Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
26.739
Cevap
188
Favori
1.591.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S8 ve Plus modelleri piyasaya çıktıktan hemen sonra 4000 ve 4500 TL seviyesine inecektir. Bence Note 8 de 5500 TL seviyesinde bir fiyatla satışa çıkar ve 5000'e bir çok platformda satılır. iPhone 8 çıktığında amiral gemisi modellerinin fiyatları tam olarak netleşmiş olacak. Şimdi herkesin parası kendi tasarrufunda ama bu paraları bu cihazlara verene salak derim. Sadece popüler tüketim kanallarının kullanılabildiği bu ürünlere bu paralar verilmemeli.

    Samsung'un ağzı Note 7'de pil konusunda fena yandı, bu yüzden pil kapasitelerini epey aşağı çekmiş. 5.8 inc ekranda 3000mah cidden çok düşük ama ne hikmetse kimse bu konuyu pek konuşmuyor. Note 8'de de aynı pil trendi devam edecektir, maksimum 3500 mAh pil göreceğiz gibi.



    2000 TL altında çok güzel ve yıllarca kullanılabilecek cihazlar mevcut...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    Bence 4k ekran olmalı. Gear VR ile çok faydasını görürüz. Batarya tasarrufu için çözünürlük düşürme yaparız olur biter
  • Bu cihazları telefon olarak kullandığımız sürece bence öncelik en azından günü rahatça tamamlayacak şarj süresi sunabilmesi olmalı. Bu da ekran çözünürlüğü ile ters orantılı. Çözünürlüğü yazılımsal olarak düşünce bunun pil tüketimine etkisi çok az oluyor maalesef. 4k paneldeki pikseller yine çalışıyor ama 1080p görüntü işlenmiş oluyor, bu çok az bir tasarruf sağlar.

    Ekran 4k olup zar zor 4 saat ekran kullanımı almaktansa 1080p olup 7-8 saat rahatça kullanımı tercih ederim. VR bence daha çok yeni ve deneysel bir aksesuar, kompakt hale gelmedikçe bence yaygın olarak kullanılmaz. Ben halen 1080p'yi yeterli buluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu aynı zamanda video veya film izlemek için kullanıyorsanız belki olabilir. Ancak ülkemizdeki internet altyapısı ve kotalar, henüz 4k içerik tüketmeye uygun değil. Hal böyle olunca da 4k, ancak film vs indirip izlenebilir olmaktan öteye gidemeyecektir.

    Bir diğer husus, bu kadar yüksek çözünürlüğün bu kadar küçük ekranlarda gerekli olup olmadığı. 65" bir tvde 4kya tamam derim zira 1080pde pikseller artık seçilebilir oluyor. Ancak 6.7"lik bir ekranda 1080pde bile yeterince tatmin olunuyor diye düşünüyorum.

    Bir cep telfonu kullanıcısının en önem verdiği nokta pildir. Gücü önemli değil, yoğun kullanımda( ekstra güç tasarruf modu vs ile ) bir günü çıkarabiliyorsa, pek çok kişi için bu yeterlidir. Telefonda da en çok güç tüketen unsur,ekrandır. O yüzden işlemci teknolojisinin geliştiği kadar ekran teknolojisi gelişemiyor.

    1080pnin sağladığı verimliliği, 4k ekranlarda sağlarsa, o zaman zaten sorun ortadan kalkar. Bu günlere ericssonun tek satır ekranlarından geldik, ekran teknolojisi daha da gelişecektir ancak şu anda 4k çözünürlüğün emekleme aşamasında olduğunu ve cep telefonları ekranları için 4knın henüz erken olduğunu düşünüyorum.








  • Note 8 firmware i de haliyle baslanmisti

    Galaxy Note 8: N950FXXU0AQC6/N950FOXM0AQC6/N950FXXU0AQC6


    https://www.sammobile.com/2017/04/06/samsung-starts-firmware-development-for-the-galaxy-note-8/
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    S8'e kalem sokmuşlar sanki sadece. Ha derseniz S7-Note 7 arasında da zaten tasarım olarak büyük fark yoktu, haklısınız derim ama Note 7'den sonra bambaşka bir telefon bekliyor insan.
  • kesinlikle note 7 bu tasarımla karşılaştırırsak
  • EzioAuditore_ kullanıcısına yanıt
    Note serisi herzaman kendisinden aylar once cikan Galaxy S modelleri ile ayni kasa tasarimi yillardir uygulamaktadir yani beklenne normal bir durum .


