Şimdi Ara

Samsung Galaxy Note 8'in onarılabilirlik puanı belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy Note 8'in onarılabilirlik puanı belli oldu

    Her yıl yeni bir akıllı telefon satın alanlardan çok bir telefon alıp bunu 2-3 sene boyunca kullananlar var. Akıllı telefon fiyatlarının yükselişte olduğu göz önüne alındığında, herkesin yeni bir amiral gemisine yılda 1.000 dolar harcamak istememesi gayet normal.

     

    Ayrıca Bkz.Spotify artık Apple'ın Safari tarayıcısında çalışmıyor
    Bu tip müşterilerin bilmesi gereken en önemli şey, satın aldıkları telefonun onarım gerektiren durumlarda zorluk çıkarıp çıkarmayacağı. Ne yazık ki, Samsung Galaxy Note 8 almayı planlayan kullanıcılar için telefonun onarımı oldukça zor ve pahalı olabilir. iFixit ekibi telefona onarılabilirlik puanı olarak 10 üzerinden 4 verdi.

     

    Note 7 ile aynı puanlı aldı


    iFixit'in parçalara ayırma işlemine göre onarılabilirlik bakımından Note 8'deki ana problemlerden biri üzerinde oldukça kuvvetli bir yapıştırıcı bulunan bataryası. Arka panele yapıştırılmış olması pil değişimini daha da zor bir hale getiriyor. Ayrıca cam panelin üzerinde de yapıştırıcı var ve bu zorlandığı taktirde camın kırılmasına veya çatlamasına neden olabilir.

     

    Öte yandan iç bileşenlerin modüler olması, herhangi bir sıkıntı durumunda bağımsız olarak değiştirilebileceğini gösteriyor. Cihazın cam arka panelini zarar vermeden çıkarmayı başarabilirseniz bu parçaları değiştirme olanağına sahip olabilirsiniz. Note 8'in puanının Note 7 ile aynı olduğunu belirtelim. Aslına bakılırsa 10 üzerinden 4 puan çok da kötü değil, zira iFixit ekibinin çok daha kötü puan verdiği telefonlar var.

     








  • Bence asıl önemli olan ne kadar zor bozulduğu.

  • Valla bana sorarsanız çok kolay söküldü cihaz. Neresi zormuş anlamadım? Yapıştırıcının kuvvetli olması daha iyi değil mi?
  • Bir garanti vermek için erken olabilir.

  • S6'ıyı garantiye yolladım ne arka cam yapışmış ne ön cam saçma sapan telefonu dağıtıp geri yollamışlar. Samsung'a kızıyorum madem tamir olmuyor o zaman birebir değişim uygula..

  • Görseldeki telefon parçalarına bakın ve o kadarcık birleşimden meydana gelen telefonun bu ülkede 5.000 TL ye satıldığını tekrar düşünün. Uçtu gerçekten b.ku çıktı bu işin. Geçen hafta İlkay Zamanın you tube kanalında Amerikada iphone x e 5.000 dolar verir misiniz diye yolda önüne geçene sordu. 5.000 doları duyan aval aval baktı tabiiki vermem delimiyim diyenler vardı. Şöyle düşünün birim olarak düşününce 5.000 dolar bizdeki 5.000 tl. İdrak bile edemiyoruz mesela 1.000 dolara çıkacak bir telefonu 1.000 tl ya aldığımızı değil mi.? Z2 kullanıyorum 2.5 yıl oldu. 1 yıl daha kullanırım bozulmadan. Almayın arkadaşlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Görseldeki telefon parçalarına bakın ve o kadarcık birleşimden meydana gelen telefonun bu ülkede 5.000 TL ye satıldığını tekrar düşünün. Uçtu gerçekten b.ku çıktı bu işin. Geçen hafta İlkay Zamanın you tube kanalında Amerikada iphone x e 5.000 dolar verir misiniz diye yolda önüne geçene sordu. 5.000 doları duyan aval aval baktı tabiiki vermem delimiyim diyenler vardı. Şöyle düşünün birim olarak düşününce 5.000 dolar bizdeki 5.000 tl. İdrak bile edemiyoruz mesela 1.000 dolara çıkacak bir telefonu 1.000 tl ya aldığımızı değil mi.? Z2 kullanıyorum 2.5 yıl oldu. 1 yıl daha kullanırım bozulmadan. Almayın arkadaşlar.

