çıkarabiliyorsunuz. Anormal senaryolarda da hızlı şarj özelliği ile hemen pilinizi doldurabiliyorsunuz. Fakat kilit halindeyken hala iPhone'lara göre fazla şarj yiyor ki bu Samsung'larda uzun yıllardır devam eden bir durum. Bunun önüne geçmek için Samsung birçok yazılımsal önlem almış bunlar nispeten olumlu sonuç veriyor ama Android'in doğası gereği aşamadığınız durumlar olduğundan kilit ekranında şarj yemeye devam ediyor. Ama bu şarj yeme durumu aman pilim bitmiş ne yapacağım ben gibi sonuçlar doğuruyor mu tabi ki hayır dediğim gibi 4.000 mah ve hızlı şarj ile çok rahat bir pil deneyimi size yaşatıyor.

S-pen iş için fazlasıyla kolaylık sağlayan harikulade bir araç. Kullanmayı öğrendiğinizde işinizi çok kolaylaştıyor. Bixby ise bana göre boş bir uğraş ve bunu tuş ile dayatmak daha da saçma bir durum. Hele hele google asistan Türkçe olmuşken ve yapabildikleri ile Siri'yi ile geride bırakmışken Samsung Bixby inadından vazgeçmeli diye düşünüyorum.

Telefon hakkında naçizane görüşlerimi yazdım umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 7 Ocak 2019; 20:59:47 >

• mertt.g M kullanıcısına yanıt
    Emin olmamakla beraber rootlamadığınız sürece bir sıkıntı yok benim bildiğim garanti bozulmaso konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: silversmith

iPhoneX'te kullandım hocam. Note9'un yüz tanıma özelliği ben de hiç başarılı çalışmıyor. Kaç kere silip tekrar tanımladım ancak olmuyor. İkisini bir açıyorum yine olmuyor. Işıklı ortamlarda fazla sorun çıkarmıyor ancak az ışıklı ortamlarda, ekran kilidinin arka planını beyaz yapınca biraz daha iyi çalışıyor. Fakat benim için başarısız. Tabii aradığım bir özellik olmadığı için sorun etmiyorum. iPhone'da bile ne kadar iyi çalışırsa çalışsın, insan parmak izini arıyor. Note 9 on numara parmak izi tarayıcısına sahip. Kilit açarken, ekranı kaydırmakta gerekmiyor. iPhone'da bir de o problem mevcut.
    Akıllı tarama özelliği açık arka planımda siyah renkte olmasına rağmen gece karanlık odada yine de açılıyor telefon hiç bir sorunla karşılaşmadım.

• Emre.-. kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç. Oysa çoğu insan memnun değil. Üretimlerde ya da yazılımda bir problem var o zaman.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.