    Daha onceden de semalari sizmisti boyle olacagi yillardir belliydi .
  • Ben S8 gibi bunu da beğendim. Fiyatı 6-7 bin TL ye yaklaşmasa bari.. Samsung un fiyat politikası; iPhone 8 çıkana kadar ne sattık sattık. Markaların tek sevdiğim yanı rekabet yaratmaları.
  • Herkesin 5-6 000 tl telefona verebilecek durumu yok taksitte yapılmıyor telefon operatötleri ile faturalarına yansitanlarda 6000tl lik telefon olacak 7500 tl bu saatten sonra kimse telefon filan alamaz elinizdeki telefonların kıymetini bilin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K ekrana "gereksiz" diyen arkadaşları anlayamıyorum. Keşke 4K gelse bu telefon. VR açısından çok iyi olur. Ayrıca 4K içeriklerin yaygınlaştığı bu dönemde telefon keyif verecektir. 4K ekrana bakan birisi daha düşük çözünürlüklerde çamura bakar gibi olur. iPhone sahipleri genelde yüksek çözünürlüğe gereksiz diyorlardı ellerindeki telefonlar genelde yaklaşık 720p olduğu için.
  • KaTürk K kullanıcısına yanıt
    Hocam vr haricinde 4k çözünürlük tam olarak ne işimize yarayacak? Dediğiniz mantıkla 8k'ya bakan için de 4k çamur gibi gelebilir. İçerik tüketimi anlamında 1080p'nin de yeterli olduğunu düşünüyorum. Telefonun ekran boyutunda 1080p çözünürlüklü video bence son derece yeterli bir netlik sunuyor. Pil teknolojisi yerinde sayarken bu cihazlardaki tek gelişme daha fazla piksel/daha büyük ekran halini aldı. Bana çok ticari geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haggard1963 -- 18 Nisan 2017; 12:50:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haggard1963

    Hocam vr haricinde 4k çözünürlük tam olarak ne işimize yarayacak? Dediğiniz mantıkla 8k'ya bakan için de 4k çamur gibi gelebilir. İçerik tüketimi anlamında 1080p'nin de yeterli olduğunu düşünüyorum. Telefonun ekran boyutunda 1080p çözünürlüklü video bence son derece yeterli bir netlik sunuyor. Pil teknolojisi yerinde sayarken bu cihazlardaki tek gelişme daha fazla piksel/daha büyük ekran halini aldı. Bana çok ticari geliyor.

    Daha yüksek çözünürlük her zaman daha iyidir. Teknik olarak bu böyle. Kişisel zevkleri bir kenara bırakıp düşünürsek öyle.

    Hatırlarsınız 2000'li yıllarda Nokia'nın 2 MP kamera çözünürlüğüne sahip telefonları yaygınlaşmaya başlayınca "Voov ne güzel çekiyor" diyorduk. Ev televizyonunuzu standart TV'den 4K ya da en azından 1080p olan ile değiştirip ona uygun yayın açtığınızda da aynı etki olmuştu. 4K ve sonrasında gelecek 8K'da da bu böyle olacak. Her zaman daha keskin göreceğiz. Telefonlar uzun süredir 720p ve 1080p'de üst düzeyde ise 2K'da takıldı. 4K telefon deneyimi harika olacaktır. En basitinden 4K kaydettiğimiz videoları 4K izleyemiyoruz. 4K ekranda daha iyi web deneyimi yaşarsınız. Ne kadar yüksek çözünürlük o kadar iyi web deneyimi. Note serisi telefonlarda ise kalem kullanım yeteneklerini de artırır.

    4K çok pil yer gibi eleştiriler geliyor. Ben bunları kahvehanede ülke yönetenlere benzetiyorum. Şu an kullandığımız 1080p ekranın çektiği güç ile yeni üretilen 4K ekranın çektiği güçleri biliyor muyuz? Bilmiyoruz. O yüzden 4K ekran çok enerji çeker diyemeyiz çünkü sürekli geliştiriliyor. Eski nesil 640x480 piksel çözünürlüğünde bir TV yeni nesil 4K televizyondan daha çok enerji tüketiyor olabilir ki öyle.