    üretmeden tüketemesin . 1 dolar 1.4 tl di şimdi 3.5 tl doğal olarak alım gücün düştü alamıyosun ..




  • ALBAY kullanıcısına yanıt
    Gereksiz yere tamiri zorlaştırıyor ve cihazın içini açarken kasaya zarar verme olasılığını arttırıyor. Bana göre en iyisi son Samsung S4 serisi sök vidayı sök içini, değiştir parçayı, tak vidayı bak rahatına. Neyse ki S2'nin USB portu gibi ikide bir bozulan parça koymuyorlar sanırım artık da ikide bir açmak gerekmiyor içlerini. Yoksa bir USB portu değişimi için içini açmaya çalışırken ekranı kırıp 1500 kağıt masraf daha çıkarmak sıkıntı olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Gereksiz yere tamiri zorlaştırıyor ve cihazın içini açarken kasaya zarar verme olasılığını arttırıyor. Bana göre en iyisi son Samsung S4 serisi sök vidayı sök içini, değiştir parçayı, tak vidayı bak rahatına. Neyse ki S2'nin USB portu gibi ikide bir bozulan parça koymuyorlar sanırım artık da ikide bir açmak gerekmiyor içlerini. Yoksa bir USB portu değişimi için içini açmaya çalışırken ekranı kırıp 1500 kağıt masraf daha çıkarmak sıkıntı olurdu.

    Katılıyorum. Şu güne kadar bozup tamir ettiğim en kolay telefonlar;

    1- Nexus 5,
    2- Galaxy S4,
    3- Galaxy S3 tür.

    En zoru ise HTC nin cihazları ve iphone 6+ idi..
  • Kim telefonunun içini açıp tamir etmeye kalkıyor ki varsa da çok çok azdır oranı. Bu esas teknik servisler için sıkıntı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    Teknik servisler az çok işi sık yaptıkları için uzmanlaşıyor. Ancak normal kullanıcı için hem içini açmak sıkıntı, hem de teknik servise göre daha bir risk. Hasar verirse cihaza direk masraf çıkıyor. Servis hiç değilse işine gelen bir rapor yazar, kendi hatasını da cihaz arızasına ekleyebilir, sıkıntıyı kullanıcı kadar yaşamayabilir.
  • Gereksiz yere zorlaştırdıkları yok nasıl su geçirmez yapacaklar orasına burasına vida atıp tabiki yekbare olcak . su geçmemsi için olay bu kadar basit

  • Ilk Samsung telefonum i900 omnia idi. Sloganıda "All in one" dı. Herşey vardı hakkaten ama hemen hemen hepsi sıfır kaliteydi. (Gps'i açtığımda eve varınca bağlandığını hiç unutmuyorum)

    Elimde şu an note 5 var ve en ufak bi sıkıntım yok. Katedilen mesafe anlamında bana kalırsa Samsung açık ara sektör birincisi. Artık bu şekilde zor onarılan telefonlar yapıyorlarsa bunun nedenlerinden biride muhtemelen ürünlerine olan güvenleridir. Benim gözümde firmanın tek eksiği geniş çaplı müşteri memnuniyeti. Onun içinde son bir iki yıldır pozitif adımlar atıyorlar.. Bakalım ilerde neler olacak..

  • az almış,mahsus mu böyle yapıyorlar acaba ?

  • Yukarıda ki arkadaşın da dediği gibi şu fotoğrafta görünen parçalara 5 bin lira veriyoruz.Para kazanmak için millete boyun eğip şuna mı 5 bin veriyoruz...Ne gençler tanıyorum şu fotoğraftaki parçalar için annesine babasına sizin gibi anne baba olmaz olsun diyen..Yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    NOTE8 Kkullanıyor iseniz ve ön camınız çatladı veya kırıldı ise boşuna 1500-2000 tl gibi rakamlar ödemeyin mecidiyeköyde edge uzmanı yani
    lider teknoloji var profosyonel makinalarla fabrikasyon şekilde sadece ön camı değiştirebiliyorlar ve telefon eski haline dönüyor ben 4-5 tane yaptırdım
    hiç sorun yaşamadım işinin ehli arkadaşlar güvenebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.