    Bu telefonları üretenlerin birer mühendis olduğunu düşünüp hesap kitap yaptıklarından emin olursak sorun ortadan kalkıyor :) Sonuçta adamlar telefondaki pilin o ekranı yeterli süre besleyebileceğini hesaplayıp satışa sunuyor.

    Kısacası kişisel zevkleri bir yana bırakırsak yüksek çözünürlük teknik olarak daha iyidir. Heh, kim neden düşük çözünürlük sever bilemiyorum. Bilgisayar oyunlarını düşünelim 1366x768 çözünürlükte oynayan bir kişi 4K Ultrada aynı oyunu oynadığı zaman eski görüntüye çamur diyor.

    Daha yüksek çözünürlük insan gözüne daha yakın deneyim sunar. 4K olmasını çok isterim. Aktif VR kullanıyorum. 4K ekran demek şimdiki mobil VR deneyimi x2 demek. Kalemi gerçekten aktif olarak kullanan birisi olarak kağıda yazıyormuş hissine yakın hisse daha çok yaklaşmam demek.




  • KaTürk K kullanıcısına yanıt
    Teknoloji konusunda azla yetinmemek lazım, bu konuda size katılıyorum. Fakat piksel yoğunluğu ve pil ömrü ters orantılıdır, bu çok tartışmalı bir konu değil. Yüksek çözünürlüklü bir ekran olduğunda pil tüketimi panel kaynaklı olduğu kadar, yüksek çözünürlüğü işlemeye çalışan gpu ve işlemci kaynaklı oluyor.

    Bence batarya gücüne bağlı cihazlarda donanımlar daha dengeli olmalı. Televizyon, monitör, laptop vb cihazlarda yüksek çözünürlüğü tercih etmek kesinlikle mantıklı ama mobil kategorideki cihazlarda ben böyle düşünmüyorum. Powerbank taşıdıktan sonra o keskin ekranın benim gözümde pek kıymeti kalmıyor.

    Üreticinin bu hesapları bizden iyi yapması konusuna gelirsek... Bu konuda da katılmıyorum diyebilirim. LG gibi dünyanın önde gelen panel üreticisinin telefon ekranları nesillerdir sorunlu. Ya da Samsung, s6 gibi bir cihaza çok yetersiz bir pil koydu, kullanıcıları tüp takılmış Ferrari benzetmeleri yapıyor. Üretici önce kârlılığı düşündüğü için bazen bu şekilde sonraki nesil cihazlarını parlatabilmek için bir nesli feda edebiliyor.

    VR konusuna açıkçası yabancıyım ve çok yorum yapmak istemiyorum ama o kocaman başlıkların önce kompakt hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Note8 ekrani kavisli olmayacaksa hem kullanimda hem de camin dayanikliligi kavisliler gibi daha narin olmayacaktir .


    Samsung umarim kavisli ekrandan vazgecer ozellikle Note serisinde S-Pen e iskence ve inceltimis yanlardan oturu bataryaya gereken alan daha da ufaltilmadigi icin daha yuksek kapasiteli olacaktir.


    Suanlik durum Note8 duz ekranli olacak gibi . Umarim degismez




  • Snapdragon 836 ile gelecekmiş note 8 835'in revize edilmiş hali ile yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock desek daha iyi tasviri olur.

    Gerci kesinligi yokta.
  • https://www.sammobile.com/2017/06/15/galaxy-note-8-running-android-7-1-1-spotted-in-html5test-database/

    Snapdragon 836 ve Android 7.1.1 ile gelecekmis !

    Android 8 DP3 yayinlandi Samsung hala Android 7 ile Note8 i cikartmaya calisiyor!


    https://html5test.com/s/f85ae4359ee602bb.html



    Bakalim 10 bitlik AMOLED panel kullanacak mi ?

    Malum HDR10 veya HDR10 Plus veya DolbyVision ile HDR standartlari ile cihazin heryerinde HDR destegi gelecek mi ?


    Yoksa TV lerde yazilimsal hileler ile sozde HDR diye satilanlar gibi mi olacak ?


    Samsung bugune akdar cikan tum mobil cihazlari tablet ve telefonlari dahil 10 bit panel AMOLED kullanilmiyor !

    Bir de pentile ekran meselesi de var .




  • Eylül gibi çıkmış olur diye düşünüyorum.
    note 5 i sattım beklemedeyim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.